Treceți la conținutul principal

“POLIŢISTUL, PRIETENUL TĂU DE VACANŢĂ” - Activităţi preventive dedicate copiilor, pentru siguranţa acestora în vacanţă -Săptămâna aceasta, reprezentanţi ai Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila s-au aflat în mijlocul copiilor care frecventează Clubul de Vacanţă, la Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, prin susţinerea modulului educativ „Poliţistul, prietenul tău de vacanţă”.
Demersul poliţiştilor, derulat pe parcursul a cinci zile, a avut rolul de a-i conştientiza pe cei mici, într-o manieră prietenoasă şi adaptată vârstei acestora, cu privire la principalele riscuri la care sunt expuşi pe perioada vacanţei şi de a-i învăţa cum să se comporte pentru a nu fi implicaţi în evenimente neplăcute.
Activităţile au fost susţinute de poliţişti de la compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, Serviciul Rutier şi Biroul Rutier, Biroul Proximitate, Serviciul Comunicaţii şi Informatică şi Serviciul Criminalistic, şi în cadrul acestora, copiii beneficiari ai modulului au primit informaţii pe teme precum siguranţa rutieră, siguranţa pe stradă, acasă, în călătorii şi în mediul online.
          Astfel, tema zilei de luni a fost „Ştiu să circul în siguranţă”, iar activităţile desfăşurate au urmărit însuşirea de către copii a principalelor reguli pe care trebuie să le respecte în calitate de participanţi la trafic, pentru a preveni implicarea în accidente, uneori cu consecinţe foarte grave.         
          Poliţiştii le-au explicat copiilor ce reguli trebuie să respecte în calitate de pietoni sau pasageri în autovehicule, dar şi cum trebuie să îşi aleagă locurile de joacă pentru a nu se expune riscului de a fi accidentaţi.
          Pentru o mai bună înţelegere şi fixare a noţiunilor teoretice, acestea au fost însoţite de aplicaţii practice, jocuri educative şi de prezentarea de spoturi/ filme tematice.
          Ziua de marţi, a cărei temă a fost „Strada şi pericolele ei. Să ne jucăm în siguranţă”, le-a oferit celor mici posibilitatea de a pune în practică noţiunile teoretice privind siguranţa rutieră, învăţate în ziua anterioară.
          Copiii, însoţiţi de poliţişti, au parcurs un traseu pe străzi din municipiul Brăila, exersând astfel traversarea pe la treceri de pietoni nesemaforizate şi semaforizate, pe la colţul străzii, în zonele unde nu există treceri de pietoni, au mers cu tramvaiul şi au identificat locuri unde se pot juca în siguranţă.
          Tema celei de a treia zile a săptămânii a fost „Siguranţa pe internet”, iar prin abordarea acesteia s-a urmărit conştientizarea copiilor cu privire la riscurile la care se expun în cazul utilizării internetului în mod excesiv sau fără luarea unor minime măsuri de protecţie a datelor personale.
Celor mici le-au fost prezentate principalele reguli de care trebuie să ţină cont atunci când utilizează internetul, şi în mod deosebit reţelele de socializare, precum şi importanţa instalării programelor antivirus complete şi actualizate pe toate dispozitivele de pe care se conectează la internet.
          Nu în ultimul rând, copiii au aflat cum trebuie să acţioneze în situaţia în care cineva îi hărţuieşte prin intermediul internetului şi care sunt posibilităţile de sesizare a autorităţilor cu privire la abuzurile online.
          Joi, poliţiştii i-au provocat pe cei mici la discuţii privind modul în care îşi petrec vacanţa, au identificat împreună cu aceştia principalele riscuri la care ar putea fi expuşi atunci când rămân singuri acasă, când merg în excursii sau tabere ori când ies la joacă cu prietenii şi i-au învăţat cum să procedeze pentru a nu fi implicaţi în evenimente negative care le-ar putea pune în primejdie viaţa, le-ar putea afecta sănătatea, integritatea corporală sau bunurile. 
          De asemenea, copiii au realizat lucrări (desene, colaje) cu tema „Siguranţa în vacanţă”, iar la  finalul activităţii, au împărţit flyere “Siguranţă de nota 10” altor copii aflaţi la Clubul de Vacanţă, cărora le-au şi transmis sfaturi pentru petrecerea în siguranţă a vacanţei. 
          În ultima zi a săptămânii, copiii au fost invitaţi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, unde au avut ocazia de a-i vedea la lucru pe poliţiştii de la Centrul Operaţional, Serviciul Criminalistic şi Biroul de Investigaţii Criminale, au vizitat o cameră de anchetă şi au putut vedea armamentul cu care sunt dotaţi poliţiştii.
          La final, cei mici au fost premiaţi pentru lucrările realizate şi  pentru modul în care s-au implicat în activităţile derulate pe parcursul celor cinci zile ale modulului “Poliţistul, prietenul tău de vacanţă”.
          Cu speranţa că sfaturile lor vor fi urmate de cei mici, poliţiştii brăileni le urează „Vacanţă plăcută şi fără evenimente negative!”.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sambata si duminica va avea loc editia a IV-a a Festivalului Branzei de Gulianca

- Virgil ANDRONESCU -

Primaria si Consiliul Local al Comunei Salcia Tudor din judetul Braila va invita la Festivalul Branzei de Gulianca. Si aceasta editie se va desfasura pe pajistea satului Gulianca si va avea un Program deosebit de bogat si variat. program in care publicul se va reintalni cu datinile, jocul si voia buna.

De patru ani încoace se descfăşară pe islazul de la Gulianca Festivalul Brânzei de Gulianca. Evenimentul a luat fiinţă la iniţiativa directorului Revistei INFOZONE, Gabriela Popa şi se desfăşoară cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local al comunei Salcia Tudor. Fiecare ediţie a fost extrem de reuşită.  La toate ediţiile Festivalului Brânzei de Gulianca, gazdele şi organizatorii acestuia s-au ridicat la aşteptările publicului iubitor şi păstrător de tradiţii, obiceiuri şi folclor autentic. Evenimentul se va încheia duminică cu recitaluri ale unor solişti de top. Ca şi la celelalte trei ediţii, ansamblurile folclorice participante cât şi vedetele invitate vor fi răs…

Festivalul Brânzei de Gulianca, de trei ani încoace, un brand la nivel naţional

- Virgil ANDRONESCU -


De patru ani încoace se descfăşară pe islazul de la Gulianca Festivalul Brânzei de Gulianca. Evenimentul a luat fiinţă la iniţiativa directorului Revistei INFOZONE, Gabriela Popa şi se desfăşoară cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local al comunei Salcia Tudor. Fiecare ediţie a fost extrem de reuşită. Cu trei ani în urmă, evenimentul a început pe data de 9 mai, tot într-o zi de sambătă, şi s-a încheiat duminica seara. Această primă manifestare a reprezentat un prim pas în promovarea unicului brand al judeţului Brăila, acesta fiind brânza de Gulianca şi urmare acestei promovări, trebuia să aducă certificarea produsului tradiţional românesc la nivel național și mai apoi internațional, ceea ce s-a şi întâmplat în anii din urmă. După primele două ediţii, Brânza de Gulianca se mândreşte nu numai cu statutul de marcă înregistrată, ci şi cu recunoaştere şi faimă la nivel naţional. Desfășurarea ulterioară a Festivalului Brânzei de Guluanca implică multă muncă din part…

Plasticienii Ion și Cristian Radu continuă ideea ,,Brăilei și apa”, expoziție sub semnul împlinirii a 650 de ani de ființare a orașului

- Virgil ANDRONESCU -

Galeria de Artă a Municipiului Brăila a găzduit astăzi, 5.05.2018, de la ora 12:00, vernisajul unei expoziții de grafică și pictură a doi artiști plastici brăileni, membri ai Filialei Brăila a Uniunii Artiștilor Plastici din România: Cristian Radu – grafică și Ion Radu – pictură.


Au vorbit despre artiști cât și despre lucrările acestora: Maria Stoica, pictor Hugo Mărăcineanu, Ana Hărăpescu- director Direcția Județeană de Cultură Brăila.


După expo ,,Tandem”, cei doi continua ideea ,,Brăilei și apa”, punând această expoziție sub semnul împlinirii a 650 de ani de ființă a Brăilei, semn sub care se desfășoară în acest an acțiunile Filialei Brăila a U.A.P.România.

Publicul a fost prezent în număr mare.

Foto-video: Virgil Andronescu

Eveniment cultural în comuna Segarcea-Vale din județul Teleorman: dezvelirea plăcii comemorative la casa în care s-a născut poetul Dimitrie Stelaru

- Virgil ANDRONESCU -


În ziua de 14.04.2018, în comuna Segarcea-Vale din județul Teleorman- de unde este mama mea ( satul Olteanca ) și unde tatăl acesteia, Stan Vaicăr,  a fost primar în perioada de început a colectivizării, a avut loc un eveniment cu însemnătate istorică pentru comună dar și la nivel județean, făcându-se dreptate postumă poetului comemorat: dezvelirea plăcii comemorative la casa în care s-a născut poetul Dimitrie Stelaru. Lăudabila inițiativa a aparținut profesorului universitar doctor în filologie, specialist în limba rromă, scriitorulGheorghe Sarău, acesta fiind unul dintre fiii remarcabili ai locului unde s-a născut poetul supranumit și îngerul vagabond
Acțiunea, unică și de rafinată ținută culturală, a fost organizată de primăria locală, în mod special de primarul Manole Florea, vice-primarul Violeta Gâdea, administratorul Mihai Bobe, dar și de profesori de la școala din Segarcea-Vale. Coordonatorul echipei fiind directorul școlii Ionela Ristea, profesor de limb…

Cercul Militar Braila: lansarea volumului de poezii Anotimpuri pastelate, semnat de Sibiana Mirela Antoche

- Virgil ANDRONESCU -

Miercuri, 16 mai 2018, la Cercul Militar si-a lansat cel de-al patrulea volum de poezii autoarea Sibiana Mirela Antoche, au vorbit despre carte Lucia Patrascu si Virgil Andronescu. Moderatorul evenimentului a fost Cezar Virgil Postelnicu. A oferit un program de muzica folk tanarul muzician Teodor Gabriel Scheaua. In cadrul aceleiasi actiuni, si-a lansat un volum de epigrame Alexandru Ene, despre cartea acestuia a vorbit Jenica Chiriac.IUBIREA ÎNTRE CALD ȘI RECE


După cum am aflat din Reperele biografice, aşezate în volumul de faţă, Sibiana Mirela Antoche a apărut pe firmamentul poeziei feminine brăilene lansând primul volum Viață în doi în anul 2016. Anul următor a publicat cel de-al doilea volum de versuri, numit Stropi de rouă, iar la începutul acestui an a revenit pe scena lansărilor de carte cu volumul Buchetul de iubire. Toate cele trei cărți au fost publicate la editura Lucas din Brăila și au ca teme principale Iubirea și Natura.  Celde al patrulea volum de ve…