Treceți la conținutul principal

GÂNDURI DE EUROPARLAMENTAR, LA CUMPĂNĂ NAȚIONALĂ... MARIA GRAPINI: „AM DEPĂȘIT AL DOISPREZECELEA CEAS, ASTFEL CĂ NU NE RĂMÂNE DECÂT SĂ NE TREZIM ȘI SĂ FIM UNIȚI!”Urmărind, cu maximă atenție, drumul accidentat pe care pășește țara mea – se prind știrile și la Bruxelles, și la Strasbourg! – constat, cu durere, că suntem pe punctul de-a ne pierde definitiv calea! Nu sunt vorbe-n vânt, nu e melodramă. România a scăpat volanul din mână și e pe cale să se sinucidă politic.
Am fost și sunt de partea țării mele, de partea românilor, am luptat și lupt pentru drepturile noastre, pentru decizii europene corecte, pentru tratament egal și nediscriminare, geografică în primul rând! Am intervenit în Parlamentul European, obsesiv pentru unii colegi de-ai mei, pe temele care dor, pe subiectele care dau primele pagini ale ziarelor: drepturi egale de muncă pentru români, garanții certe pentru semenii noștri din Marea Britanie, egalitate de șanse pentru IMM-uri, transportatori, femei, persoane aflate în dificultate sau în sărăcie, acces în Spațiul Schengen, ridicarea rușinosului și injustului MCV!
Am avut și am în permanență discuții cu europarlamentarii, cu comisarii europeni, cu reprezentanții CE și ai Consiliului, cu toți cei care ar putea deveni aliații României, odată ce au înțeles CINE suntem și CE putem, n-am ratat nicio oportunitate de-a-mi lăuda țara, de-a-mi prezenta semenii în cea mai bună lumină, pentru că realitatea aceasta este: nu suntem cu nimic mai prejos decât celelalte democrații europene! Ca popor!
Nu avem, însă, voie să fim mai multe (mulți) Macovei sau Mureșani, nu așa se face lobby pentru țara ta, atacând-o, jignind-o, murdărind-o! Indiferent de opinii, doctrine sau interese (din păcate), România se apără, la comun! Ca o echipă! Acum, însă, România riscă sinuciderea. Zi de zi. Sub ochii noștri și, din păcate, și ai Europei.
Tensiunile politice la care asistăm, bătăliile, pe viață și pe moarte, de după cortină, cele care trec scena, toate compun o imagine nefericită a unei țări ce poate fi fericită. Cu „ajutor” extern - odinioară discret, acum strident! – România este, consider, în cel mai mare impas al existenței sale.
Cum să ne concentrăm asupra Centenarului, când ne vânăm între noi, cum să milităm pentru găzduirea Agenției Europene a Medicamentului, când ne otrăvim zilnic, cum să batem cu pumnul în masă că merităm Schengen, când ne rupem intern, politic, secundă de secundă, cum să...ne apărăm în fața lumii, când ne luptăm acerb, fără milă, fără logică, fără conștientizarea perspectivelor? Ce țară e aceea care-și amenință stabilitatea politică, din trei în șase luni? Cine stă de vorbă cu o țară care schimbă guverne, miniștri, macaze...după cum dictează orgolii, dosare sau ambasade?
Vreau să-mi apăr țara, în continuare. Asta o să și fac. Oglinda României este, însă, zilele acestea, fisurată. Se poate crăpa în orice minut. Lăsăm să se întâmple asta?
Consider că am depășit al doisprezecelea ceas, astfel că nu ne rămâne decât să ne trezim și să fim uniți! Pentru România! Fac apel către politicienii din prima linie să se trezească la realitate și să înțeleagă că lupta lor acerbă pune într-un pericol iminent drepturile românilor! Ar fi de neiertat!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

VIDEO: STRIGĂTELE MELE AU IEŞIT LA LUMINĂ, Hugo Maracineanu

Dau de veste din vremea noastră, pentru tine privitorule, că vreau să şti şi să crezi că nu ne-a fost mai bine, nici prielnic pentru viaţa şi arta pentru care am sacrificat totul: timp, trudă, bani, trăire, luptă, îndoială, şi multă, multă iubire pentru ceilalţi şi pentru viitorime. M-au durut toate tainele lumii de aceea arta mea a fost ca o rugăciune fără început şi fără sfârşit, şi daca ași simţi şi crezi, vino şi te roagă alături de mine că de vom fi mai mulţi vom fi mai aproape de tainele ce ne-a hărăzit nouă Creatorul nostru. Istoria- e taină ocultată, manevrată, o temă a necesităţii sociale măi tovarăşe, care mi-a deschis poarta înţelegerii că noi suntem istoria, că neamul meu, cum zicea bunicul: a făcut 100 de ani de război, din 1877 până în 1945, pentru ţara asta. Da bunicule, voi aţi făcut istoria începând cu Nicolae şi Walter Mărăcineanu, cu tine şi fraţii tăi, cu bunicul. Ei erau cei care au căzut la Câineni pe Valea Oltului cu fiii voştri cei mulţi, viteji şi prizonieri …

Doi autori fata in fata. Eveniment marca Hugo MARACINEANU

- Virgil ANDRONESCU -


Foto: Dragos Adrian Neagu, manager Biblioteca Judeteana Panait Istrati din Braila.
Film: Virgil Andronescu.

Comuna Siliştea de Brăila şi-a bucurat astăzi copiii!

- Virgil ANDRONESCU -

Astăzi, 17 decembrie 2017, am participat la Serbarea de Crăciun din comuna Silistea, jueţul Brăila. Gazde primitoare au fost artiştii Ansamblului folcloric Spicul și Hora Bărăganului.
Copiii, părinţii şi bunicii din comună au fost bucuraţi cu joc, dans şi colinde de Crăciun de către ansamblurile şi artiştii vocali copii cât şi adulţi care au urcat pe scenă. Invitată să susţină un recital de cântece populare a fost cunoscuta cântăreaţă de muzică populară Tudoriţa Voineag.
6-6, 5-4, 2-1, 1-1, alea jacta est!

- Virgil ANDRONESCU -Fraza Alea iacta est ( în latină Alea jacta est, tradusă prin „ zarurile au fost aruncate ” ) este fraza pe care, după cronica lui Suetoniu ar fi pronunțat-o Iulius Cezar în ziua de 10 ianuarie49 î.Hr. când și-a condus trupele peste râul Rubicon, care constituia granița dintre Galia Cisalpină și Italia, începând războiul civil împotriva lui Pompei. În vremurile moderne, expresia este folosită în contexte în care desfășurarea evenimentelor a trecut de un punct dincolo de care nu se mai poate merge înapoi.
6-6, 5-4, 2-1... 1-1, ăsta-i zarul câștigător la barbutul politic jucat după reguli regățene! Tocmai ce am urmărit o declarație de presă susținută de liderul P.S.D. Liviu Dragnea. Acesta a declarat ca are mână proastă la alegerea premierilor: Am mână proastă la premieri și nu numai. Așa că acesta nu va mai face vreo propunere de prim-ministru, înțelegem că nu va mai arunca cu babaroasele în partida de barbut ce se va juca mâine în CEx-ul pesedeului?! Asistăm din n…

Multumiri si urari de bine colegilor, cititorilor si colaboratorilor Caleidoscop Braila

- Virgil ANDRONESCU -

Multumesc tuturor celor care au vizitat si citit Caleidoscop Braila, prietenilor, tuturor colegilor, partenerilor si colaboratorilor si le urez Sarbatori cu bine si un an 2018 cat mai bun! Spera ca si in Noul An sa continuati sa ma cititi, sa continue colaborarile si parteneriatele noastre in bunele conditii de pana acum. La multi ani cu sanatate, bucurii, impliniri si realizari!

Multumesc de asemenea, si le port un deosebit respect in memoriam, celor care au fost prieten si om deosebit ing. Danciu Costel
( fondator si presedinte al ONG Alianta Braila 2007 https://www.facebook.com/AliantaBraila2007/ ) si dramaturgului, scriitorului Ion Balan - membru al USR, sustinator si sprijinitor cel mai important, presedinte onorific al Revistei manifest Litera13 .

https://www.facebook.com/virgilandronescu

http://www.litera13.ro/

http://www.infoest.ro/

https://www.facebook.com/petre.craciun.92

https://www.facebook.com/www.literaturacopii.ro/

https://www.librariaeminescu.ro/
( htt…