vineri, mai 26, 2017

PIESA DE TEATRU ''CAPRA CU TREI IEZI'', LA CARABUS

DUMINICĂ 28.05.2017 LA ORA 11:00 VĂ AŞTEPTĂM LA SALA DE MANIFESTĂRI DIN CADRUL ŞCOLII GIMNAZIALE NR.6 “SANDU ALDEA” SITUATĂ ÎN STR. G-RAL. E. GRIGORESCU NR.55 LA PIESA DE TEATRU ''CAPRA CU TREI IEZI''
Istoria cunoscută a caprei şi a celor trei iezi, unde îi dau viaţă păpuşi mânuite cu talent şi măiestrie spunând tuturor ce păţesc copiii care nu-şi ascultă părinţii…


Vă mulţumim şi vă aşteptăm cu mare drag !!!

ACŢIUNI DE AMPLOARE DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTII BRĂILENIPoliţiştii brăileni acţionează, în fiecare zi, în municipiu şi judeţ, pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.

Ieri, 25 mai a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, sprijiniţi de cei din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră şi jandarmi, au acţionat atât în municipiu, cât şi în localităţile din mediul rural, pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Totodată, poliţiştii au acţionat şi pentru prevenirea şi combaterea ilegalităților din domeniul piscicol.

Pe timpul activităţilor, au fost verificate 11 societăţi comerciale, legitimate 196 de persoane, oprite în trafic 188 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etolitest 28 de şoferi, şi controlate 6 ambarcaţiuni.

De asemenea, au fost constatate 4 infracţiuni şi  66 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de aproape 14.000 de lei.

Dintre amenzile aplicate, 45 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 15 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială,     a ordinii şi liniştii publice, 2 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, şi 4 la O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.
Ca măsuri complementare, poliţiştii au ridicat în vederea suspendării 2 permise de conducere şi au confiscat mai multe bunuri, în valoare totală de peste 4.000 de lei.

Exemple:*  În această dimineaţă, în jurul orei 4:00, poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică l-au depistat, pe Şoseaua de Centură a municipiului, pe un bărbat de 27 de ani, din judeţul Iaşi, reprezentant al unei societăţi, în timp ce  transporta cu autoutilitara băuturi alcoolice şi non-alcoolice fără a deţine documente legale de provenienţă.
Faţă de acesta s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă, în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 12/1990,  iar marfa transportată în valoare de 2.620 lei a fost ridicată în vederea confiscării.

** La data de 25 mai a.c., ora 13:30, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului     l-au depistat în trafic, pe Bulevardul Dorobanţilor, pe un bărbat, în vârstă de 44 de ani, în timp ce transporta cu autoturismul obiecte de vestimentaţie şi accesorii de telefonie mobilă.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că şoferul deţine documente de provenienţă doar pentru o parte dintre bunuri, restul de marfă, în valoare totală de 850 de lei, fiind ridicată în vederea confiscării.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în valoare de 500 de lei, în conformitate cu prevederile Legii 12/1990.

*** Tot ieri, poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au găsit pe braţul Vâlciu al Dunării, pe raza localităţii Ţăcău, 5 plase de pescuit tip monofilament, două din nylon şi 21 de vintire.
În urma scoaterii acestora din apă a rezultat cantitatea de 29 kg de peşte, speciile somn, plătică şi caras, care a fost ridicată în vederea confiscării şi predată la o societate de profil, în vederea valorificării.
În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pescuit al resurselor acvatice vii cu unelte de pescuit având ochiul de plasă sub dimensiunile minime legale, conform O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

Poliţiştii caută un brăilean dat dispărutLa data de 25 mai a.c., ora 8:30, un brăilean de 31 de ani, s-a prezentat la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila şi a sesizat dispariţia de la domiciliu, din data de 8 martie a.c., a tatălui său, Zaharia Alexandru, în vârstă de 56 de ani.
Semnalmente: înălţime 170 cm, constituţie slabă, ochi căprui, păr negru, cu început de calviţie.
Îmbrăcăminte şi încălţăminte: nu se cunoaşte.


Pentru Zaharia Alexandru s-a solicitat urmărirea la nivel naţional.
Persoanele care pot oferi informaţii despre locul în care acesta se află sunt rugate să apeleze numărul de urgenţă gratuit 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie.

·                     

Identificat de poliţişti şi cercetat penal pentru furt

La data de  20 mai a.c., ora 14:40, poliţiştii Secţiei 5 de Poliţie Rurală Viziru au fost sesizati, prin apel 112, de către o brăileancă cu privire la faptul că persoane necunoscute le-au sustras părinţilor săi mai multe bunuri.
În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Comunal Zăvoaia l-au identificat pe un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din comuna Zăvoaia, bănuit că, în noaptea de 19 spre 20 mai a.c., i-ar fi sustras unei localnice, în vârstă de 69 de ani, mai multe unelte agricole, în valoare de 350 de lei.
Prejudiciul a fost recuperat şi predat persoanei păgubite, iar pe numele bănuitului a fost întocmit dosar penal pentru furt calificat.

·                     

Poliţiştii acţionează pentru siguranţa rutieră

          În ziua de 25 mai a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au acţionat pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ, pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere, precum şi pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave.
Astfel, poliţiştii au constatat 124 de contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de peste 40.000 de lei, au ridicat în vederea suspendării 8 permise de conducere şi au retras 3 certificate de înmatriculare.

·                     

Infracţiuni la regimul rutier

La data de 25 mai a.c., ora 17:30, poliţişti din cadrul Biroului Rutier l-au depistat în trafic pe un brăilean, în vârstă de 31 de ani, în timp ce conducea autoturismul, în zona centrală, fără a deţine permis de conducere.
Poliţiştii au întocmit în cauză dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

·                     

Ieri, la ora 19:30, poliţişti din cadrul Secţiei 4 de Poliţie Ianca l-au depistat, pe DC 38, între localităţile Deduleşti şi Şuţeşti, pe un bărbat de 48 de ani, din oraşul Ianca, în timp ce conducea un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice.
În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,79 mg/l, fiind condus la Spitalul Orăşenesc Ianca pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Poliţiştii i-au întocmit şoferului dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

MIHAIL SEBASTIAN ȘI PRIETENII LUI FILOZOFI
Muzeul Brăilei „Carol I”, în colaborare cu Liceul Teoretic „Mihail Sebastian” Brăila, organizează marți, 30 iunie 2017, ora 12, la Centrul Memorial „Nae Ionescu, Vasile Băncilă, Anton Dumitriu, Ana Aslan, Edmond Nicolau, Valeriu Dinu” - sala Nae Ionescu, o masă rotundă cu tema Mihail Sebastian și Prietenii lui Filozofi.
Participă elevi și profesori ai Liceului Teoretic „Mihail Sebastian” Brăila.
Coordonatori: Oana Ghețu și Dorina Anghel, profesori ai Liceului Teoretic „Mihail Sebastian”.
Moderator: prof. dr. Valentin Popa, Muzeul Brăilei „Carol I” – secția „Memoriale”.

CUNOAŞTE ŞI PROTEJEAZĂ PATRIMONIUL CULTURAL NAŢIONAL!Programul naţional „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!” a oferit, săptămâna aceasta, prilejul unor noi întâlniri ale specialiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, cu elevii din municipiul Brăila, în cadrul Proiectului educaţional naţional „Cunoaşt şi protejează patromoniul cultural naţional!”, derulat de Poliţia Română, în parteneriat cu Fundaţia Collegium XXI.


Într-o primă etapă, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi de la Compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii s-au întâlnit cu elevii la Şcoala Gimnazială „Aurel Vlaicu” Brăila, într-un demers ce s-a constituit într-o călătorie în timp, prin cultura şi istoria poporului român, făcută în scopul familiarizării copiilor cu elementele ce compun patrimoniul cultural naţional şi al conştientizării rolului pe care îl au în conservarea şi protejarea acestuia.

Din discuţiile cu poliţiştii şi materialele prezentate în cadrul întâlnirii, elevii au înţeles ce înseamnă identitatea unei persoane, respectiv a unui popor, care sunt elementele ce compun patrimoniul cultural naţional şi instituţiile cu rol activ în promovarea şi protejarea acestuia şi cât de important este ca fiecare dintre noi să contribuie la păstrarea lui pentru generaţiile viitoare.

Informaţiile transmise au fost însoţite de prezentarea unor imagini ale bunurilor care reprezintă mărturii materiale ale transformărilor petrecute în spaţiul geografic autohton, ale relaţiilor omului cu natura şi ale evoluţiei relaţiilor sociale, ale potenţialului creator uman şi ale contribuţiei poporului român la civilizaţia universală. Un loc important în cadrul prezentării l-au avut imaginile cu bunuri din patrimoniul cultural al judeţului Brăila - monumente, lucrări de sculptură, capiteluri, picturi, obiecte de ceramică, monede -, ale căror poveşti, spuse de specialistul în protejarea patrimoniului cultural naţional, i-au încântat pe copii.
Cea de-a doua etapă a activităţilor dedicate protejării patrimoniului cultural naţional a presupus vizitarea de către elevii Şcolii Gimnaziale „Aurel Vlaicu” Brăila, a Muzeului Brăilei „Carol I”, prilej cu care copiii au putut vedea “pe viu” o parte dintre obiectele ale căror imagini le-au fost prezentate cu ocazia activităţii din şcoală şi au aflat, de la specialiştii muzeologi, lucruri interesante despre istoria poporului român şi a oraşului Brăila.

Cercetaţi penal pentru furt calificatLa data de 23 mai 2017, ora 8:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Însurăţei au fost sesizaţi de către o femeie de 41 de ani, din Însurăţei, gestionară a unui magazin din localitate, cu privire la faptul că, în noaptea precedentă, persoane necunoscute i-au sustras mai multe bunuri din incinta unităţii.
În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii i-au identificat pe un brăilean de 25 de ani şi pe doi bărbaţi, cu vârste de 27, respectiv 30 de ani, din comuna Chişcani, bănuiţi că, în noaptea de 22 spre 23 mai a.c., ar fi pătruns, prin efracţie, în interiorul magazinului, de unde ar fi sustras bunuri, în valoare de aproximativ 4.150 de lei.
În dimineaţa zilei de 24 mai a.c., poliţiştii au efectuat percheziţii la domiciliile a doi dintre aceştia, ocazie cu care au fost găsite o parte din bunurile sutrase, respectiv băuturi alcoolice, produse alimentare şi produse cosmetice, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.    

·                     

Poliţiştii acţionează pentru siguranţa rutieră

          În ziua de 24 mai a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au acţionat pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ, pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere, precum şi pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave.
Astfel, poliţiştii au constatat 187 de contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de peste 34.000 de lei, au ridicat în vederea suspendării 3 permise de conducere şi au retras 4 certificate de înmatriculare.

·                     

Depistat de poliţişti în timp ce conducea fără permis

La data de 24 mai a.c., ora 18:10, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Ianca l-au depistat în trafic pe un tânăr de 21 de ani, din oraşul Ianca, în timp ce conducea autoturismul, pe DN 2B, în afara localităţii Oprişeneşti, având permisul de conducere suspendat.
Poliţiştii au întocmit în cauză dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

·                     

Acţiuni preventive desfăşurate de poliţiştii brăileni

        La data de 24 mai a.c., poliţişti din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier şi cei ai Biroului Ordine Publică, sprijiniţi de luptători din cadrul Seviciului pentru Acţiuni Speciale, au acţionat, în municipiu, pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
Cu această ocazie, poliţiştii au verificat 15 societăţi comerciale, au legitimat 92 de persoane şi au oprit în trafic 90 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest 17 şoferi.
De asemenea, au constatat 33 de contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de peste 7.000 de lei, dintre care 23 în conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 6 la Legea 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, şi 4 la alte acte normative.
Ca măsură complementară, poliţiştii au ridicat în vederea suspendării un permis de conducere şi au retras un certificat de înmatriculare.

ZIUA ALFABETULUI, EDUCAŢIEI ŞI CULTURII BULGAREMuzeul Brăilei „Carol I” - Centrul Diversităţii Culturale şi Asociaţia „Hristo Botev” a Bulgarilor din Brăila au onoarea de a vă invita la ZIUA ALFABETULUI, EDUCAŢIEI ŞI CULTURII BULGARE. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 27 mai 2017, ora 11, la sediul Muzeului Brăilei „Carol I” şi Centrul Diversităţii Culturale (Piaţa Traian nr. 3).
PROGRAM 
La sediul Muzeului Brăilei „Carol I”
PREZENTĂRI:
-          Prof. Anastasia Andriev - Radulov, vicepreşedintele Asociaţiei „Hristo Botev” a Bulgarilor din Brăila: Despre fraţii Chiril şi Metodiu;
-          Prof. Maria Gancev, preşedintele Asociaţiei „Hristo Botev" a Bulgarilor din Brăila: Ce ştim despre familia bulgarilor Simu din Brăila? Despre Anastase Simu şi nu numai...
SPECTACOL:
-          Recital de muzică bulgărească susţinut de Grupul vocal „BORIANCA” al Asociaţiei „Hristo Botev” a Bulgarilor din Brăila, coordonat de prof. Anastasia Andriev – Radulov;
-          Dansuri populare cu Formaţia „Dunărenii” din Chiscani, coordonată de înv. Georgeta Boboc;
La Centrul Diversităţii Culturale al Muzeului Brăilei „Carol I”  
EXPOZIŢIE TEMPORARĂ:
-          „Costume tradiţionale bulgăreşti” - desene semnate de prof. Anastasia Andriev – Radulov;
-          Pictură, sculptură şi icoane, semnate de artistul plastic Radu Pencea;
-          Obiecte din colecţiile unor familii membre ale Asociaţiei „Hristo Botev” a Bulgarilor din Brăila. 

Vernisajul expoziției de artă plastică "Debut" al Bogdanei Dimofte


Vineri, 26 mai, ora 17.00, la Biblioteca Județeană "Panait Istrati" se desfășoară vernisajul expoziției de artă plastică "Debut" al Bogdanei Dimofte. Evenimentul este prezentat de prof. Hugo Mărăcineanu.

Bogdana Dimofte, elevă în clasa a VII-a la Colegiul Național "Gh. M. Murgoci", este membră a Cenaclului "Coloana-H" Brăila, coordonat de Hugo Mărăcineanu, artist platic. Vă așteptăm la Sala "Vespasian Lungu", et.1!

Frumusețea țărăncuței

- Dan HĂȘDEAN -

Când spui „țară” gândul îți fuge involuntar la sat. Poate nu întâmplător expresia „la țară” chiar la asta se referă: la sat.
    Frmusețea țărăncuței, nesulemenită, e proverbială. E pură. Poate mai „slab calitativ”, la o primă vedere, decât o pipiță de cartier „restaurată” cu kilograme de vopsele, dar  pură. Și zâmbetul ei, al fetei din sat, e curat. Dacă meriți un zâmbet din partea ei ți-l va oferi, dacă nu... nu. Nimic fals și nici de dragul complezenței.
    Țărăncuța lui Grigorescu ar trebui pusă ca emblemă pe drapel. Sau mai degrabă ar fi trebuit pusă. Pe drapelul României care a fost a tuturor românilor. A fost, pentru că de ani buni nu mai este. Este doar a puilor de cuc care odată incubați și ieșiți din ou au grijă să arunce din cuib ouăle și puii păsărilor care i-au adus în starea de pui. Puiul de cuc din pădure trebuie să se îmbuibe, să crească repede, ca să plece printre primii în țările calde. „Cucii” noștri nu pleacă nicăieri. Continuă să se îmbuibe. Dacă brațul firav al legii reușește să-i agațe, brusc devin victimele perfecte. Cei mai bolnavi dintre toți românii, cei mai iubitori de familie și cei care au cea mai mare nevoie de libertate.
    România, țara unde oamenii se ajutau între ei, unde țăranii ieșeau duminica la banca din fața porții, împărțind mărul și covrigul cu vecinul, sau cu vreun trecător ostenit, nu mai este sau mai este doar prin cine știe ce unghere unde „modernizarea” nu a ajuns. Totul e ban, sau echivalent. O alergare nebună după avere și faimă. Țărăncuța lui Grigorescu a fost fugărită din sat și trimisă aiurea după averi pentru a avea cu ce cumpăra cărămizi refractare. Cercetătorii au declarat chirpicul ca material de construcție ecologic, iar noi îl renegăm. Lucrăm la „multinaționale” sau în țări de pe alte coclauri și trimitem bani acasă ca cei de acolo să cumpere produse... de la „multinaționale”. Nimic din ce era tradițional și bun până mai ieri nu mai este bun azi. Cumpărăm alimente cu etichete sclipitoare, produse care să încurajeze mai apoi consumul masiv de medicamente. Tot străine.
    Doar „Țărăncuța” lui Grigorescu e impasibilă și lipsită de griji. O fi știind ea de ce.

Atena, 25 mai 2017

miercuri, mai 24, 2017

Călătorie la începuturi, de Hugo MĂRĂCINEANU, în noaptea Muzelor

- Virgil ANDRONESCU -

Dualitate
GALERIILE DE ARTA, BRAILA, PIATA TRAIAN, NR 2, Vernisaj: Sambata 20 Mai, ORA 18:

Pentru mine a fost un drum spre începuturile creștinismului și m-am convins că noi eram creștini de la naștere, din Havila relevată lui Moise undeva la gurile Istrului.Hugo MĂRĂCINEANU: În Israel și pietrele îl mărturisesc pe Dumnezeu, indiferent de nume, că toate-s vechi și noi sunt toate, cum zicea nemuritorul Eminescu.
Ierusalim, Cetatea păcii, n-a cunoscut pacea-Ierusalime, Ierusalime nu va rămâne piatră pe piatră-încă din anul 70 î.Hs. și nici acum nu era pace.Israel-lumi amalgamate, evrei, creștini, arabi, tot timpul în mișcare, avizi de cunoaștere, activi în economie și stiință; lumea arabă claustrată în incinte izolate cu tabuuri religioase și tradițional veșnic bănuitoare, veșnic cârcotașă și cu mâna pe pumnal.

Israel-ecouri târzii ale hiperboreenilor prin em-gi care le-au dat speranța în Mesia și cruzimea africano-egipteană a sclavagismului și a omului-zeu, amalgam de seminții semitice în care și azi învățații caută triburile începuturilor.

Israel, Țara făgăduită, pământul abundenței secătuit de războaie, de năvăliri, de incendii, de distrugeri care caută să se reîntoarcă la ceea ce a fost vatra verde a Iordanului și Mării Galileei.

27 de noi posturi noi la Primaria Braila !!!

- Marian Viorel DRAGOMIR -


Posturile vacante pentru care existau cerinte de 5 si 9 ani vechime (inspectori principali si superiori) au fost transformate in posturi pentru inspectori debutanti si asistenti.
Invit brailenii care doresc sa lucreze in administratie sa aplice pentru aceste posturi si astfel multi dintre cei care au idei si doresc sa avem un oras mai frumos sa poata fi membri ai echipei.
Fac aceasta invitatie deoarece la primele concursuri nu am constatat o concurenta foarte mare.
Anunturile privind organizarea concursurilor au fost facute in presa locala scrisa, in Monitorul Oficial si pe pagina de internet a Primariei Municipiului Braila.
Pentru a exista o maxima transparenta va prezint in documentele atasate conditiile mimine pentru participarea la concurs, dar si limitele salariului pentru fiecare post - http://www.primariabraila.ro:7200/…/Angajari%20personal.aspx

Cercetaţi penal pentru furtÎn data de 23 mai a.c., la ora 20:30, poliţişti din cadrul Poliţiei Orașului Făurei i-au surprins în flagrant pe patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 51 de ani, toți din comuna Surdila Găiseanca, în timp ce sustrăgeau, cu un tractor cu remorcă,  o cantitate de aproximativ  2 tone  de piatră, de lângă terasamentul căii ferate situate în zona oraşului.
În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.
       
·                     

Ieri, în jurul orei 14:00, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Comunal Tichileşti au efectuat o percheziţie la domiciliul unui localnic, în vârstă de 41 de ani, ocazie cu care au găsit pe aleea din curtea locuinţei 20 de dale din beton, pe care acesta le-ar fi sustras, la data de 3 martie 2016, de pe un canal aflat pe raza comunei.
Dalele în cauză au fost ridicate de poliţişti în vederea confiscării, iar în cauză a fost întocmit dosar penal pentru furt.

·                     

Poliţiştii acţionează pentru siguranţa rutieră

          În ziua de 23 mai a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au acţionat pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ, pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere, precum şi pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave.
Astfel, poliţiştii au constatat 102 contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de aproape 33.000 de lei, au ridicat în vederea suspendării 19 permise de conducere şi au retras 3 certificate de înmatriculare.

·                     

Infracţiuni la regimul rutier

La data de 23 mai a.c., ora 19:20, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier l-au depistat în trafic pe un gălăţean, în vârstă de 33 de ani, în timp ce conducea autoturismul, pe raza localităţii Valea Cânepii, având dreptul de a conduce suspendat.
Poliţiştii au întocmit în cauză dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

·                     

Ieri, la ora 20:00, poliţiştii de ordine publică l-au identificat pe un brăilean de 51 de ani, în timp ce conducea autoturismul, pe strada Industriei, din municipiu, având autorizaţia de circulaţie provizorie expirată din data de 24.08.2016.
Pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.

·                     

Tot ieri, la ora 20:15, poliţiştii Secţiei 5 de Poliţie Rurală Viziru l-au depistat în flagrant pe un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din satul Colţea, comuna Roşiori, în timp ce conducea, pe raza localităţii, un moped neînmatriculat şi fără a poseda permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.
Poliţiştii i-au întocmit acestuia dosar penal pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat şi fără permis de conducere.                                      

·                     

Acţiuni preventive desfăşurate de poliţiştii brăileni

        La data de 23 mai a.c., poliţişti din cadrul Biroului Rutier şi cei ai Biroului Ordine Publică, sprijiniţi de luptători din cadrul Seviciului pentru Acţiuni Speciale, au acţionat, în municipiu, pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
Cu această ocazie, poliţiştii au verificat 8 societăţi comerciale, au legitimat 81 de persoane şi au oprit în trafic 48 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest 15 şoferi.
De asemenea, au constatat 36 de contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de peste 6.000 de lei, dintre care 16 în conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 6 la Legea 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 11 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, şi 3 la alte acte normative.

Exemplu: *Ieri, poliţiştii l-au identificat pe un brăilean, în vârstă de 39 de ani, din în timp ce comercializa cireşe într-o piaţă din municipiu, fără a deţine documente de provenienţă.  
Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în valoare de 500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990, iar cantitatea de 32 de kg de cireşe, în valoare de 320 de lei, a fost confiscată şi predată unei societăţi de profil, în vederea valorificării.

Poliţiştii caută un brăilean dat dispărutLa data de 23 mai a.c., ora 10:15, o femeie de 61 de ani, din municipiul Brăila, s-a prezentat la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila şi a sesizat dispariţia de la domiciliu, din anul 2015 a.c., a fiului său, Carage Stănel, în vârstă de 39 ani.
Semnalmente: înălţime 160 cm, constituţie atletică, ochi căprui, păr şaten, iar ca semn particular prezintă o cicatrice pe nas.    
Îmbrăcăminte şi încălţăminte: nu se cunoaşte.

Pentru Carage Stănel s-a solicitat urmărirea la nivel naţional.
Persoanele care pot oferi informaţii despre locul în care acesta se află sunt rugate să apeleze numărul de urgenţă gratuit 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie.
 

ACȚIUNE PENTRU SIGURANȚA RUTIERĂIeri, polițiștii rutieri brăileni au acționat la nivel național pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul neacordării priorității de trecere pietonilor și autovehiculelor care au acest drept. Pentru neregulile descoperite în trafic, au fost aplicate peste 100 de sancțiuni contravenționale.   

La data de 23 mai a.c., în intervalul orar 07:00-10:00, Direcția Rutieră a coordonat o acțiune la nivel național pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul neacordării priorităţii de trecere pietonilor aflați în traversarea regulamentară a drumului public.

De asemenea, după acest interval orar, pe parcursul întregii zile, polițiștii brăileni au acționat pentru depistarea și sancționarea șoferilor care nu acordă prioritate de trecere vehiculelor care au acest drept.

La acțiunile organizate au participat 43 de polițiști brăileni, dintre care 34 din cadrul structurilor poliției rutiere.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 104 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regulilor de circulație, 12 dintre acestea fiind pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor aflați în traversarea regulamentară a drumului public și 4 pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor care au acest drept.

Totodată, polițiștii au reținut 19 permise de conducere pentru nerespectarea altor norme rutiere.

În cadrul acțiunilor efectuate, polițiștii brăileni au constatat 2 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Polițiștii continuă acțiunile pentru siguranța traficului rutier și prevenirea evenimentelor negative în trafic și în perioada următoare.

FlashMob Sport la editia a V-a


Data: 27.05.2017. Locatia: Baza sportiva a DJST Braila din Parc Monument 

FLASHMOB SPORT a ajuns la editia a V-a si continua sa incurajeze brailenii sa faca miscare de placere. Institutiile statului au obligatia de a se preocupa si oferi alternative la viata sedentara precum si la imbunatatirea conditiilor de petrecere a timpului liber, pentru ca oamenii de toate varstele sa nu mai stea atat de mult timp in fata calculatorului. Internetul insusi poate fi  si solutia, prin intermediul cunoscutei platforme de socializare Facebook. Am apelat la aceste mijloace pentru a informa populatia orasului Braila ca poate face sport in conditii deosebite, cu ocazia FLASHMOB SPORT.  Mai mult decat atat punem la dispozitia participantilor instructori de calitate si premii frumoase sub forma de materiale sportive. Acesta este principiul nostru de lucru: facem sport, ne distram, invatam sa facem sport iar cei mai buni poti fi premiati pentru asta.
Organizatorii prezentei editii sunt: Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Braila si Primaria Municipiului Braila, impreuna cu alte structuri interesate sa aduca sportul aproape de oameni: Academia Olimpica Romana – Filiala Braila, ACT Proilavia, CS Cuza Sport Braila, ACSPDF Special Friends Braila, A.S. „Sun-Tao” Braila.
Cand are loc evenimentul? Sambata, 27 mai 2017, de la ora 09.00, pe Baza sportiva a DJST Braila din Parc Monument. Vom pune la dispozitia publicului brailean de toate varstele, GRATUIT, pentru cateva ore, o baza sportiva moderna, echipament sportiv dar si traineri care sa indrume participantii la practicarea de activitati sportive la 4 sectiuni de activitate: fotbal, baschet, tai chi chuan si sporturi distractive. De asemenea, DJST Braila va oferi castigatorilor 12 premii (cate 3 la fiecare sectiune) iar Primaria Municipiului Braila va oferi alte 6 premii pentru persoane cu dizabilitati (darts si aruncari la cosul de baschet) ce si-au anuntat prezenta prin intermediul ACSPDF Special Friends Braila. Toate premiile constau in echipament sau materiale sportive si diplome.
Conditiile de participare solicitate de organizatori pot fi aflate de pe Facebook-ul DJST Braila (https://www.facebook.com/djst.braila) sau cu ajutorul mass-media careia ii prezentam REGULAMENTUL COMPETITIONAL de mai jos:
- Pot participa: orice iubitor/practicant amator de sport, indiferent de varsta si se poate inscrie individual sau in familie (copiii pana in 14 ani vor veni insotiti de profesorii de educatie fizica din scoala/in grup, de parinti, bunici, frati mai mari si/sau se pot inscrie in familie).
- Pentru a usura sarcina organizatorilor in privinta estimarii corecte a numarului de participanti, acestia sunt rugati sa confirme participarea la evenimentul FlashMob Sport generat pe Facebook;
- Grupurile organizate de elevi se pot inscrie prin intermediul unui profesor coordonator, direct la sediul DJST Braila (Braila, str. Ghioceilor, bl. A14, parter) sau pe e-mail (djst@braila.net si/sau dsjbraila@gmail.com);
- Participantii prezinta in ziua actiunii sportive adeverinta medicala de la medicul de familie sau de la cabinete scolare – individuala sau pe tabel de grup - (cei sub 18 ani) cu „apt pentru efort fizic” si adeverinta medicala sau declaratie pe propria raspundere (pentru cei peste 18 ani);
- In timpul desfasurarii activitatii sportive participanţii au obligatia sa anunte imediat personalul medical specializat si organizatorii, in cazul aparitiei vreunei probleme medicale, de orice fel;
- participanţii sunt obligaţi să aibă echipament individual adecvat pentru a putea participa la activităţile din program (şort, tricou, trening, tenişi etc.);
- Participantii se pot inscrie concomitent la cel mult doua dintre disciplinele sportive puse la dispozitie: fotbal, baschet, tai-chi, sporturi distractive;
- Specialistii (monitori) ofera informatii asupra modului de practicare a disciplinei sportive de care raspund precum si alte aspecte care tin de domeniul sportiv: mod executie tehnica a unor miscari, incalzirea grupelor musculare, elemente tactice in teren etc. In acelasi timp asigura arbitrajul si coordoneaza exercitiile fizice in asa fel incat sa nu apara accidentari si obstructii de joc.
- Specialistii desemneaza castigatorii pe discipline sportive (3 castigatori/disciplina - in functie de prestatia sportiva) la fotbal, baschet, tai-chi, sporturi distractive si inca 6 premii pentru persoanele cu dizabilitati (darts si aruncari la cosul de baschet);

Programul de activitati al actiunii:

- 27 mai 2017,
- de la ora 08.45-09.15 – Prezentarea participantilor la Terenurile de sport ale DJST Braila si inscrierea in tabelele de participare. Participantii cu varsta sub 18 ani trebuie sa prezinte adeverinta medicala (de la medicul de familie) pentru a dovedi ca sunt apti pentru efort fizic. Persoanele cu varsta peste 18 ani trebuie sa prezinte adeverinta medicala sau sa semneze o declaratie pe propria raspundere ca au capacitatea de a face efort fizic la activitatile actiunii sportive. Inscrierile se realizeaza la voluntarii de sport prezenti la fata locului;
- 09.15 – 09.45 – Inscrierea participantilor la cel mult doua discipline sportive din cele 4 care vor fi monitorizate de specialisti in: fotbal, baschet, sport distractiv, thai-chi (Monitori ai activitatii sportive: antr. Iuga Ionel – fotbal, antr. Liliana Ochirosi – baschet, State Draganescu – tai chi chuan, Golea Gianina – Sporturi distractiv);
- de la 09.45 – Desfasurarea activitatilor sportive (09.45-10.00 – organizarea echipelor si a grupurilor de lucru; 10.20-12.00 – desfasurare intreceri si activitati sportive);
- 12.00-12.30 – Festivitate de premiere. Specialistii desemneaza cate 3 castigatori la fiecare disciplina sportiva (minim 18 premii inclusiv la disciplinele pentru pers cu dizabilitati) DJST Braila si Primaria Braila acorda premii constand in diplome, echipament si materiale sportive;

Contact:
e-mail: djst@braila.net
facebook: https://www.facebook.com/djst.braila
www.dst-braila.gov.ro

Director executiv DJST Braila
Barbuceanu Angelica Alina

Intocmit,
Consilier superior,
Carbunaru Mircea

CONSILIUL JUDETEAN BRAILA, Dosar III-E-4

 ORDINE  DE ZI a sedintei ordinare a Consiliului Judetean Braila din data de 20 decembrie 2018,    ora 09.00, Sala Mare a Palatului ...