vineri, decembrie 23, 2016

Seara dansanta la Lyra: Tango argentinian


Trei dintre bănuiţii de proxenetism, cercetaţi sub supraveghere judiciarăPoliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, au continuat activităţile într-un dosar privind infracţiunea de proxenetism şi, la data de 21 decembrie a.c., au mai reţinut un bărbat cercetat în această cauză.
         Faţă de acesta s-a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
         De asemenea, faţă de 2 bărbaţi suspectaţi de comiterea infracţiunii de proxenetism, care, iniţial, au fost arestaţi preventiv, instanţa de judecată a dispus schimbarea arestării preventive cu măsura controlului judiciar pe cauţiune, pe o perioadă de 60 de zile.
         Alţi 2 suspecţi sunt, în continuare, cercetaţi în stare de arest preventiv.
Reamintim că, începând cu anul 2014, cei 5 bărbaţi ar fi racolat, determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei de către mai multe tinere, în ţări din spaţiul Uniunii Europene, obţinând astfel importante foloase materiale.
         La data de 7 decembrie a.c., poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului de caz, au efectuat 12 percheziţii domiciliare, în municipiul Brăila, în urma cărora au fost ridicate, în vederea cercetărilor, aproximativ 400 de grame de bijuterii din aur, 25.000 de euro, 5.000 de lei şi 2.850 de lire.

·                    

Cercetată sub control judiciar pentru tâlhărie

Ieri, 22 decembrie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a dispus faţă de de femeia, de 51 de ani, domiciliată fără forme legale în municipiul Brăila, punerea în miscare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.
Reamintim că, la data de 06.12.2016, în jurul orei 16:10, cea în cauză ar fi deposedat-o, prin violenţă, pe o brăileancă, de 84 de ani, de un portofel ce conţinea bani şi bunuri personale, în timp ce se deplasa pe Aleea Mugurilor, din municipiul Brăila.

·                    

Siguranţa rutieră, prioritate a poliţiştilor

         În ziua de 22 decembrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier au acţionat pe arterele rutiere din municipiul şi judeţul Brăila, pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere, precum şi pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave.
Poliţiştii au constatat 58 de contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 13.350 de lei, şi au ridicat în vederea suspendării 4 permise de conducere.

·                    


Surprins la furat în supermarket

În ziua de 22 decembrie, la ora 16:00, agentul de pază care îşi efectua serviciul în incinta unui supermarket din municipiu a sesizat telefonic la poliţie faptul că a surprins o persoană care a sustras produse din unitate.
Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au identificat persoana respectivă, un tânăr, de 19 ani, din comuna Movila Miresii.
Prejudiciul este în valoare de 108 lei lei şi a fost recuperat.
Pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

CERCETAŢI SUB CONTROL JUDICIAR PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ ŞI SPĂLAREA BANILORÎn această săptămână, polițiștii brăileni de investigare a criminalităţii economice au efectuat 5 percheziţii într-o cauză în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi spălarea banilor, prin care s-ar fi cauzat un prejudiciu de aproape 540.000 de lei.

La data de 20 decembrie a.c., ofiţeri de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, au efectuat 5 percheziţii la domiciliile unor persoane şi sediile şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale din municipiul Brăila.

Activitățile au fost desfășurate într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Faţă de trei persoane, cu vârste cuprinse între 47 şi 58 de ani, procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile.

Aceştia sunt bănuiți că, în perioada 2012-2014, prin intermediul a trei societăţi comerciale, ar fi înregistrat în evidențele contabile cheltuieli nereale cu combustibili petrolieri.
Prin aceste operaţiuni s-ar fi urmărit sustragerea de la plata taxei pe valoarea adăugată şi a impozitului pe profit datorat bugetului de stat.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de aproximativ 540.000 de lei, iar suma rezultată din circuitul de spălare a banilor este de aproximativ                                    730.000 de lei.

ÎN SERVICIUL COMUNITĂȚII, DE CRĂCIUNPeste 150 de poliţişti brăileni vor fi la datorie, suplimentar față de dispozitivul curent, pentru ca sărbătoarea Crăciunului să fie petrecută în liniște și siguranță.

Poliţia Română este la datorie, în serviciul comunităţii, în perioada Crăciunului, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului, a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.

Cei peste 150 de poliţişti brăileni, care vor acționa suplimentar faţă efectivul curent de ordine şi siguranţă publică, au ca prioritate prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi intervenția rapidă atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul poliţiştilor care acționează în această perioadă, peste 110 sunt de la structurile de ordine publică, circa 10 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri, respectiv: transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

De asemenea, 60 de patrule auto de siguranţă publică vor acționa, zilnic, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Totodată, pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative și asigurarea fluenței traficului rutier, polițiștii brăileni vor folosi 66 de autospeciale, dintre care 8 dotate cu aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor.

Poliţiştii de la transporturi vor patrula, zilnic, pe 15 trenuri de călători, precum şi în 4 staţii şi triaje de cale ferată, şi vor fi prezenţi în zona portuară Brăila.

ACŢIUNI DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTII BRĂILENI, ÎN PREAJMA SĂRBĂTORILOR DE IARNĂÎn cursul zilei de 22 decembrie a.c., poliţiştii brăileni, împreună cu jandarmi, au acţionat pe raza municipiului, pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare a accidentelor rutiere.

Acţiunile poliţiştilor au vizat, în special, combaterea faptelor antisociale ce se comit în zona discotecilor, barurilor, cluburilor şi altor localuri de alimentaţie publică, verificarea legalităţii comercializării pomilor de Crăciun şi a produselor pirotehnice, depistarea şi sancţionarea persoanelor aflate sub influenţa băuturilor alcoolice ori a substanţelor psihoactive care conduc autovehicule.

Pe timpul activităţilor, au fost verificate 107 unităţi de alimentaţie publică, legitimate 280 de persoane, 172 fiind controlate corporal sumar şi 28 conduse la sediul poliţiei, şi oprite în trafic 145 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest 28 de conducători auto.

De asemenea, a fost constatată o infracţiune şi au fost aplicate 78 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 23.000 de lei.

Dintre amenzile aplicate, 37 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 31 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 6 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 2 la Legea 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol, iar 2 la alte acte normative.

Ca măsură complementară, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Exemplu:
          La ora 20:15, a fost depistat un brăilean, de 27 de ani, în incinta unei săli de jocuri, din municipiu, având asupra lui un cuţit tip briceag, în lungime totală de 22 cm.
         După efectuarea controlului corporal, acesta a fost condus la sediul poliţiei, unde i-a fost întocmit dosar penal pentru port şi folosirea fără drept de obiecte periculoase, conform Codului penal.

miercuri, decembrie 21, 2016

TAXIURILE DIN BRĂILA, VERIFICATE DE POLIŢIŞTIPoliţiştii au acționat, la nivel naţional, pentru verificarea legalități activității de taximetrie.

Ieri, 20 decembrie a.c., poliţiştii brăileni au acţionat, în municipiu şi oraşe, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport de persoane în regim de taxi.

Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate al serviciilor oferite.

Într-o singură zi, poliţiştii au verificat 98 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale. 

Dintre sancţiunile aplicate, 6 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi 13 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

De asemenea, pe parcursul activităților desfășurate, au fost constatate nereguli pentru care polițiștii brăileni au dispus reţinerea unui permis de conducere şi   retragerea unui certificat de înmatriculare.

Acțiunile desfășurate de Poliția Română pentru siguranța transportului public de persoane continuă şi în perioada următoare.

Doi tineri, identificaţi şi cercetaţi pentru furt de motorinăÎn dimineaţa zilei de 20 decembrie a.c., la ora 08:30, un tânăr, de 27 de ani, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, s-a prezentat la Postul de Poliţie Comunal Măraşu şi a semnalat că, în noaptea anterioară, persoane necunoscute i-au sustras cantitatea aproximativă de 40 litri de motorină din rezervorul autocamionului, care era parcat pe o stradă din localitatea Băndoiu.
După primirea sesizării, poliţiştii au demarat cercetările şi au identificat doi tineri, cu vârsta de 18 ani şi, respectiv, 19 ani, ambii din satul Băndoiu, comuna Măraşu, bănuiţi că ar fi comis furtul.
Combustibilul sustras a fost recuperat şi restituit păgubitului, iar pe numele suspecţilor a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

·                    

Acţiuni ale poliţiştilor brăileni, desfăşurate în această perioadă 

În cursul zilei de 20 decembrie, poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică au acţionat în municipiu, pentru prevenirea ilegalităţilor privind actele de comerţ, în special a comercializării brazilor şi materialelor pirotehnice, precum şi pentru combaterea faptelor săvârşite cu violenţă.
         Totodată, poliţiştii au acţionat şi pentru depistarea şi sancţionarea persoanelor care nu respectă regulile de circulaţie.
         Astfel, a fost controlată activitatea a 25 de unităţi economice, au fost legitimate 48 de persoane şi verificate în trafic 34 de autovehicule.
Pe parcursul acţiunii, au fost aplicate 35 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 5.375 de lei, dintre care 7 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 (republicată) pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 26 conform O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, şi 2 la Legea 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol.

·                    

Siguranţa rutieră, prioritate a poliţiştilor

         În ziua de 20 decembrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier au acţionat pe arterele rutiere din municipiul şi judeţul Brăila, pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere, precum şi pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave.
Poliţiştii au constatat 27 de contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 6.500 de lei.

P R O I E C T A L O R D I N I I D E Z I A ȘEDINȚEI ORDINARE A CONSILIULUI LOCAL MUNICIPAL BRĂILA DIN DATA DE 22.12.2016, SALA COMPANIEI DE UTILITĂȚI PUBLICE ”DUNĂREA” S.A., ORA 11:001) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului Brăila, pe anul 2016.

2) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Spitalului de Psihiatrie „Sf.Pantelimon” Brăila, pe anul 2016.

3) Proiect de hotărâre inițiat de consilierii locali municipali Păun Dan și Pătârlăgeanu Valentin, membri în Adunarea Generală a Acţionarilor la S.C. BRAICAR S.A. Brăila privind: Rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al S.C. BRAICAR S.A Brăila, la trimestrul IV 2016.

4) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Rectificarea bugetului general centralizat al municipiului Brăila, pe anul 2016.

5) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea execuției bugetului general centralizat al Municipiului Brăila întocmit pe cele două secțiuni, secțiunea de funcționare și secțiunea de dezvoltare, preliminat la trimestrul IV 2016.

6) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Stabilirea plafonului creanțelor fiscale care pot fi anulate pe anul 2016.

7) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Stabilirea impozitelor şi taxelor locale aplicabile în anul fiscal 2017.

8) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea preţurilor şi tarifelor pentru activitatea de întreţinere şi amenajare a zonelor verzi de pe raza Municipiului Brăila, începând cu data de 01.01.2017.

9) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea taxelor speciale practicate de Serviciul de Utilitate Publică de Administrare a Fondului Locativ şi a Cimitirelor Brăila‚ aplicabile în anul fiscal  2017.

10) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea Organigramei, a Statului de Funcții și a Regulamentului de Organizare şi Funcţionare ale SERVICIULUI DE UTILITATE  PUBLICĂ DE ADMINISTRARE A FONDULUI LOCATIV ȘI A CIMITIRELOR BRĂILA.

11) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Acordarea unui mandat special Primarului Municipiului Brăila, pentru a vota, în calitate de reprezentant al Municipiului Brăila în Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „ECO DUNĂREA” Brăila, cotizația membrilor asociați.

12) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea achiziționării serviciilor juridice de consultanță, asistență și reprezentare a S.C. „COMPANIA DE UTILITĂŢI PUBLICE DUNĂREA BRĂILA” S.A., în vederea susținerii Proiectului POS Mediu 2007 – 2013 „Reabilitarea și modernizarea sistemelor de apă și apă uzată în județul Brăila”.

13) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Avizarea modificării și a formei actualizate a Regulamentului serviciului de alimentare cu apă și de canalizare, cu anexele acestuia, părți integrante.

14) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea criteriilor definitive pentru stabilirea ordinii de prioritate în soluționarea cererilor de locuințe și în repartizarea locuințelor pentru tineri destinate închirierii, Municipiului Brăila.

15) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea încheierii convențiilor provizorii pentru anul 2017, privind acordarea de servicii de asistență socială, încheiate între Consiliul Local Municipal Brăila, prin Direcția de Asistență Socială și asociația/fundația selecționată în baza Legii nr.34/1998.

16) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Stabilirea costului mediu lunar de întreținere și a alocației zilnice de hrană în căminele pentru persoane vârstnice aflate în subordinea Consiliului Local Municipal Brăila.

17) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea Planului de acţiuni sau de lucrări de interes local pentru repartizarea orelor de muncă pentru anul 2017.

18) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea numarului de asistenți personali ai persoanelor cu handicap grav pentru anul 2017.

19) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Stabilirea numărului maxim lunar al legitimațiilor pentru care Direcția de Asistență Socială va asigura plata gratuității transportului urban cu mijloace de transport în comun de suprafaţă persoanelor cu handicap grav și accentuat, asistenților personali, cât și însoțitorilor acestora, pentru anul 2017.

20) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea Actului adițional nr.4/2016 la Contractul de delegare a gestiunii activităților de depozitare a deșeurilor din Municipiul Brăila către S.C. „TRACON” S.R.L. Brăila nr.34051/05.09.2011.

21) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea procesului – verbal de negociere al Comisiei speciale de punere în aplicare a H.C.L.M. nr. 4/2003, referitoare la din cadrul şedinţei din data de 22.11.2016.

22) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea indicatorilor tehnico – economici pentru obiectivul de investiții Modernizare Calea Galați, între POD Brăilița și DJ 221B, conform valorilor din ofertele câștigătoare.

23) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Exprimarea acordului Municipiului Brăila, pentru executarea unor lucrări de construire/desființare pe terenuri ce aparțin domeniului public și privat al Municipiului Brăila.

24) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Modificarea poziției nr.9 a Capitolului H – Terenurile și clădirile instituțiilor publice, din Inventarul Domeniului Public al Municipiului Brăila, actualizat prin H.C.L.M. nr.325/2011, prin schimbarea denumirii construcției C15 din ”Pavilion prosectură, ateliere și garaj” în ”Pavilion ateliere și garaj”.

25) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Modificarea și completarea pozițiilor nr.526 și de la nr.528 – 535 a Capitolului A – „Străzi”, completarea cu poziția nr.384 a Capitolului G6 – „Spații verzi”, completarea poziției 776 a Capitolului B – ”Sistemele de alimentare cu apă, cu terenurile aferente”, precum și completarea cu poziția nr.249 a Capitolului C – „Sisteme de canalizare și epurare ape uzate, cu terenurile aferente”, din Inventarul Domeniului Public al Municipiului Brăila, actualizat prin H.C.L.M. nr.325/30.09.2011, conform procesului – verbal de recepție la terminarea lucrărilor nr.39204/20.09.2016.

26) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Completarea poziției nr.89 a Capitolului H – Terenurile și clădirile instituțiilor publice, din Inventarul Domeniului Public al Municipiului Brăila, actualizat prin H.C.L.M. nr.325/2011, referitoare la COLEGIUL TEHNIC ”C.D. NENIȚESCU” BRĂILA, conform procesului – verbal de recepție la terminarea lucrării nr. 1437/03.03.2015.

27) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Completarea H.C.L.M. Brăila nr.102/29.03.2016 referitoare la „Exprimarea acordului Consiliului Local Municipal Brăila pentru transferul dreptului de proprietate asupra unor investiții realizate pe terenuri aparținând domeniului public al Municipiului Brăila, în conformitate cu prevederile art.2.15, alin.(1) din Regulamentul aprobat prin H.C.L.M. Brăila nr.199/29.07.2015”, cu completările ulterioare.

28) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Completarea H.C.L.M. Brăila nr.51/27.02.2009 referitoare la „Atestarea apartenenţei la domeniul privat al Municipiului Brăila, a unor imobile, în vederea înscrierii acestora în cartea funciară”.

29) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Încetarea dreptului de folosinţă gratuită asupra terenului situat în Brăila, str. Nicolae Iorga, nr. 47A (fostă str. Nicolae Iorga nr.47), în suprafaţă de 254,00 mp, NCP 20041, constituit prin H.C.L.M. nr. 261/30.09.2008 în favoarea doamnei BOBI ANAMARIA - GABRIELA.

30) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Încetarea dreptului de folosinţă gratuită asupra terenului situat în Brăila, str. Radu Portocală, nr. 18, în suprafaţă de 257,25 mp, NCP 76216, constituit prin H.C.L.M. nr. 430/16.12.2009 în favoarea domnului CIOBANU CONSTANTIN OVIDIU.

31) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea perfectării unui act adițional la Protocolul încheiat între Consiliul Local Municipal Brăila, prin Serviciul de Utilitate Publică de Administrare și Gospodărire Locală Brăila cu ASOCIȚIA DOG RESCUE ROMANIAN.

32) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Stabilirea componenței nominale a Consiliului Comunitar Consultativ la nivelul Municipiului Brǎila şi aprobarea Regulamentului de Organizare şi Functionare al Consiliului Comunitar Consultativ al Municipiului Brǎila.

33) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Alegerea preşedintelui de şedinţă pentru luna ianuarie 2017.

34) Alte probleme.                                                    P R I M A R,

                            VIOREL – MARIAN DRAGOMIR

Manifestari dedicate ZILEI REVOLUTIEI ROMÂNE ȘI A LIBERTĂȚII

Va transmitem programul manifestarilor dedicate ZILEI REVOLUTIEI ROMÂNE ȘI A LIBERTĂȚII, 22 decembrie 2016. Locul de desfăşurare: Piaţa Independenţei.

Ora 9.50-Întâlnirea oficialităţilor civile şi militare.

Ora 10.00-Ceremonial militar.

            -Semnalul Trompetuuli, Marşul de întâmpinare, Prezentarea onorului,salutul Drapelului de Luptă, Intonarea Imnului Naţional al României.

Ora 10.05-Serviciul religios, oficiat de soborul de preoţi.

Ora 10.15-Rostirea de alocuţiuni:

-          Mădălina Cochino-Prefectul Judeţului Brăila.

-          Reprezentantul asociaţiilor de revoluţionari.

Ora 10.25-Depuneri de coroane de flori la Troiţa Eroilor Revoluţiei, pe fundalul intonării  “Imnului Eroilor”.

            -Primarul Municipiului Brăila-dl. Viorel Marian Dragomir

            -Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila-dl. Francisk Iulian Chiriac.

            -Prefectul Judeţului Brăila- d-na Mădălina Cochino.

            -Entitatea coorganizatoare:Asociaţiile de revoluţionari.

-Entitatea coorganizatoare:Garnizoana Brăila.

Ora 10.55-Defilarea Gărzii de Onoare şi a Muzicii Militare.

Ora 11.00-Încheierea manifestărilor.

C. GUSATU
Director Executiv
Directia Cultura, Invatamant,
Sport si Turism
Primaria Municipiului Braila

Lansarea cărții „Robia germană - Brăila sub ocupația dușmanului (23 decembrie 1916 – 10 noiembrie 1918)”

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila vă invită vineri, 23 decembrie 2016, ora 17.00, la lansarea cărții „Robia germană - Brăila sub ocupația dușmanului (23 decembrie 1916 – 10 noiembrie 1918)”, semnată de Ioan Munteanu. Prezintă profesorii: Ioan S. Cârâc și Octavian Osanu, scriitorul Viorel Coman și Ion Volcu, șef birou în cadrul Bibliotecii. Evenimentul are loc la Sala de Lectură și este moderat de Dragoș Adrian Neagu, directorul instituției gazdă. Lansarea de carte va fi animată de un intermezzo muzical susținut de Lavinia și Iasmina Delighiosu, nepoatele autorului, coordonate de prof. Virgil Cernat.
“Descrierea celor doi ani de ocupație s-a vrut una obiectivă, întemeiată pe documentele de arhivă și mărturii scriptice ale unor trăitori ai evenimentelor” afirmă Ioan Munteanu, care a scris peste 20 de cărți despre cultura și istoria Brăilei. Vă așteptăm! Sărbători cu bine tuturor!

 Laura Caplea
Purtător de cuvânt
Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila

luni, decembrie 19, 2016

A merge cu trenul in Romania este traumatizant

- Virgil ANDRONESCU -

Spuneam candva ca a merge cu trenul in Romania este traumatizant. Am plecad azi de dimineta la ora 8:14 din Braila si am ajuns la ora 12:09 in Bucuresti. Pe bilet scria ca voi ajunge la 8:47. Ruta: Braila-Buzau-Ploiesti Sud-Bucuresti. Am mers ,,pas cu pas", in ritmul melcului, ruland cu o anumita teama pe sinele ce iarna se contracta iar vara se dilata, astfel ca trenurile ajung cu mari intarzieri fata de orarul propus calatorilor. Aproape 30 de ani de democratie si tot atatia de invechire si si deteriorare a infrastructurii CFR-ului. Am ajuns in Bucuresti. De aici am avut tren spre Rosiori de Vede, Teleorman, la ora 13:50 si am platit pentru 100 km tariful de 30 lei. Teoretic, trebuie sa ajung in Rosiori Nord la ora 15:28, dupa cum scrie pe bilet. Distanta Braila Bucuresti- 199 km, Bucuresti-Rosiori de Vede- 100 km. Nu mai punem la socoteala peisajul devenit sinistru nu din cauza iernii ci ,,datorita" pseudo-democratiei care lasa in urma sa ,,ruinele" socialismului multi-si-( co )laterat dezvoltat! Astept cu ,,nerabdare" sa parcurg traseul Rosiori de Vede-Turnu Magurele, traseu care cu trenul, inainte de '90 se facea in 30 min si care acum- post,,revolutionar" se parcurge in mai mult de o ora. Soarele musca cu dinti-i de fier, trenul continua sa mearga ,,pas cu pas" in ritm de melc, infrastructura democratica ramane aceeasi: de neinvins. Peisaje superbe...cand vreo fosta sau actuala localitate nu expune ochiului ,,vestigiile" unei societati casate de multa vreme. Drum bun Romania, pe aceeasi cale ferata nebanuit de contractata ori de dilatata...dupa vreme si vremuri!

duminică, decembrie 18, 2016

Poliţiştii l-au identificat şi i-au întocmit dosar penalLa data de 14.12.2016, ora 13:15, un bărbat, de 59 de ani, din municipiul Galaţi, a apelat numărul 112 şi sesizat Secţiei 3 de Poliţie Rurală Făurei faptul că persoane necunoscute au pătruns în curtea imobilului nelocuit, pe care îl deţine în localitatea Sătuc, comuna Galbenu, şi i-au sustras mai multe bunuri.
Poliţiştii Postului de Poliţie Comunal Galbenu au efectuat cercetări atât la faţa locului, cât şi în teren şi, la data de 16.12.2016, l-au identificat pe un localnic, de 47 de ani, bănuit de comiterea furtului.
În fapt, acesta ar fi intrat, prin efracţie, într-o anexă gospodărească aparţinând reclamantului şi ar fi sustras 5 cutii cu vopsea, 30 litri de vin şi 5 litri de ţuică, prejudiciul fiind de 200 de lei.
Poliţiştii continuă cercetările faţă de suspect, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

·                    

Depistat în timp ce comercializa bunuri fără documente

În ziua de 16 decembrie, la ora 15:00, poliţiştii de la Postul de Poliţie Comunal Şuţeşti l-au depistat, pe raza localităţii, pe un bărbat, de 32 de ani, din judeţul Harghita, care oferea spre vânzare două geci din imitaţie piele şi trei seturi de cuţite.
Întrucât acesta nu avea documente de provenienţă a bunurilor, poliţiştii le-au ridicat în vederea confiscării, iar lui i-au aplicat amendă contravenţională în valoare de 500 de lei, conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

·                    

Acţiuni pentru siguranţa rutieră

         În zilele de 16 şi 17 decembrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier au acţionat pe arterele rutiere din municipiul şi judeţul Brăila, pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere, precum şi pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave.
Astfel, poliţiştii au constatat 30 de contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 23.375 de lei, au ridicat în vederea suspendării 6 permise de conducere şi au retras un certificat de înmatriculare.
       
·                    

Accident rutier pe DE 584

Vineri, 16 decembrie, la ora 17:55, un bărbat, în vârstă de 55 de ani, din municipiul Brăila, în timp ce conducea microbuzul pe DE 584, dinspre Brăila către localitatea Albina, a efectuat manevra de întoarcere, moment în care a fost lovit în partea laterală stânga de autoturismul condus de către un bărbat, de 44 de ani, din comuna brăileană Viziru, care se deplasa în aceeași direcție de mers.
În urma impactului, şoferul autoturismului şi un copil de 4 ani, care se afla în autoturism, au fost transportaţi la spital, pentru îngrijiri şi investigaţii medicale, nefiind necesară internarea.
Cei doi şoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.
Poliţişti de la Serviciul Rutier au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă.

MANIFESTĂRI DEDICATE POETULUI MIHAI EMINESCU ȘI ZILEI CULTURII NAȚIONALE, LA MUZEUL BRĂILEI „CAROL I”

Muzeul Brăilei „Carol I” vă invită marți, 15 ianuarie 2019 , la manifestările dedicate poetului Mihai Eminescu și Zilei Culturii Națio...