sâmbătă, mai 12, 2018

HAINELE CELE NOI ALE ÎMPĂRATULUI
dramatizare de Ciprian Huțanu
după Hans Christian Andersen

DISTRBUȚIE:
ANDREEA SANDU
Neagu Alina Vasilica
Ilinca Istrate
Laurenţiu Budău
Tiberiu Gabor-Bitere
Andi Andriuca
Mihăiță Cornea
Costras Adrian

REGIA ARTISTICĂ: Ciprian Hutanu
SCENOGRAFIA: Gavril Siriteanu
MUZICA: Ciprian Emil Manta

În regat era mereu mare veselie. Treceau pe acolo tot felul de străini, era zarvă mare. Într-o bună zi, iată că ajunseră în cetate şi doi pungaşi care se dădură drept mari meşteri ţesători şi spuseră că ei pot sa țeasă cea mai frumoasă stofă din întreaga lume. Hainele făcute din acea stofă se făceau nevăzute pentru orice om care nu îşi îndeplinea bine slujba sau care era mărginit la minte.

„Astea da haine straşnice!” gândi împăratul. „Cu ele îmi voi cunoaşte mai bine supuşii şi-am să-i pot deosebi pe cei deştepţi de cei proşti. Da, îmi trebuie numaidecât această stofă magică.”

joi, mai 10, 2018

Concert extraordinar-muzica de film, la Filarmonica Lyra


Filarmonica "Lyra-George Cavadia" Braila invita publicul meloman, miercuri 23 mai 2018, cu incepere de la ora 19:00, in Sala de Concerte "Dr. Nicu Teodorescu" a Palatului "Lyra", la concertul extraordinar-muzica de film sustinut de Orchestra de Camera a filarmonicii dirijata de maestrul Petrea Gogu.

Invitat:
VALENTIN GHITA-oboi

Pret bilet: 30 lei
Biletele se gasesc la agentia de bilete a filarmonicii din Calea Calarasilor, Nr. 52 (Casa Tineretului) de luni pana vineri intre orele 8:00 - 18:00.

Va asteptam!!!

Lansarea proiectului „România e acasă”, în cadrul Centenarului României Mari


Muzeul Brăilei „Carol I” vă invită luni, 14 mai 2018, ora 12, la Casa Memorială „Panait Istrati” din Grădina Publică, la lansarea proiectului „România e acasă”, în cadrul Centenarului României Mari, cu expoziția fotodocumentară „Panait Istrati”.
            Proiectul cultural „ROMÂNIA E ACASĂ. Program expozițional național dedicat unor mari valori românești consacrate în afara țării: Ioan Petru Culianu, Eugen Ionescu, Ștefan Baciu, Emil Cioran, Panait Istrati” este implementat de Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov cu finanțare din partea Administrației Fondului Cultural Național și cu sprijinul partenerilor săi: Biblioteca Județeană Astra Sibiu, Muzeul Brăilei „Carol I”, Complexul Național Muzeal Moldova Iași, Muzeul Județean Olt, Muzeul Național al Unirii Alba-Iulia.
Proiectul derulat în aria Promovarea Culturii Scrise propune un program expozițional complex, la nivel național, dedicat unor personalități marcante și reprezentative pentru cultura românească care s-au consacrat în afara țării, născute în localități din toate provinciile istorice ale țării: Ioan Petru Culianu (născut la Iași), Eugen Ionescu (născut la Slatina), Ștefan Baciu (născut la Brașov), Emil Cioran (născut la Rășinari – Sibiu), Panait Istrati (născut la Brăila).
În contextul Centenarului României Mari itinerăm în perioada mai-noiembrie 2018 cinci microexpoziții dedicate celor cinci mari personalități în fiecare din orașele în care funcționează instituțiile de cultură partenere (câte o microexpoziție timp de o lună la sediul fiecărui partener). În ultima etapă a proiectului, cele cinci microexpoziții vor fi reunite într-una singură care va fi expusă în orașul Marii Uniri, Alba-Iulia, în perioada premergătoare zilei de 1 Decembrie 2018.
Fiecare partener local va organiza activități educaționale complementare, adresate tinerilor cu vârsta între 14 și 19 ani: ateliere de scriere creativă, de desen inspirat din creația personalităților culturale vizate de proiect, cluburi de lectură și interpretare.
„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.”
Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Diana Cosarca
Muzeul Brailei „Carol I”
Serviciul Relatii Publice
Piata Traian nr.3

miercuri, mai 09, 2018

PROGRAM ACTIVITĂȚI 9 MAI 2018

reperul.ro

Ziua Victoriei asupra Fascismului și ZiuaProclamării Independenței de Stat a României

Cimitirul ”Sf.Constantin”

Ora 10.50-Întâlnirea oficialităţilor civile şi militare, la intrarea în cimitirul         Sf. Constantin.

Ora-10.55-11.00-Deplasarea oficialităţilor la Cimitirul Eroilor.

Ora-11.00-11.10-Ceremonialul militar:Semnalul trompetului, marşul de întâmpinare, prezentarea onorului, salutul Drapelului de Luptă şi trecerea în revistă a Gărzii de
Onoare, intonarea Imnului Naţional al României.

Ora-11.10-11.20-Serviciul religios, oficiat de soborul de preoţi.

Ora-11.20-11.30-Rostirea de alocuţiuni:

-George Adrian PALADI-Prefectul Judeţului Brăila;

-Col. Vasile IONESCU -Comandantul Garnizoanei Brăila;

Ora-11.30-11.50-Depuneri de jerbe de flori, pe fundalul intonării de către Muzica Militară a „Imnului Eroilor”; la OSUARU L CENTRAL:

-Primăria Municipiului Brăila;

-Consiliul Judeţean Brăila;

-Instituţia Prefectului-Judeţul Brăila;

-Garnizoana Brăila (I.J.J,I.P.J, I.S,U, D.J.I );

Ora-11.50-12.00-Defilarea Gărzii de Onoare în incinta Cimitirului Eroilor.

Ora-12.00-Incheierea manifestărilor

Platoul din Piața Independenței/Prefectura Județului - Târg cu vânzare „Nepoţi pentru bunici”

Ora-12.00

Acțiunea se va desfășura sub egida ”Brăila 650”și ”România 100”. Banii obţinuţi din vânzarea produselor, vor fi donaţi în scopuri caritabile.

La eveniment vor participa:

ISJ cu 22 standuri de vânzare și 6 centre de creație (artă decorativă-tehnica Quilling) organizate de unitățile de învățământ:

-        preprimar (Grădinița LPS Br, nr.37, nr.3, nr.7, nr.36, nr.2, nr.1, nr.47, nr.39, nr.11, nr.47, nr.51, nr.6, nr.56, nr.48, nr.7, nr.8, nr.50)

-        primar: Școala Gimnazială ”A.Vlaicu”

-        preuniversitar: Colegiul Național” Ana Aslan” (măsurare TA, glicemie, greutate), Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil” (stand cu vânzare și artă decorativă)

Vor mai fi prezente la acțiune cu standuri expoziționale și ateliere de creație următoarele instituții:

-        Asociația CIDIEDD

-        Centrul Județean pt Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale BR: război de țesut, masă de ceramică, toate cu sigla ”Brăila 650”

-        Școala Populară de Arte și Meserii ”Vespasian Lungu”- atelier demonstrativ de meșteșuguri , produse tradiționale românești din zona Brăilei (ii, scoarțe,
cămăși, marame, port popular)

-        Partida Romilor ”Pro Europa” - stand cu vânzare și artă decorativă

-        Comunitatea Rușilor Lipoveni din Brăila + Grădinița Arlechino

-        Liceul de Arte” H.Darclee” – elemente de grafică și pictură

-        Organizația Națională ”Cercetașii României”-Club Brăila

La acțiune vor fi prezenți 515 copii de la unitățile de învățământ din municipiu, care vor participa la desene pe role de hârtie

Ora 12.00 -17.40 PROGRAM ARTISTIC

Ora 12.00  Dansuri tradiționale rusești susținute de copii Grădiniței Arlechino

Ora 12.10  Grupul ”Generații” al Casei de cultură a Municipiului Brăila

Ora 12.30  Dansuri populare - Palatul Copiilor

Ora 13.00 Moment Artistic ”9 MAI –Visul Independenței, Victoriei Europei” interpretat de elevi ai Colegiului Național ”GH.M.Murgoci”

-      Piesă de teatru ”Lacrimi și durere pe câmpul de glorie”

-      Piesă de teatru în limba engleză ”Visul unei nopți de vară”

-      Moment istoric ”Ziua Europei”

Ora 14.00 Dansuri tradiționale țigănești (șatra, perlele Brăilei)

Ora 14.15 Moment artistic cu elevii claselor de canto ai Școlii Populare de Arte și Meserii ”Vespasian Lungu”

Ora 14.50  Muzică ușoară interpretată de elevii Liceului de Arte ”H.Darclee”

Ora 15.20 Dansuri tradiționale grecești, susținute de Ansamblul ”Pandora” al Asociației Culturale Filo-Elene ”Eleftheria”

Ora 16.00  Dansuri moderne susținute de Clubul de Dans ”Lil Motion School Dance” – Brăila

Ora 16.20-17.00 Muzică ambientală

Ora 17. 00 Flash mob- moment organizat de Asociația CIDIEDD Brăila în colaborare cu Asociația Coryllus la care vor participa 100 de copii ce vor primi o bluză
contemporană cu motive tradiționale conținând sigla centenarului și logo-ul oficial al Președenției României la Consiliul Uniunii Europene.

17.20-17.40 Proiecţia  unui film de scurtmetraj cu un conţinut istoric-cultural, film documentar editat în mod profesional, cu sprijinul direcției Strategii, Programe
și Proiecte de Dezvoltare, Relații InternaționaleParc Monument Crosul Tineretului 2018

Ora 13.30-14.45 Eveniment organizat de Direcția Județeană pt Sport și Tineret Brăila, cu sprijinul Primăriei Municipiului BrăilaC.  CHIRIAC
Director Executiv
Directia Cultura, Invatamant,
Sport si Turism
Primaria Municipiului Braila

marți, mai 08, 2018

La Sala Majestic a Teatrului ODEON, premiera oficială a spectacolului cu celebra piesa TARTUFFE de Molière

nowtoronto.com

Teatrul Maria Filotti prezintă  marți, 15 mai, orele 19.00, la Sala Majestic a Teatrului ODEON,  premiera oficială  a spectacolului cu celebra piesa  TARTUFFE de  Molière,    in adaptarea scenică  și regia artistică a lui Alexandru Mâzgăreanu
Cu o distribuţie de excepţie: Emilian Oprea, Valentin Terente, Andreea Vasile, Corina Borş, Liviu Pintileasa, Narcisa Novac, Adrian Ştefan, Emilia Mocanu, Vlad Galer, TARTUFFE se dovedeşte a fi un spectacol de referinţă, în traducerea lui Doru Mareş, decor - Andrada Chiriac, costumele - Alexandra Mâzgăreanu, muzica - Alexandru Dan Suciu.
Alexandru Mâzgăreanu, unul dintre cei mai creativi şi mai de succes regizori ai tinerei generaţii este absolvent al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale, Facultatea de Teatru, Secţia “Regie”, la clasa profesorului Tudor Mărăscu.
Despre spectacolul Tartuffe, Alexandru Mâzgăreanu a adresat  publicului  recent invitatia : „.....să vină să vadă spectacolul, pentru că, în ciuda faptului că este o piesă scrisă acum mai bine de 400 de ani, vor asista la un spectacol extrem de modern şi cu o tematică ce cu siguranţă îi va atinge, pentru că spectacolul, aşa cum este construit, are o legătură foarte mare cu problemele cu care ne confruntăm în ziua de astăzi.....”.
Maestru al comediilor de moravuri, Molière ne propune şi peste secole o satiră a defectelor umane: ipocrizia, naivitatea, viclenia. Capodoperă a comediei de caracter, Tartuffe aduce în scenă prototipul individului hotărât să parvină prin orice mijloace, dar de îndată ce îşi atinge scopul, masca servilă şi umilă cade, dezvăluindu-i adevărata faţă, aceea de stăpân fără scrupule.
TARTUFFE ,o poveste despre obsesie, spusă în versuri , este un spectacol ce dezvăluie pericolul imposturii și al bigotismului, o comedie frumoasă despre bine și rău,  dar și despre cât de greu e să deosebești binele de rău.

Durată spectacol: 1h45 ` ( fără pauză)

9 MAI – O ZI CU TRIPLĂ SEMNIFICAȚIE ISTORICĂ


Muzeul Brăilei „Carol I” este partener în activitatea organizată de Garnizoana Brăila și Cercul Militar Brăila, marți, 8 mai 2018, ora 13, în sala de festivități a Cercului Militar.
 Manifestarea este dedicată Zilei de 9 mai:
-          9 mai 1877 – Ziua Independenței României;
-          9 mai 1945 – Încheierea celui de-al Doilea Război Mondial în Europa;
-          9 mai 1950 – Ziua Europei.
Program
Alocuțiuni:
-          Elevi ai clasei a X-a D ai Liceului Teoretic „Nicolae Iorga” Brăila, coordonați de
dr. Mariana Andrășoae, profesor;
-          Cătălina Mârza, muzeograf, Secția „Istorie” a Muzeului Brăilei „Carol I”: Victoria Coaliției Națiunilor Unite;
-          Lt. col. (rz) Constantin Giurgea, Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Brăila „Gen. Stan Poetaș”;
-          Cpt. Cristiana Luiza Leu-Georgescu, Brigada 10 Geniu „Dunărea de Jos” Brăila.
Expoziție de fotografie cu tema „Monumentele eroilor din județul Brăila” realizată de Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Brăila „Gen. Stan Poetaș”.
Moderator: Lt. col. (rz) Adriana Alexe, șef Cercul Militar Brăila.

Vă invităm la teatru !

cronicaromana.net

VINERI 11 MAI Sala Bujor Macrin
ORA 18.00 8 FEMEI de Robert Thomas , regia Radu Nichifor
SAMBATA 12 MAI Sala Mare
ORA 18.00 BĂDĂRANII de Carlo Goldoni , regia Petru Vutcărău
DUMINICA 13 MAI Sala Bujor Macrin
ORA 18.00 PRINȚUL NEFERICIT„La Double Inconstance” de Marivaux,
regia Sânziana Stoican
MARTI 15 MAI TEATRUL ODEON BUCUREȘTI- Sala Majestic
ORA 19.00 TARTUFFE de Molière , regia Alexandru Mâzgăreanu


Rodica Antonescu
Teatrul Maria Filotti Braila
Str. Mihai Eminescu nr. 2

luni, mai 07, 2018

9 MAI, ZIUA INDEPENDENȚEI ROMÂNIEI

muzeulbrailei.ro

Muzeul Brăilei „Carol I”, în colaborare cu Școala Gimanazială „Ion Băncilă” Brăila, organizeză miercuri, 9 mai 2018, ora 8, o manifestare dedicată Zilei de 9 mai 1877 – Ziua Independenței României, cu tema Suntem independenți…suntem o națiune de sine stătătoare, la sediul Școlii Gimanaziale „Ion Băncilă” (str. Școlilor, nr. 46).
            Participă elevii clasei a IV-a ai Școlii Gimanaziale „Ion Băncilă” (concurs pe tema dată și realizare de postere).
            Coordonatori:
-          Viorica Preda, muzeograf, Secția „Istorie” a Muzeului Brăilei „Carol I”;
-          Silvia Manea, profesor, Școala Gimanazială „Ion Băncilă” Brăila.
Colaboratori:
-          Epure Carmen, profesor învățământ primar, Școala Gimanazială „Ion Băncilă” Brăila;
-          Craioveanu Mădălina, profesor învățământ primar, Școala Gimanazială „Ion Băncilă” Brăila.

SESIUNEA ANUALĂ A COMISIEI DE ISTORIE A ORAȘELOR DIN ROMÂNIA LA MUZEUL BRĂILEI „CAROL I”


Academia Română – Comisia de Istorie a Orașelor din România, în colaborare cu Muzeul Brăilei „Carol I”, organizează în perioada 10-13 mai 2018, în sala „Regele Ferdinand și Regina Maria” a Muzeului Brăilei „Carol I” (Piața Traian, nr. 3), sesiunea anuală a Comisiei de Istorie a Orașelor din România, cu tema: Transporturile și comunicațiile din orașe.
            Deschiderea sesiunii va fi vineri, 11 mai, începând cu ora 9:
-          Cuvânt de deschidere din partea autorităților locale;
-          Cuvânt de deschidere din partea Muzeului Brăilei „Carol I” (Ionel Cândea, membru corespondent al Academiei Române);
-          Cuvânt de deschidere din partea Comisiei de Istorie a Orașelor din România (Paul Niedermaier, membru corespondent al Academiei Române).
Sesiunea va continua cu Comunicări științifice și dezbateri, conform programului anexat. 
ACADEMIA ROMÂNĂ

COMISIA DE ISTORIE A ORAŞELOR DIN ROMÂNIA

INFORMAŢII PRIVIND ISTORIA ORAŞELORNr. 175                                                                                                                           Sibiu, mai 2018


ACADEMIA ROMÂNĂ

Comisia de Istorie a Orașelor din România CONSILIUL JUDEȚEAN BRĂILA
Muzeul Brăilei „Carol I”

Sesiunea anuală a
Comisiei de Istorie a Orașelor din România
Transporturile și comunicațiile din orașe

Brăila, 10-13 mai 2018


Joi, 10 mai
Sosirea participanților
și cazarea la Hotel Traian, Piața Traian nr. 1


Vineri, 11 mai Deschiderea sesiunii Muzeul Brăilei „Carol I” Piața Traian nr. 3
Orele 0900−1000

Cuvânt din partea autorităților locale Cuvânt din partea Muzeului Brăilei
(Ionel Cândea, membru corespondent al Academiei Române)
Cuvânt de deschidere din partea Comisiei de Istorie a Orașelor din România (Paul Niedermaier, membru corespondent al Academiei Române) Prezentare de noi apariții editoriale:
Volumul Editurii Istros a Muzeului Brăilei (prezintă editorul, Ionel Cândea)
Volumul Irinei Calotă, Dincolo de centru. Politici de locuire în București (1910-1944), Editura Ozalid, București, 2018 (prezintă Teodor Octavian Gheorghiu)

Pauză

Orele 1000 −1020

Comunicări științifice și dezbateri

Muzeul Brăilei „Carol I” Orele 1020−1300
Moderatori: Vasile Ciobanu, Ion Zainea


Laurențiu Rădvan (Iași), Uliță, ulicioară, hudiță. O tipologie a străzilor din orașele Țărilor Române la sfârșitul evului mediu și începutul epocii moderne
Ionel Cândea (Brăila), Căi de transport subteran în Brăila otomană – secolele XVI-XVIII Enikő Rüsz-Fogarasi (Cluj-Napoca), Drumurile, căile și socotelile Clujului premodern Julia Derzsi (Sibiu), Cărăușii din Sibiul premodern și ocupația lor
Iuliana Brătescu (Iași), Trama stradală: structură, funcții și identități urbane. Iașii în a doua jumă- tate a secolului al XVIII-lea
Anda-Lucia Spânu (Sibiu), Transportul produselor comerțului stradal urban în imagini istorice
Teodor Octavian Gheorghiu (Timișoara), Sisteme de organizare ale centrelor urbane din Țara Românească în raport cu traficul zonal – secolul al XIX-lea
Dan Dumitru Iacob (Sibiu), Măsuri privitoare la circulația mijloacelor de transport în Iași, în prima jumătate a secolului al XIX-lea


Pauză de prânz

Orele 1300−1400


Comunicări științifice și dezbateri

Muzeul Brăilei „Carol I” Orele 1420−1800
Moderatori: Ionel Cândea, Laurențiu Rădvan


Robert Nagy (Cluj-Napoca), Rolul infrastructurii în dezvoltarea orașului Cluj în perioada 1867−1914
Nicolae Teșculă (Sighișoara), Modernizarea rețelei stradale, a comunicațiilor și apariția transpor- tului urban la Sighișoara (1850−1957)
Toader Popescu (București), Calea ferată în planurile de sistematizare ale orașelor din România înainte de 1938
Valeriu-Eugen Drăgan (București), Porticul bucureștean − o tipologie arhitectural-urbanistică eșuată ca extensie a circulației pietonale
Ioana Maria Petrescu (București), Bulevardele de pe axa nord-sud a Bucureștiului. Reușită sau eșec? Bogdan Stanciu (București), Calea Victoriei din București. O propunere de lărgire din anii ’60 Vasile Ciobanu (Sibiu), Transportul public cu tramvaiul și locul său în evoluția orașului Sibiu
Ion Zainea (Oradea), Beata Menesi (Satu Mare), Scurt istoric al tramvaiului orădean
Marius Mitrof (Galați), Istoricul străzii Nicolae Holban din Galați
Violeta Pușcașu (Galați), Hodonime în orașul Galați – un exercițiu sui generis de geografie urbană
Carmen Oprescu (Pitești), Străzile orașului și modernizarea Câmpulungului Muscelean


Pauză

Orele 1800 −1820

Adunarea generală

a Comisiei de Istorie a Orașelor din România
Orele1820−2000

Raport de activitate pentru anii 2017−2018 Alegerea președintelui și a Comitetului CIOR
Înmânarea medaliei pentru cercetarea istoriei orașelor Diverse


Cină

Orele 2000−2100


Sâmbătă, 12 mai

Comunicări științifice și dezbateri

Muzeul Brăilei „Carol I” Orele 900−1100
Moderatori: Teodor Octavian Gheorghiu, Carmen Oprescu


Marian Horvat (Cluj-Napoca), Comercializarea sării din Dej (secolul al XV-lea)
Ion Ghelețchi (Cahul), Îmbunătățirea căilor de comunicație din sudul Basarabiei în prima jumătate a secolului al XIX-lea. Construcția drumului de poștă Cahul-Leova
Iosif Marin Balog (Cluj-Napoca), Rolul căilor ferate de interes local din Transilvania în dezvol- tarea urbană și crearea piețelor regionale (sfârșitul secolului al XIX-lea)
Florentin Breazu (Giurgiu), Primul ferry-boat din România
Emil Păunescu (Giurgiu), „Porțile” orașului: porturi, stații și gări în Giurgiul modern
Valeriu Lupașcu (Chișinău), Importanța transportului feroviar pentru dezvoltarea urbană a Chișinăului


Pauză

Orele 1100 −1120


Comunicări științifice și dezbateri

Istoria Brăilei
Muzeul Brăilei „Carol I” Orele 1120−1400
Moderatori: Dan Dumitru Iacob, Enikő Rüsz-Fogarasi


Costin Croitoru (Brăila), Câteva observații cu privire la fortificațiile antice din zona Brăilei
Mariana Șlapac (Chișinău), Topografia urbană a orașului Brăila în lumina unor surse cartografice inedite de la sfârșitul secolului al XVIII-lea
Maria Stoica (Brăila), Marco Klein, martor al modernizării transportului urban la Brăila
Viorica Preda (Brăila), Propaganda germană la Brăila în Primul Război Mondial (1916-1918)

Elena Ilie (Brăila), Piața Sf. Arhangheli, loc vital pentru dezvoltarea Brăilei moderne
Alina-Ruxandra Mircea (Brăila), Modele internaționale și identitare regionale în arta românească a anilor 1930. Cazul Gheorghe Naum
Ghena Pricop (Brăila), Arhiva avocatului Șerban Stroe – colecțiile Muzeului Brăilei „Carol I”
Cătălina Mârza (Brăila), Din dosarele CNSAS. Avocat Șerban Stroe, deținut politic


Pauză de prânz

Orele 1400−1500

Vizită de studii la Mănăstirea Măxineni

Orele 1530−2000

Duminică, 13 mai

Plecarea participanțilorRomanian Academy
Commission for the History of Towns in Romania

INFORMATION ABOUT URBAN HISTORY

Summary

The present issue of  the Newsletter comprises the program of the annual meeting of   the Romanian Commission for the History of Towns, on the topic "Transport and Communication in Towns", which will be hosted by the "Carol I" Museum of Brăila between the 10th and 13th of May 2018.Rumänische Akademie
Kommission für Städtegeschichte Rumäniens

STÄDTEGESCHICHTLICHE INFORMATIONEN

Resümee

Die vorliegende Ausgabe des Informationsblattes enthält das Programm der Jahrestagung der Kommission für Städtegeschichte Rumäniens zum Thema „Verkehr und Kommunikation in Städten“, die vom 10. bis 13. Mai 2018 im Museum "Carol I" in Brăila stattfinden wird.
Comisia de Istorie a Orașelor din România
Bulevardul Victoriei 40, RO – 550024 Sibiu, tel: 0040 269 212604, fax: 0040 269 216605 www.icsusib.ro; spanu@icsusib.ro; andaluciaspanu@yahoo.com
ISSN 2284 – 502X, ISSN – L = 1224 2853                                        Redactor: Anda-Lucia Spânu


CONSILIUL JUDETEAN BRAILA, Dosar III-E-4

 ORDINE  DE ZI a sedintei ordinare a Consiliului Judetean Braila din data de 20 decembrie 2018,    ora 09.00, Sala Mare a Palatului ...