Treceți la conținutul principal

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Brăila acordă finanţări nerambursabile cluburilor sportive


            Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Brăila organizează Concurs local de proiecte în cadrul Programului Naţional „România în Mişcare” 2018, subprogramul P 5.1. „Finanţarea nerambursabilă a structurilor sportive”.

      Programului Naţional „România în Mişcare” 2018 (PNRM 2018) este un program alcătuit din trei subprograme (P 5.1. Finanţarea nerambursabilă a structurilor sportive; P 5.2. Calendar competiţional şcolar; P5.3. Sport pentru sănătate) care crează cadrul optim pentru:
 • organizarea de activităţi sportive care să favorizeze optimizarea stării de sănătate, dezvoltarea armonioasă şi consolidarea relaţiilor sociale în rândul populaţiei din România;
 • stimularea organizării de activităţi sportive la nivel local, judeţean, regional şi naţional;
 • oferirea mai multor oportunităţi de practicare a sportului şi eliminarea obstacolelor care frânează dezvoltarea sportului;
 • creşterea nivelului de informare şi educaţie a populaţiei privind importanţa şi beneficiile practicării sportului;

            Astăzi, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Brăila lansează primul subprogram din cadrul PNRM 2018 dedicat finanţării structurilor sportive brăilene.

            Datorită subprogramul P5.1. – „Finanţarea nerambursabilă a structurilor sportive” Direcţiile judeţene pentru sport şi tineret vor putea oferi finanţări nerambursabile structurilor sportive de pe raza judeţului din care fac parte, prin organizarea de concursuri de proiecte sportive, la nivel local şi judeţean. Ghidul privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi sportive nonprofit de interes general în cadrul P5.1. A fost aprobat prin ordinul ministrului tineretului şi sportului nr.446/08.06.2018.
            Bugetul alocat acestui concurs local de proiecte pentru anul 2018 este de 63.000 lei.
            Aplicanţii eligibili pentru Concursul local de proiecte sportive sunt structurile sportive de drept privat, afiliate la federaţiile sportive naţionale.
            Aplicanţii sunt eligibili dacă au sediul în judeţul Brăila.
            Valoarea finanţării solicitate pe proiect este cuprinsă între 5.000-9.000 lei pentru jocuri sportive şi între 3.000-9.000 lei pentru sporturi individuale.

♦♦♦
Etapele procedurii de finanţare:
 • Depunerea dosarelor de concurs: 14-20 august 2018, orele 08.00 – 16.00, de luni până joi şi 08.00 – 13.00, în ziua de vineri (cu excepţia zilelor nelucrătoare), la secretariatul D.J.S.T. Brăila din mun. Brăila, strada Ghioceilor, Bl. A14, parter sau prin poştă (nu se vor lua în considerare dosarele sosite prin poştă la sediul D.J.S.T. Brăila după data de 20 august 2018, ora 16.00);
 • Etapa de verificare a eligibilităţii, a înregistrării şi a îndeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnică şi financiară: 21-24 august 2018;
 • Depunerea modificărilor şi completărilor: 24-27 august 2018 (cu excepţia zilelor nelucrătoare);
 • Evaluarea propunerilor de proiecte: 27-30 august 2018;
 • Comunicarea rezultatelor etapei de evaluare a proiectelor: 30 august 2018;
 • Depunerea contestaţiilor pentru etapa de evaluare a proiectelor la sediul MTS (str. Vasile Conta, nr.16, sector 2 Bucureşti): 31 august – 4 septembrie 2018 (cu excepţia zilelor nelucrătoare);
 • Afişarea rezultatelor etapei de evaluare a proiectelor şi a rezultatelor finale: 5 septembrie 2018;
 •  Încheierea contractelor de finanţare nerambursabilă: 06-14 septembrie 2018 (cu excepţia zilelor nelucrătoare);
 • Publicarea anunţului de atribuire a contractelor de finanţare nerambursabilă: 14 septembrie 2018;
♦♦♦
Perioada de desfăşurare a proiectelor finanţate: 18 septembrie – 30 noiembrie 2018; Detalii suplimentare referitoare la concurs, inclusiv metodologia de finanţare, se pot obţine de pe website-ul D.J.S.T. Brăila (www.dst-braila.gov.ro) sau pe e-mail: djst@braila.net. Acest anunţ se află în proces de publicare şi în Monitorul Oficial partea a VI-a.
♦♦♦
Având în vedere că putem sprijini împreună dezvoltarea sportului brăilean, vă rugăm să promovaţi această iniţiativă. Cu deosebită stimă,
--
DIRECTIA JUDETEANA PENTRU SPORT SI TINERET BRAILA

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

VIDEO: Petre Crăciun și călătoria Poveștilor sale prin Țara Copiilor Fericiți din Brăila și Galați!

- Virgil ANDRONESCU -

Marți, 25 aprilie a.c., de la ora 18:00, a avut loc- la C.A.R.P. Brăila, lansarea volumului Povești din Țara Copiilor Fericiți de Petre Crăciun. Scriitorul a ajuns la Brăila, nu întâmplător, ci, invitat de redacția revistei manifest Litera13, onorând cu lansarea volumului domniei sale ședința Cenaclului Casa Speranței de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor - Ana Aslan. Seara literar-muzicală Povești pentru nepoți și bunici a fost finalizată de epigramiștii cenaclului. Au participat scriitori din Brăila, oameni de cultură, jurnaliști, copii și alți iubitori de literatură pentru copii. Lansarea s-a încheiat cu o sesiune de autografe. Acesta fiind cel de-al doilea eveniment al zilei, primul fiind reprezentat de minunata întâlnire de la Direcția pentru Asistență Socială și Protecția Copilului din Brăila, unde- în fața a 30 de copii instituționalizați, Petre Crăciun și-a prezentat cărțile de povești, basme și poezii pentru copii. Aceștia au ascultat cu sufletul …

CONFERINTA DE PRESA LA MUZEUL BRAILEI CAROL I

Trupa de teatru pentru seniori „AMBIȚIOȘII” a Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila

Trupa de teatru pentru seniori „AMBIȚIOȘII” a Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila va susține vineri, 29 iunie 2018, de la ora 11.00,  spectacolul „O lume nebună, nebună!”.  Seniorii vor juca în scenetele umoristice: „Maimuța” de Mihai Maximilian, „Clientul nostru, stăpânul nostru” de Robert Coravu și „Pompe funebre” (anonim).  Spectacolul se va desfășura la Căminul de Persoane Vârstnice din Focșani, evenimentul fiind organizat împreună cu Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea.
Din distribuție fac parte: Ileana Bălănescu, Dobrița Cârlan, Nicu Matei, Mariana Munteanu, Viorica Novac, Mariana Toma, Jenica  Mircioiu. Regia: Eduard Claudiu Brăileanu, coordonatorul trupei AMBIȚIOȘII. Vă amintim că trupa de seniori „AMBIȚIOȘII” funcţionează în cadrul bibliotecii din anul anul 2010, susţinând numeroase spectacole în ţară și participând la festivaluri de teatru pentru amatori.
Laura Caplea Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila

Valeriu I. Găgiulescu: lansarea volumului Amurg o manifestare de suflet cu o încărcătură emoțională puternică

- Virgil ANDRONESCU -
Data de 12 septembrie 2017 reprezintă o zi importantă din viața scriitorului Valeriu Ion Găgiulescu. Acesta și-a lansat la Brăila, în orașul său de baștină, volumul Amurg. Această carte a fost publicată la Editura InfoEst, romanul fiind lansat pentru prima dată în anul 2008 tot la Brăila, această primă ediție fiind publicată la Editura Opinia.


Desfășurarea evenimentului s-a petrecut la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Ana Aslan, Palatul C.A.R.P. de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 8-10, într-o atmosferă prietenească.
Duminica, 24 Iunie, flashmob la Braila

Cateva zeci de tineri de la Palatul Copiilor din Braila participa, duminica, 24 Iunie, la un flashmob.
Îmbrăcaţi în ii, tinerii vor îmbina folclorul cu dansul modern, marcând 100 de ani de la Marea Unire, într-un eveniment organizat în cadrul Festivalului Internațional al Muzicilor Militare și de Ziua Naționala a iei.
Flashmob-ul va fi organizat, duminica, de la ora 10.00, pe platoul din faţa Palatului Administrativ, inițiatorul evenimentului fiind cunoscutul coregraf de muzica populară, Marius Epure Sandrino.
Dansul va fi susținut de Ansamblurile „Mugurașul”, „Garofița”, Râmnicelu, Viziru ale Palatului Copiilor Brăila, în parteneriat cu Primaria municipiului Braila, Casa de Cultură și Cercul Militar Brăila.
C.  CHIRIAC Director Executiv Directia Cultura, Invatamant, Sport si Turism Primaria Municipiului Braila