Scriitorul brăilean Vasile Mandric și-a lansat volumul de tablete literare Praf în cap

- Virgil ANDRONESCU -

În această seară, în incinta Secției de Etnografie a Muzeului Brăilei Carol I, scriitorul  brăilean Vasile Mandric și-a lansat volumul de tablete literare Praf în cap, cartea ieșind de sub tiparul editurii brăilene Torent Press


Au prezentat volumul poetul Gheorghe Lupașcu, scriitoarea Paula Gurău și Aurel Furtună. A moderat evenimentul dr. Brîndușa Ilie, muzeograf. 


În rândurile publicului au fost prezenți scriitori, poeți și jurnaliști.
Pe lângă opiniile despre conținutul cărții, din public au fost exprimate păreri și a fost citit- de către bibliotecarul Aurel Furtună, un f
ragment din carte care decriptează bizarul titlul dat de autor volumului Praf în cap: Când mă opresc din când în când pe la Praf în Cap, cârciuma de pe strada mea, câteodată, dau peste cineva retras într-un colț de terasă.
La umbra unui perete acoperit de bolta unui butuc de vie, acesta își bea cafeaua ori berea și meditează.
Din când în când notează câte ceva pe niște hârtii, apoi le pune pe fiecare în alt buzunar, parcă s-ar teme ca nu cumva scrisul să se lipească trecând de pe o foaie pe alta și să nu-l mai poată citi. 
Fiindcă localul era aglomerat, la o căldură afară de +40 de grade, i-am cerut voie să iau loc la masa lui, lucru care oarecum l-a deranjat, încercând să-și strângă hârtiile. L-am rugat să nu o facă, deoarece și eu am obiceiul să mai croiesc din cuvinte vreo epigramă pentru prieteni, uneori sonete, chiar și câteva înjurături scârboase în rime, adresate știu eu cui, dar nu vreau să spun la nimeni, niciodată.
Aceasta fiind un joc al minții, mă ajută să-mi păstrez memoria, să-mi mențin optimismul și cu hazul să mă răzbun pe toate eșecurile din viața mea.
Finalul serii a aparținut, în mod tradițional- pentru astfel de manifestări, epigramiștilor, iar autorul a dăruit autografe și dedicații.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii