joi, noiembrie 23, 2017

Poetul Teo Cabel și-a lansat Labirintul. La Buzău, alături de Litera13

- Virgil ANDRONESCU -

Miercuri 22 noiembrie, Biblioteca V. Voiculescu din orașul Buzău a fost gazda unei duble lansări de carte de poezie: Labirintul, volum semnat de Teo Cabel și volumul Dirijorul de cuvinte de Mihai Vintilă.


Au vorbit despre cele două cărți: poetul Alexandru Halupa despre Dirijorul de cuvinte; Titi Damian- scriitor, membru USR; Tudor Cicu- scriitor, membru USR; Mihai Sălcuțan- avocat pensionar, epigramist; Nicolae Tăicuțu ( Rm. Sărat )- scriitor, membru USR; prof. dr. în filologie Camelia Sava- scriitor din Rm. Sărat. Actorul George Stoian a recitat patru poezii din cele două volume lansate. Moderatorul evenimentului a fos Burlacu Sorin, șef birou Săli de lectură ( fost director al Bibliotecii Vasile Voiculescu, Buzău ). Finalul lansării a aparținut poeților Mihai Vintilă și Teo Cabel care au spus câteva cuvinte și au recitat din propriile creații. A urmat sesiunea de autografe. Au mai fost prezenți aforistul Zeno Halupa și subsemnatul.


Publicistul Marin Ifrim, referindu-se la volumul Labirintul, spune că într-o lume literară normală, ar cam putea schimba «punctele cardinale», «topurile» aşa-zis oficiale. Poetul brăilean Mihai Vintilă, născut la București, este redactor șef al revistei manifest Litera 13, din Brăila. Mihai Vintilă este un poet format la o şcoală a poeziei fără ifose, un poet adevărat, concret,  -Marin Ifrim.
Volumul Labirintul, a fost caracterizat ca fiind o carte de referinţă caracterială. Criticul literar Felix Nicolau spune pe coperta IV a cărții: Teo Cabel e îndrăgostit de metafore la modul nu romanţios, ci vânjos mondial. Lumea din versurile lui este mai ales metafizică, fără să fugă totuşi de intersectarea cu realităţile umile. Sensul, însă, este unul cosmic, frământat la modul tăcut.


În luna octombrie, Ștefan Teodor Cabel a împlinit o jumătate de secol de viață și se află la cel de-al treilea volum de versuri. A mai publicat un volum de critică literară și unul de publicistică. Teo Cabel a pus bazele revistei literare Literadura al cărei redactor șef este.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Concertul de poveste "Noapte de Craciun"

Filarmonica "Lyra-George Cavadia" Braila va invita Miercuri 19 decembrie 2018, cu incepere de la ora 18:00, in Sala de Concer...