Treceți la conținutul principal

Editura Zorio a lansat două cărţi la librăria Mihai Eminescu din Bucureşti

- Nicolae V. SĂLCIOARĂ -
     www.litera13.ro

Luni, 4 decembrie 2017, de la ora 17 a avut loc o dublă lansare de carte la librăria Mihai Eminescu din Bucureşti. În cadrul evenimentului s-au prezentat publicului scriitorul Petre Crăciun cu romanul Când cimpanzeul devine om şi scriitorul brăilean Virgil Andronescu cu volumul de poezii Necropsie lirică, ambele cărţi fiind publicate la editura Zorio din Bucureşti.

Invitaţi să vorbească despre această carte au fost Andreea-Vichi Marin, realizator al emisiunii Deschis în weekend de la Radio România Actualități, scriitorii Nicolae Rotaru, Ștefan Mitroi și criticul literar Ion C. Ştefan, ultimii trei membrii al Uniunii Scriitorilor din România.

Doina Ghiţescu, actriţă, a interpretat două fragmente din romanul lui Petre Crăciun, domnia-sa introducând publicul prezent în atmosfera unei nopţi feerice ca de poveste. Aceasta a citit, cu deosebitui talent actoricesc şi câteva poeme din volumul Necropsie lirică familiarizând publicul cu stilul de poezie propus de Virgil Andronescu.           

             Ion C. Ştefan: Am avut, în această seară, deosebita onoare de a vorbi la librăria Eminescu despre cea mai nouă carte lansată de scriitorul Petre Crăciun, pe care o recomand din tot sufletul meu Când cimpanzeul devine om, un roman cu un stil diferit de cele abordate de domnia-sa până acum! Acesta se adresează tuturor categoriilor de vârstă şi poate trece drept un bildungsroman, dar şi o nouă şi modernă formulă şi formulare a mitului lui Pygmalion, unde Pygmalion este de fapt o femeie, iar Galateea - un bărbat, după transformarea dintr-un cimpanzeu! Mai presus de toate este o poveste despre libertate, ca apanaj al fiecăruia dintre noi dar şi ca dar nepreţuit, la care nu doar trebuie să râvnim, ci şi să ni-l asumăm şi să-l protejăm! Veţi descoperi în carte şi o inevitabilă poveste de dragoste, curată şi ferită de ceea ce oamenii zilelor noastre cred că pot simţi într-o relaţie de cuplu! Şi desigur, în planul de profunzime (împrumut aici un termen din tehnica fotografiei) veţi descoperi societatea noastră cu bune şi mai puţin bune, sufocată de prejudecăţi şi stereotipuri, cu limite şi văduvită de încredere, tabloul mediatic, cu jurnalişti avizi de non-ştiri, plus adevărata junglă! Mulţumesc domnule Petre Crăciun, că am putut vorbi despre această carte-fenomen a dumneavoastră, alături de nume ca Nicolae Rotaru şi Ştefan Mitroi!

          


Mihai Vintilă despre Virgil Andronescu și volumul său.           


Virgil Andronescu după ce s-a prezentat, a citit câteva dintre poeziile sale concluzionând: În viaţa mea nu-i deloc poezie, dar, în poezia mea e numai viaţă trăită.
Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Revista Infozone: program intens si de mare valoare artistica, Datini, joc si voie buna

- Virgil ANDRONESCU -

Primaria si Consiliul local al comunei Scortaru Nou din judetul Braila, organizeaza pe data de 2 septembrie a.c. incepand cu ora 15.00 la Spectacolul folcloric Datini, joc si voie buna aflat la editia a IV-a, spectacol prilejuit de Ziua comunei. Invitati: Laura HAIDAU, Constantin BAHRIN, Nicolae DATCU, Ana Maria BOTEZATU si Nicu MATA. Spectacolul va fi prezentat de Gabriela POPA, jurnalist, director al revistei InfoZone.  


Sâmbătă, 8 septembrie și duminică 9 septembrie. ...Balciul traditional de la Cuza Vodă în comuna Salcia Tudor, județul Braila. Ca de obicei, vor veni în ambele zile, ansambluri folclorice și artiști din toate genurile muzicale iar prezentarea evenimentului va fi de înaltă clasa.

Sâmbătă 8 septembrie pe scena de la Balciul Traditional de la Cuza Vodă vor evolua următoarele ansambluri: MUGURII TUDORENCELOR, comuna Salcia Tudor, județul Braila; VORNICII din comuna Paulesti, județul Vrancea; MUGURII BARAGANULUI din comuna Suditi, județul Ialomita; ZA…

Revista Infozone, spectacol la Bordei Verde

Duminică, 23 septembrie 2018, începând cu ora 15, în Comuna Bordei Verde, județul Brăila, are loc un spectacol folcloric prilejuit de Ziua Comunei.
Evenimentul, marca Infozone, este organizat de Primăria și Consiliul local al comunei.

In deschiderea manifestării se va desfășura Festivalul-spectacol interjudețean de folclor „Cânt și joc pe Călmățui” la care își dau concursul mai multe ansambluri folclorice.

Vor susține recitaluri: Nemuritorii, formația Potențial, Mărioara și Viorel Radu, Florica Jinga, Geta Postolache, Tudorița Voineag și Trupa Etno Dance Chihlimbar.

Prezentatorul evenimentului: Popa Gabriela

Vernisajul expozitiei: Braila in cel de al 650-lea an

Filiala Brăila a U.A.P.România, Consiliul Judeţean Brăila şi Centrul de Creaţie Brăila anunță vernisajul expoziției BRĂILA ÎN CEL DE AL 650-LEA AN pentru data de 01 septembrie 2018, ora 12.00, în Galeria de Artă Brăila (Piața Traian nr. 2).
23 dintre membrii Filialei Brăila a U.A.P.R. ridică pe simezele Galeriei de Artă impresiile lor artistice vis-a-vis de reperele istorice, geografice sau sentimentale, toate reprezentând Brăila cu duioșie, siguranță sau revoltă.
Vă invităm să vedeți lucrările de pictură, grafică și sculptură ale artiștilor: Mariana Bogdan, Maricica Cârstiuc, Carstiuc Sorinel, Trandafira Cojocaru, Dascalu Ovidiu Pict, Ana-Maria Dobre, Vasile Gaita, Vasilica Gavrilă, Florentina Giol, Ioanid Marilena, Mânzu Maria Mădălina Art, Hugo Maracineanu, Walter Maracineanu, Angelica Deacu, Gh Mosorescu, Nicoleta Olteanu, Cristian Radu, Ion Radu, Vasile Sarca, Raluca Spătaru, Narcisa Stejeran, Traian Tsamuris, Marius-Gheorghe Teodorescu.
Expoziția va fi deschisă în perioada 1 sep…

Festivalul Florilor, manifestare deja de tradiţie, ajunsă la a XIX-a ediţie

Parcul Monument, va fi în perioada 7 – 9 septembrie 2018, locul de promenadă pentru brăilenii dornici să vadă ce le-au pregătit producătorii, la Festivalul Florilor, manifestare deja de tradiţie, ajunsă la a XIX-a ediţie. Primăria, în calitate de organizator, oferă vizitatorilor mai multe puncte de atracţie, în cele trei zile de desfăşurare a festivalului: expoziţie florală cu vânzare, concerte de muzică de promenadă, muzică populară, muzică uşoară şi dans, terase cu diverse preparate culinare de sezon. Atât sâmbătă, 8 septembrie, cât și duminică, 9 septembrie vor avea loc două reprezentații ale teatrului MASCA cu spectacolul Strigătele Parisului.
STRIGĂTELE PARISULUIredă, cu ajutorul statuilor vivante, Parisul secolului XIX cu personajele sale colorate și zgomotoase, de la negustori, la artiștii din Montmartre descriși în operele lui Molière, Beaumarchais, Victor Hugo și Emile Zola. Parisul acelei perioade era extrem de colorat atât în ceea ce privește lumea din trăsuri cât și mai ales l…

PROGRAM: Festivalul Zile si Nopti de Teatru la Braila, 2018