Etapa județeană a Olimpiadei Naționale ,,Universul cunoașterii prin lectură”

- Gabriela POPA -


Etapa județeană a Olimpiadei Naționale ,,Universul cunoașterii prin lectură” a reunit in 10 martie 2018 peste 70 elevi din majoritatea localitatilor rurale din judetul Braila
Astfel, cadrele didactice ale școlii au raspuns un entuziast ,,prezent", deschizând cu bucurie porțile elevilor veniți din toate colturile județului pentru a suține olimpiada ,,Universul cunoașterii prin lectură".

Directorul școlii Romanu – profesor Ioan Giorgiana, a ales, ca de fiecare dată, să se implice activ în activitatea desfășurată, promovând imaginea școlii pe care o conduce, având satisfacția de a prezenta o școală deosebită.
Și astfel, ziua de 10 martie a reunit la școala respectivă reprezentanți ai unităților de învățământ din mediul rural atat din rândul elevilor cât și din rândul cadrelor de specialitate. Participanții au venit din toate colțurile județului Brăila
Alaturi de elevi, profesori de limba română și gazde, a fost prezentă și doamna inspector Georgiana Troia  care s-a arătat încântată atat de organizare, cât și de nivelul de cunostințe al elevilor prezenți.
Prin etapa sa județeană,  concursul are ca finalitate calificarea primului elev la fiecare nivel de clasă gimnazială pentru a forma echipajul care va participa la etapa națională a acestei competiții care va avea loc la Galați. Concursul va consta într-o probă scrisă, dar și un portofoliu realizat de fiecare echipaj, sub îndrumarea cadrelor de limba română, pe o temă dată.
În urma rezultatelor obținute, elevii calificați la faza națională sunt: Robitu Sara Viviana (clasa a V-a), Școala Gimnazială Ciocile, prof. coordonator Sarivan Florența, Bionegri Denisa (clasa a VI-a), Școala Gimnazială Rîmnicelu, prof. coordonator Isim Eugenia, Bălțat Giorgiana (clasa a VII-a), Școala Gimnazială Viziru, prof coordonator Neagu Steluța, Nicolae Miruna (clasa a VIII-a), Școala Gimnazială Vișani, prof coordonator Chirac Iuliana.

Printre premianți s-au numărat reprezentanții școlilor: Cuza Vodă, Surdila Găiseanca, Șuțești, Drogu, Jurlău, Mircea Vodă, Movila Miresii, Salcia Tudor, Gropeni, Galbenu, Traian, Romanu, Chiscani.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii