Teatrul „Maria Filotti’’ participă marți, 22 mai, u spectacolul BARBAȚI , FEMEI ȘI VIAȚA DINTRE EI la cea de-a XV-a ediție a Festivalului de Teatru de la Buzău


Teatrul „Maria Filotti’’  participă marți, 22 mai , ora 19.00 ,   cu spectacolul BARBAȚI , FEMEI ȘI VIAȚA DINTRE EI –patru piese scurte de  Anton Pavlovici Cehov  , direcția de scenă Victor Ioan Frunză, dramaturgia  Adrian Nicolae,    la  cea de-a XV-a ediție a Festivalului de Teatru de la Buzău- secțiunea oficială ,  desfășurată  sub genericul BUZĂU IUBEȘTE TEATRUL!.
Un spectacol coupe  ce conține patru dintre cele mai importante și celebre piese scurte ale lui Cehov in ordinea:  „Calhas” ("Cântecul lebedei"), ”Ursul”  , „Jubileul’’ și „Cerere in căsătorie” .Redutabilul  regizor,  Victor Ioan Frunză abordează aceste pagini celebre din creația dramaturgului rus din punctul de vedere al updatării noțiunii de vodevil, astfel că prin acest spectacol luăm contact și cu postura de autor de comedie a marelui Cehov .
Directorul de scenă Victor Ioan Frunză , alături de  compozitorul Cari Tibor, pianista Adriana Burcă, scenografia Gheorghe Mosorescu și mai ales distribuția compusă din Alin Florea, Ramona Gîngă Corina Moise, Valentin Terente și Adrian Ștefan , încearcă să dea măsura unui ”COUPE CEHOV” inteligent, spumos, comic dar, ca întotdeauna la Cehov, reflexiv, substanțial și expresiv!
Festivalul BUZĂU IUBEȘTE TEATRUL! se desfășoara în perioada 19 - 26 mai 2018, și este organizat de Teatrul „George Ciprian” din Buzău, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale și al Consiliului Județean Buzău.
„Cea mai amplă manifestare cu specific teatral a orașului Buzău împlinește anul acesta 15 ani de existență, de-a lungul cărora și-a bucurat spectatorii cu unele dintre cele mai aplaudate producții ale teatralor din țară. Datorită faptului că publicul buzoian a dovedit din plin că este îndrăgostit de teatru, începând de anul trecut, organizatorii au decis că este timpul ca festivalul să reflecte această certitudine. În spiritul ediției precedente, Festivalul BUZĂU IUBEȘTE TEATRUL se află și anul acesta sub ascendentul iubirii, cu întreaga sa constelație de posibile definiții și nuanțe. Iubirea este punctul nodal al poveștilor pe care spectatorii buzoieni vor avea ocazia să le urmărească pe scenă, timp de opt zile, în cadrul ediției cu numărul 15 a Festivalului.”

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii