Treceți la conținutul principal

Cel mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour


În fiecare an milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour.
La îndemnul WWF, organizația care a inițiat mișcarea Earth Hour în anul 2007, peste 7500 de oraşe din peste 152 de țări au stins lumina de Earth Hour în 2017, răspândind un mesaj puternic privind impactul negativ pe care viața noastră de zi cu zi îl are asupra planetei și asupra resurselor naturale.
Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, prin Programul Național Cantus Mundi în parteneriat cu Primăria Municipiului Brăila s-a alăturat inițiativei World Wide Fund for Nature. Sub sloganul internațional “Dăruiește naturii din energia ta!”, membrii Programului Național Cantus Mundi și-au propus să unească prin muzică și respect față de mediul înconjurător cât mai mulți copii. Fiind o acțiune extinsă în toată țara, inițiativei “Ora Pământului” i se alătură Centrul Local Brăila al cercetașilor României.
Evenimentul are loc pe Platoul din Piața Independenței, sâmbătă, 24 martie 2018, începând cu ora 20.30.
”Ora Pământului” este cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istorie, iar Brăila continuă tradiția deja binecunoscută de stingere a luminilor în mod simbolic.
În intervalul orar 20.30-21.30, iluminatul public din zona Calea Călărașilor (din zona Bariera Călărașilor) - Primăria Municipiului Brăila (până la B-dul Independenței) va fi intrerupt.
De asemenea, iluminatul architectural de pe fațadele Teatrului ”Maria Filotti”, Casei de Cultură ”Petre Ștefănescu Goangă”, Colegiului Național ”Gheorghe Munteanu Murgoci”, Colegiului Național ”Nicolae Bălcescu” și structura ”Sandu Aldea a Liceul Tehnologic ”Anghel Saligny” va fi oprit timp de o oră.
Vă invităm astfel să stingeți luminile, sâmbătă, 24 martie, între orele 20:30 şi 21:30 și să petreceți o oră în aer liber, prin oraș, să protejăm natura, să reciclăm, să folosim mai mult sursele regenerabile de energie şi să încercăm să ne schimbăm obiceiurile de consum!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Eveniment cultural în comuna Segarcea-Vale din județul Teleorman: dezvelirea plăcii comemorative la casa în care s-a născut poetul Dimitrie Stelaru

- Virgil ANDRONESCU -


În ziua de 14.04.2018, în comuna Segarcea-Vale din județul Teleorman- de unde este mama mea ( satul Olteanca ) și unde tatăl acesteia, Stan Vaicăr,  a fost primar în perioada de început a colectivizării, a avut loc un eveniment cu însemnătate istorică pentru comună dar și la nivel județean, făcându-se dreptate postumă poetului comemorat: dezvelirea plăcii comemorative la casa în care s-a născut poetul Dimitrie Stelaru. Lăudabila inițiativa a aparținut profesorului universitar doctor în filologie, specialist în limba rromă, scriitorulGheorghe Sarău, acesta fiind unul dintre fiii remarcabili ai locului unde s-a născut poetul supranumit și îngerul vagabond
Acțiunea, unică și de rafinată ținută culturală, a fost organizată de primăria locală, în mod special de primarul Manole Florea, vice-primarul Violeta Gâdea, administratorul Mihai Bobe, dar și de profesori de la școala din Segarcea-Vale. Coordonatorul echipei fiind directorul școlii Ionela Ristea, profesor de limb…

Etapa județeană a Olimpiadei Naționale ,,Universul cunoașterii prin lectură”

- Gabriela POPA -


Etapa județeană aOlimpiadei Naționale ,,Universul cunoașterii prin lectură” a reunit in 10 martie 2018 peste 70 elevi din majoritatea localitatilor rurale din judetul Braila Astfel, cadrele didactice ale școlii au raspuns un entuziast ,,prezent", deschizând cu bucurie porțile elevilor veniți din toate colturile județului pentru a suține olimpiada ,,Universul cunoașterii prin lectură".
Directorul școlii Romanu – profesor Ioan Giorgiana, a ales, ca de fiecare dată, să se implice activ în activitatea desfășurată, promovând imaginea școlii pe care o conduce, având satisfacția de a prezenta o școală deosebită. Și astfel, ziua de 10 martie a reunit la școala respectivă reprezentanți ai unităților de învățământ din mediul rural atat din rândul elevilor cât și din rândul cadrelor de specialitate. Participanții au venit din toate colțurile județului Brăila Alaturi de elevi, profesori de limba română și gazde, a fost prezentă și doamna inspector Georgiana Troia care s-a …

Axis Libri, Galati 29.03.2018

- Virgil ANDRONESCU -


Cristian și Ion Radu: Brăila 650, expoziție omagială la Galeriile de Artă

- Virgil ANDRONESCU -

Uniunea Artiștilor Plastici din România Filiala Brăila vă invită să onorați cu prezența, sâmbătă, 5 mai 2018, ora 12:00, vernisajul expoziției Brăila 650. Artiștii plastici Cristian Radu- grafician și Ion Radu- pictor vor expune pe simezele Galeriei de Artă Brăila din Piața Traian, nr.2.

Pictorul Hugo Maracineanu citind propriile creatii literare pentru copii