Treceți la conținutul principal

MARIA GRAPINI, MESAJ DUR LA ADRESA LIDERULUI UDMR“Stimabilule Kelemen Hunor, Centenarul Marii Unirii e sfânt pentru români! Va fi un regal adevărat, va răsuna țara asta în lung și în lat de sentimente naționale, vom râde și plânge împreună, cei cu inima română, cu sau fără voia dumneavoastră!”

Recent, liderul UDMR, Kelemen Hunor, în tonul arhicunoscut, de lezare abruptă a sentimentelor românești, cu nedisimulat tupeu, a declarat că „românii trebuie să accepte că noi nu vom putea și nici nu vrem să sărbătorim 2018’’. Hunor nu s-a oprit aici cu replicile jignitoare la adresa țării în care-și face veacul, caracterizând patriotismul românesc drept un „naționalism de prost gust” și, mai mult, anunțând triumfalist lansarea proiectului UDMR, intitulat, din nou tendențios, „O mie de ani în Ardeal, o sută în România’’...
Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, se numără printre puținii lideri politici, care au simțit nevoia să ia atitudine în cazul acestor declarații aflate sub limita oricărei diplomații posibile și imposibile, într-o țară UE. Pe un ton ferm, stăpânindu-și cu greu revolta, Maria Grapini a declarat că se simte jignită personal de Kelemen Hunor și că, în numele românilor de pretutindeni, așteaptă scuze publice din partea liderului UDMR.
“Stimabilule Kelemen Hunor, Centenarul Marii Unirii e sfânt pentru români! Va fi un regal adevărat, va răsuna țara asta în lung și în lat de sentimente naționale, vom râde și plânge împreună, cei cu inima română, cu sau fără voia dumneavoastră! Ați jignit un popor întreg, o țară care vă este casă, dumneavoastră și familiei dumneavoastră! Nu sunteți la prima declarație de acest fel, pesemne nici la ultima. Centenarul Marii Uniri, însă, nu este un lucru cu care să vă jucați perfid, nu e despre plăcuțe bilingve și limba maghiară în spitale, desi, dacă tot le-am invocat, vă reamintesc faptul că ROMÂNIA vi le-a dat, ROMÂNIA vi le-a legiferat! Centenarul Marii Uniri este despre ROMÂNI și despre ce au ei mai de preț: țară, pământ, credință, strămoși, cruci, morminte, biserici, limbă, mamă, tată! Vă asigur că marcarea celor 100 de ani va fi un moment atât de emoționant încât va răsuna toată țara, din Timiș până-n Botoșani, din Harghita până-n Constanța, din Covasna până-n Ialomița și, sunt sigură, ecourile vor zgudui până și Budapesta!”, a spus europarlamentarul PPU-sl.
Maria Grapini este cel mai fervent susținător al românismului, aici, la Bruxelles sau Strasbourg, europarlamentarul organizând periodic evenimente majore, cu și pentru semenii săi, invitând români la PE, promovând tradițiile, cultura, arta și muzica, ori de câte ori poate.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

LIVIU NICOLAE DRACNEA. Descălecător din Teleorman, încălecător de țară!

- Virgil ANDRONESCU -
 Cronica video a zilei de 10 august 2018, protestul diasporei.

Exod: până și îngerii din Teleorman au ales calea pribegiei. Virgil Andronescu, Nuclee aforistice


EVENIMENT: Sărbătoatea satului – Zilele Mircenilor

- Virgil ANDRONESCU -


Iubitorii tradițiilor și muzicii populare sunt invitați, în zilele de 18 ți 19 august a.c., în Parcul Central al comunei Mircea Vodă din județul Brăila, să participe la Sărbătoatea satului – Zilele Mircenilor. Evenimentul este susținut și organizat de Primăria și Consiliul Local și se realizează sub marca- deja consacrată a revistei InfoZone, revistă al carei director este jurnalista Gabriela Popa care și prezintă spectacolul. Pe parcursul zilei de sâmbătă veți asista la un adevărat maraton de cântec, joc și voie bună, dar și la recitaluri susținute de artiștii: Claudia GHIȚULESCU, Nicu MÂȚĂ, Dora UNGUREANU și HEVITO. Recitalurile vor începe și în ziua de duminică de la aceeași oră 19.00 și îi vor avea ca protagoniști pe următorii interpreți: Ion SURUCEANU, Valentin SANFIRA, Ana Maria BOTEZATU și formația POTENȚIAL. Ambele zile de Șezătoare- Datini, joc și voie bună, se află la cea de-a VI-a ediție și vor începe de la ora 16.00 cu spectacolul folcloric. Evenimentu…

VIDEO: Petre Crăciun și călătoria Poveștilor sale prin Țara Copiilor Fericiți din Brăila și Galați!

- Virgil ANDRONESCU -

Marți, 25 aprilie a.c., de la ora 18:00, a avut loc- la C.A.R.P. Brăila, lansarea volumului Povești din Țara Copiilor Fericiți de Petre Crăciun. Scriitorul a ajuns la Brăila, nu întâmplător, ci, invitat de redacția revistei manifest Litera13, onorând cu lansarea volumului domniei sale ședința Cenaclului Casa Speranței de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor - Ana Aslan. Seara literar-muzicală Povești pentru nepoți și bunici a fost finalizată de epigramiștii cenaclului. Au participat scriitori din Brăila, oameni de cultură, jurnaliști, copii și alți iubitori de literatură pentru copii. Lansarea s-a încheiat cu o sesiune de autografe. Acesta fiind cel de-al doilea eveniment al zilei, primul fiind reprezentat de minunata întâlnire de la Direcția pentru Asistență Socială și Protecția Copilului din Brăila, unde- în fața a 30 de copii instituționalizați, Petre Crăciun și-a prezentat cărțile de povești, basme și poezii pentru copii. Aceștia au ascultat cu sufletul …

M-aşteaptă piscuri...

- Valeriu Ion GAGIULESCU -E-o iarnă grea în viaţa mea
Of, Doamne....
Şi mă frământ şi mă întreb :
Vor mai fi alte ?
Sunt întrebări, sunt încercări....
M-aşteaptă piscuri...
Le voi urca, de voi putea,
Fără de riscuri ?
Dar voi trăi, cum Vei voi
Tu, Doamne ...
Căci voi răzbi, cât pot iubi.
Dă Doamne !
Şi voi plăti.... voi răsplăti
Ştii, Doamne,
Cu preţ curat, cu duh curat,
Cu viaţa mea !

Zilele Municipiului Braila: Târgul anticarilor și buchiniștilor, Expoziții de carte

PROGRAM DETALIAT 


JOI - 09.08.2018
Str. M. Eminescu
Târgul anticarilor și buchiniștilor, Expoziții de carte
Parc Monument
18.00 - Spectacol de dansuri rusești susținut de Ansamblul ”Dobrogeanca”, Sulina – Tulcea
19.00 - Spectacol de dansuri elene susținut de Ansamblul ”Pandora Junior”, coordonator Constantin Haraga

Faleza Dunării
19.00 - Festival Concurs de folclor ”Lină Chiralină”
VINERI - 10.08.2018
Brăila Mall
18.30 - Spectacol de teatru pentru copii ”Prințul și vrăjitoarea” - Asociația ”Teatrul pentru toți” - Pitești
19.30 - Spectacol folcloric Ansamblul ”Mugurașii Oltului”
Carrefour Brăila

19.30 - Spectacol folcloric susținut de Ansamblul ”Rapsodia” Ploiești - Prahova
Parada Portului Popular
18.00 - Liceul ”Edmond Nicolau” – Bariera Călărașilor – Calea Călărașilor – Piața Independenței – Faleza Dunării
Parc Monument
18.00 - Spectacol de teatru pentru copii ”Cei trei purceluși” – Teatrul de Păpuși Brăila şi picturi pe faţă - Liceul de Arte ”H. Darclee”

19.15 - Spectacol de muzica p…