vineri, martie 31, 2017

Primaria Municipiului Braila anunta urmatoarele evenimente:

Vineri, 31 martie 2017

Proiectul Util-Utilizabil-Reciclabil (UUD)
Ora    Unitatea Scolara    Operatorul de Salubritate
12.00    Colegiul ethnic “Ed. Nicolau”
Liceul “P. Cerna”
Liceul Teoretic “N. Iorga”    ECO
RER
BraiCata
12.30    Colegiul National “Gh. M. Murgoci”    RER
13.00    Liceul de Arte “H. Darclee”
Colegiul “A. Aslan”    RER
BraiCata
13.30    Liceuil “Mihail sebastian”    RER
Se urmareste familiarizarea cu colectarea selectiva si  transmiterea acestui mesaj prin scoli catre comunitate. De asemenea, se va urmari , cantitatea de deseuri ce se colecteaza dintr-o gospodarie in timpul unei zile si al unei saptamani, informatie  utila  opertorilor de salubritate pentru planificarea colectarii selective la momentul potrivit. Premiile sunt 3 biciclete oferite  de operatorii braileni
Ora 17.00 – Colegiul “Ana Aslan” gazduieste semifinala concursului de dezbatere publica pe tema colectarii selective a deseurilor menajere.  Echipele semifinaliste: C.N. “Gh. M. Murgoci”, Liceul de Arte “Hariclea Darclee” si  Liceul Teoretic  “Nicolae Iorga”.  Evenimentul face parte din cadrul Proiectului Util-Utilizabil-Reciclabil (UUD)

Sambata, 01 04 2017
Ora 9.00 – plantare copaci, cartier Viziru I
Loc de intalnire: Benzinaria Mall
Ora 18.00 – premiera – sala Studio, “Printul Nefericit”

Duminică, 2 aprilie 2017
Teatrul de Papusi - ora 11.00 - "RIDICHEA URIASA"

4, 5 și 6 aprilie 2017  - Teatrul de Papusi Braila - “Cocoșul și Soarele”, spectacol prezentat de  Teatrul Național Găgăuz “Dionis Tanasoglu” din orașul Ceadîr-Lunga, Republica Moldova.

EDITURA „ISTROS”A MUZEULUI BRĂILEI „CAROL I” LA BUCUREȘTI

Marți, 28 martie 2017, ora 18, la Casa de Cultură Friedrich Schiller din București a avut loc o conferință-dezbatere și prezentarea volumului Brâncoveanu și Înalta Poartă/ Documente din arhivele turcești (I), apărut la Editura Istros a Muzeului Brăilei „Carol I”, la sfârșitul anului 2016, autor dr. Mihai Maxim.
    Au prezentat:
Prof. univ. dr. Ionel Cândea, Membru corespondent al Academiei Române, managerul Muzeului Brăilei „Carol I”;
Dr. Andrei Pippidi, Membru corespondent al Academiei Române;
Academician Șerban Papacostea;
Academician Răzvan Theodorescu;
Dr. Mihai Maxim, Membru de onoare al Academiei Turce.
„Volumul prezintă seria de Documente noi din arhivele turcești extrase din fabuloasa Arhivă Otomană din Istanbul, privind relațiile româno-otomane, statutul Țărilor Române față de Înalta Poartă, rolul Moldovei și al Țării Românești în aprovizionarea Istanbulului, precum și rolul corpurilor expediționare și al cetăților de margine otomane, regimul teritoriilor românești aflate sub administrație otomană și, în acest cadru, istoria pe multiple planuri a Brăilei otomane” (Mihai Maxim).
Coordonator: Aurora Fabritius.
Informații suplimentare:  http://www.casaschiller.ro/7673-2/
Miercuri, 29 martie 2017, ora 16, la sediul Fundaţiei Dignitas a avut loc lansarea volumelor postume George G. Potra, Nicolae Titulescu. Neuitarea geniului. Culegere de studii, articole, conferinţe (volumele I şi II), apărute la Editura Istros a Muzeului Brăilei „Carol I” în anul 2016, sub egida Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România.
Activitatea este organizată de Muzeul Brăilei „Carol I“, Institutul Naţional pentru Studiul Totalitarismului – Centrul de Studii Ruse şi Sovietice „Florin Constantiniu” şi Fundaţia Dignitas.
Prezintă:
Prof. univ. dr. Ionel Cândea, Membru corespondent al Academiei Române, managerul Muzeului Brăilei Carol I;
prof. univ. dr. Constantin Vlad;
prof. univ. dr Ion Calafeteanu;
prof. dr. Radu Ciuceanu;
Corneliu Vlad, publicist.
Moderator: Prof. univ. dr. Georgeta Filitti.
Manifestarea se înscrie sub semnul marcării a 135 de ani de la naşterea marelui om politic şi diplomat român, Nicolae Titulescu.
Joi, 30 martie 2017, ora 18, la Librăria Sophia (Str. Bibescu Vodă nr. 19
sector 4, București), va avea loc prezentarea cărții Tipar pentru creștinii arabi: Antim Ivireanu, Atanasie Dabbās și Silvestru al Antiohiei de Ioana Feodorov, apărută la Editura Istros a Muzeului Brăilei „Carol I” în anul 2016.
Invitaţi:
Pr. Arhimandrit Policarp Chiţulescu, directorul Bibliotecii Sfântului Sinod;
Conf. univ. dr. Ioana Feodorov, Institutul de Studii Sud-Est Europene al Academiei Române;
Dr. Gheorghiţă Ciocioi.
http://www.librariasophia.ro/evenimente.html

Identificat de poliţişti şi arestat pentru tâlhărie

La data de 24 martie a.c, ora 18:30, un brăilean a sesizat, prin apel 112, faptul că, în timp ce se deplasa pe Aleea Narciselor, a observat cum o persoană necunoscută l-a îmbrâncit pe un bărbat, în vârstă de 70 de ani, din Brăila, sustrăgându-i borseta.
În urma cercetărilor şi a percheziţiei efectuate la domiciliul unui brăilean, în vârstă de 39 de ani, bănuit de comiterea faptei, poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale au depistat și ridicat obiectele de vestimentație pe care acesta le-ar fi purtat la momentul comiterii infracţiunii, precum și telefonul mobil al persoanei păgubite.
Pe numele bănuitului a fost întocmit dosar penal, fiind reținut de poliţişti pe bază de ordonanță pentru 24 ore.
Astăzi, bărbatul a fost prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, pe numele său fiind emis un mandat de arestare pe o perioadă de 30 de zile, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie.
 Suspectul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Depistat în flagrant de poliţişti şi cercetat penal pentru furt

La data de 29 martie a.c., ora 12:30, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Comunal Roşiori au fost sesizaţi de către un bărbat de 45 ani, din satul Dudescu, comuna Zăvoaia, cu privire la faptul că i-a fost sustrasă bicicleta de pe o stradă din localitate.
În urma verificărilor efectuate, la scurt timp după comiterea faptei, poliţiştii l-au depistat pe un localnic, în vârstă de 23 de ani, având asupra sa bicicleta sustrasă.
Aceasta a fost înapoiată proprietarului, iar în cauză a fost întocmit dosar penal şi se efectuează în continuare cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Poliţiştii acţionează pentru siguranţa rutieră

    În ziua de 29 martie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier au acţionat pe arterele rutiere din municipiul şi judeţul Brăila, pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere, precum şi pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave.
Astfel, poliţiştii au constatat 91 de contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 15.650 de lei, şi au ridicat în vederea suspendării 7 permise de conducere.

În ziua de 29 martie a.c., în jurul orei 10:00, poliţişti din cadrul Serviciului Ordine Publică l-au depistat în trafic pe un tânăr, în vârstă de 23 de ani, din comuna Tichileşti, în timp ce conducea autoturismul pe raza localităţii, având permisul de conducere suspendat din data de 5 martie a.c..
Pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis.

Identificat şi cercetat penal pentru însuşirea bunului găsit

La data de 12 ianuarie a.c., poliţia Municipiului a fost sesizată de către un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din  satul Lacu Rezi, cu privire la faptul că, în noaptea de 10 spre 11.01.2017, persoane necunoscute ar fi pătruns într-o camera de hotel, din Brăila, de unde ar fi sustras un telefon mobil, în valoare de 1.000 de lei.
În urma verificărilor efectuate de către poliţişti, s-a stabilit că, în fapt, telefonul reclamat ca fiind sustras a fost pierdut în parcarea hotelului în cauză şi ar fi fost găsit de către un tânăr de 20 de ani, din localitatea Tufeşti.
Pe numele celui din urmă a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de însuşire a bunului găsit.

Poliţiştii acţionează pentru siguranţa rutieră

    În ziua de 30 martie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier au acţionat pe arterele rutiere din municipiul şi judeţul Brăila, pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere, precum şi pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave.
Astfel, poliţiştii au constatat 136 de contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 23.000 de lei, au ridicat în vederea suspendării 2 permise de conducere şi au retras 4 certificate de înmatriculare.

La data de 30 martie a.c., ora 17:15, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier  l-au depistat în trafic pe un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din judeţul Buzău, în timp ce conducea autoturismul, pe raza localităţii Căineni Băi, sub influenţa băuturilor alcoolice.         
 În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat că acesta avea o îmbibaţie alcoolică de 0,72 mg/l în aerul expirat, pe numele său fiin întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Acţiuni ale poliţiştilor brăileni

În cursul zilei de 30 martie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului Rutier, Poliţiei Municipiului şi cei ai Poliţiei Oraşului Însurăţei au acţionat, în municipiu şi judeţ, pentru prevenirea şi combaterea actelor care aduc atingere ordinii şi liniştii publice, a activităţilor de comerţ ilegal şi a încălcării regulilor de circulaţie rutieră.
Au fost verificate 6 unităţi comerciale, legitimate 22 de persoane, dintre care 7 au fost controlate corporal sumar, şi oprite în trafic 89 de autovehicule.
De asemenea, au fost constatate 113 contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de 27.360 de lei, dintre care 110 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
Cu această ocazie a fost  depistat şi un tânăr, în varsta de 18 ani, din judeţul Teleorman, urmărit la nivel naţional şi condamnat la măsura privativă de libertate a internării într-un centru educativ pe o durată de un an, în baza sentintei penale emise de Judecătoria Zimnicea, la data de 6 martie a.c., pentru infracţiunea de furt.
Persoana a fost predată poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman.

POLIȚIȘTII ROMÂNI AU DESTRUCTURAT UN GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT, SPECIALIZAT ÎN ÎNȘELĂCIUNI PE TERITORIUL GERMANIEI

 Ieri, poliţiştii Direcției de Investigații Criminale - Inspectoratul General al Poliției Române și ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au efectuat 2 percheziţii domiciliare în Brăila, la 2 cetățeni germani, bănuiţi de comiterea unor infracțiuni de fals de documente și au pus în executare două mandate europene de arestare emise pe numele acestora.

Investigaţiile poliţiştilor au relevat că, în cursul anului 2016, mai mulți cetățeni germani ar fi obţinut, în mod ilegal, bani, prin înșelarea altor persoane, pe teritoriul Germaniei, folosindu-se de calități false.

Cei în cauză ar fi confecționat documente emise de instituții ale statului german, cu care s-ar fi legitimat în fața unor autorități sau persoane fizice, obținând diferite avantaje. Astfel, ar fi indus în eroare  mai mulți cetățeni germani că, pentru asigurarea unor proprietăți, trebuie să achite diferite sume de bani.

Poliţiştii români au desfăşurat cercetări, în baza unei cereri de comisie rogatorie internaționale, transmise de autoritățile judiciare germane, respectiv Parchetul Augsburg, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secția de Urmărire Penală și Criminalistică.

Astfel, la data de 29 martie a.c., în baza delegării Parchetului, poliţiştii români, însoțiți de doi reprezentanți ai Poliției Germane și de ofițerul de legătură al Bundeskriminalamt la București, au efectuat două percheziții domiciliare în Brăila, la doi cetățeni germani. În același timp, pe teritoriul Germaniei, au fost puse în executare alte 10 percheziții.

Au fost identificate numeroase documente falsificate pe care cei în cauză le-ar fi folosit pe teritoriile României și Germaniei (pașapoarte, apostile, acte oficiale), ștampile false, precum și armament și muniție pentru care nu dețineau documentele legale.

Unul dintre cei doi cetățeni germani şi-ar fi arogat în fals calitatea de avocat, atât în Germania, cât și în România, având deschis, în Brăila, în mod fictiv, un cabinet de avocatură.

Au fost puse în executare 3 mandate de arestare (dintre care 2 în România în baza unor mandate europene de arestare emise de către autoritățile germane).

POLIŢIŞTII ACŢIONEAZĂ ZILNIC PENTRU SIGURANŢA BRĂILENILOR

Poliţiştii brăileni au acţionat, în cursul zilei de ieri, pentru prevenirea tuturor faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, precum şi pentru menţinerea climatului de linişte şi siguranţă publică.

În ziua de 29 martie, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului, de la poliţiile orăşeneşti şi secţiile de poliţie rurală arondate, au acţionat atât în municipiu, cât şi în localităţile din mediul rural, pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Poliţiştii au verificat 13 societăţi comerciale, au legitimat 70 de persoane şi  au oprit în trafic 63 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest 5 conducători auto.

Totodată, au fost constatate 99 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de aproximativ 32.000 de lei.

Dintre amenzile aplicate, 79 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 4 conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 10 conform Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, iar 6 la alte acte normative.

Ca măsuri complementare, poliţiştii au ridicat în vederea suspendării 3 permise de conducere, au retras 3 certificate de înmatriculare şi au confiscat produse alimentare şi deşeuri feroase, în valoare totală de 1.166 de lei.

Lansarea cărții „Brăila lui Fănuș”, semnată de prof. Ioan Munteanu

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila organizează miercuri, 5 aprilie 2017, ora 17.00, lansarea cărții „Brăila lui Fănuș”, semnată de prof. Ioan Munteanu. Cartea va fi prezentată de : scriitorii Viorel Coman și Vasile Datcu, de arhitectul şef al Judeţului Brăila Costel Drăgan, jurnalistul Virgil Matei și  prof. Vasile Ioan Zbarcea. Învitat să prezinte cartea este și Vasile Dragomir, fost coleg cu Fănuș Neagu la Școala Pedagogică „Costache Negri” din Galați. Evenimentul este moderat de Dragoș Adrian Neagu, directorul Bibliotecii.

Cartea „Brăila lui Fănuș” este editată la Editura Proilavia, Brăila, 2017 și cuprinde fragmente din opera fănușiană care fac referire la meleagurile natale ale Brăilei, spațiul magic pe care l-a venerat în povestirile sale.

Programul evenimentului mai cuprinde:

-         Lansarea Revistei „Ex Libris” a Bibliotecii Județene „Panait Istrati”,  nr. 7/2017;

-         Lansare CD cu actorul Alexandru Repan citind din creația lui Fănuș Neagu;

-         Inaugurarea Salonului „Fănuș Neagu” la restaurantul „Bella Italia”.

Manifestările au loc sub genericul „Evocare ’85” și sunt organizate cu prilejul împlinirii a 85 de ani de la nașterea scriitorului, romancierului şi dramaturgului Fănuș Neagu.

Vă așteptăm la Sala de Lectură, et.1 la sediul Bibliotecii din Piața Poligon, nr.4.

Laura Caplea

Purtător de cuvânt

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila

Invitatie la feeria muzicală “Cocoșul și Soarele”

In cadrul programului "Experiente teatrale", Teatrul de Păpuși Brăila vă invită în zilele de 4, 5 și 6 aprilie 2017 să participați la feeria muzicală “Cocoșul și Soarele”, prezentată de Teatrul Național Găgăuz “Dionis Tanasoglu” din orașul Ceadîr-Lunga, Republica Moldova.
Spectacolele vor avea loc în fiecare zi, incepand cu ora 10:15, la sediul Teatrului de Păpuși din Brăila, str. Gen. Eremia Grigorescu nr.57.
”Cocoșul și soarele” este un spectacol muzical, extrem de viu și
interactiv, unde spectatorii sunt implicați în conflictele dintre
personaje... Copiii sunt îndemnați de Cocoș să meargă și să vadă unde doarme Soarele, dar Găina, părăsind cuibarul, îi cere de mâncare și îl oprește din drum... Este un spectacol în regia și scenografia lui Victor M. Ignat, artist emerit al Republicii Moldova.

C. GUSATU
Director Executiv
Directia Cultura, Invatamant,
Sport si Turism
Primaria Municipiului Braila

Lansarea Catalogului „Carte veche la Brăila: 1612-1830”, semnat de Ion Volcu

Biblioteca Județeană „Panait Istrati”  în parteneriat cu Arhivele Naționale. Serviciul Județean Brăila organizează luni, 10 aprilie 2017, ora 17.00, lansarea Catalogului „Carte veche la Brăila: 1612-1830”, semnat de Ion Volcu. Cartea este prezentată de Ștefania Botez, consilier Direcţia Judeţeană Braila a Arhivelor Naţionale și Ana Hărăpescu,  director Direcția Județeană pentru Cultură Brăila. Evenimentul se desfășoară la Sala de Lectură a Bibliotecii și este moderat de Dragoș Adrian Neagu,  directorul instituției gazdă.
Catalogul este structurat pe două capitole: Carte veche românească, 1673 - 1830 și Carte veche străină, 1612 - 1750, care conțin descrierile a 53 de cărți rare aflate la Brăila în colecțiile speciale ale Bibliotecii și Arhivelor.
„Lucrările analizate în catalog sunt prezente în marile biblioteci ale lumii, fiind reprezentative pentru tiparul european din secolele XVII - XVIII, unele dintre ele fiind foarte rare în spațiul românesc. Catalogul constituie un instrument de lucru util pentru cercetători , dar și o contribuție modestă pe care o aducem la bibliografia românească veche și străină.” – declară autorul, Ion Volcu – șef birou Colecții Speciale în cadrul Bibliotecii și expert în carte veche acreditat de Ministerul Culturii.

Laura Caplea
Purtător de cuvânt
Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila

joi, martie 30, 2017

Criticul literar Dumitru Anghel, cel mai generos și mai profesionist cititor din zona de sud-est a României!

- Virgil ANDRONESCU -

                 

Marți, 28 martie a.c., criticul literar Dumitru Anghel, profesor și scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala de Sud-Est, a lansat volumul- culegere de recenzii de carte și critică literara, Note de lector, evenimentul petrecându-se în Sala Fanuș Neagu de la etajul 3 al Bibliotecii Județene Panait Istrati din Brăila.
Invitați să prezinte cartea au fost scriitorii Lucia Pătrașcu care a spus: Volumul Note de lector- recenzii și critică literară de întampinare, apărut la Editura Lucas, Brăila 2016, cu o copertă expresivă realizată de tânăra Irina Anghel, este o contribuție notabilă pe care autorul o aduce literaturii române, după ce în anul 2014 un volum de aceeași factură de critică literară- O samă de scriitori, prezenta cu generozitate în fața cititorilor- spre cunoaștere, numele unor scriitori și creațiile literare ale acestora aducându-i în atenția revistelor de specialitate; profesor, scriitor Valentin Popa: Pe domnul Dumitru Anghel l-am cunoscut când eram- oarecum, boboc în ale învățământului și atunci am avut posibilitatea să discut cu un coleg profesor elemente, aspecte din activitatea literară... Cu dumnealui am putut discuta diverse probleme ale actualității literare...de unde rezultă faptul că era la curent cu presa literară și tot ce apărea pe piața de carte în anii '70 către '80. Faptul că a început să apară cu cărți la o varstă nu foarte timpurie, la 56 de ani a debutat cu o carte..., nu m-a uimit, era previzibil, pentru că un om care are un interes atât de viu pentru tot ce se scrie în această țară nu putea să nu se manifeste și ca autor de carte!; și poetul Mihai Vintilă- redactor șef al revistei manifest Litera13: Dumitru Anghel crede că are vocația unui constructor.
                    

Dumnealui construiește cu migală recenzii și cronici de critică literară de întâmpinare mânat doar de iubirea de cărți. Nu dorește premii, nu caută să fie criticul literar al zilei. Se mulțumește cu bucuria de a ști că prin cuvintele sale a putut să facă o carte prietenoasă pentru un cititor. Astfel, cititor cu cititor, carte după carte, a reușit să adune o impresionantă colecție de cronici literare.

 
              
Este de-a dreptul uimitor cât poate citi și comenta acest iubitor de literatură. Îl socot de departe ca fiind cel mai generos și mai profesionist cititor din zona de sud est a României. Pledoaria pe care o face pentru recenzia de carte confirmă notațiile noastre despre obiectivul volumului. Trebuie să remarcăm observația autorului în ceea ce privește aplecarea sa mult mai atentă și cu un scop bine determinat făcută asupra debutanților.

          
      
Ei, în opinia lui Dumitru Anghel, au cea mai mare nevoie de astfel de cronici iar criticul nu este la prima încercare de acest fel. Evenimentul a fost deschis și apoi moderat de dr. Eduard Claudiu Brăileanu, șef birou în cadrul Bibliotecii. Criticul Dumitru Anghel este o personalitate scriitoricească deosebit de complexă și foarte cunoscută în lumea literară brăileană, națională și internațională.
Domnia-sa fiind un bun critic muzical, această latură regăsindu-se și în activitatea publicistică și editorială- în cronicile literare de întâmpinare. Întreaga sa activitate pe tărâmul muzicii, literaturii și nu numai, se argumentează prin multitudinea de articole, cronici muzicale, de film și de teatru. Aceste recenzii de carte și eseuri scrise pentru ziare și reviste fac parte din zestrea culturală a Brăilei, activitatea dumnealui fiind cunoscută și apreciată la nivel național dar și dincolo de hotarele patriei.
Din bogata sa biografie editorială: Portrete în aquaforte, anul 2004, Cetățeni de onoare ai Brăilei și Brăila muzicală din anul 2005, Portrete cu variațiuni pe contrapunct și Jurământul Euterpei aparute in anul 2006, Portrete în clarobscur tiparita in 2007, Reverențe critice publicata in anul 2008, Recensa rediviva din 2010, Critică literară și muzicală aparuta in anul 2012, O samă de scriitori din anul 2014, Anamorfozele lui Narcis (2015) și cartea Note de lector lansată ieri. Volumul lansat cuprinde recenzii de carte și critică literară într-un număr de 222 de pagini; Dumitru Anghel- este unul dintre criticii despre care se spune că este prea blând și împăciuitor cu operele unor autori, a spus în mai multe rânduri că deloc nu este un critic literar intolerant și demolator, iar acest fapt se datoreaza intenției domniei-sale de a-l face pe cititor să asculte de îndemnul bătrânului cronicar… că nu este mai plăcută și mai de folos zăbavă decât cetitul cărților, mai ales acum, în vremurile asaltului agresiv al calculatorului și al televizorului. Finalul a aparținut lui Dumitru Anghel care a spus: Cu ani în urmă am participat la o lansare a domnului Costel Pătrășcan și după ce toți l-au lăudat, iar el vibra așa cum am vibrat eu astazi, i s-a dat cuvântul, s-a ridicat în picioare și a spus eu atât am avut de spus! și s-a așezat din nou pe scaun.
În sală, să-i fie alături maestrului, s-au aflat scriitori, poeți și epigramiști: Valeriu Ion Găgiulescu- venit tocmai din Turnu Măgurele, Teleorman, special și pentru acest eveniment de suflet, acesta luând cuvântul și spunând o epigramă, Virgil Matei, Jenică Chiriac, Gheorghe Lupașcu, Ioan Munteanu- care au și vorbit. Au mai fost prezenti Viorel Coman- critic literar, Vasile Mandric- care a citit câteva epigrame alcătuite pe loc, Stela Șerbu Răducan care a citit mai multe epigrame realizate în timpul evenimentului, dintre care o reproduc pe aceasta: La pensie, dar n-are stare/Prolific literar, se pare/Mai vine cu o carte. Hopa!/Ce notă îi dă profesor Popa?, Valentina Balaban, Angela Burtea, Alexandru Halupa, Violeta Craiu, Alexandru Tudor Costin, Adelina Pop, jurnalista Tudorița Tarniță, medicul Magdalena Iugulescu- romancier, președintele colecționarilor și filateliștilor din Brăila Nelu Ivan, Valeria Ursan, jurnalist Armanda Filipine, Păun Condruț, Florin Meșca, Diana Tudoriu- mama Codruței Codrina Tudoriu- tânără poetă și de perspectivă, ș.a.
                     Un eveniment demult așteptat de către scriitorii și poeții brăileni- mai ales de către cei tineri în ale scrisului, o seară deosebită care a continuat...literar în poeticul peisaj de primăvară din centrul Brăilei.

Foto: Laura Caplea
Video: Virgil Andronescu

miercuri, martie 29, 2017

Poliţiştii acţionează pentru siguranţa rutieră

Identificaţi de poliţişti şi cercetaţi penal pentru furt


În urma cercetărilor efectuate, la data de 28 martie a.c., poliţişti din cadrul Biroului Investigaţii Criminale l-au identificat pe un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din Brăila, bănuit că, la data de 04.10.2016, în jurul orei 14:00, ar fi pătruns în curtea imobilului unui brăilean, în vârstă de 53 de ani, şi i-ar fi sustras bicicleta.
Prejudiciul, în valoare de 400 de lei, a fost recuperat, iar pe numele bărbatului se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
De asemenea, în urma verificărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit şi faptul că, la data 2 martie a.c., acesta ar fi distrus autoturismul unui brăilean, pe numele său fiind întocmit dosar penal şi pentru distrugere.La data de 29 martie a.c., poliţişti din cadrul Biroului Investigaţii Criminale l-au identificat pe un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din Brăila, bănuit că, la data de 16.09.2016, în jurul orei 10:00, i-ar sustras unei brăilence telefonul mobil pe care aceasta îl lasase nesupravegheat pe o cutie cu cartofi, expusă spre comercializare în faţa unui magazin din municipiu. Pe numele acestuia poliţiştii au întocmit dosar penal pentru furt.

    În ziua de 28 martie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier au acţionat pe arterele rutiere din municipiul şi judeţul Brăila, pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere, precum şi pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave.
Astfel, poliţiştii au constatat 108 contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de aproximativ 13.000 de lei, au ridicat în vederea suspendării 2 permise de conducere şi au retras 5 certificate de înmatriculare.

Acţiuni ale poliţiştilor brăileni

În cursul zilei de 28 martie a.c., poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică au acţionat, în municipiu, pentru prevenirea şi combaterea actelor care aduc atingere ordinii şi liniştii publice, a activităţilor de comerţ ilegal şi a încălcării regulilor de circulaţie rutieră.
Au fost verificate 8 unităţi comerciale, legitimate 66 de persoane şi oprite în trafic 54 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest 45 de şoferi.
De asemenea, au fost constatate 35 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de 6.640 de lei, dintre care 33 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, şi 2 la alte acte normative.

Teatrul Maria Filotti cu spectacolul SUNTRACK la FESTCO

blogevenimentedebunsimt.ro

In numele echipei TMF, managerul Lucian Sabados: Avem bucuria de a anunta pe toti prietenii Teatrului Maria Filotti ca spectacolul SUNTRACK, in regia lui Radu Afrim a fost selectionat in sectiunea oficiala de Concurs a Festivalului Comediei Romanesti FESTCO, organizat de Teatrul de Comedie din Bucuresti, in perioada 27 mai-4 iunie la Bucuresti. Multumim selectionerului Festivalului, felicitari Radu Afrim, succes deplin, dragi colegi!

marți, martie 28, 2017

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți” de Petre Craciun

Luni, 3 aprilie, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, vă invit la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”, scris de mine și ilustrat de Anca Smarandache.Lansarea va avea loc la Librăria ”Mihai Eminescu”, din București, la ora 17.30. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Mai participă Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.


Vor fi și alte surprize pe care le vom anunța in zilele următoare.
Vă așteptăm pentru o intâlnire de excepție. Vor urma nenumărate lansări ale volumului.

Din volumul „Povești din Țara Copiilor Fericiți”, care va fi lansat pe 3 aprilie Spiriduşul care schimba poveştile, de Petre Crăciun.

Grafică de Anca Smarandache- http://www.literaturacopii.ro/stire-proza/spiridusul-care-schimba-povestile-de-petre-craciun/2478

https://www.facebook.com/petre.craciun.92

S-a născut un epigramist

- Jenica CHIRIAC -

Alexandru Ene, căruia îmi place să-i spun, pe scurt, Alex Ene https://romaniamereuabsenta.blogspot.ro/2016/08/erou-pe-frontul-invizibil-al-poeziei.html  (un botez de pseudonim literar), la mai puțin de un an a scos volumul de  epigrame „Umor la foc automat!...”, Editura Lucas, 2017. Dacă în anul 2016 a debutat cu volumul „Drumul către amintiri” – versuri, fabule, catrene epigramatice (s.n), se pare că, pe atunci își ascuțea penița pentru a penetra carapacea răului uman, a inculturii, a defectelor ce urâțesc viața socială, de data aceasta și-a dat drumul la „critică constructivă”, și-a șlefuit stilul epigramatic, l-a condensat în catrene (de patru versuri (!?), vom reveni cu aceste amănunte!).

Anul trecut, precum spuneam, Alex Ene și-a structurat volumul în trei părți CITITI INTREG ARTICOLUL AICI: http://www.litera13.ro/2017/03/s-nascut-un-epigramist.html

Evenimente ale campaniei “Spargem zidul indiferentei”

INITIATIVA CETATENILOR SENIORI si PRIMARIA MUNICIPIULUI  BRAILA  va informeaza ca in perioada 27 -31 martie 2017 au loc primele doua evenimente ale campaniei “Spargem zidul indiferentei” din cadrul proiectului Util-Utilizabil-Reciclabil (UUD) finantat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene.
Pe toata durata saptamanii are loc concursul de colectare selectiva a deseurilor “ Selectam si Pedalam” cu  implicarea colegiilor “Gh.M.Murgoci”, “Ana Aslan”, “N.Iorga”, “Edmond Nicolau”  si a liceelor  “P.Cerna”, “M. Sebastian” si “Haricleea Darclee”.INITIATIVA CETATENILOR SENIORI si PRIMARIA MUNICIPIULUI  BRAILA  va informeaza ca in perioada 27 -31 martie 2017 au loc primele doua evenimente ale campaniei “Spargem zidul indiferentei” din cadrul proiectului Util-Utilizabil-Reciclabil (UUD) finantat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene.
Pe toata durata saptamanii are loc concursul de colectare selectiva a deseurilor “ Selectam si Pedalam” cu  implicarea colegiilor “Gh.M.Murgoci”, “Ana Aslan”, “N.Iorga”, “Edmond Nicolau”  si a liceelor  “P.Cerna”, “M. Sebastian” si “Haricleea Darclee”. Urmarim familiarizarea cu colectarea selectiva si  transmiterea acestui mesaj prin scoli catre comunitate. De asemenea, dorim sa aflam, orientativ, cantitatea de deseuri ce se colecteaza dintr-o gospodarie in timpul unei zile si al unei saptamani, informatie  utila  opertorilor de salubritate pentru planificarea colectarii selective la momentul potrivit. Premiile sunt 3 biciclete oferite  de operatorii braileni SC  RER SRL , SC  ECO SA si SC BRAI-CATA SRL primilor trei elevi  care vor colecta cea mai mare cantitate de deseuri de hartie, plastic si metal in decurs de o spatamana.
Vineri, 31 martie 2017, CN “Ana Aslan” gazduieste, incepand cu ora 17:00 semifinala concursului de dezbatere publica pe tema colectarii selective a deseurilor menajere. Echipele semifinaliste reprezinta CN “Gh. M. Murgoci”, liceul “Hariclea Darclee” si  CN “Nicolae Iorga”.  Dezbaterea ridica argumente pro si contra colectarii selective si atrage atentia asupra existentie acestei discutii in societate.
“Spargem zidul indiferentei” continua pana in Ziua Mediuliui, 5 iunie 2017, si se incheie cu Festivalul Antiplastic pentru si cu braileni.
Campania este rezultatul  instruirii a 21 de profesori din liceele partenere pe platforma e-learning “PlasticsFree” www.plasticsfree.eu  si constituie baza pentru certificarea acestora ca organizatori de evenimente civice.  Proiectului Erasmus+ UUD  (2015-2017)este realizat in parteneriat cu  organizatii din Bulgaria, Italia, Lituania, Spania si coordonat de Romania.
Mai multe informatii despre evenimentele locale la https://www.facebook.com/DCOrganic/

Identificaţi de poliţişti şi cercetaţi penal

Ieri, poliţişti din cadrul Secţiei 2 de Poliţie Rurală Brăila l-au identificat pe un minor, în vârstă de 12 ani, din comuna Movila Miresii, bănuit că, în noaptea de 10 spre 11 martie a.c., ar fi sustras o bormaşină şi un flex electric din anexa gospodărească a unei localnice, pe care ulterior le-ar fi vândut contra sumei de 50 de lei.
Prejudiciul a fost recuperat, iar în cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Tot ieri, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 de Poliţie Rurală Brăila l-au identificat pe un bărbat, în vârstă de 62 de ani, din satul Oancea, comuna Romanu, bănuit că, la data de 15 martie a.c., ora 12:00, ar fi pătruns în imobilul unui localnic, în vârstă de 77 de ani, şi i-ar fi sustras acestuia telefonul mobil, în valoare de 100 de lei.
Bunul a fost recuperat şi înapoiat persoanei prejudiciate.
În cauză s-a întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracțiunii de furt.

La data de 26 martie a.c., ora 9:00, Poliţia Oraşului Ianca a fost sesizată de către administratorul unei societăţi din localitate cu privire la faptul că, în noaptea de 25 spre 26 martie a.c., persoane necunoscute au pătruns în incinta magazinului şi au sustras articole vestimentare, în valoare de circa 2.000 de lei.
În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii l-au identificat pe un minor, în vârstă de 17 ani, din satul Filipeşti, comuna Surdila Găiseanca, bănuit de comiterea faptei, bunurile sustrase fiind găsite la domiciliul său.
Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, pe numele tânărului fiind întocmit dosar penal pentru furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate de către poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, ieri, a fost identificată o brăileancă, în vârstă de 47 de ani, care, la data de 14 martie a.c., în jurul orei 12:30, şi-ar fi însuşit pe nedrept portmoneul unei femei, în vârstă de 43 de ani, din Brăila, care l-a uitat pe tejgheaua unui magazin din municipiu. 
Portmoneul a fost recuperat şi predat persoanei păgubite, iar în cauză poliţiştii au întocmit dosar penal pentru însuşirea bunului găsit.

Poliţiştii acţionează pentru siguranţa rutieră

    În ziua de 27 martie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier au acţionat pe arterele rutiere din municipiul şi judeţul Brăila, pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere, precum şi pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave.
Astfel, poliţiştii au constatat 77 de contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de aproximativ 13.000 de lei, au ridicat în vederea suspendării 4 permise de conducere.

Poliţişti din cadrul Biroului Rutier au acţionat, ieri, în municipiu, pe linia depistării conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, ocazie cu care l-au depistat în trafic pe un brăilean, în vârstă de 49 de ani, în timp ce conducea autoutilitara pe strada Anton Pann, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,47 mg/l, fiind condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.

Azi-noapte, la ora 01:40, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier l-au depistat pe un gălăţean, în vârstă de 24 de ani, în timp ce conducea autoturismul pe Bulevardul Dorobanţilor, fără a poseda permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.

Acţiuni ale poliţiştilor brăileni

În cursul zilei de ieri, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Comunal Chişcani au desfăşurat o acţiune pe linia protejării populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.
 Cu această ocazie, la ora 12:20, l-au depistat, pe raza localităţii Lacu Sarat, pe un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din satul Plopu, în timp ce transporta cu autoturismul mai multe obiecte din fier (profile metalice, o butelie de gaz, două tuburi de oxigen), fără a avea documente de provenienţă.
Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în valoare de 500 de lei, conform prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, iar cantitatea de 900 de kg de material feros a fost ridicată în vederea confiscării.

În cursul zilei de 27 martie a.c., poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică au acţionat, în municipiu, pentru prevenirea şi combaterea actelor care aduc atingere ordinii şi liniştii publice, a activităţilor de comerţ ilegal şi a încălcării regulilor de circulaţie rutieră.
Au fost verificate 18 unităţi comerciale, legitimate 124 de persoane şi oprite în trafic 114 autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest 97 de şoferi.
De asemenea, au fost constatate 60 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de 14.320 de lei, dintre care 49 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 4 conform Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, şi 6 la Legea 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol.
Ca măsură complementară, poliţiştii au ridicat în vederea suspendării două permise de conducere şi au retras 3 certificate de înmatriculare.

INVITAȚIE LA CASA MEMORIALĂ „D. P. PERPESSICIUS”Secția „Memoriale” a Muzeul Brăilei „Carol I” vă invită la Casa Memorială „D. P. Perpessicius” (strada Cetății, nr. 70) să vizitați o expoziție de carte cu valoare bibliofilă din fondul memorial „D. P. Perpessicius”, cu tema: La început a fost cuvântul. Expoziția va fi deschisă pentru public în perioada 29 martie - 30 iunie 2017.Tot la Casa Memorială „D. P. Perpessicius” va avea loc, în data de 29 martie,  a VI-a ediție a Sesiunii de comunicări științifice: Pluralitatea creației perpessiciene. Participă elevi și profesori ai unităților de învățământ din Brăila.
Coordonator al activităților: Elena Ilie, șef secție „Memoriale”.  


Dezbatere publica cu membrii comunitatii Comunei Traian, la sediul Caminului Cultural al Comunei Traian

Luni 27.03.2017, Autoritatea Teritoriala de ordine Publica Braila a organizat o dezbatere publica cu membrii comunitatii Comunei Traian, la sediul Caminului Cultural al Comunei Traian.
Cu aceasta ocazie, membrii ATOP Braila au discutat, cu Primarul Comunei Traian – domnul Abaseaca Nicusor, consilieri locali, directorul institutiei de invatamant, administratori societati cu profil agricol, preot paroh, cetateni, cu privire la prioritatile sigurantei persoanei si ordinii publice la nivelul comunitatii Traian.La  intalnire au participat si Subcomisar Marius Budu – Seful
Cu raportare la Planul Strategic de Ordine Publica al ATOP Braila, din punct de vedere statistic, cadrele Postului de Politie al Comunei Traian si-au indeplinit indicatorii de performanta minimali stabiliti, starea infractionala, la nivelul Comunei Traian si a satelor componente, avand un trend descrescator. Astfel cifrele infractionalitatii inregistrate la nivelul Postului de Politie al Comunei Traian cat si la nivelul Sectiei 2 Politie Rurala reliefeaza faptul ca in anul in
Ca fapte penale, cele mai des intalnite, au fost cele comise cu violenta, de intensitate si gravitate mica, respectiv infractiuni de  “loviri sau alte violente”, aparute in mod spontan, ca urmare a consumului de alcool, precum si furturile din locuinte, curti si anexe gospodaresti.

​Principalele cauze generatoare de infractionalitate sesizate la nivelul Comunei Traian sunt urmatoarele:
- degradarea climatului de siguranta publica, influentata de situatia socio-economica existenta in randul populatiei;
- existenta multor imobile nelocuite, lasate fara supraveghere si fara a fi asigurate corespunzator;
- consumul excesiv de alcool, pe fondul caruia apar conflicte spontane ce degenereaza in loviri si alte violente;
- necesitatea alocarii de catre lucratorii de politie a timpului de lucru cu preponderenta solutionarii lucrarilor penale, petitiilor, sesizarilor “112” in detrimentul prezentei in teren si a executarii unor activitati preventive.

​Colaborarea dintre Postul de Politie al Comunei Traian si Primarie este una foarte buna. Administratia comunei, pentru a veni in sprijinul lucratorilor de politie, a identificat fonduri pentru implementarea un sistem de supraveghere video la nivelul comunei.

​La nivelul Unitatii de invatamant de pe raza comunei au fost identificate situatii de abandon scolar, principalul motiv fiind situatia socio-economica si plecarea parintilor in strainatate.

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Brăila va continua programul de consultări cu cetăţenii, atat in Municipiul Braila cat si in comunele din Judetul Brăila, scopul final al acestor dezbateri fiind identificarea problemelor in asigurarea climatului de ordine publica şi luarea de măsuri pentru soluţionarea acestora.

PRESEDINTE A.T.O.P. BRAILA,

Balanica Dragomir Mariana Carmelia
primele 3 luni ale anului 2017, nu au fost comise fapte grave (viol, omor, talharie, etc), sesizarile iregistrate avand un grad de pericol social redus.
Politiei Municipiului Braila, Comisar sef Munteanu Iorgu – Adjunct pe probleme de ordine publica – Politia Municipiului Braila, Comisar sef Constantin Gheorghe – Sef Sectie Politie Rurala nr. 2 si AdjunctulSefului Postului de Politie Comunala Traian – Agent sef Lipan Cristian

Sedinta Publica de atribuire a loturilor de teren...

Având în vedere adoptarea H.C.L.M.nr.52/2017, H.C.L.M. nr.53/2017, și Procesul Verbal al Comisiei de Analiză din 14.03.2017.  joi, 30 martie 2017, ora 9.00, la camera 16 (intrarea B, Primarie, parter) are loc Sedinta Publica de atribuire a loturilor de teren, in conformitate cu prevederile Legii 15/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Terenurile ce urmeaza a fi atribuite se afla in intravilanul municipiului Braila, astfel: strada Cantonului, strada Cimbrului, strada Berzei, strada Egretei, strada Paltinis, strada Semenic, strada Vrancei si strada Timis

C. GUSATU
Director Executiv
Directia Cultura, Invatamant,
Sport si Turism
Primaria Municipiului Braila

In Sala Mare a Teatrului "Maria Filotti" Braila, "Concertul Simfonic" cu ocazia Sfintelor Sarbatori Pascale

Consiliul Judetean Braila si Filarmonica "Lyra-George Cavadia" Braila, cu sprijinul Primariei Municipiului Braila, organizeara joi 20 aprilie 2017, incepand cu ora 19:00, in Sala Mare a Teatrului "Maria Filotti" Braila, "Concertul Simfonic" cu ocazia Sfintelor Sarbatori Pascale, sustinut de Orchestra de Camera a filarmonicii dirijata de maestrul Petrea Gogu.
Invitat special: Madalina-Claudia Danila-pian
Programul va cuprinde:
- Ludwig van Beethoven - Uvertuta "EGMONT", op.84
- Concertul Nr.3, in do minor pentru pian si orchestra, op.37
- Johann Sebastian Bach - Cantata Nr. 140, partea a IV-a
- Aram Khachaturian - Adagio din baletul "Spartacus"
- Maurice Ravel - Pavane pour une infante defunte
- Ludwig van Beethoven - Simfonia Nr. 5, in do minor, op.67, partea a IV-a
Prezentarea evenimentului va fi realizata de profesor. Marilena Niculescu.
Biletele se gasesc la sediul filarmonicii din Calea Calarasilor Nr. 52 (Casa Tineretului) de luni pana vineri intre orele 8:00 - 18:00 si la Palatul "Lyra" de luni pana vineri intre orele 16:00 - 20:00.
Pret bilet 20 lei.

VA ASTEPTAM!!!

luni, martie 27, 2017

Intalnire cu poetul Arcadie Suceveanu

- Virgil ANDRONESCU -


                  De ziua poeziei Litera 13 http://www.litera13.ro/2017/03/de-ziua-poeziei-litera-13-s-intalnit-cu.html s-a întâlnit cu poetul Arcadie Suceveanu.
Membrii Mișcării Litera 13 s-au întâlnit cu poetul Arcadie Suceveanu de ziua poeziei. Au participat Zeno Halupa, Alexandru Halupa, Mihai Vintilă și Virgil Andronescu.http://www.litera13.ro/

FII RESPONSABIL! STERILIZEAZA-TI CATELUL!

Primaria Municipiului Braila si  Asociatia Dog Rescue Romanian organizeaza  in perioada  31 martie-1 aprilie campania:

NOI TE AJUTAM!

Campania se adreseaza proprietarilor si iubitorilor de caini de rasa comuna, dar si persoanelor care doresc sa preia din strada caini pe care sa-i adopte in timpul evenimentului.

Participantii, proprietari de animale, vor beneficia de sterilizarea, microciparea si inregistrarea cainilor de rasa comuna in Registrul de Evidenta al Cainilor cu Stapan.

Cainii de rasa comuna adusi de iubitorii de animale vor fi sterilizati si identificati prin crotal distinct al asociatiei.

Echipa medicala este asigurata de Asociatia Dog Rescue Romanian.

Punctul de sterilizare este amenajat in Radu Negru, str Sebesului nr 7, Bl N2, parter.

Programul de lucru este zilnic intre orele 9.00 – 18.00, si dupa caz, pana la sterilizarea ultimului caine al carui stapan asteapta.             

Pentru inscriere doritorii se vor adresa la registratura SUPAGL Braila, str. Marasesti, nr.39 sau la telefon 0239/611682, mobil 0756/044400  in intervalul orar 8-16.

C. GUSATU
Director Executiv
Directia Cultura, Invatamant,
Sport si Turism
Primaria Municipiului Braila

Proiect al ordinii de zi

ȘEDINȚA CONSILIULUI LOCAL MUNICIPAL BRĂILA DIN DATA DE 30.03.2017, SALA COMPANIEI DE UTILITĂȚI PUBLICE ”DUNĂREA” S.A., ORA  12 00

1) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea numărului de burse și a cuantumului unei burse pentru elevii de la cursurile cu frecvență din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, finanțate din bugetul local al Municipiului Brăila, pe anul 2017.

2) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Instalație de stingerea incendiilor cu hidranți interiori și exteriori”, pentru Spitalul de Psihiatrie „Sf. Pantelimon”, Calea Călărașilor nr.59 Brăila.

3) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Înlocuire și împrejmuire rezervor apă potabilă”, pentru Spitalul de Psihiatrie ”Sf. Pantelimon” Brăila.

4) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „RK Pavilion Central corp A și corp B”, la Spitalul de Psihiatrie ”Sf. Pantelimon”, Calea Călărașilor nr.59, Brăila.

5) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Viabilizare bazin de înot olimpic, Municipiul Brăila, Aleea Parcului nr.7A”.

6) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Consolidarea și restaurarea fântânii arteziene din Piața Traian, Municipiul Brăila”.

7) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Mansardare și extindere scară exterioară la Grădinița cu program prelungit nr.2 Brăila”, Piața Poporului nr.7.

    8) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Reabilitare corp clădire Calea Călărașilor nr.104, Grădinița nr.3”.

9) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Extindere Grădinița nr.37 Dumbrava Minunată Brăila”, Aleea Trandafirilor nr.3, Brăila.

10) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Instalație de detectare, semnalizare și avertizare incendiu”, pentru Școala Gimnazială ”Aurel Vlaicu”, Șos. Buzăului nr.68, Brăila.

11) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Instalație detecție, semnalizare și avertizare incendiu”, pentru Școala Gimnazială ”Al. I. Cuza”, str. Ghioceilor nr.1 Brăila.

12) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Instalație de detectare, semnalizare și avertizare incendiu”, pentru Școala Gimnazială ”Ion Creangă”, str. Școlilor nr.15 Brăila.

13) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Construire sală sport”, pentru Școala Gimnazială nr.18 ”Mihu Dragomir”, Brăila.

14) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Reabilitare instalații termice și sanitare”, la Colegiul Național ”Gheorghe Munteanu Murgoci”, B-dul. Independenței nr.4, Brăila.

15) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Reabilitare laborator”, la Colegiul Național ”Gheorghe Munteanu Murgoci”,  B-dul. Independenței nr.4, Brăila.

16) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Reabilitare instalații electrice”, la Colegiul Național ”Gheorghe Munteanu Murgoci”, B-dul. Independenței nr.4, Brăila.

17) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Instalație detecție, semnalizare și avertizare incendiu”, la Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil”, Str. Carantina nr.8, Brăila.

18) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Consolidare și amenajare clădire C1”, la Colegiul Tehnic ”Panait Istrati”, Str. Plantelor nr.13-17, Brăila.

19) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Instalație detecție, semnalizare și avertizare incendiu”, la Colegiul Tehnic ”Panait Istrati”, Str. Plantelor nr.13-17, Brăila.

20) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Acoperiș mansardă corp A, Bdul. Alexandru Ioan Cuza nr.184 Brăila”, Liceul de Arte „Hariclea Darclee”. 

21) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Lucrări de reparații capitale și modernizare Șos. Buzăului nr.15, corp A” Colegiul Tehnic Costin D. Nenițescu Brăila.

    22) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea costului mediu lunar de întreținere pentru copiii care frecventează creșa în anul 2017.

23) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al Municipiului Brăila, pe anul 2017.

24) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea utilizării sumei de 56.657,91 mii lei din excedentul anual al bugetului local al Municipiului Brăila, pentru finanțarea secțiunii de dezvoltare, pe anul 2017.

25) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al SERVICIULUI DE  UTILITATE PUBLICĂ DE ADMINISTRAREA A FONDULUI LOCATIV ȘI A CIMITIRELOR Brăila,  pe anul 2017.

26) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al SERVICIULUI DE UTILITATE PUBLICĂ DE ADMINISTRARE ȘI GOSPODĂRIRE LOCALĂ Brăila,  pe anul 2017.

27) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al SERVICIULUI DE UTILITATE PUBLICĂ SEROPLANT BRĂILA, pe anul 2017.

28) Proiect de hotărâre iniţiat de consilierii locali municipali Badiu Virginia Loredana şi Traian Adrian, membri în A.G.A. la S.C. ADMINISTRAȚIA PIEȚELOR ȘI TÂRGURILOR S.A. BRĂILA, privind: Aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al S.C. ADMINISTRAŢIA PIEŢELOR ŞI TÂRGURILOR S.A. BRĂILA, pe anul 2017.

29) Proiect de hotărâre iniţiat de consilierii locali municipali Păun Dan și Pătărlăgeanu Valentin, membri în A.G.A. la S.C. BRAICAR S.A. BRĂILA, privind: Aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al S.C. BRAICAR S.A. BRĂILA, pe anul 2017.

30) Proiect de hotărâre inițiat de domnul consilier local municipal Caranica George Marius, membru în A.G.A. la S.C. ECO S.A. BRĂILA privind: Aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al S.C. „ECO” S.A. BRĂILA, pe anul 2017.

31) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al R.A. ADMINISTRAŢIA ZONEI LIBERE BRĂILA, pe anul 2017.

     32) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al SERVICIULUI DE                TRANSPORT PUBLIC LOCAL DE CĂLĂTORI ŞI ADMINISTRARE  PORTUARĂ Brăila,  pe anul 2017.

33) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Spitalului de Psihiatrie „Sf.Pantelimon” Brăila, pe anul 2017.

34) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea bugetului general centralizat al Municipiului Brăila, pe anul 2017.

35) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind:  Acordul de principiu referitor la prelungirea asocierii între Colegiul Tehnic „Costin D. Nenițescu” Brăila şi un partener privat, în vederea exploatării în comun a unui teren de sport situat în incinta colegiului.

36) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind:  Aprobarea Acordului de Parteneriat între Municipiul Brăila și Județul Brăila în vederea implementării Programului-cadru al manifestărilor culturale, artistice, educaționale şi sportive pe anul 2017.

37) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea Acordului de parteneriat dintre Municipiul Brăila prin Consiliul Local Municipal Brăila, Muzeul Brăilei ”Carol” I și Județul Brăila prin Consiliul Județean Brăila, pentru organizarea Simpozionului Internațional de Sculptură Monumentală ”Nicapetre” Ediția a III a, în perioada 6 august – 2 septembrie 2017.

38) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea ORGANIGRAMEI, a STATULUI DE FUNCȚII și a REGULAMENTULUI DE ORGANIZARE ȘI FUNCȚIONARE ale SERVICIULUI DE UTILITATE PUBLICĂ DE ADMINISTRARE ȘI GOSPODĂRIRE LOCALĂ BRĂILA.

39) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea ORGANIGRAMEI şi a STATULUI DE FUNCȚII ale SPITALULUI DE PSIHIATRIE „SFÂNTUL PANTELIMON” BRĂILA.

40) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea ORGANIGRAMEI şi a STATULUI DE FUNCŢII ale TEATRULUI „MARIA FILOTTI” BRĂILA.

41) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea asocierii Municipiului Brăila cu Judeţul Brăila şi Comuna Chiscani, în vederea constituirii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară de Cooperare și Parteneriat Local a Stațiunii Lacu Sărat Brăila.

42) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea Regulamentului pentru vânzarea – cumpărarea apartamentelor situate în Brăila, Ansamblul Buzăului, Bl.B26 și B34, conform H.C.L.M. Brăila nr.72/31.03.2006.

43) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea Regulamentului privind constituirea dreptului de superficie, cu titlu oneros, asupra terenurilor aparținând domeniului privat al Municipiului Braila.

44) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea prețului de pornire la licitație, în vederea închirierii unor amplasamente aparținând domeniului public al Municipiului Brăila, conform anexelor nr. 3a şi 3b la H.C.L.M. nr. 429/21.12.2015.

45) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea constituirii la nivelul Municipiului Brăila a Autorității Urbane și completarea Regulamentului de organizare și funcționare cu  rolul  și atribuțiile ce îi revin.

46) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aplicarea Municipiului Brăila în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020 cu proiectul ”Sprijinirea Municipiului Brăila pentru introducerea managementului calității”, aprobarea modelului de Acord de Parteneriat, împuternicirea Primarului Municipiului Brăila să semneze Acordul de parteneriat și a bugetului proiectului.

47) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea Actului Adițional nr. 2/2017 cu privire la modificarea Documentului de poziție și avizarea documentelor necesare demarării procedurii de licitaţie publică organizată în vederea atribuirii Contractului de delegare a gestiunii activităţilor pentru colectare şi transport a deşeurilor municipale în Județul Braila și activitatea de măturat, spălat, stropit și întreținere căi publice în Municipiul Brăila din cadrul „Sistemului de management integrat al deșeurilor” în județul Brăila, mandatarea Primarului pentru a vota documentele menționate, precum și mandatarea Asociației pentru derularea procedurii de atribuire publică a contractului.

48) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Avizarea modificării și completării Caietului de Sarcini al activității de administrare, exploatare și întreținere a fântânilor arteziene, bazinelor ornamentale și a cișmelelor stradale de apă potabilă din aria delegată unitatea administrativ – teritorială - Municipiul Brăila, avizarea formei actualizate a Caietului de sarcini al activității de administrare, exploatare și întreținere a fântânilor arteziene, bazinelor ornamentale și a cișmelelor stradale de apă potabilă din aria delegată unitatea administrativ-teritorială, Municipiul Brăila, cu anexele nr.1-2 părți integrante din acesta, precum și aprobarea Notelor de fundamentare pentru tarifele aferente activităților de punere în funcțiune, întreținere, trecere în conservare, inclusiv transport, a fântânilor arteziene, bazinelor ornamentale și a cișmelelor stradale de apă potabilă din aria delegată unitatea administrativ-teritorială – Municipiul Brăila.

49) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea Studiului de oportunitate, a modalității de gestiune și a Regulamentului serviciului Dezinsecție, Dezinfecție și Deratizare.

50) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea Studiului de oportunitate, stabilirea modalității de gestiune a serviciului de transport public local de călători prin curse regulate, auto și electric și împuternicirea Serviciului de Transport Public Local de Călători și Administrare Portuară pentru a întocmi și transmite spre publicare Anunțul de informare prealabilă privind contractul de servicii publice de transport călători prin curse regulate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, precum și de a elabora contractul de servicii publice, respectiv contractul de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de călători prin curse regulate, auto și electric, cu anexele aferente, conform prevederilor legale și a obține avizele necesare, în termen legal.

51) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea Raportului de calcul întocmit de S.C. Sierra Quadrant Consulting Grup S.A. cu rezultatele reevaluării activelor fixe corporale de natura construcțiilor și terenurilor aflate în patrimoniul public al Municipiului Brăila.

52) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Actualizarea Anexei nr.1 la H.C.L.M. nr.54/11.02.2015, cu modificările și completările ulterioare, referitoare la Lista imobilelor aparținând domeniului public al Municipiului Brăila ce pot fi atribuite organizațiilor juridice constituite conform O.G. nr.26/2000.

53) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Modificarea anexei nr.1 la H.C.L.M. Brăila nr. 267/27.07.2016 referitoare la „Desemnarea consilierilor locali municipali în Consiliile de Administraţie, precum și în componența Comisiei pentru evaluarea și asigurarea calității a unităţilor de învăţământ preuniversitar din Municipiul Brăila”.

54) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Exprimarea acordului Municipiului Brăila, pentru executarea unor lucrări de construire/desființare pe terenuri ce aparțin domeniului public și privat al Municipiului Brăila.

55) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Actualizarea valorii de inventar a bunului imobil denumit generic ”Cămin pentru Persoane Vârstnice Lacu Sărat”, înscris în Inventarul domeniului public al Municipiului Brăila, actualizat prin H.C.L.M. nr.325/2011, la Capitolul H – „Terenurile și clădirile instituțiilor publice”, poziția nr.5, conform procesului – verbal de recepție la terminarea lucrărilor  nr.1/30.12.2016.

56) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Actualizarea valorilor de inventar ale bunurilor imobile denumite generic ”Împrejmuire Cimitir Sf. Mina” și ”Cămin 1, Calea Călărașilor nr.210”, aflate în Inventarul domeniului public al Municipiului Brăila, actualizat prin H.C.L.M. nr.325/2011, la Capitolul G10 – „Cimitire”, poziția nr.7, conform procesului – verbal de recepție la terminarea lucrărilor  nr.21102/14.12.2016 și la Capitolul I – „Locuințe sociale”, poziția nr.6, conform procesului – verbal de recepție la terminarea lucrărilor  nr.20413/29.11.2016.

57) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Actualizarea datelor de identificare ale bunului imobil denumit generic ”CENTRUL DE ASISTENȚĂ PALEATIVĂ SFÂNTA MARIA”, înscris în Inventarul domeniului public al Municipiului Brăila, actualizat prin H.C.L.M. nr.325/2011, la Capitolul H – „Terenurile și clădirile instituțiilor publice”, poziția nr.4, conform documentației de cadastru.

58) Proiect de hotărâre inițiat de doamna Viceprimar Ciocan Doinița privind: Perfectarea unui act adiţional la contractul de concesiune nr.98/40893/08.12.2010, încheiat între Municipiul Brăila şi S.C. REWE PROJEKTENTWICKLUNG ROMANIA S.R.L., în sensul diminuării suprafeţei de teren concesionate, situată în Brăila, str. Milcov nr.7.

59) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind:  Darea în folosință gratuită a unor spații situate în Policlinica nr.2 Hipodrom, Spitalului Județean de Urgență Brăila,  în vederea desfășurării activității.
   
60) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Repartizarea prin încredinţare directă, spre închiriere, a spaţiului cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, aparţinând domeniului public al Municipiului Brăila, situat în Brăila, str. Polonă nr.18, PARTIDULUI AGRICULTORILOR DIN ROMÂNIA – ORGANIZAȚIA JUDEȚEANĂ BRĂILA, în vederea desfăşurării activităţii.

    61) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Atribuirea în folosință gratuită a spațiului situat în Municipiul Brăila, Str. Mihai Eminescu nr.8-8A, etaj 1, AGENȚIEI NAȚIONALE PENTRU RESURSE MINERALE, în vederea desfășurării activității.

62) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea prețului de vânzare pentru locuința de tip A.N.L., situată în Municipiul Brăila, Ansamblul Brăilița, str. Sf. Gheorghe, nr.1, Bl.A4, sc.1, et.1, ap.4.

63) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea prețului de vânzare pentru locuința de tip A.N.L., situată în Municipiul Brăila, Ansamblul Brăilița, str. Sf. Gheorghe, nr.1, Bl.A4, sc.1, et.2, ap.5.

64) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Modificarea H.C.L.M. Brăila nr.70/27.03.2015 referitoare la ”Constituirea Consiliului Consultativ al Direcţiei de Asistenţă Socială și aprobarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al Consiliului Consultativ din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Brăila”, modificată prin H.C.L.M. nr.272/27.07.2016.

65) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Modificarea schițelor corespunzătoare pozițiilor 16, 19 și 23 din anexa nr.3b la H.C.L.M. Brăila nr.429/21.12.2015.

66) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Completarea anexelor nr.1 și 2 la H.C.L.M. Brăila nr.215/29.07.2015, referitoare la atribuirea în folosinţă gratuită, pe durata funcţionării capacităţilor energetice, a unor terenuri aparţinând Municipiului Brăila şi acordarea dreptului de a executa reţele subterane, Societății de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord S.A., Sucursala de Distribuție a Energiei Electrice Brăila.

67) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Completarea anexei nr.4 la H.C.L.M. nr.429/21.12.2015 referitoare la „Centralizarea suprafeţelor de teren ce aparţin domeniului public al Municipiului Brăila ce pot fi ocupate de construcţii cu caracter provizoriu, conform Regulamentului aprobat prin H.C.L.M. Brăila nr.199/2015”.

68) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Completarea H.C.L.M. Brăila nr.51/27.02.2009 referitoare la „Atestarea apartenenţei la domeniul privat al Municipiului Brăila, a unor imobile, în vederea înscrierii acestora în cartea funciară”.

69) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Dezmembrarea, partajarea și alipirea unor terenuri ce aparţin domeniului privat al Municipiului Brăila.

70) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Completarea H.C.L.M. Brăila nr.102/29.03.2016 referitoare la „Exprimarea acordului Consiliului Local Municipal Brăila pentru transferul dreptului de proprietate asupra unor investiții realizate pe terenuri aparținând domeniului public al Municipiului Brăila, în conformitate cu prevederile art.2.15, alin.(1) din Regulamentul aprobat prin H.C.L.M. Brăila nr.199/29.07.2015”, cu completările ulterioare.


71) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea schimbului de terenuri în suprafețe egale de 25,00 mp, între Municipiul Brăila, proprietar al terenului aparținând domeniului privat al Municipiului Brăila, situat în Brăila, Str.Pietății nr.15, lot 3, NCP 90216 şi NEDELCU CORNEL și NEDELCU MARIA, proprietari ai terenului situat în Brăila, Str. Pietății nr.15, lot 2/2, NCP 90108, în conformitate cu documentația Planului Urbanistic de Detaliu aprobată prin H.C.L.M. nr.379/31.10.2016.

72) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Închirierea prin încredințare directă a unor terenuri ce aparțin domeniului public al Municipiului Brăila ce pot fi ocupate de construcții tip balcon, alei acces, extinderi spații comerciale, alte construcții autorizate, conform Regulamentului aprobat prin H.C.L.M. Brăila nr.199/2015.

73) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Închirierea unor terenuri ce aparțin domeniului public al Municipiului Brăila, în vederea extinderii construcțiilor provizorii existente.

74) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea PLANULUI URBANISTIC DE DETALIU pentru obiectivul „CONSTRUIRE SEDIU FIRMĂ ȘI SPAȚIU COMERCIAL (D+P+1E), PREZENTARE ȘI DESFACERE CORPURI DE ILUMINAT LA COMANDĂ” la adresa din Brăila, Bd. Dorobanților nr. 678, iniţiat de S.C. „SOLAR WATTS” S.R.L.

75) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea evaluării managementului Teatrului ”Maria Filotti” Brăila, pe anul 2016.

76) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Modificarea H.C.L.M. Brăila nr.277/27.07.2016 referitoare la ”Desemnarea reprezentanților Consiliului Local Municipal Brăila, acţionar unic, în Adunarea Generală a Acţionarilor la S.C. BRAICAR S.A. BRĂILA”.

77) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Modificarea H.C.L.M. Brăila nr.278/27.07.2016 referitoare la ”Desemnarea reprezentanților Consiliului Local Municipal Brăila, acţionar unic, în Adunarea Generală a Acţionarilor la S.C. ADMINISTRAȚIA PIEȚELOR ȘI TÂRGURILOR S.A. BRĂILA”.

78) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Alegerea preşedintelui de şedinţă pentru luna aprilie 2017.

  79) RAPORTUL PRIMARULUI MUNICIPIULUI BRĂILA privind starea economică, socială şi de mediu a Municipiului Brăila, precum şi activitatea desfăşurată în anul 2016.

80) Alte probleme.
                                                    P R I M A R,

                            VIOREL – MARIAN DRAGOMIR

Litera13 s-a intalnit la Biblioteca Judeteana V. A. Urechia din Galati cu romancierul Stelian Tanase

- Virgil ANDRONESCU - Vineri, 15 noiembrie 2018, ora 17.00, a avut loc la Biblioteca Județeană V.A. Urechia din Galati lansarea cărții „...