Treceți la conținutul principal

Poliţiştii acţionează pentru siguranţa rutierăLa data de 10 august a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au acţionat pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave, precum şi pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere.
          Astfel, în cursul zilei de ieri, poliţiştii au constatat 69 de contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de peste 40.000 de lei, au ridicat în vederea suspendării un permis de conducere şi au retras două certificate de înmatriculare.

·                     

Accident rutier pe DN 2B

La data de 10 august a.c., ora 9:00, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Ianca au fost sesizaţi, prin apel 112, de către un bărbat cu privire la faptul că fratele său a fost victima unui accident rutier.
Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat că este vorba despre un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din oraşul Făurei care, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2B, dinspre oraşul Făurei către Ianca, a pierdut controlul volanului şi a părăsit partea carosabilă, intrând frontal într-un copac.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a acestuia, care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar în cauză poliţiştii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

·                     

Acţiuni preventive desfăşurate de poliţiştii brăileni
      
        În cursul zilei de ieri, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Biroului Ordine Publică şi cei ai Secţiei 1 de Poliţie Rurală Brăila, au acţionat, în municipiu şi judeţ, pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
Cu această ocazie, poliţiştii au verificat mai multe societăţi comerciale, legitimat 27 de persoane şi au verificat 25 de autovehicule.
De asemenea, au constatat 7 contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de peste 8.000 de lei.
Ca măsură complementară, aceştia au retras două certificate de înmatriculare şi au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 19.270 de kg de griblură.

Exemplu: * Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi cei ai Biroului Ordine Publică au depistat în trafic, pe Şoseaua de Centură a municipiului, autovehiculul unei societăţi comerciale, din judeţul Ilfov, în timp ce transporta, conform documentelor de însoţire, cantitatea de 22.820 kg de griblură către o altă societate din Brăila.
În urma cântăririi efectuate de către inspectorii ISCTR Trafic Control a rezultat cantitatea de 42.090 de kg .
Cantitatea de 19.270 de kg de marfă, pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă, a fost ridicată în vederea confiscării, iar faţă de societatea în cauză poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă, în valoare totală de 5.000 de lei, conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sambata si duminica va avea loc editia a IV-a a Festivalului Branzei de Gulianca

- Virgil ANDRONESCU -

Primaria si Consiliul Local al Comunei Salcia Tudor din judetul Braila va invita la Festivalul Branzei de Gulianca. Si aceasta editie se va desfasura pe pajistea satului Gulianca si va avea un Program deosebit de bogat si variat. program in care publicul se va reintalni cu datinile, jocul si voia buna.

De patru ani încoace se descfăşară pe islazul de la Gulianca Festivalul Brânzei de Gulianca. Evenimentul a luat fiinţă la iniţiativa directorului Revistei INFOZONE, Gabriela Popa şi se desfăşoară cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local al comunei Salcia Tudor. Fiecare ediţie a fost extrem de reuşită.  La toate ediţiile Festivalului Brânzei de Gulianca, gazdele şi organizatorii acestuia s-au ridicat la aşteptările publicului iubitor şi păstrător de tradiţii, obiceiuri şi folclor autentic. Evenimentul se va încheia duminică cu recitaluri ale unor solişti de top. Ca şi la celelalte trei ediţii, ansamblurile folclorice participante cât şi vedetele invitate vor fi răs…

Festivalul Brânzei de Gulianca, de trei ani încoace, un brand la nivel naţional

- Virgil ANDRONESCU -


De patru ani încoace se descfăşară pe islazul de la Gulianca Festivalul Brânzei de Gulianca. Evenimentul a luat fiinţă la iniţiativa directorului Revistei INFOZONE, Gabriela Popa şi se desfăşoară cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local al comunei Salcia Tudor. Fiecare ediţie a fost extrem de reuşită. Cu trei ani în urmă, evenimentul a început pe data de 9 mai, tot într-o zi de sambătă, şi s-a încheiat duminica seara. Această primă manifestare a reprezentat un prim pas în promovarea unicului brand al judeţului Brăila, acesta fiind brânza de Gulianca şi urmare acestei promovări, trebuia să aducă certificarea produsului tradiţional românesc la nivel național și mai apoi internațional, ceea ce s-a şi întâmplat în anii din urmă. După primele două ediţii, Brânza de Gulianca se mândreşte nu numai cu statutul de marcă înregistrată, ci şi cu recunoaştere şi faimă la nivel naţional. Desfășurarea ulterioară a Festivalului Brânzei de Guluanca implică multă muncă din part…

Plasticienii Ion și Cristian Radu continuă ideea ,,Brăilei și apa”, expoziție sub semnul împlinirii a 650 de ani de ființare a orașului

- Virgil ANDRONESCU -

Galeria de Artă a Municipiului Brăila a găzduit astăzi, 5.05.2018, de la ora 12:00, vernisajul unei expoziții de grafică și pictură a doi artiști plastici brăileni, membri ai Filialei Brăila a Uniunii Artiștilor Plastici din România: Cristian Radu – grafică și Ion Radu – pictură.


Au vorbit despre artiști cât și despre lucrările acestora: Maria Stoica, pictor Hugo Mărăcineanu, Ana Hărăpescu- director Direcția Județeană de Cultură Brăila.


După expo ,,Tandem”, cei doi continua ideea ,,Brăilei și apa”, punând această expoziție sub semnul împlinirii a 650 de ani de ființă a Brăilei, semn sub care se desfășoară în acest an acțiunile Filialei Brăila a U.A.P.România.

Publicul a fost prezent în număr mare.

Foto-video: Virgil Andronescu

Eveniment cultural în comuna Segarcea-Vale din județul Teleorman: dezvelirea plăcii comemorative la casa în care s-a născut poetul Dimitrie Stelaru

- Virgil ANDRONESCU -


În ziua de 14.04.2018, în comuna Segarcea-Vale din județul Teleorman- de unde este mama mea ( satul Olteanca ) și unde tatăl acesteia, Stan Vaicăr,  a fost primar în perioada de început a colectivizării, a avut loc un eveniment cu însemnătate istorică pentru comună dar și la nivel județean, făcându-se dreptate postumă poetului comemorat: dezvelirea plăcii comemorative la casa în care s-a născut poetul Dimitrie Stelaru. Lăudabila inițiativa a aparținut profesorului universitar doctor în filologie, specialist în limba rromă, scriitorulGheorghe Sarău, acesta fiind unul dintre fiii remarcabili ai locului unde s-a născut poetul supranumit și îngerul vagabond
Acțiunea, unică și de rafinată ținută culturală, a fost organizată de primăria locală, în mod special de primarul Manole Florea, vice-primarul Violeta Gâdea, administratorul Mihai Bobe, dar și de profesori de la școala din Segarcea-Vale. Coordonatorul echipei fiind directorul școlii Ionela Ristea, profesor de limb…

Cercul Militar Braila: lansarea volumului de poezii Anotimpuri pastelate, semnat de Sibiana Mirela Antoche

- Virgil ANDRONESCU -

Miercuri, 16 mai 2018, la Cercul Militar si-a lansat cel de-al patrulea volum de poezii autoarea Sibiana Mirela Antoche, au vorbit despre carte Lucia Patrascu si Virgil Andronescu. Moderatorul evenimentului a fost Cezar Virgil Postelnicu. A oferit un program de muzica folk tanarul muzician Teodor Gabriel Scheaua. In cadrul aceleiasi actiuni, si-a lansat un volum de epigrame Alexandru Ene, despre cartea acestuia a vorbit Jenica Chiriac.IUBIREA ÎNTRE CALD ȘI RECE


După cum am aflat din Reperele biografice, aşezate în volumul de faţă, Sibiana Mirela Antoche a apărut pe firmamentul poeziei feminine brăilene lansând primul volum Viață în doi în anul 2016. Anul următor a publicat cel de-al doilea volum de versuri, numit Stropi de rouă, iar la începutul acestui an a revenit pe scena lansărilor de carte cu volumul Buchetul de iubire. Toate cele trei cărți au fost publicate la editura Lucas din Brăila și au ca teme principale Iubirea și Natura.  Celde al patrulea volum de ve…