Postări

Se afișează postări din iunie 19, 2016

O zi minunata, petrecuta de sarbatoarea Cosiei, in comuna Cerna din judetul Tulcea

Imagine
- Virgil ANDRONESCU -


Comuna Cerna aflata in nordul Dobrogei din judetul Tulcea, pe data de 28 mai a.c., a fost gazda unei sezatori ,,inter-etnice, cu datini, joc si voie buna”- dupa cum anunta atunci organizatoarea evenimentului, Gabriela Popa, directorul revistei Infozone.
Sezatoarea a fost realizata in cadrul evenimentului traditional local numit ,,Cosie” care s-a aflat deja la a IV-a editie.


Anul acesta au fost invitatţi şi au răspuns cu drag: Ansamblul „Tuna” al Uniunii Democrate Turce din Tulcea; Ansamblul ,,Odyssea” al Tineretului Elen din Tulcea;Zouzounia- ansamblul juniorilor ai Tineretului elen Tulcea; Grupul de instrumentisti armonici comuna Peceneaga, judetul Tulcea; Ansamblul „Spicul” junior din comuna Siliştea, judeţ Brăila; Ansamblul „Chindia” din comuna Jitia, judeţ Vrancea; Ansamblul „Katiusa” al rusilor lipoveni din Mahmudia, judet Tulcea; Ansamblul de cantece traditionale lipovenesti „Juraveli” din comuna Jurilovca, judet Tulcea; Ansamblul de dansuri traditionale bulga…

Si editia a II-a a Festivalului Branzei de Gulianca a fost una de mare anvergura si important succes

Imagine
- Virgil ANDRONESCU -


Festivalul Branzei de Gulianca, modul cel mai frumos si curat de a transforma in brand national un produs 100% brailean.

Primaria comunei Salcia Tudor din judetul Braila, Asociatiile Crescatorilor de Ovine din comuna Salcia Tudor- locatia Gulianca, Scoala Gimnaziala de la Salcia Tudor, Ansamblurile folclorice ,,Tudorencele" si ,,Mugurii tudorencelor" impreuna cu Revista regionala de informare rurala Infozone, au fost organizatorii celei de a II-a editii a Festivalului Branzei de Gulianca. Festivalul s-a desfasurat in zilele de sambata 14 mai si duminica 15 mai a.c. in satul Gulianca, comuna Salcia Tudor din judetul Braila.
Aceasta a II-a editie a inceput sambata, 14 mai 2016, la ora 9.00 cu un seminar tematic in incinta Căminului Cultural din Gulianca. Dupa acest prim moment a urmat o scurta vizită la o stână şi la o fermă din apropierea locului de desfasurare a manifestarilor folclorice. 


De la orele 12.00 pana la orele 12.15 s-a produs deschiderea efecti…

Cetăţeni iordanieni depistaţi cu şedere ilegală în Brăila

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Biroul pentru Imigrări al judeţului Brăila au desfăşurat, în data de 20 iunie a.c., o acţiune în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică, având în vedere manifestările asociate „Rusaliilor Ortodoxe” şi deprevenire şi combatere a şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.
Cu această ocazie, au depistat cu şedere ilegală, doi bărbaţi, cu vârste de 35, respectiv 50 de ani, care, la expirarea dreptului de şedere conferit de viză, nu au părăsit România.
Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de Imigrări au emis pe numele cetăţenilor iordanieni decizii de returnare de pe teritoriul României, prin care sunt obligaţi să părăsească ţara în cel mult 15 zile. Totodată, persoanele au fost sancţionate contravenţional cu amendă, în valoare totală de 800 lei, conform prevederilor O.U.G. 194/2002, cu modificările şi completările ulterioare, privind regimul străinilor în România.
Facem apel către toţi cetăţen…

Infracţiuni la regimul rutier

La data de 19 iunie a.c., ora 18:40, poliţişti din cadrul Biroului Rutier l-au depistat pe un tânăr, în vârstă de 28 de ani, în timp ce conducea autoturismul pe strada Eroilor din municipiu,având dreptul de a conduce suspendat. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că avea în aerul expirat o alcoolemie de 0,27 mg/l, iar pe numele său a fost întosmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
· La data de 19 iunie, în jurul orei 21:00, un brăilean, în vârstă de 32 de ani,în timp ce conducea autoturismul pe raza localităţii Chişcani, pe DJ 212, la intersecția cu strada Mateiu Caragiale, a intrat în coliziune cu un alt autoturism, care era parcat în afara părții carosabile. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest a rezultat că avea în aerul expirat o alcoolemie de 1,07 mg/l, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge. În urma accidentului nu au rezultat victime, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub …

Teatrul brailean ,Cărăbuş, turneu de mare succes în Spania

Imagine
- Virgil ANDRONESCU -Prin amabilitatea si munca domnului Ionut Codarla, referent organizator spectacole in cadrul institutiei, Teatrul pentru copii „Cărăbuş” din municipiul Brăila a efectuat un turneu în Spania, copiii oraşului Zaragoza fiind încântaţi de reprezentaţiile oferite de trupa brăileană. Piesa prezentată spectatorilor, veniţi în număr mare la spectacole, i-a purtat pentru mai mult de o oră în minunata lume a poveştilor atât pe copii cât şi pe părinţii şi bunicii acestora.

Bucuria copilăriei prezente cât şi retrăirea acesteia s-au dovedit a fi o magică realitate dar şi o dulce aducere aminte petru cei mici dar şi pentru cei mari în seara zilei de 25 aprilie 2016. Piesele trupei brăilene s-au jucat pe scena Teatrului de las Esquinas din Zaragoza, evenimentul fiind organizat de către Asociaţia Rumanos sin Fronteras.
Piesele “Ursul păcălit de vulpe” si “Cei trei purcelusi” au avut parte de un public numeros. Distribuţia din „Ursul Păcălit de vulpe” fiind: Iulian Gheorghe – ur…

Infracţiuni la regimul rutier

La data de 17 iunie a.c., ora 12:00, un brăilean, în vârstă de 42 de ani, în timp ce conducea autoturismul pe Bulevardul Independenței, în direcţia străzii General Eremia Grigorescu, a surprins și accidentat o femeie, în vârstă de 62 de ani, din municipiu,care se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure. Pietonul a suferit vătămări corporale şi a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila în vederea acordării de îngrijiri medicale, fiind necesară internarea. Ambii participanţi la trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar în cauză a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. ·
La data de 18 iunie, în jurul orei 18:15, poliţiştii Secţiei 1 de Poliţie Rurală Brăila, l-au depistat în trafic, pe raza localităţii Râmnicelu, pe un localnic, în vârstă de 30 de ani, care conducea un moped fără a deţine permis de conducere. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că moped…