Treceți la conținutul principal

Concurs interactiv JULES VERNE ȘI COPIII - 190 de ani de la naşterea scriitorului francezBiblioteca Județeană Panait Istrati Brăila organizează joi, 15 februarie 2018, ora 14.00, concursul interactiv JULES VERNE ȘI COPIII  - 190 de ani de la naşterea scriitorului francez. Evenimentul îşi propune implicarea copiilor în cunoașterea operei lui Jules Verne, valorificarea patrimoniului documentar din școlile brăilene, dezvoltarea spiritului competitiv și al imaginației,  precum și educarea copiilor faţă de valorile literaturii universale. Activitatea presupune implicarea elevilor din următoarele școli brăilene:
1. Școala Gimnazială Ion Creangă – îndrumător prof. înv. primar Carmen Dumitriade
2. Școala Gimnazială Mihai Eminescu  îndrumător prof. înv. primar  Alina Ciobotaru
3.Școala Gimnazială Dimitrie Cantemir- îndrumător prof. înv. primar Giorgiana Meiroșu
4. Școala Gimnazială Fănuș Neagu - îndrumător prof. înv. primar Ana Maria Pătulea
5. Liceul Pedagogic D. P. Perpessicius  - îndrumător prof înv. primar Iuliana Sasu .
6. Școala Gimnazială Ion Băncilă - îndrumător prof înv. primar Mădălina Craioveanu.
Echipele vor fi formate din 5 elevi din fiecare școală implicată în proiect. Concursul se va desfășura în spațiul destinat Ludotecii și va cuprinde următoarele activități:
  1. Realizarea unui colaj pe un carton format A2 care să reflecte romanul lui Jules Verne – „Ocolul pământului în 80 de zile”. Colajul poate fi prelucrat  în diverse tehnici (la alegere) – pictură, desen, colaj cu decupaje, grafică și altele, povestea colajului - o scurtă povestire despre ceea ce reprezintă. Fiecare colaj va fi însoţit de următoarele date: școala participantă, membrii echipei, profesorul îndrumător și titlul colajului.
       2. Dramatizarea unui fragment (la alegere) din volumul indicat. Momentul să nu depășească 5 minute.
  
Se acordă premii în cărți din partea bibliotecii, iar colajele vor fi expuse în holul instituției până pe 16 martie a.c. Organizatori: Doinița Mihaela Stanciu, bibliotecar Secția de Împrumut pentru copii.Ludotecă și Ion Volcu, șef birou Colecții Speciale.Centrul Multilingv.


Numai bine,
Laura Caplea
Purtător de cuvânt
Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

VIDEO: Petre Crăciun și călătoria Poveștilor sale prin Țara Copiilor Fericiți din Brăila și Galați!

- Virgil ANDRONESCU -

Marți, 25 aprilie a.c., de la ora 18:00, a avut loc- la C.A.R.P. Brăila, lansarea volumului Povești din Țara Copiilor Fericiți de Petre Crăciun. Scriitorul a ajuns la Brăila, nu întâmplător, ci, invitat de redacția revistei manifest Litera13, onorând cu lansarea volumului domniei sale ședința Cenaclului Casa Speranței de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor - Ana Aslan. Seara literar-muzicală Povești pentru nepoți și bunici a fost finalizată de epigramiștii cenaclului. Au participat scriitori din Brăila, oameni de cultură, jurnaliști, copii și alți iubitori de literatură pentru copii. Lansarea s-a încheiat cu o sesiune de autografe. Acesta fiind cel de-al doilea eveniment al zilei, primul fiind reprezentat de minunata întâlnire de la Direcția pentru Asistență Socială și Protecția Copilului din Brăila, unde- în fața a 30 de copii instituționalizați, Petre Crăciun și-a prezentat cărțile de povești, basme și poezii pentru copii. Aceștia au ascultat cu sufletul …

CONFERINTA DE PRESA LA MUZEUL BRAILEI CAROL I

Trupa de teatru pentru seniori „AMBIȚIOȘII” a Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila

Trupa de teatru pentru seniori „AMBIȚIOȘII” a Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila va susține vineri, 29 iunie 2018, de la ora 11.00,  spectacolul „O lume nebună, nebună!”.  Seniorii vor juca în scenetele umoristice: „Maimuța” de Mihai Maximilian, „Clientul nostru, stăpânul nostru” de Robert Coravu și „Pompe funebre” (anonim).  Spectacolul se va desfășura la Căminul de Persoane Vârstnice din Focșani, evenimentul fiind organizat împreună cu Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea.
Din distribuție fac parte: Ileana Bălănescu, Dobrița Cârlan, Nicu Matei, Mariana Munteanu, Viorica Novac, Mariana Toma, Jenica  Mircioiu. Regia: Eduard Claudiu Brăileanu, coordonatorul trupei AMBIȚIOȘII. Vă amintim că trupa de seniori „AMBIȚIOȘII” funcţionează în cadrul bibliotecii din anul anul 2010, susţinând numeroase spectacole în ţară și participând la festivaluri de teatru pentru amatori.
Laura Caplea Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila

Valeriu I. Găgiulescu: lansarea volumului Amurg o manifestare de suflet cu o încărcătură emoțională puternică

- Virgil ANDRONESCU -
Data de 12 septembrie 2017 reprezintă o zi importantă din viața scriitorului Valeriu Ion Găgiulescu. Acesta și-a lansat la Brăila, în orașul său de baștină, volumul Amurg. Această carte a fost publicată la Editura InfoEst, romanul fiind lansat pentru prima dată în anul 2008 tot la Brăila, această primă ediție fiind publicată la Editura Opinia.


Desfășurarea evenimentului s-a petrecut la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Ana Aslan, Palatul C.A.R.P. de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 8-10, într-o atmosferă prietenească.
Duminica, 24 Iunie, flashmob la Braila

Cateva zeci de tineri de la Palatul Copiilor din Braila participa, duminica, 24 Iunie, la un flashmob.
Îmbrăcaţi în ii, tinerii vor îmbina folclorul cu dansul modern, marcând 100 de ani de la Marea Unire, într-un eveniment organizat în cadrul Festivalului Internațional al Muzicilor Militare și de Ziua Naționala a iei.
Flashmob-ul va fi organizat, duminica, de la ora 10.00, pe platoul din faţa Palatului Administrativ, inițiatorul evenimentului fiind cunoscutul coregraf de muzica populară, Marius Epure Sandrino.
Dansul va fi susținut de Ansamblurile „Mugurașul”, „Garofița”, Râmnicelu, Viziru ale Palatului Copiilor Brăila, în parteneriat cu Primaria municipiului Braila, Casa de Cultură și Cercul Militar Brăila.
C.  CHIRIAC Director Executiv Directia Cultura, Invatamant, Sport si Turism Primaria Municipiului Braila