Umor desenat și Brăila - o impresie satirică

- Virgil ANDRONESCU -

Astăzi, de la ora 11:00, la Galeria de Artă Gheorghe Naum ( la Muzeul Brăilei Carol I ), a avut loc vernisajul expoziției de grafică umoristică. Au expus graficienii: Victor Chiriloaie-Chiril- Umor desenat, și Florian Doru Crihană- Brăila-o impresie satirică.


Iubitorii de umor desenat au avut parte de o dublă reprezentație de umor adevărat și au fost impresionați de profunda imaginație satirică binecunoscută!


Foarte cunoscuții graficieni Victor Chiriloaie-Chiril și Florian Doru Crihană s-au reîntâlnit pe simezele de la Naum pentru dezvoltarea unui nou proiect cultural.Expozițiile prezentate publicului brăilean, Umor desenat și Brăila – o impresie satirică, reprezintă două viziuni diferit exprimate asupra unor realități subtile, dar extrem de apropiate: mitologia tranziției și mitologia brăileană.Evenimentul a fost unul sărbătoresc, Victor Chiriloaie împlinind vârsta de 70 de ani, de aceea expoziția Umor desenat a fost concepută ca o sinteză a carierei de grafician a domniei sale, lucrările expuse cuprind totalitatea temelor ce l-au preocupat pe artist în ultimii ani. Brăila – o impresie satirică reconfigurează imaginativ, în stilul care l-a consacrat pe Florian Doru Crihană, un lung șir de întâmplări și evenimente istorice, legende urbane rămase în memoria colectivă locală.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii