Armanda Filipine cu volumul Poezia şi râuri de cafea, o avanpremieră, reușită, la debutul ce va avea loc în luna noiembrie la Brăila

- Virgil ANDRONESCU -

O nouă ediţie a Salonului literar Axis libri s-a desfășurat în seara zilei de joi, 24 octombrie 2019, la Biblioteca V. A. Urechia din Galaţi ( https://universulculturii.wordpress.com/2019/10/23/armanda-filipine-debut-editorial-cu-volum-propriu-poezia-si-rauri-de-cafea-in-cadrul-salonului-literar-axis-libri-de-la-galati/ , http://www.infoest.ro/stiri/cultura-brailei/axis-libri-lansari-carti-prezentare-roman-autor-marocan.htm ) . Au fost prezentați publicului autori din Focșani, Brăila și Galați: Virginia Chiriac- Cărţi şi autori – culegere cuprinzând recenzii de carte, apărută la Editura Lucas din Brăila; Violeta Craiu- membră Uniunea Scriitorilor din România (USR), filiala Iaşi, cu volumul Alidada apărută la Editura Tipo Moldova și Coriolan Păunesc cu volumul Eterna mirare.

Pe afiș a fost anunțată și prezența poetului Stelian Vicol care din motive personale nu a participat. Ședința a fost moderată de Corina Dobre - director biblioteca gazdă, Geta Eftimie şi A. G. Secară- scriitor și critic literar.


Armanda Filipine dând autografe
Wanessa Radu
Merită menționat că pentru prima dată, și în mod special, a fost prezentă în cadrul serilor literare de la Axis Libri jurnalista brăilencă Armanda Filipine (manager al revistei on-line de cultură şi informaţie Braila Chirei ), aceasta aflându-se la debutul său editorial în volum propriu cu cartea Poezia şi râuri de cafea publicată la Editura Olimpias. Important este de adăugat că prima copertă a volumului acesteia este ilustrată cu un tablou semnat de plasticianul Ion Radu- membru al Uniunii Artiştilor Plastici, filiala Brăila și că volumul conține prezentări realizate de scriitorii Vasile Datcu şi Valentin Popa, iar ca prefațator îl găsim pe criticul literar A.G. Secară din Galați, Actrița Teatrului Maria Filotti Wanessa Radu a încântat publicul cu muzică folk.


O avanpremieră, reușită, la debutul ce va avea loc în luna noiembrie la Brăila. Să-i urăm bun venit printre poeți și să-i urăm succes pe mai departe colegei și prietenei Armanda Filipine!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii