Treceți la conținutul principal

“POLIŢISTUL, PRIETENUL TĂU DE VACANŢĂ” - Activităţi preventive dedicate copiilor, pentru siguranţa acestora în vacanţă -Săptămâna aceasta, reprezentanţi ai Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila s-au aflat în mijlocul copiilor care frecventează Clubul de Vacanţă, la Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, prin susţinerea modulului educativ „Poliţistul, prietenul tău de vacanţă”.
Demersul poliţiştilor, derulat pe parcursul a cinci zile, a avut rolul de a-i conştientiza pe cei mici, într-o manieră prietenoasă şi adaptată vârstei acestora, cu privire la principalele riscuri la care sunt expuşi pe perioada vacanţei şi de a-i învăţa cum să se comporte pentru a nu fi implicaţi în evenimente neplăcute.
Activităţile au fost susţinute de poliţişti de la compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, Serviciul Rutier şi Biroul Rutier, Biroul Proximitate, Serviciul Comunicaţii şi Informatică şi Serviciul Criminalistic, şi în cadrul acestora, copiii beneficiari ai modulului au primit informaţii pe teme precum siguranţa rutieră, siguranţa pe stradă, acasă, în călătorii şi în mediul online.
          Astfel, tema zilei de luni a fost „Ştiu să circul în siguranţă”, iar activităţile desfăşurate au urmărit însuşirea de către copii a principalelor reguli pe care trebuie să le respecte în calitate de participanţi la trafic, pentru a preveni implicarea în accidente, uneori cu consecinţe foarte grave.         
          Poliţiştii le-au explicat copiilor ce reguli trebuie să respecte în calitate de pietoni sau pasageri în autovehicule, dar şi cum trebuie să îşi aleagă locurile de joacă pentru a nu se expune riscului de a fi accidentaţi.
          Pentru o mai bună înţelegere şi fixare a noţiunilor teoretice, acestea au fost însoţite de aplicaţii practice, jocuri educative şi de prezentarea de spoturi/ filme tematice.
          Ziua de marţi, a cărei temă a fost „Strada şi pericolele ei. Să ne jucăm în siguranţă”, le-a oferit celor mici posibilitatea de a pune în practică noţiunile teoretice privind siguranţa rutieră, învăţate în ziua anterioară.
          Copiii, însoţiţi de poliţişti, au parcurs un traseu pe străzi din municipiul Brăila, exersând astfel traversarea pe la treceri de pietoni nesemaforizate şi semaforizate, pe la colţul străzii, în zonele unde nu există treceri de pietoni, au mers cu tramvaiul şi au identificat locuri unde se pot juca în siguranţă.
          Tema celei de a treia zile a săptămânii a fost „Siguranţa pe internet”, iar prin abordarea acesteia s-a urmărit conştientizarea copiilor cu privire la riscurile la care se expun în cazul utilizării internetului în mod excesiv sau fără luarea unor minime măsuri de protecţie a datelor personale.
Celor mici le-au fost prezentate principalele reguli de care trebuie să ţină cont atunci când utilizează internetul, şi în mod deosebit reţelele de socializare, precum şi importanţa instalării programelor antivirus complete şi actualizate pe toate dispozitivele de pe care se conectează la internet.
          Nu în ultimul rând, copiii au aflat cum trebuie să acţioneze în situaţia în care cineva îi hărţuieşte prin intermediul internetului şi care sunt posibilităţile de sesizare a autorităţilor cu privire la abuzurile online.
          Joi, poliţiştii i-au provocat pe cei mici la discuţii privind modul în care îşi petrec vacanţa, au identificat împreună cu aceştia principalele riscuri la care ar putea fi expuşi atunci când rămân singuri acasă, când merg în excursii sau tabere ori când ies la joacă cu prietenii şi i-au învăţat cum să procedeze pentru a nu fi implicaţi în evenimente negative care le-ar putea pune în primejdie viaţa, le-ar putea afecta sănătatea, integritatea corporală sau bunurile. 
          De asemenea, copiii au realizat lucrări (desene, colaje) cu tema „Siguranţa în vacanţă”, iar la  finalul activităţii, au împărţit flyere “Siguranţă de nota 10” altor copii aflaţi la Clubul de Vacanţă, cărora le-au şi transmis sfaturi pentru petrecerea în siguranţă a vacanţei. 
          În ultima zi a săptămânii, copiii au fost invitaţi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, unde au avut ocazia de a-i vedea la lucru pe poliţiştii de la Centrul Operaţional, Serviciul Criminalistic şi Biroul de Investigaţii Criminale, au vizitat o cameră de anchetă şi au putut vedea armamentul cu care sunt dotaţi poliţiştii.
          La final, cei mici au fost premiaţi pentru lucrările realizate şi  pentru modul în care s-au implicat în activităţile derulate pe parcursul celor cinci zile ale modulului “Poliţistul, prietenul tău de vacanţă”.
          Cu speranţa că sfaturile lor vor fi urmate de cei mici, poliţiştii brăileni le urează „Vacanţă plăcută şi fără evenimente negative!”.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

LIVIU NICOLAE DRACNEA: Descălecător din Teleorman, încălecător de țară!

- Virgil ANDRONESCU -
 Cronica video a zilei de 10 august 2018, protestul diasporei.

Exod: până și îngerii din Teleorman au ales calea pribegiei. Virgil Andronescu, Nuclee aforistice


VIDEO: Petre Crăciun și călătoria Poveștilor sale prin Țara Copiilor Fericiți din Brăila și Galați!

- Virgil ANDRONESCU -

Marți, 25 aprilie a.c., de la ora 18:00, a avut loc- la C.A.R.P. Brăila, lansarea volumului Povești din Țara Copiilor Fericiți de Petre Crăciun. Scriitorul a ajuns la Brăila, nu întâmplător, ci, invitat de redacția revistei manifest Litera13, onorând cu lansarea volumului domniei sale ședința Cenaclului Casa Speranței de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor - Ana Aslan. Seara literar-muzicală Povești pentru nepoți și bunici a fost finalizată de epigramiștii cenaclului. Au participat scriitori din Brăila, oameni de cultură, jurnaliști, copii și alți iubitori de literatură pentru copii. Lansarea s-a încheiat cu o sesiune de autografe. Acesta fiind cel de-al doilea eveniment al zilei, primul fiind reprezentat de minunata întâlnire de la Direcția pentru Asistență Socială și Protecția Copilului din Brăila, unde- în fața a 30 de copii instituționalizați, Petre Crăciun și-a prezentat cărțile de povești, basme și poezii pentru copii. Aceștia au ascultat cu sufletul …

M-aşteaptă piscuri...

- Valeriu Ion GAGIULESCU -E-o iarnă grea în viaţa mea
Of, Doamne....
Şi mă frământ şi mă întreb :
Vor mai fi alte ?
Sunt întrebări, sunt încercări....
M-aşteaptă piscuri...
Le voi urca, de voi putea,
Fără de riscuri ?
Dar voi trăi, cum Vei voi
Tu, Doamne ...
Căci voi răzbi, cât pot iubi.
Dă Doamne !
Şi voi plăti.... voi răsplăti
Ştii, Doamne,
Cu preţ curat, cu duh curat,
Cu viaţa mea !

Zilele Municipiului Braila: Târgul anticarilor și buchiniștilor, Expoziții de carte

PROGRAM DETALIAT 


JOI - 09.08.2018
Str. M. Eminescu
Târgul anticarilor și buchiniștilor, Expoziții de carte
Parc Monument
18.00 - Spectacol de dansuri rusești susținut de Ansamblul ”Dobrogeanca”, Sulina – Tulcea
19.00 - Spectacol de dansuri elene susținut de Ansamblul ”Pandora Junior”, coordonator Constantin Haraga

Faleza Dunării
19.00 - Festival Concurs de folclor ”Lină Chiralină”
VINERI - 10.08.2018
Brăila Mall
18.30 - Spectacol de teatru pentru copii ”Prințul și vrăjitoarea” - Asociația ”Teatrul pentru toți” - Pitești
19.30 - Spectacol folcloric Ansamblul ”Mugurașii Oltului”
Carrefour Brăila

19.30 - Spectacol folcloric susținut de Ansamblul ”Rapsodia” Ploiești - Prahova
Parada Portului Popular
18.00 - Liceul ”Edmond Nicolau” – Bariera Călărașilor – Calea Călărașilor – Piața Independenței – Faleza Dunării
Parc Monument
18.00 - Spectacol de teatru pentru copii ”Cei trei purceluși” – Teatrul de Păpuși Brăila şi picturi pe faţă - Liceul de Arte ”H. Darclee”

19.15 - Spectacol de muzica p…

EVENIMENT: Sărbătoatea satului – Zilele Mircenilor

- Virgil ANDRONESCU -


Iubitorii tradițiilor și muzicii populare sunt invitați, în zilele de 18 ți 19 august a.c., în Parcul Central al comunei Mircea Vodă din județul Brăila, să participe la Sărbătoatea satului – Zilele Mircenilor. Evenimentul este susținut și organizat de Primăria și Consiliul Local și se realizează sub marca- deja consacrată a revistei InfoZone, revistă al carei director este jurnalista Gabriela Popa care și prezintă spectacolul. Pe parcursul zilei de sâmbătă veți asista la un adevărat maraton de cântec, joc și voie bună, dar și la recitaluri susținute de artiștii: Claudia GHIȚULESCU, Nicu MÂȚĂ, Dora UNGUREANU și HEVITO. Recitalurile vor începe și în ziua de duminică de la aceeași oră 19.00 și îi vor avea ca protagoniști pe următorii interpreți: Ion SURUCEANU, Valentin SANFIRA, Ana Maria BOTEZATU și formația POTENȚIAL. Ambele zile de Șezătoare- Datini, joc și voie bună, se află la cea de-a VI-a ediție și vor începe de la ora 16.00 cu spectacolul folcloric. Evenimentu…