miercuri, martie 21, 2018

În perioada 26 martie-1 aprilie 2018 o noua actiune de colectare a deseurilor electrice si electronice ( DEEE )


Primaria Municipiului Braila organizeaza in perioada 26 martie-1 aprilie 2018 o noua actiune de colectare a deseurilor electrice si electronice ( DEEE ) de la cetateni
„ Casele noastre sunt depozite de vechituri ? ''.
Organizatorii campaniei ofera servicii gratuite de colectare si preluare a deseurilor electrice . Actiunea are si caracter educativ cu privire la importanta colectarii aparatelor electrice vechi sau stricate , fiind sustinuta de Asociatia Romana pentru Reciclare - RoRec .
Cum colectăm DEEE?
In perioada 26 martie – 1 aprilie 2018, deşeurile grele sau voluminoase vor fi preluate gratuit de la domiciliu, instituţii şi sedii de firmă intre orele 10.00-16.00 prin comenzi telefonice la TelVerde RoRec 0800 444 800 (număr gratuit, disponibil zilnic între orele 9.00-17.00),  iar sâmbătă, 31 martieintre orele 10.00 si 16.00 vor fi deschise 6 puncte de colectare provizorii la care cetățenii pot să aducă aparate electrice și electronice, becuri sau baterii, spre a fi colectate selectiv și trimise la reciclare. Aceste puncte de colectare vor fi amenajate în următoarele locuri din oraș:
·cartier Vidin, parcare Stadion;
·Calea Galați, parcare bloc Turn;
·Piața Independenței, platou Primărie;
·cartier Obor, Complex Dinamo;
·cartier Hipodrom, Spitalul Nr. 3;
·Șoseaua Viziru, Giratoriu – Mecanizatorilor.
Fiecare cetățean care se va debarasa de aparatele electrice vechi sau stricate în cadrul acestei acțiuni de colectare va participa la o Tombolă cu Premii, constând în aparate electrice și electrocasnice noi: un frigider, două cuptoare cu microunde, 3 mixere,  4 cafetiere, 4 mașini de călcat. Tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc luni, 2 aprilieora 11.00, în Piața Independenței, pe platoul Primăriei.
Pentru aparatele electrice și electrocasnice întregi, grele sau voluminoase, deponenții pot primi Tichete Cadou, în valoare de 10 lei fiecare, astfel: 2 tichete pentru mașini automate de spălat rufe, uscătoare de haine sau mașini de spălat vase, respectiv 2 tichete pentru aparate frigorifice (frigidere, congelatoare, combine frigorifice, vitrine frigorifice).
Această campanie face parte dintr-o lungă colaborare a Primăriei Municipiului Brăila cu  Asociația Română pentru Reciclare – RoRec. Colectarea deşeurilor electrice nu este un proces complicat pentru nimeni, nici pentru cetăţeni, nici pentru persoanele juridice! Prin numărul apelabil gratuit TelVerde 0800 444 800, se asigură permanent preluarea gratuită a deșeurilor electrice grele sau voluminoasedirect de la domiciliu, sediu de firmă sau instituţie, prin simpla programare telefonică. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare.
De ce trebuie să colectăm DEEE?
Colectarea deșeurilor electrice și legislația incidentă au ca obiective protecția mediului și a sănătății cetățenilor. Deşeurile electrice au în structura lor componente non-biodegradabile, ce conţin substanţe toxice. Ajunse la groapa de gunoi sau în natură, aceste substanţe poluează solul, aerul şi apa, ne afectează tuturor sănătatea.
Alege să respecți nu doar legislația, ci întreaga comunitate din care faci parte și, mai ales, mediul înconjurător – colectează deșeurile electrice! Fii mereu informat – intră pe www.rorec.rowww.colecteaza.ro și pe www.facebook.com/asociatiarorec.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

MANIFESTĂRI DEDICATE POETULUI MIHAI EMINESCU ȘI ZILEI CULTURII NAȚIONALE, LA MUZEUL BRĂILEI „CAROL I”

Muzeul Brăilei „Carol I” vă invită marți, 15 ianuarie 2019 , la manifestările dedicate poetului Mihai Eminescu și Zilei Culturii Națio...