Treceți la conținutul principal

Poliţiştii acţionează pentru siguranţa rutierăLa data de 10 august a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au acţionat pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave, precum şi pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere.
          Astfel, în cursul zilei de ieri, poliţiştii au constatat 69 de contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de peste 40.000 de lei, au ridicat în vederea suspendării un permis de conducere şi au retras două certificate de înmatriculare.

·                     

Accident rutier pe DN 2B

La data de 10 august a.c., ora 9:00, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Ianca au fost sesizaţi, prin apel 112, de către un bărbat cu privire la faptul că fratele său a fost victima unui accident rutier.
Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat că este vorba despre un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din oraşul Făurei care, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2B, dinspre oraşul Făurei către Ianca, a pierdut controlul volanului şi a părăsit partea carosabilă, intrând frontal într-un copac.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a acestuia, care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar în cauză poliţiştii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

·                     

Acţiuni preventive desfăşurate de poliţiştii brăileni
      
        În cursul zilei de ieri, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Biroului Ordine Publică şi cei ai Secţiei 1 de Poliţie Rurală Brăila, au acţionat, în municipiu şi judeţ, pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
Cu această ocazie, poliţiştii au verificat mai multe societăţi comerciale, legitimat 27 de persoane şi au verificat 25 de autovehicule.
De asemenea, au constatat 7 contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de peste 8.000 de lei.
Ca măsură complementară, aceştia au retras două certificate de înmatriculare şi au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 19.270 de kg de griblură.

Exemplu: * Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi cei ai Biroului Ordine Publică au depistat în trafic, pe Şoseaua de Centură a municipiului, autovehiculul unei societăţi comerciale, din judeţul Ilfov, în timp ce transporta, conform documentelor de însoţire, cantitatea de 22.820 kg de griblură către o altă societate din Brăila.
În urma cântăririi efectuate de către inspectorii ISCTR Trafic Control a rezultat cantitatea de 42.090 de kg .
Cantitatea de 19.270 de kg de marfă, pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă, a fost ridicată în vederea confiscării, iar faţă de societatea în cauză poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă, în valoare totală de 5.000 de lei, conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

LIVIU NICOLAE DRACNEA: Descălecător din Teleorman, încălecător de țară!

- Virgil ANDRONESCU -
 Cronica video a zilei de 10 august 2018, protestul diasporei.

Exod: până și îngerii din Teleorman au ales calea pribegiei. Virgil Andronescu, Nuclee aforistice


VIDEO: Petre Crăciun și călătoria Poveștilor sale prin Țara Copiilor Fericiți din Brăila și Galați!

- Virgil ANDRONESCU -

Marți, 25 aprilie a.c., de la ora 18:00, a avut loc- la C.A.R.P. Brăila, lansarea volumului Povești din Țara Copiilor Fericiți de Petre Crăciun. Scriitorul a ajuns la Brăila, nu întâmplător, ci, invitat de redacția revistei manifest Litera13, onorând cu lansarea volumului domniei sale ședința Cenaclului Casa Speranței de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor - Ana Aslan. Seara literar-muzicală Povești pentru nepoți și bunici a fost finalizată de epigramiștii cenaclului. Au participat scriitori din Brăila, oameni de cultură, jurnaliști, copii și alți iubitori de literatură pentru copii. Lansarea s-a încheiat cu o sesiune de autografe. Acesta fiind cel de-al doilea eveniment al zilei, primul fiind reprezentat de minunata întâlnire de la Direcția pentru Asistență Socială și Protecția Copilului din Brăila, unde- în fața a 30 de copii instituționalizați, Petre Crăciun și-a prezentat cărțile de povești, basme și poezii pentru copii. Aceștia au ascultat cu sufletul …

M-aşteaptă piscuri...

- Valeriu Ion GAGIULESCU -E-o iarnă grea în viaţa mea
Of, Doamne....
Şi mă frământ şi mă întreb :
Vor mai fi alte ?
Sunt întrebări, sunt încercări....
M-aşteaptă piscuri...
Le voi urca, de voi putea,
Fără de riscuri ?
Dar voi trăi, cum Vei voi
Tu, Doamne ...
Căci voi răzbi, cât pot iubi.
Dă Doamne !
Şi voi plăti.... voi răsplăti
Ştii, Doamne,
Cu preţ curat, cu duh curat,
Cu viaţa mea !

Zilele Municipiului Braila: Târgul anticarilor și buchiniștilor, Expoziții de carte

PROGRAM DETALIAT 


JOI - 09.08.2018
Str. M. Eminescu
Târgul anticarilor și buchiniștilor, Expoziții de carte
Parc Monument
18.00 - Spectacol de dansuri rusești susținut de Ansamblul ”Dobrogeanca”, Sulina – Tulcea
19.00 - Spectacol de dansuri elene susținut de Ansamblul ”Pandora Junior”, coordonator Constantin Haraga

Faleza Dunării
19.00 - Festival Concurs de folclor ”Lină Chiralină”
VINERI - 10.08.2018
Brăila Mall
18.30 - Spectacol de teatru pentru copii ”Prințul și vrăjitoarea” - Asociația ”Teatrul pentru toți” - Pitești
19.30 - Spectacol folcloric Ansamblul ”Mugurașii Oltului”
Carrefour Brăila

19.30 - Spectacol folcloric susținut de Ansamblul ”Rapsodia” Ploiești - Prahova
Parada Portului Popular
18.00 - Liceul ”Edmond Nicolau” – Bariera Călărașilor – Calea Călărașilor – Piața Independenței – Faleza Dunării
Parc Monument
18.00 - Spectacol de teatru pentru copii ”Cei trei purceluși” – Teatrul de Păpuși Brăila şi picturi pe faţă - Liceul de Arte ”H. Darclee”

19.15 - Spectacol de muzica p…

EVENIMENT: Sărbătoatea satului – Zilele Mircenilor

- Virgil ANDRONESCU -


Iubitorii tradițiilor și muzicii populare sunt invitați, în zilele de 18 ți 19 august a.c., în Parcul Central al comunei Mircea Vodă din județul Brăila, să participe la Sărbătoatea satului – Zilele Mircenilor. Evenimentul este susținut și organizat de Primăria și Consiliul Local și se realizează sub marca- deja consacrată a revistei InfoZone, revistă al carei director este jurnalista Gabriela Popa care și prezintă spectacolul. Pe parcursul zilei de sâmbătă veți asista la un adevărat maraton de cântec, joc și voie bună, dar și la recitaluri susținute de artiștii: Claudia GHIȚULESCU, Nicu MÂȚĂ, Dora UNGUREANU și HEVITO. Recitalurile vor începe și în ziua de duminică de la aceeași oră 19.00 și îi vor avea ca protagoniști pe următorii interpreți: Ion SURUCEANU, Valentin SANFIRA, Ana Maria BOTEZATU și formația POTENȚIAL. Ambele zile de Șezătoare- Datini, joc și voie bună, se află la cea de-a VI-a ediție și vor începe de la ora 16.00 cu spectacolul folcloric. Evenimentu…