sâmbătă, iunie 10, 2017

VIDEO: Valeriu Ion Găgiulescu a lansat ...Ca floarea câmpului... la Brăila

- Virgil ANDRONESCU -

La Biblioteca Județeană Panait Istrati din Brăila s-a desfășurat vineri, 9 iunie 2017, lansarea cărții … Ca floarea câmpului…, volum semnat de scriitorul Valeriu Ion Găgiulescu. Romanul a fost prezentat de poetul Alexandru Halupa și de jurnalistul Mihai Vintilă.
Evenimentul a avut loc la Secția Mediatecă și a fost moderat dr. Eduard Claudiu Brăileanu, șef serviciu în cadrul Bibliotecii. Înainte de începerea lansării s-a ținut un moment de reculegere pentru George Șerbu- soțul epigramistei Stela Șerbu-Răducan, decedat cu câteva zile în urmă. Apoi eanu a făcut o scurtă prezentare a autorului: Valeriu Ion Găgiulescu este poet, prozator şi eseist. Acesta a debutat în 1965 cu Microfabule în revista Clubul din Argeș și a avut colaborări la publicaţiile: Ancheta, Cetatea, Curierul Primăriei, Ecouri dunărene, Florile Dunării, Pietrele Doamnei, Steagul Roşu, Vocea a treia. A publicat următoarele volume: Amurg, roman publicat în anul 2008; Potcovarul lui Pegas, volum de poezie tipărit în anul 2008, De-a râsu'-plânsu carte de epigrame apărută în anul 2015.
Romanul ...Ca floarea câmpului... este unul social-psihologic și a fost publicat prima dată în anul 2006 la Alexandria, iar în anul 2017 a apărut într-o ediție revizuită la Brăila, la Editura InfoEst.
Romanul …Ca floarea câmpului… reprezintă o premiera editorială a publicistului Valeriu Ion Găciulescu, care s-a născut la mal de Dunăre, la Brăila, dar s-a stabilit încă din copilărie tot lângă bătrânul fluviu dar la Turnu Măgurele.
Personajele romanului par așezate pe fundalul unei istorii tulburi și nefericite, marcată de ultimul Război, de experiența comunismului și a ideologiei sale nefaste, viețile lor stau sub semnul unui destin implacabil, al necesității și întâmplării din filozofia marxistă. – a scris în prefața acestei cărți publicistul și criticul literar Dumitru Anghel. Finalul evenimentului a aparținut scriitorului Valeriu I. Găgiulescu.
Au mai luat cuvântul: poetul și epigramistul Vasile Mandric, scriitorul Jenică Chiriac, jurnalistul și scriitorul Virgil Matei și epigramista Stela Șerbu-Răducan.
Au asistat la eveniment jurnaliști, scriitori, poeți și public iubitor de literatură bună.

Foto-video: Virgil Andronescu

miercuri, iunie 07, 2017

Conferinta europeana - Împreuna spargem zidul indiferentei - program

Program
  
Vineri  9 iunie 2017

11:00 Intalnire cu Magda Pardel – Amintiri
13:00 Masa de pranz – Terasa Gradina Publica   
15:00 -18:00 Seminar de contact – civism, credinte religioase-tineret, ciclism in familie – o sansa trasngenerationala, patriotism local- cum te conving sa-mi vizitezi orasul - Biblioteca Judeteana “Panait Istrati”, Braila.
19:00 Cina  - Sunrise

Sambata 10 iunie, 2017 

10:00-15:00 Expozitie de instalatii de arta “Impreuna spargem zidul indiferentei” – Piata Traian  

10:00 Intalnire cu  presa –Rezultate si urmari ale proiectului UUD Erasmusl+  - Teatrul “Maria Filotti” , sala Avangarde

11:00- 13:00  Masa rotunda – Eco-Civism -Administrarea deseurilor si  implicarea civica – Teatrul Maria Filotti sala Avagarde  

13:00-15:00 - pranz in aer liber

Vizionarea expozitiei “Impreuna spargem zidul Indiferentei”:  concursuri la standuri, premii, dansul zombilor de plastic, actiune impotriva zidului indiferentei, punct de colectare selectiva  

16:00 -18:00 Festivitatea de premiere si certificare  a participantilor la proiectul UUD – Erasmus+ 2015-2017   - cu vasul “Lacu Sarat” pe Dunare  
  
11 iunie 2017
Plecarea oaspetilor

 Vioric ALEXANDRU

Conferinta UUD Erasmus+ „Impreuna spargem zidul indiferentei“, Braila ....9-10 iunie 2017INITIATIVA CETATENILOR SENIORI
Unirii 136, Braila, Romania CIF 72124248

Informare de presa
Re: Civism si administratie ....unde incep diferentele de opinie
Conferinta UUD Erasmus+  „Impreuna spargem zidul indiferentei“, Braila  ....9-10 iunie 2017

Asociatia Initiativa Cetatenilor Seniori si Primaria Braila  invita comunitatea braileana  la o atitudine clara si hotarata fata de invazia agresiva a deseurilor in viata si comunitate .  
Conferinta  “Impreuna spargem zidul indiferentei” din 9-10 iunie  2017 promoveaza civismul institutiilor si al cetatenilor prin  platforma e-learning  “O lume fara plastic”, rezultat al proiectului UUD Erasmus+ al UE . 
Conferinta celebreaza rezultatele a 21 de profesori braileni, peste 70 de elevi in echipele din sapte licee care,  folosind platforma e-learning au pregatit instalatii de arta, actiuni  civice si mesaje  pe care vi le oferim acum. 
Conferinta debuteaza pe 9 iunie 2017 la ora 15:00 cu sectiunea “Seminar de contact “ pentru  parteneriate  de ONGuri, institutii publice si academice din Braila, Tg Jiu, Iasi , Brasov, Przemysl- Polonia,  Londra- Marea Britanie, Chisinau-Moldova.  Se vor initia parteneriate si vor fi elaborate fise de proiecte socio-civice  pe temele : credinte religioase- teorie si joc  pentru tineri; patriotism local pentru toti– spune de ce sa venim in  orasul tau; ciclism in familie – o sansa transgenerationala.  Proiectele vor fi pregatite pentru Erasmus+ Tineret din Octombrie 2017, Erasmus+ Parteneriate strategice – educatia adultilor,  tineret si sport din 2018.
Pe 10 iunie 2017 la ora 10:00, Viorica Alexandru, coordonatoarea proiectului Erasmus+ UUD si Viorel marian Dragomir, Primarul Municipiului Braila  se vor intalni cu presa in sala Avantgarde a Teatrului “Maria Filotti” Braila pentru a discuta despre eco-civism prin prisma proiectului european si a municipalitatii... unde incep diferentele de opinie?
In continuare,  la ora 11:00 are loc masa rotunda despre colectarea selectiva. Se vor discuta cele  4  puncte aflate pe agenda : planul pe termen scurt al municipalitatii privind colectarea selectiva ;  posibilul efect al  exercitiului de colectare selectiva UUD din martie 2017 asupra taxei de salubritate; politica pasilor marunti – viziunea unei tinere oratoare, castigatoare a concursului de discurs public “Economia circulara”, recompensa si atitudinea fata de mediu – experienta a doua colegii din oras , “Gh. M. Mugoci” si “Ed. Nicolau”.  Alaturi de cei mentionati participa  reprezentanti ai  RoREC,   echipa UUD, presa, oaspeti din Marea Britanie,  Polonia, Moldova,   Brasov, Tg Jiu, cetateni.
De la ora 13:00 la 15:00 va oferim doua ore de amuzament pe str. Mihai Eminescu si la ceas.
Veti putea vedea  expozitia de instalatii de arta a liceenilor din Braila, Zidul Indiferentei de langa ceas si punctul de colectare pentru deseuri uscate... veti putea participa la concursurile de la standuri... premiile sunt gustoase si eco : fructe, puieti, glastre cu flori...plus bomboane pentru toata lumea; dansul zombilor de plastic va da semnalul de incepere si va conduce vizitatorii de la un stand la altul.... tot zombii de plastic dar si fetite in rochite din reciclabile, vor incheia evenimentul. Intre timp va puteti fotografia cu instalatiile de arta si autorii lor iar in final vom ataca impreuna Zidul Indiferentei...

Nu uitati sa aduceti umbrele, eventual colorate,  pe care sa le donati la standul decoratorilor voluntari ai orasului. Nu uitati sa aduceti becuri si baterii uzate la standul RoRec... si inregistrati-va tot la acest stand pentru a scapa de aparatura electrica si  electrotehnica veche.

Festivitatea de premiere si certificare a participantilor la proiectul UUD Erasmus+ are loc pe nava „Lacu Sarat“ de la 16:00 la 18:00 . 

Fiind alaturi de noi sunteti alaturi de partenerii nostri locali, colegiile nationale  “Gh.M Murgoci”, “Ana Aslan”, “Ed Nicolau”, liceele “N. Iorga” , “Panait Cerna”, “Mihail Sebastian si “Hariclea Darclee”, fara de care nu ar exista rezultatele invatarii practice promovate de acest proiect: instalatiile de arta, filmele de pe Youtube si profesorii studenti, concursul de discurs public sau exercitiul de colectare selectiva.
Multumirile noastre se indreapta catre directorii colegiilor si liceelor implicate, dar si catre cei ai Teatrului  “Maria Filotti”,  SUPAGL, Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” , Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec, SC  ECO SA  ,  SC BRAI-CATA SRL  ,SC RER ECOLOGIC SERVICE SRL , SC  RECUMED SRL –Braila  pentru sprijin si pentru premiile semnificative care arata ca initiativa noastra este pretuita.

Dincolo de orice, speram ca subiectul colectarii selective sa devina o obisnuinta in egala masura pentru Municipalitate si pentru braileni precum in alte tari europene care deja se indreapta catre economia circulara, economia in care desurile devin materie prima. Este prea mult?

Informatii despe proiect si parteneri  www.plasticsfree.eu
Informatii locale si evenimente : www.facebook.com/DCOrganic
Contact : Viorica Alexandru  valexa2do@yahoo.com

Viorica ALEXANDRU

Întalniri literare la Liceul "Bălcescu"

Maine, joi, 8 iunie 2017, şi poimaine avem întalniri literare la "Bălcescu", de la ora 12.
Invitaţi : joi - Camelia Iuliana Radu
           Vineri - Rodian Drăgoi

Va aştept.

Luminita Dascalu, poet

Cercetat penal şi reţinut pentru furt calificatLa data de 6 iunie a.c., ora 19:00, poliţiştii au fost sesizaţi, prin apel 112,  de către o brăileancă, angajată a unei săli de jocuri din municipiu, cu privire la faptul că un bărbat necunoscut i-a sustras o sumă de bani din interiorul unităţii.
În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, poliţiştii din cadrul Biroului Ordine Publică au reuşit să obţină date despre persoana în cauză, pe care au găsit-o şi imobilizat-o pe Aleea Policlinicii, fiind vorba despre un bărbat de 34 de ani, din municipiu.
Acesta este bănuit că ar fi profitat de neatenţia vânzătoarei, care ar fi ieşit pe terasa societăţii, şi ar fi sustras suma de 16.750 de lei din sertarul tejghelei de vânzare, care era asigurat cu un sistem de închidere tip yală. 
Poliţiştii i-au întocmit bănuitului dosar penal pentru furt calificat şi l-au reţinut, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.
Brăileanul a fost încarcerat în Centrul de Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
                       
·                     

Depistat de poliţişti în timp ce conducea un ciclomotor fără permis

Ieri, la ora 17:30, poliţiştii din cadrul Secţiei 5 de Poliţie Rurală Viziru l-au depistat pe un tânăr, în vârstă de 26 de ani, din comuna Tufeşti, în timp ce conducea un ciclomotor, pe raza localităţii Cuza Vodă, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere.

·                     

Accident rutier în municipiu

La data de 6 iunie a.c., ora 17:20, un brăilean, în vârstă de 57 de ani, în timp ce conducea autoturismul pe strada General Eremia Grigorescu, dinspre strada Griviţei către Gara C.F.R., la intersecţia cu Bulevardul Dorobanţilor a efectuat viraj stânga, către strada 1 Decembrie 1918, moment în care a surprins-o şi accidentat-o, pe trecerea de pietoni, pe o femeie de 41 de ani, din municipiu, care se angajase în traversarea regulamentară străzii.
          În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a pietonului, care a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Braila, pentru acordarea de îngrijiri medicale, nerămânând internată.
Ambii participanţi la trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind  negativ.
         Pe numele conducătorului auto a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

·                     

Acţiuni preventive desfăşurate de poliţiştii brăileni

În perioada 17 mai – 5 iunie a.c., poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică au desfăşurat o acţiune pe linia respectării prevederilor Legii 333/2003 şi H.G. 301/2012, privind paza obiectivelor, bunurilor şi valorilor, la unităţi asigurate cu pază proprie sau agenţi de securitate din cadrul societăţilor specializate de pază, din municipiu, cât şi respectarea prevederilor legale privind automatele destinate tranzacţiilor cu numerar de tip PayPoint.
Cu acestă ocazie au fost efectuate controale tematice la 41 de societăţi asigurate cu paza şi aplicate 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.700 de lei, conform Legii 333/2003 şi HG 301/2012, persoanele sancţionate fiind instruite cu privire la prevederile legii.

·                     

Acţiuni preventive desfăşurate de poliţiştii brăileni

        La data de 6 iunie a.c., poliţişti din cadrul Biroului Rutier, împreună cu cei ai Biroului Ordine Publică şi Secţiei 1 de Poliţie Rurală Brăila, sprijiniţi de luptători din cadrul Seviciului pentru Acţiuni Speciale, au acţionat, în municipiu şi judeţ, pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
Cu această ocazie, poliţiştii au au legitimat 110 persoane şi au oprit în trafic 77 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest 15 şoferi.
De asemenea, au constatat 18 contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de peste 4.000 de lei, dintre care 10 în conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 3 la Legea 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, şi 3 la Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, şi 3 la alte acte normative.

A avut lângă el câțiva îngeri ambițioși și pe Dumnezeu!

- Cristian TECHIU -


L-am cunoscut în urmă cu doi ani...

Părea pierdut, părea resemnat, viața îl lovise puternic și părea că vrea să stea închis în lumea lui, o lume mică fără prea multe orizonturi! A avut lângă el câțiva îngeri ambițioși care i-au redat speranța că nu e totul pierdut...soția, fiica, nepoata, ginerele, terapeutul și pe Dumnezeu!
Ei au reușit să-l convingă să lupte, să-l convingă că nu e totul pierdut, că încă poate redeveni un om normal!
În ziua în care l-am cunoscut am zărit pe laptopul lui o poezie...o scria atunci. Nu mi-a dat voie să o citesc! Atunci mișca doar degetele de la mâini (în urma accidentului vascular pe care-l suferise), scria, exterioriza, suferea...
Îi trimiteam mesaje în care-i spuneam că vreau să citesc o poezie (voiam să-l scot din starea aceea, voiam să-l fac să înțeleagă că este bun, chiar dacă era la pat, nu se putea mișca, nu putea vorbi). Mă refuza mereu! Într-o bună zi am primit-o, am primit o poezie și atașată acesteia o rugăminte: "să nu o arătați nimănui, vă rog, este doar pentru dumneavoastră"! Am citit-o, mi-a plăcut și am început să încerc să-l conving să le posteze pe Facebook: iarăși rugăminți, mesaje... Până într-o zi când am văzut o notificare: Florin Cezar Călin a postat o poezie! Eram fericit, reușisem să-l conving! De aici și până la momentul în care l-am convins să publice poezii a mai fost un pas...
Astăzi, visul lui și al meu a devenit realitate! Vineri, 9 iunie 2017, de la orele 18:00, la Casa de Cultură a Municipiului Brăila( Casa Memorială Petre Ștefănescu Goangă) vă așteptăm cu drag la Dubla lansare de carte, Sculptură în dragostea ta și Cuvinte încrucișate!

Vernisaj, Plastica Mica de la Braila

- Virgil ANDRONESCU -

Foto- Madalina Maria MANZU


Foto: Madalina Maria MANZU
Colaj foto ( film ): Virgil ANDRONESCU

Grupa Sindicala DJST Braila din cadrul Sindicatului National pentru Sport si Tineret se alatura si sustine protestele colegilor


Grupa Sindicala DJST Braila din cadrul Sindicatului National pentru Sport si Tineret se alatura si sustine protestele colegilor, la nivel national, pentru astazi, 7 iunie 2017, incepand cu ora 10.30.
Demersul nostru sindical are in vedere faptul ca angajatii din subordinea MTS au printre cele mai joase niveluri de salarizare dintre toate ramurile bugetare cunoscute. Daca la nivel declarativ sportul si tineretul sunt prioritati nationale, nu ne explicam dezinteresul pentru soarta angajatilor din sistem, pentru cei care  aplica politicile guvernamentale in teritoriu.
Se prezinta pe diverse canale media ca bugetarii sunt printre cele mai favorizate categorii profesionale din punct de vedere salarial.  Nimic mai eronat, in cazul angajatilor din reteaua MTS. Dupa anul 2009 bugetarii din domeniul sport si tineret nu s-au "bucurat" decat de... taieri salariale si nu au beneficiat de nici o actualizare a nivelului salarial nici pentru functionarii publici si nici pentru lucratorii care tin in viata patrimoniul MTS din teritoriu. Toate acestea, cumulat cu nivelul scazut de finantare al activitatii de sport si tineret din ultimii ani, completeaza un tablou sumbru care arata lipsa de perspectiva a celor doua domenii de activitate.
Incheiem anuntul nostru de protest cu prezentarea sintetica a revendicarilor SNST la nivel national ce au stat la originea acestui demers sindical:
majorarea salariala cu 25% incepand cu 1 iulie, avand in vedere ca angajatii unitatilor teritoriale ale MTS au fost ocoliti in mod repetat in ultimii opt ani de maririle salariale dispuse pentru celelalte categorii de bugetari (membrii nostri nu au beneficiat nici de marirea salariilor cu 20%  - conf. OUG 2/2017-  de care au beneficiat angajatii din administratia publica locala de la 1 februarie, iar salarizarea se face potrivit cadrului normativ al anului 2009, astfel ca 70% dintre salariati sunt remunerati cu salariul minim brut pe economie);    
aplicarea corecta a HG nr.1/2017  si a deciziei CCR nr.794/2016 pentru personalul din subordinea MTS (mai ales in privinta disparitatilor salariale intre teritoriu si nivel central);
reglementarea timpului de munca, implicit plata corecta a orelor suplimentare si a zilelor lucrate sambata, duminica si in timpul sarbatorilor legale;
reincadrarea personalului pe funcții corespunzatoare activitatii prestate;
schimbarea incadrarii Caselor de Cultura ale Studentilor si a Salilor Polivalente (cele care intrunesc conditiile legale) in institutii  de spectacole si concerte;  
elaborarea  unui regulament ce stabileste locurile de munca, categoriile de personal si  conditiile de acordare a unor sporuri;  
deblocarea contractului colectiv / acordului colectiv de munca.
Va multumim si precizam ca acest protest nu a fost insotit de intreruperea activitatii curente a DJST

Braila.
Cu stima,
Grupa Sindicala DJST Braila

marți, iunie 06, 2017

Crosul „Ziua Olimpica” (editia a VIII-a)Si in acest an DJST a demarat organizarea celei mai importante competitii de masa din Braila: Crosul „Ziua Olimpica” (editia a VIII-a). Crosul doreste nu numai sa apropie locuitorilor Brailei de fenomenul sportivci si valorilor olimpismului, cu prilejul Lunii Olimpice. La fel ca in anii precedenti Crosul „Ziua Olimpica” este o manifestare sportiva patronata de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman si se desfasoara in toata tara, pe tot parcursul lunii iunie a.c. 

In Braila, organizatorii locali sunt Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Braila, Primaria Municipiului Braila, Academia Olimpica – filiala Braila, cu sprijinul traditional oferit de Inspectoratul Scolar Judetean Braila, de Clubul Sportiv Municipal Braila. La efortul de premiere si organizare s-a alaturat si Selgros – Cash and Carry – Braila cu asigurarea unui stand de hidratare.
Avand in vedere contextul prezentat va rugam sa ne acordati sprijinul pentru a transmite informatiile de mai jos catre publicul brailean interesat sa participe la acest important eveniment sportiv de masa:
            Evenimentul sportiv Crosul „Ziua Olimpica” se va desfasura sambata, 10.06.2017, incepand cu ora 08.30, in Parcul Monument (zona Rondou). Datele tehnice si programul crosului sunt urmatoarele:
Categorii de participanti: elevi de gimnaziu, elevi de liceu, sportivi, alte categorii (cu doua subcategorii de varsta – pana la 40 de ani si peste 40 de ani);
Conditii de participare: Se accepta participanti cu varsta peste 10 ani. Toti alergatorii sub 18 ani trebuie sa prezinte adeverinta medicala sau viza medicala (sportivi) cu mentiunea “Apt pentru efort fizic” (individuale sau in tabele comune centralizate la unitatile de invatamant). Cei cu varsta peste 18 ani pot participa la cros daca prezinta adeverinta medicala sau viza mediacala (sportivi) sau semneaza declaratie pe propria raspundere la momentul inscrierii.
Inscrierea participantilor: Se va face in zona Rondoului Parc Monument, incepand cu ora 08.30.
Traseul: Starturile (in functie de categoriile de varsta, fete si baieti) vor incepe la ora 09.00-09.15, de pe aleile din apropierea Stadionului Municipal sau de pe aleea care inconjoara Parcul dendrologic (in functie de distantele de alergare, la diferite categorii). Sosirea este comuna, la toate categoriile de alergatori, pe Aleea Parcului (ANEXA).

Distante de alergare:

- gimnaziu –

- fete - 800 m
- baieti – 1000 m
- liceu –

- fete – 1000 m
- baieti – 1200 m
- sportivi –

- fete – 1500 m
- baieti – 2000 m
- alte categorii –
1) <40 2="" ani="">40 ani
- fete – 800 m
- baieti – 1000 m

Programul crosului:
08.30 - 09.00 - inscrierea participantilor si imbracarea tricourilor ziua olimpica oferite de Comitetul Olimpic Roman;
09.00 - 11.00 (aproximativ) - Desfasurarea crosului pe categorii de participanti
11.00-11.30 - Festivitatea de premiere (este ora aproximativa in functie de incheierea alergarilor)
Premierea: Toti participantii la alergare, pentru fiecare categorie, vor primi cate un (1) tricou inscriptionat cu insemnele COSR “Olympic Day” si o diploma cu semnatura d-lui Thomas Bach, presedintele CIO.
Premiile pentru primele 3 locuri, la fiecare categorie, constau in materiale sportive atractive oferite de:
- Primaria Municipiului Braila (pentru fete, toate categoriile, precum si premiul special pentru cel mai tanar participant – 16 premii)
- Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Braila (pentru baieti, toate categoriile, precum si premiul special pentru cel mai varstnic participant – 16 premii), precum si o diploma cu insemnele COSR.
Va asteptam alaturi de noi pentru a incuraja si sustine participantii prezenti, in semn de recunoastere a valorilor olimpismului si sportului, in general.


            Cu deosebita stima,

            Director executiv DJST Braila
            Barbuceanu Angelica-Alina

Intocmit
Consilier superior
Mircea Carbunaru

Campionatul de DRAG continua cu urmatoarea etapa la Braila!

Pe Aerodromul Ianca ne intoarcem dupa 7 ani de zile pentru a reinvia cursele cronometrate si in aceasta zona a tarii.
Sprijiniti de Consiliul Judetean Braila, pe 17-18 iunie va invitam la cel mai asteptat eveniment din aceasta zona a tarii.
Curse cronometrate si multe alte surprize doar cu DRAG RACING EVENTS, furnizorul de adrenalina numarul 1.
(in cazul in care vremea va fi nefavorabila, cursa se va amana cu o saptamana sau pana la primul weekend cu vreme buna).
Va asteptam!!!
Toata lumea INVITE si SHARE!!!

Sambata de la 10:00 la 18:00 calificari.
Duminica de la 10:00 la 13:00 calificari.
Orele 15 - Finalele grupelor!
Orele 18 - Premierea

Intrarea la eveniment se face pe baza bratarilor pe care le puteti cumpara de la intrarea de la Aeroport in zilele de concurs, bratari pe care va rugam sa le purtati pe tot parcursul evenimentului.

Taxa:
20 RON pe zi
30 RON pentru doua zile

Pentru piloti intrarea este gratuita.
(pasagerii platesc taxa de intrare)

Taxa de Participare:
150 RON la categoria Moto
150 RON la categoria Street
200 RON la categoria Profi
150 RON - Test (masina care participa in perioada de calificari, dar care nu merge mai departe in finale).

Intrarea gratuita pentru copiii pana la 14 ani.

In incinta aeroportului:
- sunt interzise cerculetele
- este interzis burnout-ul (doar in zona startului la recipientul cu apa)
- este interzisa aprinderea gratarelor (in afara firmei de catering care se ocupa la eveniment)
- se poate ramane peste noapte pe aerodrom cu rulote si corturi, in zona special rezervata.

La grupele Moto, OBLIGATORIU casca, manusi si costum moto, inclusiv cizme!
La grupele auto PROFI, pilotii sa aiba OBLIGATORIU casca si combinezon!

ÎN MINIVACANȚĂ, POLIŢIŞTII BRĂILENI AU FOST LA DATORIEPoliţişti brăileni au desfăşurat activităţi suplimentare, pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, astfel încât cetățenii să petreacă în liniște minivacanța de 1 Iunie și Rusalii.

Aceştia sunt permanent la datorie, pentru protejarea vieţii, integrităţii corporale şi a patrimoniului cetățenilor, precum şi pentru un trafic rutier în siguranță.

În minivacanța de 1 Iunie și Rusalii, 180 de polițiști au fost de serviciu, suplimentar față de efectivul curent, pentru siguranța cetățenilor. 

În judeţul Brăila, în perioada 1-5 iunie a.c., poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă au efectuat 55 de acțiuni și controale, fiind constatate în flagrant delict 11 infracţiuni.

În urma activităților de investigații desfășurate, au fost depistate 3 persoane urmărite în temeiul legii.

De asemenea, au fost aplicate 850 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 277.000 de lei și au fost confiscate bunuri în valoare de 5.345 de lei.

Din totalul amenzilor contravenţionale, 145 au fost la Legea nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, şi 650 au vizat încălcări ale O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice ( 232 pentru conducere cu viteză excesivă şi 5 pentru consum de alcool la volan ).

Totodată, au fost retrase 13 certificate de înmatriculare și au fost reținute 36 de permise de conducere, dintre care 8 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și 7 pentru viteză excesivă.

De asemenea, poliţiştii au intervenit la peste 90 de solicitări venite din partea cetățenilor, majoritatea prin intermediul serviciului 112.

Poliţiştii caută un brăilean dat dispărutLa data de 4 iunie a.c., ora 8:00, un bărbat de 46 de ani, din municipiul Brăila, s-a prezentat la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila şi a sesizat dispariţia, de la data de 17.05.2017 a.c., a fiului său, Vasii Eugen David, în vârstă de 19 ani, plecat în Marea Britanie din luna martie a.c..
Semnalmente: înălţime 198 cm, constituţie atletică, ten alb, ochi căprui, păr şaten, tuns scurt, cu şuviţe blonde, vopsite, poartă barbă şi ochelari de vedere.
Îmbrăcăminte şi încălţăminte: nu se cunoaşte.

Pentru Vasii Eugen David s-a solicitat urmărirea la nivel naţional şi internaţional.
Persoanele care pot oferi informaţii despre locul în care acesta se află sunt rugate să apeleze numărul de urgenţă gratuit 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie.

·                     

Cercetaţi penal pentru furt

În data de 3 iunie a.c., la ora 14:00, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Comunal Zăvoaia au fost sesizaţi de către un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din comuna Zăvoaia, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras mai multe bunuri dintr-un imobil nelocuit.
La data de 4 iunie a.c., poliţiştii l-au identificat pe un localnic de 20 de ani, bănuit că, în perioada 14 mai - 3 iunie 2017, ar fi pătruns, prin efracţie, în imobilul persoanei reclamante, de unde ar fi sustras un telefon mobil şi o boxă audio.
Bunurile au fost recuperate şi predate persoanei păgubite, iar în cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

·                     

Poliţiştii acţionează pentru siguranţa rutieră

          În perioada de 31 mai - 5 iunie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au acţionat pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ, pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere, precum şi pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave.
Astfel, poliţiştii au constatat 691 de contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de peste 245.000 de lei, au ridicat în vederea suspendării 36 de permise de conducere şi au retras 18 certificate de înmatriculare.

·                     


Infracţiuni la regimul rutier

La data de 4 iunie a.c., ora 20:30, poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică l-au depistat în trafic pe un brăilean, în vârstă de 20 de ani, în timp ce conducea autoturismul, pe strada Brazdei, din muncipiu, sub influenţa băuturilor alcoolice.
Procedând la testarea acestuia cu aparatul etilotest, poliţiştii au constatat că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,48 mg/l şi l-au condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila pentru recoltarea unor probe de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Poliţiştii au întocmit în cauză dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

·                     

La data de 4 iunie a.c., la ora 17:00, poliţişti din cadrul poliţiei Oraşului Făurei l-au depistat, pe raza localităţii Tătaru, pe un localnic de 55 de ani, în timp ce conducea un moped sub influenţa alcoolului.
Şoferul a fost testat cu apartul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,52 mg/l, fiind condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila pentru recoltarea unor probe de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
·                     

Ieri, la ora 17:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Însurăţei l-au dsepistat pe un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din comuna Viziru, în timp ce conducea autoturismul, pe raza localităţii de domiciliu, având autorizaţia de circulaţie provizorie expirată din data de 15.04.2017.
Pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.

MARIA GRAPINI DUCE ROMÂNII LA PE, PENTRU SĂRBĂTOAREA IEI!În 7 iunie, la Parlamentul European, va avea loc o acțiune cu și pentru români, prilejuită de evenimentul “IA, simbol al comunităților românești din Europa”.
Europarlamentarul umanist Maria Grapini este invitat special al momentului, desfășurat în organizarea colegei sale din România, Viorica Dăncilă. Prezența Mariei Grapini în acțiuni de promovare a românismului este binecunoscută, fie că inițiativele se materializează în România sau la Bruxelles. De doi ani, graţie implicării sale în promovarea a tot ceea ce este românesc şi merită arătat lumii, avem o lege privind instituirea Zilei Naţionale a Costumului Tradiţional din România. În 2013, ca deputat, Grapini a propus şi insistat ca Parlamentul să confere costumului tradiţional meritul cuvenit, iar în 2015 acest lucru s-a concretizat, prin apariţia legii nr. 102. De atunci, a doua duminică din luna mai este, spre bucuria păstrătorilor celei mai de preţ moşteniri, Ziua Naţională a Costumului Tradiţional din România!
La acțiunea din 7 iunie, Maria Grapini duce 30 de români în Parlamentul European, pentru a fi parte la dezbaterile și expoziția inedită organizate.
Evenimentul de la Bruxelles este, în opinia organizatorilor, o minunată oportunitate de a cunoaște elemente importante ale tradițiilor și culturii române, care astăzi fac parte din patrimoniul simbolic al UE. Vor fi prezenți membri ai PE, ai instituțiilor publice din România si străinătate, reprezentanți ai societății civile, mass-media și ai comunităților românești. Evenimentul este organizat în colaborare cu ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac.

CONSILIUL JUDETEAN BRAILA, Dosar III-E-4

 ORDINE  DE ZI a sedintei ordinare a Consiliului Judetean Braila din data de 20 decembrie 2018,    ora 09.00, Sala Mare a Palatului ...