Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din decembrie 18, 2016

Seara dansanta la Lyra: Tango argentinian

Trei dintre bănuiţii de proxenetism, cercetaţi sub supraveghere judiciară

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, au continuat activităţile într-un dosar privind infracţiunea de proxenetism şi, la data de 21 decembrie a.c., au mai reţinut un bărbat cercetat în această cauză. Faţă de acesta s-a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. De asemenea, faţă de 2 bărbaţi suspectaţi de comiterea infracţiunii de proxenetism, care, iniţial, au fost arestaţi preventiv, instanţa de judecată a dispus schimbarea arestării preventive cu măsura controlului judiciar pe cauţiune, pe o perioadă de 60 de zile. Alţi 2 suspecţi sunt, în continuare, cercetaţi în stare de arest preventiv. Reamintim că, începând cu anul 2014, cei 5 bărbaţi ar fi racolat, determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei de către mai multe tinere, în ţări din spaţiul Uniunii Europene, obţinând astfel importante foloase materiale. La data de 7 decembrie a.c., poliţişti…

CERCETAŢI SUB CONTROL JUDICIAR PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ ŞI SPĂLAREA BANILOR

În această săptămână, polițiștii brăileni de investigare a criminalităţii economice au efectuat 5 percheziţii într-o cauză în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi spălarea banilor, prin care s-ar fi cauzat un prejudiciu de aproape 540.000 de lei.
La data de 20 decembrie a.c., ofiţeri de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, au efectuat 5 percheziţii la domiciliile unor persoane şi sediile şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale din municipiul Brăila.
Activitățile au fost desfășurate într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor.
Faţă de trei persoane, cu vârste cuprinse între 47 şi 58 de ani,procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile.
Aceştia sunt bănuiți că, în perioada 2012-2014, prin intermediul a trei societăţi comerciale, ar fi înregistr…

ÎN SERVICIUL COMUNITĂȚII, DE CRĂCIUN

Peste 150 de poliţişti brăileni vor fi la datorie, suplimentar față de dispozitivul curent, pentru ca sărbătoarea Crăciunului să fie petrecută în liniște și siguranță.
Poliţia Română este la datorie, în serviciul comunităţii, în perioada Crăciunului, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului, a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.
Cei peste 150 de poliţişti brăileni, care vor acționa suplimentar faţă efectivul curent de ordine şi siguranţă publică, au ca prioritate prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi intervenția rapidă atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.
Din totalul poliţiştilor care acționează în această perioadă, peste 110 sunt de la structurile de ordine publică, circa 10 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri, respectiv: transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenţie rapidă …

ACŢIUNI DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTII BRĂILENI, ÎN PREAJMA SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ

În cursul zilei de 22 decembrie a.c., poliţiştii brăileni, împreună cu jandarmi, au acţionat pe raza municipiului, pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare a accidentelor rutiere.
Acţiunile poliţiştilor au vizat, în special, combaterea faptelor antisociale ce se comit în zona discotecilor, barurilor, cluburilor şi altor localuri de alimentaţie publică, verificarea legalităţii comercializării pomilor de Crăciun şi a produselor pirotehnice, depistarea şi sancţionarea persoanelor aflate sub influenţa băuturilor alcoolice ori a substanţelor psihoactive care conduc autovehicule.
Pe timpul activităţilor, au fost verificate 107 unităţi de alimentaţie publică, legitimate 280 de persoane, 172 fiind controlate corporal sumar şi 28 conduse la sediul poliţiei, şi oprite în trafic 145 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest 28 de conducători auto.
De asemenea, a fost …

TAXIURILE DIN BRĂILA, VERIFICATE DE POLIŢIŞTI

Poliţiştii au acționat, la nivel naţional, pentru verificarea legalități activității de taximetrie.
Ieri, 20 decembrie a.c., poliţiştii brăileni au acţionat, în municipiu şi oraşe, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport de persoane în regim de taxi.
Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate al serviciilor oferite.
Într-o singură zi, poliţiştii au verificat 98 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale. 
Dintre sancţiunile aplicate, 6 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi 13 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.
De asemenea, pe parcursul activităților desfășurate, au fost c…

Doi tineri, identificaţi şi cercetaţi pentru furt de motorină

În dimineaţa zilei de 20 decembrie a.c., la ora 08:30, un tânăr, de 27 de ani, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, s-a prezentat la Postul de Poliţie Comunal Măraşu şi a semnalat că, în noaptea anterioară, persoane necunoscute i-au sustras cantitatea aproximativă de 40 litri de motorină din rezervorul autocamionului, care era parcat pe o stradă din localitatea Băndoiu. După primirea sesizării, poliţiştii au demarat cercetările şi au identificat doi tineri, cu vârsta de 18 ani şi, respectiv, 19 ani, ambii din satul Băndoiu, comuna Măraşu, bănuiţi că ar fi comis furtul. Combustibilul sustras a fost recuperat şi restituit păgubitului, iar pe numele suspecţilor a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
·
Acţiuni ale poliţiştilor brăileni, desfăşurate în această perioadă
În cursul zilei de 20 decembrie, poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică au acţionat în municipiu, pentru prevenirea ilegalităţilor privind actele de comerţ, în sp…

P R O I E C T A L O R D I N I I D E Z I A ȘEDINȚEI ORDINARE A CONSILIULUI LOCAL MUNICIPAL BRĂILA DIN DATA DE 22.12.2016, SALA COMPANIEI DE UTILITĂȚI PUBLICE ”DUNĂREA” S.A., ORA 11:00

1) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului Brăila, pe anul 2016.
2) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Spitalului de Psihiatrie „Sf.Pantelimon” Brăila, pe anul 2016.
3) Proiect de hotărâre inițiat deconsilierii locali municipali Păun Dan și Pătârlăgeanu Valentin, membri în Adunarea Generală a Acţionarilor la S.C. BRAICAR S.A. Brăila privind: Rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al S.C. BRAICAR S.A Brăila, la trimestrul IV 2016.
4) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Rectificarea bugetului general centralizat al municipiului Brăila, pe anul 2016.
5) Proiect de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea execuției bugetului general centralizat al Municipiului Brăila întocmit pe cele două secțiuni, secțiunea de funcționare și secțiunea de dezvolta…

Manifestari dedicate ZILEI REVOLUTIEI ROMÂNE ȘI A LIBERTĂȚII

Va transmitem programul manifestarilor dedicate ZILEI REVOLUTIEI ROMÂNE ȘI A LIBERTĂȚII, 22 decembrie 2016. Locul de desfăşurare: Piaţa Independenţei.

Ora 9.50-Întâlnirea oficialităţilor civile şi militare.

Ora 10.00-Ceremonial militar.

            -Semnalul Trompetuuli, Marşul de întâmpinare, Prezentarea onorului,salutul Drapelului de Luptă, Intonarea Imnului Naţional al României.

Ora 10.05-Serviciul religios, oficiat de soborul de preoţi.

Ora 10.15-Rostirea de alocuţiuni:

-          Mădălina Cochino-Prefectul Judeţului Brăila.

-          Reprezentantul asociaţiilor de revoluţionari.

Ora 10.25-Depuneri de coroane de flori la Troiţa Eroilor Revoluţiei, pe fundalul intonării  “Imnului Eroilor”.

            -Primarul Municipiului Brăila-dl. Viorel Marian Dragomir

            -Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila-dl. Francisk Iulian Chiriac.

            -Prefectul Judeţului Brăila- d-na Mădălina Cochino.

            -Entitatea coorganizatoare:Asociaţiile de revoluţionari.

-Entitatea coorganizatoa…

Lansarea cărții „Robia germană - Brăila sub ocupația dușmanului (23 decembrie 1916 – 10 noiembrie 1918)”

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila vă invită vineri, 23 decembrie 2016, ora 17.00, la lansarea cărții „Robia germană - Brăila sub ocupația dușmanului (23 decembrie 1916 – 10 noiembrie 1918)”, semnată de Ioan Munteanu. Prezintă profesorii: Ioan S. Cârâc și Octavian Osanu, scriitorul Viorel Coman și Ion Volcu, șef birou în cadrul Bibliotecii. Evenimentul are loc la Sala de Lectură și este moderat de Dragoș Adrian Neagu, directorul instituției gazdă. Lansarea de carte va fi animată de un intermezzo muzical susținut de Lavinia și Iasmina Delighiosu, nepoatele autorului, coordonate de prof. Virgil Cernat.
“Descrierea celor doi ani de ocupație s-a vrut una obiectivă, întemeiată pe documentele de arhivă și mărturii scriptice ale unor trăitori ai evenimentelor” afirmă Ioan Munteanu, care a scris peste 20 de cărți despre cultura și istoria Brăilei. Vă așteptăm! Sărbători cu bine tuturor!

 Laura Caplea
Purtător de cuvânt
Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila

A merge cu trenul in Romania este traumatizant

- Virgil ANDRONESCU -

Spuneam candva ca a merge cu trenul in Romania este traumatizant. Am plecad azi de dimineta la ora 8:14 din Braila si am ajuns la ora 12:09 in Bucuresti. Pe bilet scria ca voi ajunge la 8:47. Ruta: Braila-Buzau-Ploiesti Sud-Bucuresti. Am mers ,,pas cu pas", in ritmul melcului, ruland cu o anumita teama pe sinele ce iarna se contracta iar vara se dilata, astfel ca trenurile ajung cu mari intarzieri fata de orarul propus calatorilor. Aproape 30 de ani de democratie si tot atatia de invechire si si deteriorare a infrastructurii CFR-ului. Am ajuns in Bucuresti. De aici am avut tren spre Rosiori de Vede, Teleorman, la ora 13:50 si am platit pentru 100 km tariful de 30 lei. Teoretic, trebuie sa ajung in Rosiori Nord la ora 15:28, dupa cum scrie pe bilet. Distanta Braila Bucuresti- 199 km, Bucuresti-Rosiori de Vede- 100 km. Nu mai punem la socoteala peisajul devenit sinistru nu din cauza iernii ci ,,datorita" pseudo-democratiei care lasa in urma s…

Poliţiştii l-au identificat şi i-au întocmit dosar penal

La data de 14.12.2016, ora 13:15, un bărbat, de 59 de ani, din municipiul Galaţi, a apelat numărul 112 şi sesizat Secţiei 3 de Poliţie Rurală Făurei faptul că persoane necunoscute au pătruns în curtea imobilului nelocuit, pe care îl deţine în localitatea Sătuc, comuna Galbenu, şi i-au sustras mai multe bunuri. Poliţiştii Postului de Poliţie Comunal Galbenu au efectuat cercetări atât la faţa locului, cât şi în teren şi, la data de 16.12.2016, l-au identificat pe un localnic, de 47 de ani, bănuit de comiterea furtului. În fapt, acesta ar fi intrat, prin efracţie, într-o anexă gospodărească aparţinând reclamantului şi ar fi sustras 5 cutii cu vopsea, 30 litri de vin şi 5 litri de ţuică, prejudiciul fiind de 200 de lei. Poliţiştii continuă cercetările faţă de suspect, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
·
Depistat în timp ce comercializa bunuri fără documente
În ziua de 16 decembrie, la ora 15:00, poliţiştii de la Postul de Poliţie Comunal Şuţeşti l-au depistat, pe raza localităţi…