Treceți la conținutul principal

MARIA GRAPINI A ATENȚIONAT EUROPA ÎN PRIVINȚA PRACTICILOR COMERCIALE NELOIALE DIN TRANSPORTURI! CE A ȚINUT CONT DE AVERTISMENTUL ROMÂNCEIEuroparlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, a dus o luptă susținută, în PE, pentru apărarea drepturilor transportatorilor români și nu numai, în condițiile în care Europa de Est a devenit, din păcate, o veritabilă piață de promovare a practicilor neloiale, puse în practică de numeroși patroni vest-europeni. Acest El Dorado al demersurilor făcute la limita legalității și a moralității a fost frecvent adus în prim-plan de către europarlamentarul umanist și, negreșit, pus la zid.
”Există foarte multe cazuri de companii care deschid filiale de tip „cutie poștală” în țările din Estul Europei pentru a recruta șoferi din acele state, la un cost mult mai mic decât în țara de origine a companiei. Aceste companii din Vestul Europei abuzează de lucrători, le încalcă acestora drepturile sociale, ei lucrând în țara de origine a companiei la un salariu foarte mic și în condiții foarte grele. Este necesară o revizuire rapidă a cerințelor privind dreptul de stabilire a societăților comerciale pentru a elimina societățile de tip „cutie poștală” în sectorul transportului rutier, pentru a putea atinge obiectivul unei Europe sociale.”, a scris Maria Grapini Comisiei Europene, solicitând și răspunsuri clare: “Cum consideră Comisia că se pot revizui normele privind dreptul de stabilire a societăților comerciale în scopul eliminării societăților de tip „cutie poștală”, care reprezintă o practică comercială neloială, conducând astfel la încălcarea drepturilor lucrătorilor?
Răspunsul CE, adresat europarlamentarului umanist, a venit prompt: “La 31 mai 2017, Comisia a adoptat o serie de propuneri legislative care vizează, printre alte obiective, ameliorarea condițiilor de lucru din sectorul transportului rutier și prevenirea utilizării societăților de tip „cutie poștală” pentru eludarea normelor sociale și de dreptul muncii.
În ceea ce privește societățile de tip „cutie poștală”, Comisia a propus două axe principale de intervenție: 1) consolidarea criteriilor privind accesul la ocupația de operator de transport rutier, pentru a garanta faptul că transportatorii sunt stabiliți într-un stat membru de pe teritoriul căruia își gestionează activitățile în mod efectiv și continuu și 2) asigurarea faptului că statele membre se angajează într-o cooperare structurată și eficace atunci când suspectează existența societăților de tip
„cutie poștală” pe teritoriul lor. În plus, aplicarea efectivă a normelor propuse privind detașarea lucrătorilor ar trebui să reducă interesul transportatorilor pentru crearea de societăți de tip „cutie poștală” și să asigure respectarea drepturilor lucrătorilor, în concordanță cu obiectivele Directivei privind detașarea lucrătorilor”.
Cu alte cuvinte, Maria Grapini a determinat o reacție europeană oficială, salutată de transportatorii români, cu care europarlamentarul umanist este în legătură permanentă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

LIVIU NICOLAE DRACNEA. Descălecător din Teleorman, încălecător de țară!

- Virgil ANDRONESCU -
 Cronica video a zilei de 10 august 2018, protestul diasporei.

Exod: până și îngerii din Teleorman au ales calea pribegiei. Virgil Andronescu, Nuclee aforistice


EVENIMENT: Sărbătoatea satului – Zilele Mircenilor

- Virgil ANDRONESCU -


Iubitorii tradițiilor și muzicii populare sunt invitați, în zilele de 18 ți 19 august a.c., în Parcul Central al comunei Mircea Vodă din județul Brăila, să participe la Sărbătoatea satului – Zilele Mircenilor. Evenimentul este susținut și organizat de Primăria și Consiliul Local și se realizează sub marca- deja consacrată a revistei InfoZone, revistă al carei director este jurnalista Gabriela Popa care și prezintă spectacolul. Pe parcursul zilei de sâmbătă veți asista la un adevărat maraton de cântec, joc și voie bună, dar și la recitaluri susținute de artiștii: Claudia GHIȚULESCU, Nicu MÂȚĂ, Dora UNGUREANU și HEVITO. Recitalurile vor începe și în ziua de duminică de la aceeași oră 19.00 și îi vor avea ca protagoniști pe următorii interpreți: Ion SURUCEANU, Valentin SANFIRA, Ana Maria BOTEZATU și formația POTENȚIAL. Ambele zile de Șezătoare- Datini, joc și voie bună, se află la cea de-a VI-a ediție și vor începe de la ora 16.00 cu spectacolul folcloric. Evenimentu…

VIDEO: Petre Crăciun și călătoria Poveștilor sale prin Țara Copiilor Fericiți din Brăila și Galați!

- Virgil ANDRONESCU -

Marți, 25 aprilie a.c., de la ora 18:00, a avut loc- la C.A.R.P. Brăila, lansarea volumului Povești din Țara Copiilor Fericiți de Petre Crăciun. Scriitorul a ajuns la Brăila, nu întâmplător, ci, invitat de redacția revistei manifest Litera13, onorând cu lansarea volumului domniei sale ședința Cenaclului Casa Speranței de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor - Ana Aslan. Seara literar-muzicală Povești pentru nepoți și bunici a fost finalizată de epigramiștii cenaclului. Au participat scriitori din Brăila, oameni de cultură, jurnaliști, copii și alți iubitori de literatură pentru copii. Lansarea s-a încheiat cu o sesiune de autografe. Acesta fiind cel de-al doilea eveniment al zilei, primul fiind reprezentat de minunata întâlnire de la Direcția pentru Asistență Socială și Protecția Copilului din Brăila, unde- în fața a 30 de copii instituționalizați, Petre Crăciun și-a prezentat cărțile de povești, basme și poezii pentru copii. Aceștia au ascultat cu sufletul …

M-aşteaptă piscuri...

- Valeriu Ion GAGIULESCU -E-o iarnă grea în viaţa mea
Of, Doamne....
Şi mă frământ şi mă întreb :
Vor mai fi alte ?
Sunt întrebări, sunt încercări....
M-aşteaptă piscuri...
Le voi urca, de voi putea,
Fără de riscuri ?
Dar voi trăi, cum Vei voi
Tu, Doamne ...
Căci voi răzbi, cât pot iubi.
Dă Doamne !
Şi voi plăti.... voi răsplăti
Ştii, Doamne,
Cu preţ curat, cu duh curat,
Cu viaţa mea !

Zilele Municipiului Braila: Târgul anticarilor și buchiniștilor, Expoziții de carte

PROGRAM DETALIAT 


JOI - 09.08.2018
Str. M. Eminescu
Târgul anticarilor și buchiniștilor, Expoziții de carte
Parc Monument
18.00 - Spectacol de dansuri rusești susținut de Ansamblul ”Dobrogeanca”, Sulina – Tulcea
19.00 - Spectacol de dansuri elene susținut de Ansamblul ”Pandora Junior”, coordonator Constantin Haraga

Faleza Dunării
19.00 - Festival Concurs de folclor ”Lină Chiralină”
VINERI - 10.08.2018
Brăila Mall
18.30 - Spectacol de teatru pentru copii ”Prințul și vrăjitoarea” - Asociația ”Teatrul pentru toți” - Pitești
19.30 - Spectacol folcloric Ansamblul ”Mugurașii Oltului”
Carrefour Brăila

19.30 - Spectacol folcloric susținut de Ansamblul ”Rapsodia” Ploiești - Prahova
Parada Portului Popular
18.00 - Liceul ”Edmond Nicolau” – Bariera Călărașilor – Calea Călărașilor – Piața Independenței – Faleza Dunării
Parc Monument
18.00 - Spectacol de teatru pentru copii ”Cei trei purceluși” – Teatrul de Păpuși Brăila şi picturi pe faţă - Liceul de Arte ”H. Darclee”

19.15 - Spectacol de muzica p…