Treceți la conținutul principal

Concertul vocal-simfonic in Sala de Concerte a Palatului "Lyra"

Consiliul Judetean Braila, Filarmonica "Lyra-George Cavadia" Braila si Primaria Municipiului Braila, va invita, vineri 30 iunie, incepand cu ora 19:00, in Sala de Concerte a Palatului "Lyra", la Concertul vocal-simfonic sustinut de soprana Adelina Diaconu, tenorul Adrian Marginean si Orchestra de camera a Filarmonicii "Lyra-George Cavadia", dirijata de Col. Petrea Gogu.
In program vor fi prezentate lucrari ale compozitorilor: Albert Ketelbey, Franz von Suppe, Johann Strauss, Franz Lehar, Aram Haciaturian, Georges Bizet, Emerich Kalman, Ernesto de Curtis, George Grigoriu, Carl Zeler, Leonard Bernstein, Giuseppe Verdi.
Pret Bilet: 20 lei.


Biletele se gasesc la sediul filarmonicii din Calea Calarasi Nr. 52(Casa Tineretului), de luni pana vineri intre orele 8:00 - 18:00.


VA ASTEPTAM!!!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

VIDEO: Salonul Naţional de Plastică Mică, premiat la vârsta majoratului!

- Virgil ANDRONESCU -


 Foto: Mosorescu Luminița-Alexandra Filiala Brăila a U.A.P. din România a organizat, sâmbătă, 3 iunie, 2017, la Galeriile de Artă din Brăila, vernisajul Salonului Național de Plastică Mică de la Brăila, Salon care a ajuns la cea de-a 18-a ediție. Prezentarea expoziției a fost făcută de președintele U.A.P.R. Filiala Brăila, scenograful Gheorghe Mosorescu - coordonator al acestui foarte important și de mare amploare proiect cultural, președinte al Filialei Brăila a U.A.P. din România și de către doamna director al Centrului Cultural Nicăpetre din Brăila, Maria Stoica.
Au expus un număr de 228 de artiști plastici: profesori ai Universităţilor de Arte din Bucureşti, Iaşi, Timişoara și Oradea. Iubitorii de artă au putut admira multitudinea de tablouri executate într-o paletă largă de tehnici de exprimare artistică, acestea reprezentând nume importante în arta plastică contemporană, cum ar fi: la secțiunea gravură - Zuzu Caratănase, la secțiunea pictură - Letitia Opris…

VIDEO: Valeriu Ion Găgiulescu a lansat ...Ca floarea câmpului... la Brăila

- Virgil ANDRONESCU -

La Biblioteca Județeană Panait Istrati din Brăila s-a desfășurat vineri, 9 iunie 2017, lansarea cărții … Ca floarea câmpului…, volum semnat de scriitorul Valeriu Ion Găgiulescu. Romanul a fost prezentat de poetul Alexandru Halupa și de jurnalistul Mihai Vintilă.
Evenimentul a avut loc la Secția Mediatecă și a fost moderat dr. Eduard Claudiu Brăileanu, șef serviciu în cadrul Bibliotecii. Înainte de începerea lansării s-a ținut un moment de reculegere pentru George Șerbu- soțul epigramistei Stela Șerbu-Răducan, decedat cu câteva zile în urmă. Apoi eanu a făcut o scurtă prezentare a autorului: Valeriu Ion Găgiulescu este poet, prozator şi eseist. Acesta a debutat în 1965 cu Microfabule în revista Clubul din Argeș și a avut colaborări la publicaţiile: Ancheta, Cetatea, Curierul Primăriei, Ecouri dunărene, Florile Dunării, Pietrele Doamnei, Steagul Roşu, Vocea a treia. A publicat următoarele volume: Amurg, roman publicat în anul 2008; Potcovarul lui Pegas, volum de po…

EVENIMENT LITERAR LA COLEGIUL NAȚIONAL ”NICOLAE BĂLCESCU”

- Virgil ANDRONESCU -

S-a desfășurat prima ediție a Festivalului de Poezie de la Dunăre la Carpați în perioada 8-9 iunie 2017. În prima zi a avut loc întâlnirea elevilor cu poeta, psiholog de profesie, Camelia Iuliana Radu. Programul a cuprins prezentarea biobibliografică a autoarei, aceasta fiind făcută de poeta Luminița Dascălu în calitate de moderator. 
Camelia Iuliana Radu a ținut o alocuțiune pe marginea poeziei contemporane, apoi s-a făcut prezentarea trilogiei apărute la Editura Singur, în anul 2015, susținută de scriitorul și prof. dr. Valentin Popa. A avut loc o lectură din volumul Oman; a urmat alocuțiunea-eseu despre munte-apă cu implicații spirituale, filosofice, psihice, susținută tot de poeta invitată; s-a lecturat din volumul Jucăm Lenin și s-a dialogat pe marginea acestui volum. În același timp s-a putut urmări și analiza o mică expoziție cu cărțile autoarei, o interesantă galerie cu grafică de carte conținând desenele Cameliei Iuliana Radu la propriul volum Oman și alte…

Jurnalistul TudorițaTarniță, triplă lansare de carte: Câmpia din noi, Micropoeme și Cobai într-o scoică

Vineri 16 iunie de la ora 17 la sala de lectură de la etajul unul al Bibliotecii Județene Panait Istrati va avea loc o triplă lansare de carte a jurnalistului Tudorița Tarniță. Avem în ordinea prezentării lor un volum de poezie intitulat Câmpia din noi, un volum Micropoeme și un volum de publicistică Cobai într-o scoică, toate apărute la editura InfoEST din Siliștea-Brăila.

Vor vorbi profesorul și scriitorul Valentin Popa, jurnalistul Vergil Matei, poetul Alexandru Halupa și editorul Mihai Vintilă. Programul cuprinde momente muzical-poetice susținute de actrița Wanessa Radu și de profesorul Florin Lazăr. Moderatori vor fi Dragoș Neagu directorul Bibliotecii Județene Panait Istrati și Caudiu Brăileanu. CITITI INTREG ARTICOLUL AICI: http://www.infoest.ro/stiri/cultura-brailei/Tudori%C8%9Ba-Tarni%C8%9B%C4%83-debuteaz%C4%83-cu-trei-c%C4%83r%C8%9Bi.htm

Concert de muzică barocă la Filarmonica Lyra din Brăila

- Virgil ANDRONESCU -

Sala de Spectacole a Filarmonicii Lyra din Brăila a găzduit marti, 30 mai, de la ora 19:00, un "Concert Simfonic - muzica baroca", cu Orchestra de Camera a Filarmonicii "Lyra-George Cavadia" din Braila, dirijata de colonelul Petrea Gogu. Au bucurat publicul soliștii: Cornelia Ghiorghiu la vioara; Iulia Sava - vioara; Doru Roșca la oboi.

 https://www.youtube.com/channel/UC9bLLOUw72enoWtAgwlfJ3g
Programul a cuprins muzică reprezentativă pentru perioada barocă a muzicii simfonice universale: Georg Friedrich Handel - Suita nr. 2 în Re Major (Muzica Apelor); Johan Sebastian Bach - Concertul pentru două viori și orchestră de coarde în re minor; Alessandro Marcello - Concert pentru oboi și orchestră de coarde; Georg Friedrich Handel - Concerto Grosso Op.6 Nr.1, în Sol Major "Foc de artificii".


Prezentarea evenimentului va fi realizată de profesor, Marilena Niculescu.

Sala de concerte a fost arhiplină!