Treceți la conținutul principal

Umor desenat și Brăila - o impresie satirică

- Virgil ANDRONESCU -

Astăzi, de la ora 11:00, la Galeria de Artă Gheorghe Naum ( la Muzeul Brăilei Carol I ), a avut loc vernisajul expoziției de grafică umoristică. Au expus graficienii: Victor Chiriloaie-Chiril- Umor desenat, și Florian Doru Crihană- Brăila-o impresie satirică.


Iubitorii de umor desenat au avut parte de o dublă reprezentație de umor adevărat și au fost impresionați de profunda imaginație satirică binecunoscută!


Foarte cunoscuții graficieni Victor Chiriloaie-Chiril și Florian Doru Crihană s-au reîntâlnit pe simezele de la Naum pentru dezvoltarea unui nou proiect cultural.Expozițiile prezentate publicului brăilean, Umor desenat și Brăila – o impresie satirică, reprezintă două viziuni diferit exprimate asupra unor realități subtile, dar extrem de apropiate: mitologia tranziției și mitologia brăileană.Evenimentul a fost unul sărbătoresc, Victor Chiriloaie împlinind vârsta de 70 de ani, de aceea expoziția Umor desenat a fost concepută ca o sinteză a carierei de grafician a domniei sale, lucrările expuse cuprind totalitatea temelor ce l-au preocupat pe artist în ultimii ani. Brăila – o impresie satirică reconfigurează imaginativ, în stilul care l-a consacrat pe Florian Doru Crihană, un lung șir de întâmplări și evenimente istorice, legende urbane rămase în memoria colectivă locală.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansare de carte poeme în trei versuri (5/ 7/ 5) recital muzical

La Lyra: un prilej de aducere aminte a celor care au fost intotdeauna alături

- Virgil ANDRONESCU -

Vernisajul dublei expozitii Pretext pentru negru si Momente in lumina, al pictoritelor Carmen Rus si Mariana Bogdan

- Virgil ANDRONESCU -

LANSARE DE CARTE LA MUZEUL BRĂILEI „CAROL I”

Muzeul Brăilei „Carol I” vă invită sâmbătă, 23 iunie 2018, ora 11, în sala „Regele Ferdinand și Regina Maria” (Piața Traian, nr. 3), la lansarea cărții Eliade și brăilenii (Studiu de geografie culturală), de Valentin Popa, apărută anul acesta la Editura Istros a
Muzeului Brăilei „Carol I”. Prezintă: Viorel Coman; Vasile Datcu; Zamfir Bălan; Valentin Popa. Moderator: prof. univ. dr. Ionel Cândea, managerul Muzeului Brăilei „Carol I”.

VIDEO: Colaj de poeme din volumul Necropsie lirică

- Virgil ANDRONESCU -
Membru al Mișcării Litera13