Postări

Se afișează postări din iunie 11, 2017

COMISIA LIBE A PE VINE LA BUCUREŞTI

Imagine
Maria Grapini: “Va fi o întâlnire grea, din care TREBUIE să ieşim cu capul sus! Probleme cu penitenciarele nu sunt doar în România, voi solicita echidistanţă!”
Comisia LIBE a Parlamentului European a luat decizia să întocmească un raport amplu, privitor la starea penitenciarelor din România, după scandalurile repetate în care a fost implicată ţara noastră, pe acest subiect sensibil. De altfel, în perioada 26-28 iunie, Comisia LIBE va fi prezentă la Bucureşti, pentru formularea concluziilor, după discuţii ample cu sfera decizională şi civică a României, de la comisii parlamentare la ong-uri, de la susţinători şi până la, din nefericire, anti susţinători ai ţării noastre. Europarlamentarul PPU-sl Maria Grapini a decis să viziteze penitenciarele româneşti, pentru a putea formula, ulterior, rapoarte obiective şi pentru a expune puncte de vedere mai mult decât avizate. Astfel că, sâmbătă şi luni, va merge la Penitenciarele Timişoara şi Târgşor, pentru discuţii cu administraţiile respective ş…

Festivalul International al Muzicilor Militare - Braila 16 - 18 iunie 2017

Imagine
- Marian Viorel DRAGOMIR -

SAMBATA -, 17 iunie, începând cu ora 18.00, pe Calea Călăraşilor se va desfăşura Parada Muzicilor Militare, iar de la ora 19.45 la 22.15, pe Esplanada Dunării va avea loc festivitatea de deschidere a celei de-a XIII-a ediţii a Festivalului Internaţional al Muzicilor Militare, urmată de reprezentaţii ale muzicilor militare participante.
DUMINICA - 18 iunie, Brăila va avea un parfum retro de început al secolului XX. Îşi va căpăta din nou aerul cosmopolit iar localnicii vor putea asculta, între orele 11.30 şi 13.30, concerte de promenadă. Muzicile militare prezente în portul românesc de la malul Dunării vor concerta la
- Fântâna arteziană din Piaţa Traian
- Piața Independenţei
- Parcul Monument
- Parcul Caporal Musat
- Grădina Publică
- Parcul Calea Galaţi
- Giratoriu Vidin (in fata Liceului Progresul
- Bariera Călărașilor (în apropierea Catedralei)
- Braila Mall


Seara, de la 18.30 la 19.30, formaţiile muzicilor militare vor defila din nou pe Calea Călăraşilor, …

Identificaţi de poliţişti şi cercetaţi penal pentru furt

Imagine
La data de 15 iunie a.c., poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Comunal Râmnicelu i-au identificat pe doi tineri, cu vârste de 22, respectiv 23 de ani, ambii din satul Constantineşti, comuna Râmnicelu, bănuiţi că, în noaptea de 10 spre 11 iunie a.c., i-ar fi sustras unui localnic un balot de lucernă. Pe numele celor doi poliţiştii au întocmit dosar penal pentru furt calificat.
·
În cursul zilei de ieri, poliţişti din cadrul Biroului Investigaţii Criminale l-au identificat pe un brăilean de 27 de ani, bănuit că, la data de 12 mai a.c., şi-ar fi alimentat vehiculul cu motorină de la staţia unui peco din municipiu şi ar fi plecat fără să achite contravaloarea acestuia, de 50 de lei. Poliţiştii i-au întocmit acestuia dosar penal pentru furt.
·
Depistat de poliţişti în timp ce conducea un autovehicul neîmatriculat
Ieri dimineaţă, în jurul orei 9:00, poliţiştii de ordine publică l-au depistat în trafic pe un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din judeţul Hunedoara, în timp ce conducea autoturismu…

Revista manifest Litera13 are de-acum pagina de FaceBook

Imagine

Scriitorul Petre Craciun, in turneu de lansare cu Fetita din floare

Imagine
- Petre CRACIUN -
Satul Argea, din comuna Ploscuțeni, județul Vrancea, este așezat într-o zonă minunată, dar cu locuitori din ce în ce mai puțini. La școala cu clasele I-IV mai învață, la simultan, circa 45 de copii, nu puțini proveniți din familii foarte sărace.
Mulți dintre acești copii nu au nicio carte acasă, în afară de manualele școlare. Astăzi au devenit ceva mai bogați, pentru că au primit cărți semnate de mine. Am participat, cu multă emoție, la serbarea lor de sfârșit de an, împreună cu Violeta Mihăeș, de la Școala Ploscuțeni și cu primarul comunei, Ștefan Solomon, cel care a făcut posibilă această întâlnire.
M-am bucurat mult să văd cu câtă dragoste țineau la piept acești copii cărțile primite drept recompensă pentru notele obținute. Poate că aceste povești vor deschide ferestre spre o lume mai bună pentru copiii din Argea.

Conferința Organizației Municipale Galați a Partidului Mișcarea Populară

Imagine
Sâmbătă, 17 iunie 2017, se va desfășura conferința Organizației Municipale Galați a Partidului Mișcarea Populară, ocazie cu care va fi ales Consiliul Executiv Municipal al PMP.
La eveniment vor participa din partea conducerii naționale a partidului domnii Valeriu Andrei Steriu, președinte executiv al PMP, Siegfried Mureșan, prim-vicepreședinte al PMP și Claudiu Iorga Palaz, vicepreședinte al PMP și președinte al filialei Constanța.
Cu această ocazie, vă invităm la conferința de presă ce se va desfășura sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 12:30, în sala mică a Muzeului de Științe ale Naturii (etaj 1).

Biroul de presă al PMP Galați
Transmis prin Secretariatul General al PMP Galați, astăzi, 15 iunie 2017.

DECIZII IMPORTANTE PENTRU ROMÂNIA, ÎN COMISIA LIBE TOATE AMENDAMENTELE MARIEI GRAPINI AU FOST VOTATE!

Imagine
Comisia pentru Libertăți civile, justiție și afaceri interne din Parlamentul European a dezbătut şi votat, joi, 15 iunie, două Rapoarte importante pentru România, ce vizează condiţiile de intrare şi şedere a resortisanţilor ţărilor terţe pentru ocuparea unor locuri de muncă înalt calificate, respectivstandardele referitoare la condițiile pe care trebuie să le îndeplinească resortisanții țărilor terțe sau apatrizii pentru a putea beneficia de protecție internațională. Europarlamentarul umanist Maria Grapini a depus amendamente, toate acestea fiind votate, joi. În principal, acestea impun ca revizuirea Directivei să abordeze provocările democratice cu care se confrunta UE, cât şi deficitele de forţă de muncă si de competenţe în sectoarele cheie ale UE, în scopul creşterii economice respectiv a consolidării competitivităţii economiei UE. “Ar trebui să se creeze un sistem de admisie, clar și transparent, la nivelul UE, pentru a atrage șireține în Uniune lucrătorii cu înaltă calificare, fă…

Identificat de poliţişti şi cercetat penal pentru furt calificat

Imagine
La data de 12 iunie a.c., ora 18:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Ianca au fost sesizaţi de către un bărbat de 40 de ani, din localitatea Oprişeneşti, cu privire la faptul că, în jurul orei 17:00, persoane necunoscute i-au sustras bicicleta, pe care a lăsase rezemată de peretele unui bloc din oraşul Ianca. În urma verificărilor efectuate, în cursul zilei de ieri, poliţiştii l-au identificat pe un tânăr, în vârstă de 29 de ani, din satul Lişcoteanca, comuna Bordei Verde, bănuit de comiterea faptei. Prejudiciul a fost recuperat şi predat persoanei păgubite, iar pe numele bănuitului a fost întocmit dosar penal pentru furt calificat.
·
Acţiuni preventive desfăşurate de poliţiştii brăileni În zilele de 13 şi 14 iunie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au acţionat pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ, pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere, precum şi pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave. Astfel, po…

Editura Muzeului Brăilei „Carol I” participă la Festivalul Internaţional al Cărţii „Axis Libri”

Imagine
Editura Istros a Muzeului Brăilei „Carol I” participă la Festivalul Internaţional al Cărţii „Axis Libri”, ediţia a IX-a, ce se desfășoară la Galați (Aleea Domnească - spre Elice), în perioada 14-18 iunie 2017. Organizatori: Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați - sub patronajul Ministerului Culturii, cu sprijinul Consiliului Județean, Consiliului Local și Primăriei Municipiului Galați. Complexul expoziţional cuprinde aproximativ 45-50 de standuri mobile şi două caravane de carte, cuprinzând peste 10.000 de titluri, de la peste 250 de edituri româneşti şi străine. Vă aşteptăm la standul Editurii Istros!

ROMÂNIA, ÎN FAŢA RISCURILOR MAJORE! MARIA GRAPINI: “SUNTEM ÎN FAŢA RISCULUI DE A PIERDE 100% FONDURILE EUROPENE ȘI ÎNCREDEREA ÎN ROMÂNIA!”

Imagine
Europarlamentarul PPU-sl Maria Grapini a atras atenţia, în toată această perioadă de criză majoră românească, asupra situaţiei incredibile în care ne aflăm, din perspectiva pericolelor majore pentru economia noastră, pentru noi, ca popor! Astăzi, după scandalul imens, oficializat seara trecută, la oră de maximă audienţă, umanista Maria Grapini a revenit cu o declaraţie directă. “Ca europarlamentar și umanist consider că există o criză politică ce poate afecta pe termen lung România cel puțin din două perspective: riscul de a pierde 100% fondurile europene din exercitiul 2014-2020 și scăderea încrederii în România, cu efect direct asupra mediului economic. De aici, pot veni alte efecte imediate: impactul pe curs, neîncrederea cetăţenilor în instituţiile statului, blocarea unor proiecte investiţionale în economie şi în domeniul social. Ca umanist, nu fac politică de stânga sau de dreapta, fac politică pentru oameni! De aceea, în aceste momente de tensiune fără precedent în coaliţia majorit…

Conferinte de presa #noapteacahotii

Imagine

Lansarea volumului „Linișor lunecă luna”, semnat de Nicolae Matei

Imagine
Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati” Brăila vă invită marți, 20 iunie 2017, ora 17.00, la lansarea volumului „Linișor lunecă luna”, semnat de Nicolae Matei. Cartea este prezentată de prof. și scriitorul Jenică Chiriac și jurnalistul Vergil Matei. Evenimentul are loc la Sala „Fănuș Neagu”, et. 3 și este moderat de dr. Eduard Claudiu Brăileanu, șef serviciu în cadrul bibliotecii .
Volumul de poezii „Linișor lunecă luna” reprezintă debutul literar al autorului și este rodul unui îndelung travaliu artistic, versurile sale fiind animate de spiritul viu al satului tradițional românesc.
Laura Caplea Purtător de cuvânt Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila

Sorin Grindeanu, baiat ascultator si fara figuri: nu imi dau demisia!

Imagine
- Virgil ANDRONESCU -

Codrin Stefanescu: nimeni din CPex nu a crezut ca Grindeanu va pleca din sala de sedinta fara sa raspunda la intrebarile ce i s-au pus. S-a trecut la discutarea evaluarii asupra celor sase luni de guvernare Grindeanu, iar premierul pus de PSD a parasit sala spunand doar ca nu va demisiona.S-a dorit un premier care sa nu faca figuri, care sa nu creeze un pol de putere, care sa fie linistit, Grindeanu era bun si a fost asumat de Dragnea.

Dupa aparitia prefacuta, mincinoasa si rau-intentionata a lui Liviu Dragnea, si dupa aparitia ticalosului Tariceanu alaturi de presedintele PSD, Grindeanu a iesit la tv sa se planga de nerealizarile și realizarile puse in carca de Dragnea. Nerealizarile guvernului PSD sunt evidente, dar la acest moment Dragnea i le arunca in carca premierului Grindeanu pentru a-l face sa-si dea demisia. Sorin Grindeanu ramane pe pozitie, il paraseste pe Liviu Dragnea si spune ca nu demisioneaza. Tot Grindeanu spune ca va demisiona dar numai i…

Mihai Vintillă, note de lectură în numărul 100 al revistei Boem@

Imagine
- Virgil ANDRONESCU -

Revista Boem@ din Galați, editată de ASPRA și condusă de Petre Rău a ajuns la numărul 100!
A apărut numărul 6/2017 ( Anul IX ), număr în care redactorul șef al revistei manifest Litera13, Mihai VINTILĂ a publicat din nou, la pagina 19- rubrica de Note de lectură, o interesantă recenzie a cărții Punct și de la capăt de Gabriel Chifu. Volumul a apărut la editura Polirom din Iași, anul trecut, și conține un număr de 368 de pagini.
Povestea este rotundă. Pornește de la profesorul Bazil Dumitrescu prin căutarea inițiatică am putea spune făcută de ziaristul Valentin Dumnea care dorește a afla cum s-a desfășurat totul pentru a se sfârși tot cu povestea profesorului. Avem de toate: o presupusă conspirație a Frățiilor de Cruce, o imagine a Ploieștiului bombardat, un triunghi de iubire, o bucată de istorie dură din închisori, o perioadă de supraveghere a securității și în fine o perioadă a libertății de după moartea dictatorului Ceaușescu.

NIMIC BUN, NICIODATĂ, VREODATĂ, DIN INSTABILITATE!

Imagine
Iminenta (auto)cădere a Guvernului Grindeanu, în fapt dinamitare internă, îmi creează o stare de real disconfort şi dezamăgire. Să vii pe un val imens de simpatie- cuantificabilă în procente generoase – să prezinţi şi să începi punerea în practică a unui program de guvernare ambiţios, să performezi chiar, în ochii instituţiilor europene şi internaţionale, ce se ocupă cu statistici şi cifre, să înclini, deci, balanţa înspre plus şi să…te autodistrugi din cauza orgoliilor şi intereselor de partid e greu de înţeles. Departe de mine gândul de a-i apăra pereprezentanţii PSD, sunt umanistă convinsă, dar spasmele politice la care asistăm fac rău ţării şi românilor, ori asta trebuie sancţionat! Suntem puşi, din nou, ca privitori, alegători, români într-un cuvânt,în faţa unui tablou dezamăgitor autohton, care nu poate, în nici un caz, genera stări calme pentru cei care sunt conectaţi la viaţa politică sau pentru cei care mai aveau o speranţă dinspre politicienii pe care i-au girat să le facă vi…

SPEȚA DIFICILĂ PRIVIND REDUCEREA OBLIGATORIE A EMISIILOR POLUANTE, ÎN PLENUL PE MARIA GRAPINI A CERUT MĂSURI JUSTE PENTRU ROMÂNIA!

Imagine
Marți, 13 iunie, eurodeputații din PE au dezbătut un raport, sensibil pentru țările cu capacitate investițională redusă și cu PIB-ul pe cap de locuitor sub media UE – deci și pentru România - referitor la propunerea de regulament al Parlamentului European și al Consiliului privind reducerea anuală obligatorie a emisiilor de gaze cu efect de seră, în perioada 2021-2030. Scopul demersului oficial european vizează realizarea unei uniuni energetice reziliente, cu respectarea angajamentelor asumate în temeiul Acordului de la Paris. Același raport prevede și modificarea Regulamentului UE nr. 525/2013 al Parlamentului European și al Consiliului, privind un mecanism de monitorizare și de raportare a emisiilor de gaze cu efect de seră și a altor informații relevante pentru schimbările climatice. Raportul complex va fi votat miercuri. Până atunci, însă, europarlamentarii au depus și susținut amendamente pertinente care să reglementeze echitabil cerințe versus posibilități, în funcție de realită…

Maria Grapini, europarlamentar: „Animalele sălbatice stau în natură, nu în lanțuri!”

Imagine
De marți, 13 iunie, România intră în normalitate, în ceea ce privește protecția animalelor sălbatice! Legea care interzice folosirea lor în circuri a fost votată. Țara noastră devine a 25-a țară din Europa care face dreptate tigrilor, leilor, urșilor sau elefanților și care decide să spună Stop chinurilor la care acestea au fost supuse. Aflată în Parlamentul European, umanista Maria Grapini a salutat votarea legii. Europarlamentarul PPU-sl a semnat, anul trecut, un acord cu o asociație de protecție a animalelor din București și a susținut programe educaționale și civice, peste tot în țară. “Bravo, România! Animalele sălbatice stau în natură, nu în lanțuri! N-am mers niciodată cu copilul meu la un spectacol de circ cu animale și l-am învățat, de mic, să le prețuiască LIBERE! Mă bucur enorm că avem, de-acum, o lege și prevederi clare! Nu va mai exista vreun circ, în țara noastră, care să ofere publicului spectacole cu animale sălbatice! N-am înțeles niciodată cum se puteau amuza unii adu…

Urmărit depistat şi încarcerat de poliţişti

Imagine
În ziua de 13 iunie a.c., în intervalul orar 6:00-10:00, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au organizat şi desfăşurat o acţiune, pe raza municipiului, pentru depistarea şi încarcerarea persoanelor care se sustrag de la executarea unor pedepse privative de libertate. Cu această ocazie, poliţiştii l-au depistat pe un brăilean, în vârstă de 28 de ani, pe numele căruia Judecătoria Brăila a emis, la data de 6 iunie a.c., un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 2 ani şi 3 luni, pentru comiterea infracţiunii de ameninţare. Acesta a fost încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi.
·
Cercetat penal pentru conducerea fără permis
La data de 13 iunie a.c., ora 8:00, poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică l-au depistat în trafic, pe strada Chişinăului, pe un minor, în vârstă de 17 ani, din Brăila, în timp ce conducea un moped fără a poseda permis de conducere. Tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în valoare de 290 de lei, conform O.…

Festivalul Internaţional al Muzicilor Militare la Braila

Imagine
Timp de trei zile, începând cu 16 iunie, Brăila va fi, pentru a treisprezecea oară, gazda Festivalului Internaţional al Muzicilor Militare, eveniment unic în armata română şi în România. Prima ediţie a festivalului militar a avut loc în 1996 când s-au reunit muzicile militare din mai multe garnizoane ale fostei Armate a 2-a. Iniţial a fost un festival naţional al muzicilor militare, cu o periodicitate anuală, însă de la a treia ediţie, în 1998, a participat şi muzica militară a armatei ucraineene; astfel, festivalul a căpătat caracter internaţional. Periodicitatea a devenit bienală şi, pe Esplanada Dunării, şi-au prezentat show-urile de fanfară muzici militare din Germania, Turcia, alăturându-se ulterior muzicieni militari din Austria, Republica Moldova sau suflători din forţele terestre ale Statelor Unite staţionate în Europa.
Anul acesta, pe Esplanada Dunării şi în parcurile din Brăila vor cânta şi ne vor încânta formaţii ale muzicilor militare şi formaţii de muzici militare din arm…

Covor asfaltic nou pe drumul catre bac

Imagine
- Marian Viorel DRAGOMIR -

Azi in Braila - Covor asfaltic nou pe drumul catre bac (cu reparatie capitala a drumului) - in lucru.
Reparatii stradale - in lucru.

Asfalari cartiere - semnat servicii de proiectare faza 1 pentru toate cartierele. Urmeaza aprobarea indicatorilor tehnico economici in Consiliul Local, licitatie proiectare si executie.
Parcari noi - in procedura pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

Tripla lansare de carte a jurnalistei Tudorița Tarniță. Cărțile Micropoeme, Câmpia din noi și Cobai într-o scoică

Imagine
Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila vă invită vineri, 16 iunie 2017, ora 17.00, la tripla lansare de carte a jurnalistei Tudorița Tarniță. Cărțile „Micropoeme”, „Câmpia din noi” și „Cobai într-o scoică” au apărut la editura InfoEST din Siliștea, județul Brăila și constituie debutul Tudoriței Tarniță în lumea literară.

Volumele vor fi prezentate de profesorul și scriitorul Valentin Popa, jurnalistul Vergil Matei, poetul Alexandru Halupa și editorul Mihai Vintilă. Programul serii cuprinde momente muzical - poetice susținute de actrița Wanessa Radu și Trupa “Antic” - Florin Lazăr și Marian Marinescu. Evenimentul are loc la Sala de Lectură, et. 1 și este moderat de dr. Eduard Claudiu Brăileanu, șef serviciu în cadrul instituției gazdă.
„Tudorița Tarniță este o prezență constantă în paginile publicațiilor brăilene. A scris despre Brăila cu pasiune și uneori cu tristețe. Tot ce s-a întâmplat în ultimii ani nu i-a fost străin. A scris despre tot. Mai mult, de ceva vreme este și edi…

FISA SINTETICA DE EVALUARE CROSUL ZIUA OLIMPICA - ed a VIII-a

Imagine
Actiune sportiva realizata sub patronajul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman
Data si locatia: 10.06.2017 - Parc Monument Organizatori: Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Braila, Primaria Municipiului Braila, Academia Olimpica Romana - filiala Braila Parteneri: Inspectoratul Scolar Judetean Braila, Clubul Sportiv Municipal Braila. Sponsor: Selgros Cash&Carry Date statistice: 214 - participanti 300 de beneficiari indirecti - spectatori 30 de voluntari S-au acordat 32 de premii.
CASTIGATORI:
·GIMNAZIU FETE: I) Iancu Cosmina Valentina (Sc. Gimnaziala "Mihai Bravu") II) Gheorghiu Violeta (Sc. Gimnaziala Romanu) III) Ozcan Emine (C.N. "Ana Aslan") ·GIMNAZIU BAIETI: I) Rosu Georgian Cornel (C.N. "Ana Aslan") II) Mocanu Florin (Sc. Gimnaziala "M. Sadoveanu") III) Dache Nistor (Sc. Gimnaziala Romanu)