vineri, august 11, 2017

Poliţiştii acţionează pentru siguranţa rutierăLa data de 10 august a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au acţionat pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave, precum şi pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere.
          Astfel, în cursul zilei de ieri, poliţiştii au constatat 69 de contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de peste 40.000 de lei, au ridicat în vederea suspendării un permis de conducere şi au retras două certificate de înmatriculare.

·                     

Accident rutier pe DN 2B

La data de 10 august a.c., ora 9:00, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Ianca au fost sesizaţi, prin apel 112, de către un bărbat cu privire la faptul că fratele său a fost victima unui accident rutier.
Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat că este vorba despre un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din oraşul Făurei care, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2B, dinspre oraşul Făurei către Ianca, a pierdut controlul volanului şi a părăsit partea carosabilă, intrând frontal într-un copac.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a acestuia, care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar în cauză poliţiştii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

·                     

Acţiuni preventive desfăşurate de poliţiştii brăileni
      
        În cursul zilei de ieri, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Biroului Ordine Publică şi cei ai Secţiei 1 de Poliţie Rurală Brăila, au acţionat, în municipiu şi judeţ, pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
Cu această ocazie, poliţiştii au verificat mai multe societăţi comerciale, legitimat 27 de persoane şi au verificat 25 de autovehicule.
De asemenea, au constatat 7 contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de peste 8.000 de lei.
Ca măsură complementară, aceştia au retras două certificate de înmatriculare şi au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 19.270 de kg de griblură.

Exemplu: * Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi cei ai Biroului Ordine Publică au depistat în trafic, pe Şoseaua de Centură a municipiului, autovehiculul unei societăţi comerciale, din judeţul Ilfov, în timp ce transporta, conform documentelor de însoţire, cantitatea de 22.820 kg de griblură către o altă societate din Brăila.
În urma cântăririi efectuate de către inspectorii ISCTR Trafic Control a rezultat cantitatea de 42.090 de kg .
Cantitatea de 19.270 de kg de marfă, pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă, a fost ridicată în vederea confiscării, iar faţă de societatea în cauză poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă, în valoare totală de 5.000 de lei, conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

MANIFESTĂRI DEDICATE POETULUI MIHAI EMINESCU ȘI ZILEI CULTURII NAȚIONALE, LA MUZEUL BRĂILEI „CAROL I”

Muzeul Brăilei „Carol I” vă invită marți, 15 ianuarie 2019 , la manifestările dedicate poetului Mihai Eminescu și Zilei Culturii Națio...