Postări

Se afișează postări din mai 21, 2017

PIESA DE TEATRU ''CAPRA CU TREI IEZI'', LA CARABUS

Imagine
DUMINICĂ 28.05.2017 LA ORA 11:00 VĂ AŞTEPTĂM LA SALA DE MANIFESTĂRI DIN CADRUL ŞCOLII GIMNAZIALE NR.6 “SANDU ALDEA” SITUATĂ ÎN STR. G-RAL. E. GRIGORESCU NR.55 LA PIESA DE TEATRU ''CAPRA CU TREI IEZI''
Istoria cunoscută a caprei şi a celor trei iezi, unde îi dau viaţă păpuşi mânuite cu talent şi măiestrie spunând tuturor ce păţesc copiii care nu-şi ascultă părinţii…

Vă mulţumim şi vă aşteptăm cu mare drag !!!

ACŢIUNI DE AMPLOARE DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTII BRĂILENI

Poliţiştii brăileni acţionează, în fiecare zi, în municipiu şi judeţ, pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.
Ieri, 25 mai a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, sprijiniţi de cei din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră şi jandarmi, au acţionat atât în municipiu, cât şi în localităţile din mediul rural, pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
Totodată, poliţiştii au acţionat şi pentru prevenirea şi combaterea ilegalităților din domeniul piscicol.
Pe timpul activităţilor, au fost verificate 11 societăţi comerciale, legitimate 196 de persoane, oprite în trafic 188 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etolitest 28 de şoferi, şi controlate 6 ambarcaţiuni.
De asemenea, au fost constatate 4 infracţiuni…

Poliţiştii caută un brăilean dat dispărut

La data de 25 mai a.c., ora 8:30, un brăilean de 31 de ani, s-a prezentat la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila şi a sesizat dispariţia de la domiciliu, din data de 8 martie a.c., a tatălui său, Zaharia Alexandru, în vârstă de 56 de ani. Semnalmente: înălţime 170 cm, constituţie slabă, ochi căprui, păr negru, cu început de calviţie. Îmbrăcăminte şi încălţăminte: nu se cunoaşte.

Pentru Zaharia Alexandru s-a solicitat urmărirea la nivel naţional. Persoanele care pot oferi informaţii despre locul în care acesta se află sunt rugate să apeleze numărul de urgenţă gratuit 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie.
·
Identificat de poliţişti şi cercetat penal pentru furt
La data de20 mai a.c., ora 14:40, poliţiştii Secţiei 5 de Poliţie Rurală Viziru au fost sesizati, prin apel 112, de către o brăileancă cu privire la faptul că persoane necunoscute le-au sustras părinţilor săi mai multe bunuri. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţi…

MIHAIL SEBASTIAN ȘI PRIETENII LUI FILOZOFI

Imagine
Muzeul Brăilei „Carol I”, în colaborare cu Liceul Teoretic „Mihail Sebastian” Brăila, organizează marți, 30 iunie 2017, ora 12, la Centrul Memorial „Nae Ionescu, Vasile Băncilă, Anton Dumitriu, Ana Aslan, Edmond Nicolau, Valeriu Dinu” - sala Nae Ionescu, o masă rotundă cu tema Mihail Sebastian și Prietenii lui Filozofi. Participă elevi și profesori ai Liceului Teoretic „Mihail Sebastian” Brăila. Coordonatori: Oana Ghețu și Dorina Anghel, profesori ai Liceului Teoretic „Mihail Sebastian”. Moderator: prof. dr. Valentin Popa, Muzeul Brăilei „Carol I” – secția „Memoriale”.

CUNOAŞTE ŞI PROTEJEAZĂ PATRIMONIUL CULTURAL NAŢIONAL!

Imagine
Programul naţional „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!” a oferit, săptămâna aceasta, prilejul unor noi întâlniri ale specialiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, cu elevii din municipiul Brăila, în cadrul Proiectului educaţional naţional „Cunoaşt şi protejează patromoniul cultural naţional!”, derulat de Poliţia Română, în parteneriat cu Fundaţia Collegium XXI.

Într-o primă etapă, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi de la Compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii s-au întâlnit cu elevii la Şcoala Gimnazială „Aurel Vlaicu” Brăila, într-un demers ce s-a constituit într-o călătorie în timp, prin cultura şi istoria poporului român, făcută în scopul familiarizării copiilor cu elementele ce compun patrimoniul cultural naţional şi al conştientizării rolului pe care îl au în conservarea şi protejarea acestuia.
Din discuţiile cu poliţiştii şi materialele prezentate în cadrul întâlnirii, elevii au înţeles ce înseamnă ident…

Cercetaţi penal pentru furt calificat

Imagine
La data de 23 mai 2017, ora 8:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Însurăţei au fost sesizaţi de către o femeie de 41 de ani, din Însurăţei, gestionară a unui magazin din localitate, cu privire la faptul că, în noaptea precedentă, persoane necunoscute i-au sustras mai multe bunuri din incinta unităţii. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii i-au identificat pe un brăilean de 25 de ani şi pe doi bărbaţi, cu vârste de 27, respectiv 30 de ani, din comuna Chişcani, bănuiţi că, în noaptea de 22 spre 23 mai a.c., ar fi pătruns, prin efracţie, în interiorul magazinului, de unde ar fi sustras bunuri, în valoare de aproximativ 4.150 de lei. În dimineaţa zilei de 24 mai a.c., poliţiştii au efectuat percheziţii la domiciliile a doi dintre aceştia, ocazie cu care au fost găsite o parte din bunurile sutrase, respectiv băuturi alcoolice, produse alimentare şi produse cosmetice, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă ce…

ZIUA ALFABETULUI, EDUCAŢIEI ŞI CULTURII BULGARE

Imagine
Muzeul Brăilei „Carol I” - Centrul Diversităţii Culturaleşi Asociaţia „Hristo Botev” a Bulgarilor din Brăila au onoarea de a vă invita la ZIUA ALFABETULUI, EDUCAŢIEI ŞI CULTURII BULGARE.Evenimentul va avea loc sâmbătă, 27 mai 2017, ora 11, la sediul Muzeului Brăilei „Carol I” şi Centrul Diversităţii Culturale(Piaţa Traian nr. 3). PROGRAM  La sediul Muzeului Brăilei „Carol I” PREZENTĂRI: -Prof. Anastasia Andriev - Radulov, vicepreşedintele Asociaţiei „Hristo Botev” a Bulgarilor din Brăila: Despre fraţii Chiril şi Metodiu; -Prof. Maria Gancev, preşedintele Asociaţiei „Hristo Botev" a Bulgarilor din Brăila: Ce ştim despre familia bulgarilor Simu din Brăila? Despre Anastase Simu şi nu numai... SPECTACOL: -Recital de muzică bulgărească susţinut de Grupul vocal „BORIANCA” al Asociaţiei „Hristo Botev” a Bulgarilor din Brăila, coordonat de prof. Anastasia Andriev – Radulov; -Dansuri populare cu Formaţia „Dunărenii” din Chiscani, coordonată de înv. Georgeta Boboc; La Centrul Diversităţii Culturale…

Vernisajul expoziției de artă plastică "Debut" al Bogdanei Dimofte

Imagine
Vineri, 26 mai, ora 17.00, la Biblioteca Județeană "Panait Istrati" se desfășoară vernisajul expoziției de artă plastică "Debut" al Bogdanei Dimofte. Evenimentul este prezentat de prof. Hugo Mărăcineanu.

Bogdana Dimofte, elevă în clasa a VII-a la Colegiul Național "Gh. M. Murgoci", este membră a Cenaclului "Coloana-H" Brăila, coordonat de Hugo Mărăcineanu, artist platic. Vă așteptăm la Sala "Vespasian Lungu", et.1!

Frumusețea țărăncuței

Imagine
- Dan HĂȘDEAN -

Când spui „țară” gândul îți fuge involuntar la sat. Poate nu întâmplător expresia „la țară” chiar la asta se referă: la sat.
    Frmusețea țărăncuței, nesulemenită, e proverbială. E pură. Poate mai „slab calitativ”, la o primă vedere, decât o pipiță de cartier „restaurată” cu kilograme de vopsele, dar  pură. Și zâmbetul ei, al fetei din sat, e curat. Dacă meriți un zâmbet din partea ei ți-l va oferi, dacă nu... nu. Nimic fals și nici de dragul complezenței.
    Țărăncuța lui Grigorescu ar trebui pusă ca emblemă pe drapel. Sau mai degrabă ar fi trebuit pusă. Pe drapelul României care a fost a tuturor românilor. A fost, pentru că de ani buni nu mai este. Este doar a puilor de cuc care odată incubați și ieșiți din ou au grijă să arunce din cuib ouăle și puii păsărilor care i-au adus în starea de pui. Puiul de cuc din pădure trebuie să se îmbuibe, să crească repede, ca să plece printre primii în țările calde. „Cucii” noștri nu pleacă nicăieri. Continuă să se îmbuibe. Dacă br…

Călătorie la începuturi, de Hugo MĂRĂCINEANU, în noaptea Muzelor

Imagine
- Virgil ANDRONESCU -

GALERIILE DE ARTA, BRAILA, PIATA TRAIAN, NR 2, Vernisaj: Sambata 20 Mai, ORA 18:

Pentru mine a fost un drum spre începuturile creștinismului și m-am convins că noi eram creștini de la naștere, din Havila relevată lui Moise undeva la gurile Istrului.Hugo MĂRĂCINEANU: În Israel și pietrele îl mărturisesc pe Dumnezeu, indiferent de nume, că toate-s vechi și noi sunt toate, cum zicea nemuritorul Eminescu.
Ierusalim, Cetatea păcii, n-a cunoscut pacea-Ierusalime, Ierusalime nu va rămâne piatră pe piatră-încă din anul 70 î.Hs. și nici acum nu era pace.Israel-lumi amalgamate, evrei, creștini, arabi, tot timpul în mișcare, avizi de cunoaștere, activi în economie și stiință; lumea arabă claustrată în incinte izolate cu tabuuri religioase și tradițional veșnic bănuitoare, veșnic cârcotașă și cu mâna pe pumnal.

Israel-ecouri târzii ale hiperboreenilor prin em-gi care le-au dat speranța în Mesia și cruzimea africano-egipteană a sclavagismului și a omului-zeu, amalgam de seminți…

27 de noi posturi noi la Primaria Braila !!!

Imagine
- Marian Viorel DRAGOMIR -


Posturile vacante pentru care existau cerinte de 5 si 9 ani vechime (inspectori principali si superiori) au fost transformate in posturi pentru inspectori debutanti si asistenti.
Invit brailenii care doresc sa lucreze in administratie sa aplice pentru aceste posturi si astfel multi dintre cei care au idei si doresc sa avem un oras mai frumos sa poata fi membri ai echipei.
Fac aceasta invitatie deoarece la primele concursuri nu am constatat o concurenta foarte mare.
Anunturile privind organizarea concursurilor au fost facute in presa locala scrisa, in Monitorul Oficial si pe pagina de internet a Primariei Municipiului Braila.
Pentru a exista o maxima transparenta va prezint in documentele atasate conditiile mimine pentru participarea la concurs, dar si limitele salariului pentru fiecare post - http://www.primariabraila.ro:7200/…/Angajari%20personal.aspx

Cercetaţi penal pentru furt

Imagine
În data de 23 mai a.c., la ora 20:30, poliţişti din cadrul Poliţiei Orașului Făurei i-au surprins în flagrant pe patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 51 de ani, toți din comuna Surdila Găiseanca, în timp ce sustrăgeau, cu un tractor cu remorcă,o cantitate de aproximativ 2 tone de piatră, de lângă terasamentul căii ferate situate în zona oraşului. În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt. ·
Ieri, în jurul orei 14:00, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Comunal Tichileşti au efectuat o percheziţie la domiciliul unui localnic, în vârstă de 41 de ani, ocazie cu care au găsit pe aleea din curtea locuinţei 20 de dale din beton, pe care acesta le-ar fi sustras, la data de 3 martie 2016, de pe un canal aflat pe raza comunei. Dalele în cauză au fost ridicate de poliţişti în vederea confiscării, iar în cauză a fost întocmit dosar penal pentru furt.
·
Poliţiştii acţionează pentru siguranţa rutieră
În ziua de 23 mai a.c.…

Poliţiştii caută un brăilean dat dispărut

Imagine
La data de 23 mai a.c., ora 10:15, o femeie de 61 de ani, din municipiul Brăila, s-a prezentat la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila şi a sesizat dispariţia de la domiciliu, din anul 2015 a.c., a fiului său, Carage Stănel, în vârstă de 39 ani. Semnalmente: înălţime 160 cm, constituţie atletică, ochi căprui, păr şaten, iar ca semn particular prezintă o cicatrice pe nas. Îmbrăcăminte şi încălţăminte: nu se cunoaşte.

Pentru Carage Stănel s-a solicitat urmărirea la nivel naţional. Persoanele care pot oferi informaţii despre locul în care acesta se află sunt rugate să apeleze numărul de urgenţă gratuit 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie.

ACȚIUNE PENTRU SIGURANȚA RUTIERĂ

Imagine
Ieri, polițiștii rutieri brăileni au acționat la nivel național pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul neacordării priorității de trecere pietonilor și autovehiculelor care au acest drept. Pentru neregulile descoperite în trafic, au fost aplicate peste 100 de sancțiuni contravenționale.   
La data de 23 mai a.c., în intervalul orar 07:00-10:00, Direcția Rutieră a coordonat o acțiune la nivel național pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul neacordării priorităţii de trecere pietonilor aflați în traversarea regulamentară a drumului public.
De asemenea, după acest interval orar, pe parcursul întregii zile, polițiștii brăileni au acționat pentru depistarea și sancționarea șoferilor care nu acordă prioritate de trecere vehiculelor care au acest drept.
La acțiunile organizate au participat 43 de polițiști brăileni, dintre care 34 din cadrul structurilor poliției rutiere.
În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 104 sancțiuni contravenționale pent…

FlashMob Sport la editia a V-a

Imagine
Data: 27.05.2017. Locatia: Baza sportiva a DJST Braila din Parc Monument 

FLASHMOB SPORT a ajuns la editia a V-a si continua sa incurajeze brailenii sa faca miscare de placere. Institutiile statului au obligatia de a se preocupa si oferi alternative la viata sedentara precum si la imbunatatirea conditiilor de petrecere a timpului liber, pentru ca oamenii de toate varstele sa nu mai stea atat de mult timp in fata calculatorului. Internetul insusi poate fi si solutia, prin intermediul cunoscutei platforme de socializare Facebook. Am apelat la aceste mijloace pentru a informa populatia orasului Braila ca poate face sport in conditii deosebite, cu ocazia FLASHMOB SPORT.Mai mult decat atat punem la dispozitia participantilor instructori de calitate si premii frumoase sub forma de materiale sportive. Acesta este principiul nostru de lucru: facem sport, ne distram, invatam sa facem sport iar cei mai buni poti fi premiati pentru asta.
Organizatorii prezentei editii sunt: Directia Judeteana …