Treceți la conținutul principal

Editura Zorio a lansat două cărţi la librăria Mihai Eminescu din Bucureşti

- Nicolae V. SĂLCIOARĂ -
     www.litera13.ro

Luni, 4 decembrie 2017, de la ora 17 a avut loc o dublă lansare de carte la librăria Mihai Eminescu din Bucureşti. În cadrul evenimentului s-au prezentat publicului scriitorul Petre Crăciun cu romanul Când cimpanzeul devine om şi scriitorul brăilean Virgil Andronescu cu volumul de poezii Necropsie lirică, ambele cărţi fiind publicate la editura Zorio din Bucureşti.

Invitaţi să vorbească despre această carte au fost Andreea-Vichi Marin, realizator al emisiunii Deschis în weekend de la Radio România Actualități, scriitorii Nicolae Rotaru, Ștefan Mitroi și criticul literar Ion C. Ştefan, ultimii trei membrii al Uniunii Scriitorilor din România.

Doina Ghiţescu, actriţă, a interpretat două fragmente din romanul lui Petre Crăciun, domnia-sa introducând publicul prezent în atmosfera unei nopţi feerice ca de poveste. Aceasta a citit, cu deosebitui talent actoricesc şi câteva poeme din volumul Necropsie lirică familiarizând publicul cu stilul de poezie propus de Virgil Andronescu.           

             Ion C. Ştefan: Am avut, în această seară, deosebita onoare de a vorbi la librăria Eminescu despre cea mai nouă carte lansată de scriitorul Petre Crăciun, pe care o recomand din tot sufletul meu Când cimpanzeul devine om, un roman cu un stil diferit de cele abordate de domnia-sa până acum! Acesta se adresează tuturor categoriilor de vârstă şi poate trece drept un bildungsroman, dar şi o nouă şi modernă formulă şi formulare a mitului lui Pygmalion, unde Pygmalion este de fapt o femeie, iar Galateea - un bărbat, după transformarea dintr-un cimpanzeu! Mai presus de toate este o poveste despre libertate, ca apanaj al fiecăruia dintre noi dar şi ca dar nepreţuit, la care nu doar trebuie să râvnim, ci şi să ni-l asumăm şi să-l protejăm! Veţi descoperi în carte şi o inevitabilă poveste de dragoste, curată şi ferită de ceea ce oamenii zilelor noastre cred că pot simţi într-o relaţie de cuplu! Şi desigur, în planul de profunzime (împrumut aici un termen din tehnica fotografiei) veţi descoperi societatea noastră cu bune şi mai puţin bune, sufocată de prejudecăţi şi stereotipuri, cu limite şi văduvită de încredere, tabloul mediatic, cu jurnalişti avizi de non-ştiri, plus adevărata junglă! Mulţumesc domnule Petre Crăciun, că am putut vorbi despre această carte-fenomen a dumneavoastră, alături de nume ca Nicolae Rotaru şi Ştefan Mitroi!

          


Mihai Vintilă despre Virgil Andronescu și volumul său.           


Virgil Andronescu după ce s-a prezentat, a citit câteva dintre poeziile sale concluzionând: În viaţa mea nu-i deloc poezie, dar, în poezia mea e numai viaţă trăită.
Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

VIDEO: Petre Crăciun și călătoria Poveștilor sale prin Țara Copiilor Fericiți din Brăila și Galați!

- Virgil ANDRONESCU -

Marți, 25 aprilie a.c., de la ora 18:00, a avut loc- la C.A.R.P. Brăila, lansarea volumului Povești din Țara Copiilor Fericiți de Petre Crăciun. Scriitorul a ajuns la Brăila, nu întâmplător, ci, invitat de redacția revistei manifest Litera13, onorând cu lansarea volumului domniei sale ședința Cenaclului Casa Speranței de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor - Ana Aslan. Seara literar-muzicală Povești pentru nepoți și bunici a fost finalizată de epigramiștii cenaclului. Au participat scriitori din Brăila, oameni de cultură, jurnaliști, copii și alți iubitori de literatură pentru copii. Lansarea s-a încheiat cu o sesiune de autografe. Acesta fiind cel de-al doilea eveniment al zilei, primul fiind reprezentat de minunata întâlnire de la Direcția pentru Asistență Socială și Protecția Copilului din Brăila, unde- în fața a 30 de copii instituționalizați, Petre Crăciun și-a prezentat cărțile de povești, basme și poezii pentru copii. Aceștia au ascultat cu sufletul …

CONFERINTA DE PRESA LA MUZEUL BRAILEI CAROL I

Trupa de teatru pentru seniori „AMBIȚIOȘII” a Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila

Trupa de teatru pentru seniori „AMBIȚIOȘII” a Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila va susține vineri, 29 iunie 2018, de la ora 11.00,  spectacolul „O lume nebună, nebună!”.  Seniorii vor juca în scenetele umoristice: „Maimuța” de Mihai Maximilian, „Clientul nostru, stăpânul nostru” de Robert Coravu și „Pompe funebre” (anonim).  Spectacolul se va desfășura la Căminul de Persoane Vârstnice din Focșani, evenimentul fiind organizat împreună cu Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea.
Din distribuție fac parte: Ileana Bălănescu, Dobrița Cârlan, Nicu Matei, Mariana Munteanu, Viorica Novac, Mariana Toma, Jenica  Mircioiu. Regia: Eduard Claudiu Brăileanu, coordonatorul trupei AMBIȚIOȘII. Vă amintim că trupa de seniori „AMBIȚIOȘII” funcţionează în cadrul bibliotecii din anul anul 2010, susţinând numeroase spectacole în ţară și participând la festivaluri de teatru pentru amatori.
Laura Caplea Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila

Valeriu I. Găgiulescu: lansarea volumului Amurg o manifestare de suflet cu o încărcătură emoțională puternică

- Virgil ANDRONESCU -
Data de 12 septembrie 2017 reprezintă o zi importantă din viața scriitorului Valeriu Ion Găgiulescu. Acesta și-a lansat la Brăila, în orașul său de baștină, volumul Amurg. Această carte a fost publicată la Editura InfoEst, romanul fiind lansat pentru prima dată în anul 2008 tot la Brăila, această primă ediție fiind publicată la Editura Opinia.


Desfășurarea evenimentului s-a petrecut la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Ana Aslan, Palatul C.A.R.P. de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 8-10, într-o atmosferă prietenească.
Duminica, 24 Iunie, flashmob la Braila

Cateva zeci de tineri de la Palatul Copiilor din Braila participa, duminica, 24 Iunie, la un flashmob.
Îmbrăcaţi în ii, tinerii vor îmbina folclorul cu dansul modern, marcând 100 de ani de la Marea Unire, într-un eveniment organizat în cadrul Festivalului Internațional al Muzicilor Militare și de Ziua Naționala a iei.
Flashmob-ul va fi organizat, duminica, de la ora 10.00, pe platoul din faţa Palatului Administrativ, inițiatorul evenimentului fiind cunoscutul coregraf de muzica populară, Marius Epure Sandrino.
Dansul va fi susținut de Ansamblurile „Mugurașul”, „Garofița”, Râmnicelu, Viziru ale Palatului Copiilor Brăila, în parteneriat cu Primaria municipiului Braila, Casa de Cultură și Cercul Militar Brăila.
C.  CHIRIAC Director Executiv Directia Cultura, Invatamant, Sport si Turism Primaria Municipiului Braila