joi, iunie 23, 2016

O zi minunata, petrecuta de sarbatoarea Cosiei, in comuna Cerna din judetul Tulcea

- Virgil ANDRONESCU -


Comuna Cerna aflata in nordul Dobrogei din judetul Tulcea, pe data de 28 mai a.c., a fost gazda unei sezatori ,,inter-etnice, cu datini, joc si voie buna”- dupa cum anunta atunci organizatoarea evenimentului, Gabriela Popa, directorul revistei Infozone.

Sezatoarea a fost realizata in cadrul evenimentului traditional local numit ,,Cosie” care s-a aflat deja la a IV-a editie.



Anul acesta au fost invitatţi şi au răspuns cu drag: Ansamblul „Tuna” al Uniunii Democrate Turce din Tulcea; Ansamblul ,,Odyssea” al Tineretului Elen din Tulcea;  Zouzounia- ansamblul juniorilor ai Tineretului elen Tulcea; Grupul de instrumentisti armonici comuna Peceneaga, judetul Tulcea; Ansamblul „Spicul” junior din comuna Siliştea, judeţ Brăila; Ansamblul „Chindia” din comuna Jitia, judeţ Vrancea; Ansamblul „Katiusa” al rusilor lipoveni din Mahmudia, judet Tulcea; Ansamblul de cantece traditionale lipovenesti „Juraveli” din comuna Jurilovca, judet Tulcea; Ansamblul de dansuri traditionale bulgaresti „Sfitilina” din comuna Jurilovca, îndragita solista de muzica armaneasca Corina Elena Badea si grupul de copii dansatori imbracati in port traditional armanesc şi grupul vocal din comuna Turcoaia, judet Tulcea (solisti Nistor Elena şi Gherghişan Narcis).


Gazde au fost Ansamblul de dansuri traditionale meglene ,,Altona” din comuna Cerna. Mai trebuie amintit ca evenimentul s-a desfasurat in zona Noului Stadion, unde a avut loc si un Targ de produse traditionale. Programul a debutat cu primirea oficiala a formatiilor artistice la Primaria Cerna; apoi in parada portului popular pana la stadion unde s-a jucat Hora dobrogeana. 


Apoi, în deschidere preşedintele Consiliului Judetean Tulcea, dl. Horia Teodorescu, institutie care a si finantat organizarea evenimentului, a multumit autoritatilor locale pentru implicare in promovarea traditiilor rurale si a dat startul evenimentului.

Cosia- intrecerea de cai,  a avut loc la pranz si anul acesta au fost premiati caii si calaretii cu diplome si saci cu produse specifice.
Evenimentul a fost prezentat de catre directorul revistei rurale InfoZone, Gabriela Popa. 


Cosia este un vechi obicei de intrecere intre cai, ce se organiza anual in comuna Cerna in perioada interbelica. Cernenii cresteau special cai pentru curse. Cosia s-a desfasurat pe un traseu de 1 km.” 

Am participat cu mare drag la Sezatoarea de la Cerna si, inca odata, am fost profund impresionat de toti cei aflati acolo: ansambluri si grupuri artistice cat si de iubitorii de folclor, de muzica populara autentica. 


A fost o bucurie nespusa sa particip, organizarea si desfasurarea evenimentului campenesc m-au incantat si tot ceea ce am vazut ca s-a petrecut in acea zi minunata de 28 mai.

miercuri, iunie 22, 2016

Si editia a II-a a Festivalului Branzei de Gulianca a fost una de mare anvergura si important succes

- Virgil ANDRONESCU -


Festivalul Branzei de Gulianca, modul cel mai frumos si curat de a transforma in brand national un produs 100% brailean.


Primaria comunei Salcia Tudor din judetul Braila, Asociatiile Crescatorilor de Ovine din comuna Salcia Tudor- locatia Gulianca, Scoala Gimnaziala de la Salcia Tudor, Ansamblurile folclorice ,,Tudorencele" si ,,Mugurii tudorencelor" impreuna cu Revista regionala de informare rurala Infozone, au fost organizatorii celei de a II-a editii a Festivalului Branzei de Gulianca. Festivalul s-a desfasurat in zilele de sambata 14 mai si duminica 15 mai a.c. in satul Gulianca, comuna Salcia Tudor din judetul Braila.
Aceasta a II-a editie a inceput sambata, 14 mai 2016, la ora 9.00 cu un seminar tematic in incinta Căminului Cultural din Gulianca. Dupa acest prim moment a urmat o scurta vizită la o stână şi la o fermă din apropierea locului de desfasurare a manifestarilor folclorice. 



De la orele 12.00 pana la orele 12.15 s-a produs deschiderea efectiva a festivalului cu un  cuvânt de bun venit adresat de personalitatile locale importante implicate in eveniment: primarul comunei Salcia Tudor, domnul Moroiu Florin; directorul Direcţiei Agricole Brăila, domnul Cişmaş Traian şi directorul Revistei InfoZone, jurnalista Gabriela Popa.


Incepand cu orele 12.15 au intrat Ansamblurile Folclorice: "Mugurii Tudorencelor" din comuna Salcia Tudor, judeţul Brăila; "Grâuşorul", comuna Gura Ialomiţei, judeţ Ialomiţa; Ansamblul de dansuri tradiţionale meglene "Altona", comuna Cerna din judeţul Tulcea, dupa care a urmat un mini-recital Paula Elena Rusu din Braşov. Orele 14.00 au continuat jocul si voia buna cu Ansamblul Folcloric "Vatra Hărmanului" din comuna Hărman, judeţul Braşov; Ansamblul Folcloric "Spicul", comuna Siliştea, judeţ Brăila; Grupul Vocal Feminin "Mirceanca" din comuna Mircea Vodă, judeţ Brăila; Ansamblul Folcloric "Sireţeanca" reprezentand comuna Vădeni din judeţ Brăila; Ansamblul Folcloric "Vulturaşii", comuna Mircea Vodă, judeţ Brăila; Ansamblul Folcloric "Colindătorii" al Cercului Militar din Galaţi.
Un recital extraordinar a fost susţinut de îndrăgita solistă de muzică populară Adriana Bucevschi de la Radauti, judeţ Suceava care a incantat publicul, prezent in numar mare, la petrecerea campeneasca. 



Ziua de sambata a continuat in ritmul muzicii populare autentice cu Ansamblul Folcloric "Chindia", comuna Jitia din judeţul Vrancea; Ansamblul Folcloric "Muşeţeanca" de la Însurăţei, judetul Brăila.  Seara de sambata s-a incheiat cu un recital de neuitat al binecunoscutilor interpreti braileni Marioara şi sotul acesteia Viorel Radu. 


Duminica, 15 mai, cea de a doua zi a Festivalului Branzei de Gulianca a fost deschisa la ora 11.00 cu un program folcloric sustinut dinamic de Ansamblul "Mugurii Tudorencelor" din comuna Salcia Tudor si a continuat cu Ansamblul Folcloric "Ştefan Lăutarul", comuna Unirea din judeţul Brăila. Din judeţul Bacău, comuna Agaş au sosit la festival Ansamblul Folcloric "Muguraşii". Pogramul a continuat cu Grupul Vocal Bărbătesc “Ionul”; Ansamblul Folcloric "Floricica", comuna Gropeni, judeţ Brăila; Ansamblul Folcloric "Zestrea Branului", comuna Bran, judeţul Braşov; Ansamblul Folcloric" Spicul" Senior al comunei Siliştea din judeţul Brăila.
Recitalul extraordinar Florin Bota din Cluj a intrerupt seria de ansambluri si grupuri vocal-instrumentale. 
De la ora 16.00 spectacolul a continuat cu Ansamblurile Folclorice "Cununiţa Satului", comuna Lieşti, judeţul Galaţi si Ansamblul Folcloric "Moştenitorii" din Chişinău veniţi special pentru un spectacol de excepţie.
Cel de-al doilea recital al zilei de duminică i-a aparţinut solistului de muzică populară Sorin Filip din Suceava care a interpretat melodii bucovinene specifice şi cu mare succes la public. Apoi, ansamblurile folclorice si-au reluat programul: "Dunărenii", comuna Chiscani, judeţul Brăila; Ansamblul Folcloric " Rapsodia Vultureană" a comunei Vulturu din judeţul Vrancea; Ansamblul Folcloric "Romaniţa", comuna Romanu, judeţ Brăila. De la orele 19.30 doamna muzicii populare romanesti, Elisabeta Turcu a sustinut recitalul de final al festivalului, ridicând la joc intreg publicul prezent.
La final de festival s-au acordat premii pentru ,,cel mai frumos berbec”, ,,cea mai frumoasă oaie”. 
Evenimentul si-a propus si de aceasta data cunoasterea, pastrarea, promovarea si reinvierea traditiilor si obiceiurilor pastorale specifice comunei Salcia Tudor din judetul Braila cat si din comunele invitate, prin revitalizarea si valorificarea acestora. Dar principalul scop al Festivalului este acela de a promova unicul brand al judetului Braila: Branza de Gulianca! Astfel unicul brand al judeţului Brăila- ,,Brânza de Gulianca” a fost omagiat printr-un festival de mare exceptie pe teritoriul judetului Braila. La fel ca si prima ediţie a Festivalului ,,Brânzei de Gulianca”, gazdele si organizatorii acestuia s-au ridicat la asteptarile publicului iubitor si pastrator de traditii, obiceiuri si folclor authentic. Evenimentul incheiat duminica, 15 mai a.c., a fost inchis cu un scurt cuvant al primarului Moroiu Florin si cu indemnul jurnalistei Gabriela Popa- director al Revistei Infozone, de promovare a unicului brand al judeţului Brăila, respectiv brânza de Gulianca şi continuarea procesului de certificare a acestuia ca produs tradiţional românesc. Pe parcursul celor doua zile insorite de Festival ansamblurile folclorice participante cat si vedetele invitate au primit Diplome de Participare si Excelenta dar si Trofeul Festivalului.



De ce a trebuit sa existe un festival al brânzei? Cu ce este mai importanta brânza de Gulianca decât brânza făcută pe alte meleaguri?
Gabriela Popa reitereaza ,,Povestea naşterii acestui festival este una simpla dar interesantă în acelaşi timp. E ceva obişnuit să mergi la piaţă în fiecare sfârşit de săptămână şi să cumperi cele de trebuinţă în bucătăria fiecărei familii... Într-o sâmbătă de noiembrie a anului trecut, am mers în ,,Piaţa Mare” din Brăila cu dorinţa de a cumpăra, printre altele, şi brânză. Aveam locul şi omul de la care cumpăram mereu, dar în acea zi nu l-am mai găsit şi am fost nevoită să cumpăr brânză de la o altă persoană. Pentru a avea garanţia calităţii am gustat mai întâi şi apoi, după ce am simţit că papilele gustative erau deosebit de încântate, am cumpărat... Am pus mai multe întrebări vânzătorului şi după ,,interviu" am aflat că acesta venea din satul Gulianca, comuna Salcia Tudor. Omul, ţăran autentic, mi-a spus că această este Brânză de Gulianca. Auzisem că ar fi un brand al Brăilei dar când am ajuns acasă am început să caut pe internet informaţii despre această brânză. Aşa am aflat de pe site-ul primăriei Salcia Tudor că brânza de Gulianca este un sortiment de brânză obţinut din lapte de oaie, dar care o diferenţiază la gust de celelalte feluri de solul sărat pe care pasc oile în satul Gulianca. Tot aşa am descoperit şi că autorităţile locale de acolo luptă să înregistreze acest produs ca brand tradiţional şi european şi aşa mi-a venit ideea organizării festivalului. Am mers la domnul Primar al comunei Salcia Tudor să-i propun proiectul şi aşa a luat naştere acest eveniment”.

 
Jurnalista Gabriela Popa, director al revistei ,,Infozone”, este initiatoare si coordonatoarea principala a Festivalului, aceasta realizand- prin intermediul revistei, promovarea tuturor valorilor economico-social-culturale din judeţul Brăila şi din alte judeţe. 
Foto: Nicu IORGA
Au fost două zile obositoare, dar am trăit sentimente şi stări de gratie alaturi de interpreti renumiti si am admirat dragostea pentru folclor a cetatenilor prezenti la eveniment! Si de aceasta data, parteneri media pentru susţinerea şi promovarea Festivalului Branzei de Gulianca au fost: postul de Radio Antena Satelor prin prezenta realizatorului de emisiuni Dan Voicu, ziarul online  www.news4diaspora.net şi http://romaniamereuabsenta.blogspot.com .

marți, iunie 21, 2016

Cetăţeni iordanieni depistaţi cu şedere ilegală în Brăila



Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Biroul pentru Imigrări al judeţului Brăila au desfăşurat, în data de 20 iunie a.c., o acţiune în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică, având în vedere manifestările asociate „Rusaliilor Ortodoxe” şi de  prevenire şi combatere a şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

Cu această ocazie, au depistat cu şedere ilegală, doi bărbaţi, cu vârste de 35, respectiv 50 de ani, care, la expirarea dreptului de şedere conferit de viză, nu au părăsit România.

 Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de Imigrări au emis pe numele cetăţenilor iordanieni decizii de returnare de pe teritoriul României, prin care sunt obligaţi să părăsească ţara în cel mult 15 zile.
Totodată, persoanele au fost sancţionate contravenţional cu amendă, în valoare totală de 800 lei, conform prevederilor O.U.G. 194/2002, cu modificările şi completările ulterioare, privind regimul străinilor în România. 

Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi, pentru orice aspect privind aplicarea prevederilor legale, la sediul Biroului pentru Imigrări al judeţului Brăila, din strada Ana Aslan nr.39, la numărul de telefon 0239-606100, sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro.

Infracţiuni la regimul rutier



La data de 19 iunie a.c., ora 18:40, poliţişti din cadrul Biroului Rutier l-au depistat pe un tânăr, în vârstă de 28 de ani, în timp ce conducea autoturismul pe strada Eroilor din municipiu,  având dreptul de a conduce suspendat.
          Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că avea în aerul expirat o alcoolemie de 0,27 mg/l, iar pe numele său a fost întosmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

·                     
         
          La data de 19 iunie, în jurul orei 21:00, un brăilean, în vârstă de 32 de ani,  în timp ce conducea autoturismul pe raza localităţii Chişcani, pe DJ 212, la intersecția cu strada Mateiu Caragiale, a intrat în coliziune cu un alt autoturism, care era parcat în afara părții carosabile.
          În urma testării acestuia cu aparatul etilotest a rezultat că avea în aerul expirat o alcoolemie de 1,07 mg/l, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge.
          În urma accidentului nu au rezultat victime, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

·                     

         La aceeaşi dată, în jurul orei 23:40, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Însurăţei, l-au oprit în trafic pe un localnic, în vârstă de 52 de ani, în timp ce se deplasa cu autoturismul, pe strada Lacu Rezii, fără a deţine permis de conducere.
         Bărbatul a refuzat testarea cu aparatul etilotest şi a fost condus la Centrul Medical de Permanență Însurăței în vederera recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcolemiei, refuzând şi acest lucru.
         În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a constatat faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
         Pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi fără permis de conducere.

·                     

         La data de 19 iunie, orele 19:45, poliţiştii Secției 3 de Poliție Rurală Făurei au fost sesizați, prin apel 112, de către un tânăr, în vârstă de 29 de ani, despre faptul că pe DJ 203A, în satul Zamfirești, comuna Galbenu,  a avut loc un accident rutier cu victime.
         Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat că cele sesizate se confirmă, în sensul că un localnic, în vârstă de 56 de ani, în  timp ce conducea un tractor agricol pe raza localităţii, circulând pe direcția Vișani – Galbenu, a evitat un autoturism care venea din sens opus şi a pierdut controlul volanului, intrând într-un gard, situat pe partea dreaptă a drumului.
         În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a unui alt bărbat, în vârstă de 50 de ani, care se afla pe aripa stângă a tractorului, fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila în vederea acordării de îngrijiri medicale.
         Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i reținut permisul de conducere, iar pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

·                     

În cursul zilei de ieri, la ora 19:20, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier l-au depistat pe un brăilean, în vârstă de 33 de ani, în timp ce conducea autoturismul pe  DN 23, pe raza localităţii Corbu Nou, având autorizaţia de circulaţie provizorie expirată din data de 02 iunie a.c.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul  fiind negativ, iar în cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul neînmatriculat.

·                     

Tot ieri, în jurul orei 20:00, un gălăţean, în vârstă de 25 de ani, a fost depistat în trafic, pe DE 584, în afara localităţii Lanurile, în timp ce conducea autoturismul având dreptul de a conduce autovehicule suspendat.
Poliţiştii i-au întocmit acestuia dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul de către o persoană având dreptul de a conduce suspendat.
 
·                     

Acţiuni pentru siguranţa rutieră
         
          În zilele de 19 şi 20 iunie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier au acţionat pe arterele rutiere din municipiul şi judeţul Brăila, pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere, precum şi pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave.
Astfel, poliţiştii au constatat 212 contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 64.250 de lei şi au ridicat în vederea suspendării 12 permise de conducere.

·                     

Ieri, între orele 15:00-21:00, efective de poliţişti din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier, precum şi din cadrul Poliţiilor Orăşeneşti au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii excesului legal de viteză.
Astfel, au fost aplicate 127 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 78 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, au fost ridicate în vederea suspendării trei permise de conducere şi au fost reţinute două certificate de înmatriculare.
Valoarea totală a amenzilor este de 33.620 de lei.

·                     

Acţiuni pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice

Tot ieri, poliţişti din cadrul Biroului de Ordine Publică şi Biroului Criminalistic, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila au acţionat pe raza municipiului, în scopul prevenirii şi combaterii faptelor săvârşite cu violenţă, şi al respectării ordinii şi liniştii publice.
Echipele care au participat la aceste activităţi au efectuat controale la 11 societăţi comerciale, au legitimat 32 de persoane şi au verificat 3 autovehicule.
Poliţiştii au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.100 lei, în conformitate cu prevederile Legii 61/1991 (republicată) pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Teatrul brailean ,Cărăbuş, turneu de mare succes în Spania

- Virgil ANDRONESCU -



Prin amabilitatea si munca domnului Ionut Codarla, referent organizator spectacole in cadrul institutiei, Teatrul pentru copii „Cărăbuş” din municipiul Brăila a efectuat un turneu în Spania, copiii oraşului Zaragoza fiind încântaţi de reprezentaţiile oferite de trupa brăileană. Piesa prezentată spectatorilor, veniţi în număr mare la spectacole, i-a purtat pentru mai mult de o oră în minunata lume a poveştilor atât pe copii cât şi pe părinţii şi bunicii acestora.

Bucuria copilăriei prezente cât şi retrăirea acesteia s-au dovedit a fi o magică realitate dar şi o dulce aducere aminte petru cei mici dar şi pentru cei mari în seara zilei de 25 aprilie 2016. Piesele trupei brăilene s-au jucat pe scena Teatrului de las Esquinas din Zaragoza, evenimentul fiind organizat de către Asociaţia Rumanos sin Fronteras.
Piesele “Ursul păcălit de vulpe” si “Cei trei purcelusi” au avut parte de un public numeros. Distribuţia din „Ursul Păcălit de vulpe” fiind: Iulian Gheorghe – ursul, Daniela Antonescu – vulpea, Aurora Popescu – povestitorul, Gabriela Picuş – mânuitor de păpuşi şi Liliana Alexandrescu – mânuitor de păpuşi.
Iulian Gheorghe: „Bietul Urs! De fiecare dată când are de-a face cu Vulpea cea vicleană îşi pierde iarăşi coada pe care noi, oamenii mari ori copii am bănuit că era stufoasă la fel cum este astăzi coada vulpii şi rămâne cu un ciot de codiţă de râd toţi copiii de el . De ani şi ani povestea este la fel, de ani şi ani actorii Teatrului de Păpuşi Brăila încântă... cititi intreg articolul aici: http://www.infoest.ro/stiri/cultura-brailei/teatrul-carabus-braila-un-turneu-de-succes-in-spania.htmhttp:

Multumiri colegilor de la ziarul Gazeta de Spania www.gazetadespania.es

duminică, iunie 19, 2016

Infracţiuni la regimul rutier



La data de 17 iunie a.c., ora 12:00, un brăilean, în vârstă de 42 de ani, în timp ce conducea autoturismul pe Bulevardul Independenței, în direcţia străzii General Eremia Grigorescu, a surprins și accidentat o femeie, în vârstă de 62 de ani, din municipiu,  care se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure. 
Pietonul a suferit vătămări corporale şi a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila în vederea acordării de îngrijiri medicale, fiind necesară internarea.
Ambii participanţi la trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar în cauză a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. 
 
·                     

La data de 18 iunie, în jurul orei 18:15, poliţiştii Secţiei 1 de Poliţie Rurală Brăila, l-au depistat în trafic, pe raza localităţii Râmnicelu, pe un localnic, în vârstă de 30 de ani, care conducea un moped fără a deţine permis de conducere.
De asemenea, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că mopedul nu este înregistrat în circulaţie.
Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat şi fără a deţine permis de conducere.


·                     

Ieri, în jurul orei 18:30,  un brăilean, în vârstă de 35 de ani, a căzut de pe bicicletă în timp ce se deplasa cu aceasta pe DJ 221B, pe raza localităţii Baldovineşti.
În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală a bărbatului, care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, pentru acordarea îngrijirilor medicale necesare, fără a rămâne internat.
Biciciclistul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,63 mg/l, iar în cauză a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

·                     

Tot ieri,  la aceeaşi oră, un bărbat, în vârstă de 45 de ani, din București, a fost depistat în timp ce conducea autoturismul pe  DE 584, pe raza localităţii Valea Cânepii, având dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat.

·                     

Acţiuni pentru siguranţa rutieră
         
          În zilele de 17 şi 18 iunie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier au acţionat pe arterele rutiere din municipiul şi judeţul Brăila, pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere, precum şi pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave.
Astfel, poliţiştii au constatat 209 contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 79.600 lei, au ridicat în vederea suspendării 11 permise de conducere şi au retras 2 certificate de înmatriculare.

CONSILIUL JUDETEAN BRAILA, Dosar III-E-4

 ORDINE  DE ZI a sedintei ordinare a Consiliului Judetean Braila din data de 20 decembrie 2018,    ora 09.00, Sala Mare a Palatului ...