Treceți la conținutul principal

Despre revista manifest Litera13, în revista Convorbiri literare

În numărul 7 (259) iulie 2017 din Convorbiri literare la rubrica comPRESA REVISTELOR Valentin TALPALARU meționează câteva materiale apărute în numărul 10 al Literei 13. Redăm mai jos cometariile pentru care suntem recunoascători autorului.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Inaugurarea Muzeului satului în comuna Mircea Vodă din județul Brăila

- Virgil ANDRONESCU -

Ieri, pe la ora prânzului, în comuna Mircea Vodă s-a desfășurat festivitatea de sfințire și inaugurare a unui vis mai vechi al cetățenilor și autorităților mircene, și anume materializarea acestuia într-un Muzeu al Satului. Au fost prezenți un sobor de preoți, directorul școlii, primarul comunei și toți cei care au pus umărul la ridicarea acestui edificiu de conservare, păstrare și ducere mai departe a tradițiilor și obiceiurilor locului.Deși localitatea are mai puțin de un secol de atestare în interiorul muzeului deja și-au găsit locul obiecte care atestă hărnicia și creativitatea localnicilor de-a lungul timpului. Manifestarea s-a desfășurat în prezența a mai multor elevi îmbrăcați în costumul tradișional mircenesc, acestora și generațiilor ce le vor urma fiindu-le dedicat acest minuant act de cultură rurală. Evenimentul s-a consumat într-un cadru festiv și a avut loc inainte de începerea spectacolului oferit cetățenilor cu ocazia Zilei comunei Mircea Vodă. Mo…

Locuinţele din mediul rural - în atenţia poliţiştilor brăileni

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila desfăşoară în această săptămâna activităţi de prevenire a furturilor din locuinţe, curţi şi anexe gospodăreşti în mediul rural.
Activităţile de prevenire a furturilor din case şi gospodăriile rurale sunt desfăşurate de poliţişti de la compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, Serviciul de Ordine Publică şi de la posturile de poliţie arondate localităţilor vizate. Acţiunile poliţiştilor se înscriu în cadrul Planului de acţiune pentru prevenirea şi combaterea furturilor din locuinţe în mediul rural şi al Campaniei locale de prevenire a furturilor din curţi şi anexe gospodăreşti „Ai grijă de siguranţa gospodăriei tale!”

Poliţiştii brăileni au fost prezenţi, la început de săptămână, în localităţile Lacu Sărat, Chişcani şi Tichileşti. Aceştia au discutat cu persoanele găsite la locuinţă sau întâlnite pe stradă despre modurile de operare cel mai des folosite de infractori în săvârşirea furturilor din locuinţe, din curţi şi anexe gospodăreş…

RAZII ŞI ACŢIUNI PREVENTIVE DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTII BRĂILENI

Activităţi desfăşurate de poliţiştii brăileni pentru prevenirirea infracţiunilor de înşelăciune prin metoda“Promoţia sau Pomana”
În baza Planului de Actiune aprobat de comanda unităţii, în ziua de 04.08.2017, între orele 08,00 – 10,00, lucrătorii de poliţie din cadrul formaţiunii Biroul Proximitateau executat o acţiune pe raza mun. Brăila, cu caracter preventiv, privind modul de săvârşire al unor infracţiuni de înşelăciune, respective comise prin metoda “Promoţia” sau “Pomana”, ocazie cu care s-au desfăşurat următoarele activităţi:

1.S-a acţionat în zonele Piaţa “Săracă”, Piaţa “Doi Cocoşi”, complex commercial “TUG Center” şi zona ansamblurilor de blocuri din cartierele“Plantelor”, “Obor”, unde există un aflux mare de cetăţeni, cu preponderenţă din rândul persoanelor vârstnice, ocazie cu care persoanele au fost informate cu privire la modurile de operare a infractorilor, oferindu-se recomandări preventive de urmat pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de înşelăciune. -Total plia…

Luni, 28 august 2017, începând cu ora 14:00, va avea loc lansarea Antologiei Cartea Basmelor de Petre Crăciun.

- Virgil ANDRONESCU -

Locul de desfășurare a evenimentului va fi la sediul Institutului Cultural Român din București, strada Aleea Alexandru, nr. 38, sector 1. Cartea basmelor este o antologie ce cuprinde un număr de 50 de povești și basme scrise de Petre Crăciun în decursul ultimilor 25 de ani. Antologia cuprinde povești și basme publicate dar și 14 basme noi care nu au fost publicate niciodată în volum.

Cu această ocazie va fi lansată și pagina de web a scriitorului www.petrecraciun.ro, ne mai informează editura Zorio.
Cartea va fi prezentată de criticul Alex Ștefănescu, prefaátor al antologiei, etnologul Nicolae Constantinescu, Victor Ghe. Stan- președinte la Filialei pentru copii și tineret a Uniunii Scriitorilor și scriitorul Alexandru Plăcintă de la Chișinău. Vor participa: scriitorul Petre Crăciun și Hugo Mărăcinenu, ilustratorul cărții. Petre Crăciun:

,,Editura Zorio i-a adresat domnului Arcadie Suceveanu, președintele Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, invitația de a…

Strigăt de ajutor, către oameni cu suflet!

Mă numesc Țintea Georgel Florin, sunt din Brăila și am 38 de ani.   Sunt persoană cu dizabilități- am epilepsie gm cu crize relativ frecvente, acest handicap îl am din copilărie ca urmare a unui accident rutier.Nr. cont, in RONi, Special Caritabil: RO73iNG0000999906415080ING ROBU FILIALA BRAILA, pe numele titularului Țintea Georgel Florin.
În urma acestui accident s-au declanșat și crizele de epilepsie, ajungțnd la 6-7 pe lună.
Sunt tatăl a doi copii de 16 și 12 ani, menționez că mama copiilor i-a abandonat lăsându-mă singur cu aceștia și rupând orice mijloc de comunicare cu ei.
În anul 2004 am divorțat legal urmând ca minorii să rămână în întreținera mea conform Sentinței civile dată de Tribunalul Brăila.În prezent locuiesc cu chirie în propietatea primăriei într-o cameră de 10.62 mp, fără utilități, apă potabilă, fără sursă de căldură pe timp de iarnă și cu  w.c. la comun.

Apa potabilă o cărăm în bidoane de plastic de 5 l de la cișmeaua din spatele blocului și din b…