PMP Galati: acord de asociere și colaborare între municipiul Galaţi și municipiul Cahul din Republica MoldovaComunicat de Presă

Grupul de consilieri locali ai Partidului Mișcarea Populară Galați, format din Oana Claudia Iurescu și Nicoleta Badiu, a depus astăzi în Consiliul Local al Municipiului Galați un proiect de hotărâre privind încheierea unui acord de asociere și colaborare între municipiul Galaţi și municipiul Cahul din Republica Moldova. Această asociere este un prim pas în vederea înfrățirii celor două orașe.
Propunerea are la bază în primul rând intenția de dezvoltare a relațiilor de prietenie și colaborare între cele două orașe, materializată deja de partea moldovenească printr-o decizie similară (decizia nr. 6/26 din 28 iulie 2017) adoptată de Consiliul Municipal Cahul.
Această asociere se dorește a fi un exemplu de colaborare pentru Euroregiunea Dunărea de Jos, care, din păcate, deși funcționează de aproape două decenii, nu se poate lăuda cu prea multe proiecte concrete.
Cele două orașe se vor uni astfel într-un efort comun de realizare a unor proiecte de dezvoltarea economică, socială și culturală durabilă.
Nu în ultimul rând, consilierii PMP consideră că înfrățirea celor două orașe chiar în anul în care românii de pretutindeni sărbătoresc centenarul Marii Uniri, înseamnă reafirmarea dorinței ca toți cei ce locuiesc pe pământ românesc să fie iar cetățeni ai aceleiași țări și membri ai aceleiași familii europene.

      Biroul de presă al PMP Galați
Transmis prin Secretariatul General al PMP Galați, astăzi, 6 decembrie 2017.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii