Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din august 5, 2018

Zilele Municipiului Braila: Târgul anticarilor și buchiniștilor, Expoziții de carte

PROGRAM DETALIAT 


JOI - 09.08.2018
Str. M. Eminescu
Târgul anticarilor și buchiniștilor, Expoziții de carte
Parc Monument
18.00 - Spectacol de dansuri rusești susținut de Ansamblul ”Dobrogeanca”, Sulina – Tulcea
19.00 - Spectacol de dansuri elene susținut de Ansamblul ”Pandora Junior”, coordonator Constantin Haraga

Faleza Dunării
19.00 - Festival Concurs de folclor ”Lină Chiralină”
VINERI - 10.08.2018
Brăila Mall
18.30 - Spectacol de teatru pentru copii ”Prințul și vrăjitoarea” - Asociația ”Teatrul pentru toți” - Pitești
19.30 - Spectacol folcloric Ansamblul ”Mugurașii Oltului”
Carrefour Brăila

19.30 - Spectacol folcloric susținut de Ansamblul ”Rapsodia” Ploiești - Prahova
Parada Portului Popular
18.00 - Liceul ”Edmond Nicolau” – Bariera Călărașilor – Calea Călărașilor – Piața Independenței – Faleza Dunării
Parc Monument
18.00 - Spectacol de teatru pentru copii ”Cei trei purceluși” – Teatrul de Păpuși Brăila şi picturi pe faţă - Liceul de Arte ”H. Darclee”

19.15 - Spectacol de muzica p…

Dubla lansare a volumelor: „Chira Chiralina – antologie” și „Panait Istrati – Itinerar brăilean”, semnate de Ioan Munteanu

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila va invită vineri, 10 august 2018, ora 11.00, la dubla lansare a volumelor: „Chira Chiralina – antologie” și „Panait Istrati – Itinerar brăilean”, semnate de Ioan Munteanu. Prezintă:  prof. Veronica Dobrin și prof. dr. Viorel Coman.
Evenimentul omagiază 134 de ani de la nașterea scriitorului brăilean Panait Istrati și va avea loc la Casa de Cultură a Municipiului Brăila, cu sediul în Piața Poligon, nr. 2 A. 
Laura Caplea Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila

Pe Esplanada Dunării mii şi mii de oameni au celebrat în cânt Centenarul Marii Uniri

Mariana Nicolesco: «Gloria cântului, gloria Ţării»


Cursurile de Măiestrie Artistică, Master Classes, oferite de soprana Mariana Nicolesco - reunind aproape 100 de tinere talente din ţara noastră şi din multe alte ţări, artişti veniţi să-şi însuşească marile tradiţii ale artei cântului - au avut în acest an o semnificaţie extraordinară: celebrarea Centenarului Marii Uniri în cadrul Programului Naţional finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale. Evenimentul a coincis cu cei 650 de ani de atestare documentară a Brăilei şi comemorarea lui Gioachino Rossini la 150 de ani de la trecerea la cele veşnice. Gala Master Classes din seara de duminică 5 august a dat măsura nespusei bucurii a fiecărui artist de-a urca pe scena pe care acum 137 de ani debuta legendara soprană Hariclea Darclée. De nedescris era entuziasmul acestora, conştienţi de faptul că, îndrumaţi de-a lungul întregii săptămâni de o altă artistă fără egal, Mariana Nicolesco, îşi depăşiseră limitele şi puteau atinge per…

BRAILENI LA SALONUL INTERNATIONAL DE ARTA NAIVA

In perioada 4-27 august 2018,la Galeriile de arta "Stefan Luchian" din Botosani este organizata a VI-a editie a Salonului international de arta naiva"GHEORGHE STURZA",manifestare organizata de Centrul de creatie Botosani, ,Consiliul Judetean Botosani,Muzeul Judetean si Uniunea Creatorilor de Arta- Filiala Iasi.      Au participat 51 de creatori de arta naiva cu aproape 100 de lucrari din Lituania,Cehia,Serbia,Franta,Ungaria, Polonia,Israel si din Romania.      Din partea Brailei au participat : RUXANDA CIUPERCA-RUXY si DUMITRU STEFANESCU-STEF cu cate doua lucrari.      Expozitia a fost prezentata de criticul de arta iesean-Mihai Pastragus.      Cu aceasta ocazie a fost lansat Albumul Gheorghe Sturza cu lucrarile din expozitie,iar participantii au primit diplome si medalii.

DESCHIDERE SIMPOZION NAȚIONAL DE SCULPTURĂ MONUMENTALĂ „NICĂPETRE” – BRĂILA 2018

Mâine, 7 august 2018, ora 10, va avea loc deschiderea festivă a Simpozionului Național de Sculptură Monumentală „Nicăpetre” - Brăila 2018, la Colegiul Tehnic „C. D. Nenițescu” Brăila (ȘOS. Buzăului, nr.15). Reamintim că tema simpozionului este Centenarul Marii Uniri de la 1918.