sâmbătă, aprilie 28, 2018

Biblioteca Județeană Brăila a găzduit din nou o triplă lansare de carte

- Virgil ANDRONESCU -


Vineri, 27 aprilie, Biblioteca Județeană Panait Istrati din Brăila a găzduit din nou o triplă lansare de carte: Pe moșia Rusetteștilor, scrisă de Dumitru Matei, Călător prin anotimpuri  de Nicolae Matei și Dincolo de patul armei, ator fiind scriitorul și jurnalistul Vergil Matei. Toate trei volumele au fost publicate de  Editura Lucas Brăila, în acest an.


- Vergil MATEI, jurnalist, a reeditat romanul „Dincolo de patul armei”, despre care Daniel Teodoreanu, redactor la ziarul „Evenimentul zilei”, care a publicat fragmente din acesta în foileton, remarcă: „Amintirile unui soldat în Epoca de Aur sunt savuroase, iar autorul este un maestru al detaliului și al psihologiei fine”. A prezentat: Mihai Vintilă, jurnalist, redactor-șef al revistei Litera13 și dr. Dănel Cristinel Sarău, procuror-șef DIICOT, Biroul Teritorial Brăila.


- Dumitru MATEI, profesor de educație fizică și sport la Liceul „Lascăr Rosetti” din localitatea Răducăneni, județul Iași, a prezentat volumul memorialistic „Pe moșia Rusetteștilor”, al doilea din creația sa, după „Ulița morii - 273”, apărut în anul 2016. Este o carte, după cum spune autorul „scrisă din dragoste pentru oamenii și pentru locurile unde trăiesc de 46 de ani, aici, la Răducăneni. (...) Am fost printre primii care am făcut cunoscut trecutul istoric al acestor locuri și al oamenilor care au trăit înaintea noastră pe aceste meleaguri”. În volum sunt redate aspecte inedite legate și de personalități locale ce au făcut carieră la... Brăila! A prezentat: prof. Jenică Chiriac.

- Nicolae MATEI, maistru energetician, a realizat prin publicarea celui de-al doilea volum de poezie „Călător prin anotimpuri”, după cum consemnează în prefață profesoara Liliana Toma, „un tur de forță al identității poetului, al crezului său interior. (...) Este omul satului și al naturii, fidel valorilor fundamentale, perene, pe care le cultivă cu pioșenie”. A prezentat: prof. Liliana Toma.

Moderat al evenimentului a fost Dragoș Adrian Neagu, directorul Bibliotecii Panait Istrati
Sala Fănuș Neagu a fost arhiplină, iar spectatorii prezenți au fost încântași în scurtele pauze dintre prezentarea cărților de muzica folk interpretată de tânărul muzician Teodor Gabriel Șcheaua, elev al Şcolii Populare de Arte Vespasian Lungu.

Foto: Costică Antoche,  Nicu Iorga, Virgil Andronescu
Video: Virgil Andronescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

MANIFESTĂRI DEDICATE POETULUI MIHAI EMINESCU ȘI ZILEI CULTURII NAȚIONALE, LA MUZEUL BRĂILEI „CAROL I”

Muzeul Brăilei „Carol I” vă invită marți, 15 ianuarie 2019 , la manifestările dedicate poetului Mihai Eminescu și Zilei Culturii Națio...