Postări

Se afișează postări din martie 5, 2017

Lansarea volumului ”Impactul”, de Alexandra Băeții

Imagine
Eveniment literar la Școala nr. 146 ”I.G. Duca” din București. Marți, 14 martie, ora 11.00

-Lansarea volumului ”Impactul”, de Alexandra Băeții, elevă a școlii, Ed. Zorio 2017

-Întâlnire cu scriitorul Petre Crăciun și cărțile sale pentru copii

Invitați:
Alexandra Băeții
Florin Băeții
Petre Crăciun
Profesor Radu George-Laurențiu, directorul școlii

Adresă: Șoseaua Panduri nr. 42. https://www.facebook.com/petre.craciun.92 https://www.facebook.com/Editura-Zorio-587477907999903/?pnref=lhc

Aștept pe fratele

Imagine
- Virgil ANDRONESCU -se prăbușește înserarea peste lume lumina-și frânge aripile în noapte aștept pe fratele ce niciodată nu mai vine îl chem mereu în vis el îmi răspunde-n șoapte ... că lumina zilei în față-i s-a deschis că întunericul își frânge aripile în ziua celei lumi iar hăul nu există cum nici abisul nu-i abis
bătăturită-i fie calea cu lumini aprinse luminile-i culese de prin stele trăit-a neînvins el n-a plecat definitiv călătorește într-un vis înaripat cu ele!
Din volumul ,,Cronica potopului de după Dumnezeu", Editura Zorio, Bucuresti, 2014.

Spectacol folcloric ,,De ziua ta , mamico" la Caminul cultural Bordei Verde

Imagine
-Virgil ANDRONESCU -


ACTIVITĂŢI PREVENTIVE, DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTII BRĂILENI

Poliţiştii brăileni au acţionat, în cursul zilei de ieri, pentru prevenirea tuturor faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, precum şi pentru menţinerea climatului de siguranţă publică.
În ziua de 9 martie a.c., poliţişti de ordine publică, de la rutieră, investigarea criminalitătii economice, de la poliţiile orăşeneşti şi secţiile de poliţie rurală arondate, au acţionat atât în municipiu, cât şi în localităţile din mediul rural, pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
Poliţiştii au verificat 21 de unităţi comerciale, au legitimat 171 de persoane şi au oprit în trafic 113 autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest 22 de conducători auto.
De asemenea, au fost aplicate 52 de sancţiuni, în valoare totală de aproximativ 27.000 de lei.
Dintre acestea, 36 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţ…

Reţinut de poliţişti şi cercetat penal pentru distrugere

La data de 09 martie a.c., ora 15:45, poliţişti din cadrul Secţiei 3 de Poliție Rurală Făurei au dispus reţinerea pentru 24 de ore a unui bărbat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Vişani, pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere, urmând a fi prezentat, în cursul acestei zile, Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei cu propunere de arestare preventivă. În fapt, la data de 03.12.2016, ora 18:00, bănuitul ar fi provocat voluntarincendierea a 300 de baloţi de lucernă, care se aflau în curtea unui localnic.
·
Identificat de poliţişti şi cercetat penal pentru furt
Ieri, poliţişti din cadrul Biroului Investigaţii Criminale au identificat-o pe o femeie, în vârstă de 33 de ani, din municipiu, bănuită că, în ziua de 13.12.2016, în jurul orei 12:00, fiind invitată în locuinţa unui brăilean, ar fi profitat de neatenţia acestuia şi i-ar fi sustras suma de 600 de lei din buzunarul unei geci. În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de f…

Cursuri de Tango Argentinian

Imagine
Cum poti sa adaugi sare si piper in viata ta? Te invitam cu drag sa-ti condimentezi viata alaturi de noi la cursuri de Tango Argentinian. Vino in data de 11 Martie 2017 incepand cu orele 18:00 la Centrul Multicultural şi de Recreere Poarta Cetăţii Brăila din Str. Ana Aslan Nr. 27-29 sa cunosti pasii de baza ai acestui dans fascinant! Participarea nu este conditionata de inscrierea cu partener(a) si vei descoperi un mod pasionant de relationare si conectare interumana. 
INTRAREA LIBERA!!!  VA ASTEPTAM!!!

Mastermind pentru dezvoltare personală "Ia inițiativă față de propria viață!"

Imagine
Biblioteca Județeană "Panait Istrati" Brăila organizează miercuri, 15 martie 2017, ora 16.30, evenimentul gratuit Mastermind pentru dezvoltare personală "Ia inițiativă față de propria viață!", coordonat de Rodica Ifrim, formator și speaker.
Evenimentul se adresează celor care doresc să facă schimbări în viața lor, celor interesați de dezvoltare personală, care vor să-și atingă obiectivele și să aibă o armonie interioară mai bună. Înscrierile se fac în limita a 15 locuri, la adresa de mail: club.dezvoltare@gmail.com, unde lăsați datele personale: nume /prenume, telefon, cont de facebook. Participanții sunt așteptați la sediul Bibliotecii în P-ța Poligon, nr.4, la Sala "Panait Istrati", et.3.

Laura Caplea Purtător de cuvânt Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila

Expoziție documentară “Pe urmele lui Mircea Eliade”

Imagine
În perioada 8-23 martie Secția Imprumut Cărți pentru Adulți găzduiește expoziția documentară “Pe urmele lui Mircea Eliade”, expoziție dedicată împlinirii a 110 ani de la nașterea prozatorului și eseistului Mircea Eliade. Expoziția reuneste nuvele, romane, piese de teatru, literatură memorialistică, lucrări de indianistică, mitologie, folclor, etnografie, sociologie.
Lucrarile literare și știintifice ale lui Eliade au fost traduse în multe limbi de circulație internaționale. La rândul sau, Eliade a fost un adevarat erudit, vorbind fluent 5 limbri străine (româna, franceza, germana, italiana, engleza) și cunoscând destul de bine alte 3 limbi (ebraica, persana, sanscrita).
Începand din 1957, Mircea Eliade se stabileste la Chicago, ca profesor de istorie comparata a religiilor, devine membru în instituții ilustre și primeste mai multe doctorate honoris causa. Mircea Eliade a încetat din viață la vârsta de 79 de ani, la 22 aprilie 1986, la Chicago.
Expoziția este realizată de Silvia Ia…

Expozitia ,,Magia luminii"- Vitalie Butescu

Imagine
Uniunea Artistilor Plastici din Romania - Filiala Braila anunta gazduirea in Galeria de Arta Braila a expozitiei ,,Magia luminii" - Vitalie Butescu pe perioada 6 - 23 martie 2017.

Va invitam sa-i fiti alaturi la vernisajul ce va avea loc vineri, 10 marte 2017, ora 17.00.
foto: Iustin Zegrea.

Gheorghe Mosorescu, presedinte UAP Braila.

De Ziua Internationala a Femeii, un exceptional dar Simfonic oferit doamnelor si domnisoarelor din Braila

Imagine
- Virgil ANDRONESCU -


                Sala de concerte a Palatului Lyra a fost ieri gazda unui Concert simfonic al Orchestrei de Camera a Filarmonicii Lyra-George Cavadia, concert organizat cu ocazia Zilei Internationale a Femeii. 


Sub bagheta dirijorala a dirijorului Petrea Gogu au concertat Orchestra de Camera a Filarmonicii Lyra-George Cavadia si trompetistul Petru Burca. Programul minunatei seri a continut Uvertura L’isola disabiata, Hob. XXIX:9- Concert pentru trompeta si orchestra in Mi bemol major, Hob. VIIe: 1 de Joseph Haydn, Concert pentru orchestra de coarde in Re major, RV121 de Antonio Vivaldi si, in incheierea concertului omagial, Joseph Hydn cu Simfonia Nr.94 in Sol major Surpriza, Hob. VIIe:94. Toate locurilesalii de Concerte George Cavadia au fost ocupate de iubitori ai muzicii simfonice, a fost o seara memorabila pentru toate doamnele si domnisoarele prezente la concertul oferit de Ziua acestora. 
                 Finalul concertului a ridicat sala in picioare iar aplau…

Premieră "Dragostea celor trei Portocale" la Teatrul Municipal "Bacovia"

Imagine
Teatrul Municipal "Bacovia" prezintă duminică, 12 martie 2017, începând cu ora 11.00, Premiera piesei "Dragostea celor trei Portocale" în regia Ovidiu Lazăr și scenografia Marian Văsii.
Inainte de marea premieră, teatrul organizează și o repetiţie nocturnă, sâmbăta 11 martie, începând cu ora 18.00, la care deopotrivă adulți și copii sunt invitați.

Auzim adesea adulți spunând că le este greu să ajungă la spectacolele propuse de secția de ANIMAție, care au loc de obicei începând cu ora 11.00. Așadar, măcar pentru o seară, facem teatrul de animație disponibil și celor ce le place să doarmă până mai târziu.

Sinopsis:
În miezul Lunii și, uneori, în portocale, stă ascuns un domn ciudat, un fel de Mag, care pare a fi rău, dar care, de fapt, ne iubește și ne supune la tot felul de încercări, ca să aflăm cine suntem și cum este viața. Și tot așa, unele prințese se cred portocale (sau unele portocale se cred prințese) și, din frica de a nu muri mâncate de oam…

Sedinta extraordinara a Consiliului Judetean Braila

Imagine
                    ORDINEA DE ZI din data de  10 MARTIE 2017  ora 09.00, Sala Mare a Palatului Administrativ din Mun. Braila,  Piata Independentei nr.1

1.Proiect de hotarare  privind  aprobarea bugetului propriu al judetului Braila pe anul 2017 si estimarile  pe anii 2018-2020 2.Proiect de hotarare privind aprobarea decontarii sumei de 17.798,64 lei din bugetul Consiliului Judetean Braila, reprezentand servicii de interventie prestate in perioada 08.01.2016-15.01.2017 de remorcherul Lainici 3.  Proiect de hotarare privind aprobarea contributiei Consiliului Judetean Braila la        dezvoltarea activitatii sportive a Handbal Club “Dunarea” Braila pe anul 2017.

Revista BOEM@: Note de lectură- Mihai Vintilă, redactor-șef al revistei Litera13

Imagine
- Virgil ANDRONESCU -
http://www.boema.inforapart.ro/revista.html Semnalez apariția numărului 3/2017, martie 2017 (Anul IX) Nr. 3 (97) - 46 pagini, al revistei literare Boema, revistă ce apare sub egida ASPRA- Asociaţia Scriitorilor pentru Promovarea Realizărilor Artistice.

Editorul revistei fiind: S.C. InfoRapArt Galaţi - Editura InfoRapArt.
Din cuprinsul acestui numar: Poezie: Mihail Gălățanu (p.3), Lucia Pătrașcu (p.22), Sabina Cojocaru (R. Moldova) (p.29), Svetlana Ciobanu (R. Moldova) (p.34), Lidia Grosu (R. Moldova) (p.34), Giuseppe Romano (Italia) (p.43) si Mónika Tóth (p.44);
Proză: Alexandru Popescu: Scrisoare către fratele meu Elea- zar (p.6) si Viorel Darie: Motanul, iepurele și smântâna (p.23);
Eseu: Florin Meșca: Despre femei (p.4) si Maria Magdalena Balu: Lite- ratura de sertar între mit și realitate (p.24);
Cronică de carte: Dumitru Anghel: Comisele iubiri de Petre Rău (p.11) / Sanctuarul de zgură de Constantin Tănase (p.12), Cezarina Ada- mescu: Poezia sugestiei în definiț…

Poliţiştii acţionează pentru siguranţa rutieră

În ziua de 7 martie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier au acţionat pe arterele rutiere din municipiul şi judeţul Brăila, pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere, precum şi pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave. Astfel, poliţiştii au constatat 136 de contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de peste 19.460 de lei, au ridicat în vederea suspendării 8 permise de conducere şi retras 4 certificate de înmatriculare.
· Acţiuni ale poliţiştilor brăileni
Ieri, poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică, Serviciului de Ordine Publică şi Postului de Poliţie Comunal Măraşu au acţionat, pe raza municipiului şi judeţului, pentru prevenirea ilegalităţilor în domeniul comerţului şi combaterea producerii accidentelor rutiere. Poliţiştii au legitimat 79 de persoane, verificat 9 unităţi economice şi oprit în trafic 72 de autovehicule. De asemenea, au fost constatate 24 de contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în val…

CAMPANIE DE PREVENIRE A TRAFICULUI DE PERSOANE PRIN EXPLOATARE SEXUALĂ

Imagine
Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Galaţi, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila şi Inspectoratul Şcolar Judeţean implementează în judeţul Brăila, în perioada martie-mai 2017, Campania de prevenire a traficului de persoane prin exploatare sexuală „Ignoranţa ta hrăneşte sclavia sexuală!”.            Scopul campanie îl reprezintă reducerea vulnerabilităţii la trafic în rândul persoanelor din comunităţile cu risc victimal ridicat. Activităţile, în cadrul acestei campanii, au drept scop informarea elevilor cu privire la împrejurările care îi expun la riscul de a deveni victime ale traficului de persoane şi comportamentele pe care trebuie să le adopte pentru a nu ajunge în situaţia de persoană exploatată sexual. Primele activităţi ale poliţiştilor s-au înscris în Programul naţional „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, derulat, în această săptămână, la Colegiul Naţional „Ana Aslan” Brăila. În cadrul întâlniri…

Festivalul de literatura „Romeo și Julieta la Mizil”, editia a X-a

Imagine
- Virgil ANDRONESCU -
                 Diploma de participant la Festivalul de literatura „Romeo și Julieta la Mizil”, editia a X-a.

Politistii braileni vor iesi in intampinarea doamnelor si domnisoarelor cu flori

Cu ocazia zilei de 8 martie 2017, începând cu ora 10:00, poliţiştii rutieri, împreună cu cei din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii – I.P.J. Brăila, în parteneriat cu Brăila Mall, vor ieşi în întâmpinarea doamnelor şi domnişoarelor, pietoni sau şoferi, cu flori şi recomandări preventive.
Aceştia vor sfătui şoferiţele să adopte o conduită preventivă atât în traficul rutier, cât şi în viaţă, pentru siguranţa lor, înmânându-le cu această ocazie flori şi flyere în susţinerea celor prezentate.

Floarea rroma ( I rromani luludĭ ) 55 de exponenți rromi din România, decedați după 1989, de Gheorghe Sarău

Imagine
- Virgil ANDRONESCU -

               Ieri am avut o surpriză plăcută, am primit de la domnul Gheorghe Sarău o carte în care acesta prezintă Floarea rroma ( I rromani luludĭ ) 55 de exponenți rromi din România, decedați după 1989. Volumul a apărut în condiții grafice cu adevărat excepționale, în acest an la Editura Vanemonde din București, lucrarea fiind tipărită în 2000 de exemplare la inițiativa și cu finanțarea oferită de Partida Romilor Pro-Europa. 
Imaginile și ilustrațiile ce completează textele aparțin: prof. Ghe. Sarău, pictorului Eugen Raportoru, societății Electrecord România, iar coperta website-ului Freeimages.com. Parțial,
imaginile au fost puse la dispoziția autorului cu multă bunăvoință de familiile exponenților rromi prezenți aici, precum și de un colectiv care a sprijinit editarea acestei cărți și cărora autorul le aduce mulțumiri. Informațiile cu caracter documentar precum și imaginile care ilustrează lucrarea reprezintă cu bună-credință punctul de vedere al autorilor …