Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din iunie 5, 2016

Brăileni cercetaţi pentru furt

La data de 09 iunie a.c., ora 20:30, ofiţerul de serviciu de la Poliţia Municipiului a fost sesizat de agentul de pază al unui supermarket din Brăila cu privire la faptul că un bărbat a sustras bunuri din unitate. Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii l-au identificat pe cel în cauză, un brăilean, în vârstă de 83 de ani, care ar fi trecut de casele de marcat ale unităţii fără să achite contravaloarea unor bunuri. Prejudiciul total este în valoare de circa 11 lei (produse alimentare), fiind recuperat, iar pe numele persoanei depistate a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de furt.
·
În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, a fost identificată o brăileancă, în vârstă de 30 de ani, bănuită de infracţiunea de furt. În fapt, la data de 19 ianuarie a.c. aceasta ar fi sustras un telefon mobil dintr-o locuinţă din municipiu. Telefonul a fost recuperat şi predat victimei, iar pe numele femeii a fost întocmit dosar penal, în care vor fi c…

CONTROL CU FORŢE PROPRII PENTRU COMBATEREA MIGRAŢIEI ILEGALE, ÎN JUDEŢUL BRĂILA

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Biroul pentru Imigrări al judeţului Brăila au desfăşurat, în ziua de 07 iunie a.c., un control cu forţe proprii pentru combaterea şederii ilegale şi a traficului de migranţi, cu scopul menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă în rândul comunităţii noastre.
Cu această ocazie a fost depistat cu şedere ilegală cetăţeanul turc A.G, în vârstă de 27 de ani, care la expirarea dreptului de şedere temporară, în scop de studii, nu a părăsit teritoriul naţional, fapt pentru care au fost sancţionat contravenţional cu amendă, în valoare de 600 de lei.
Totodată, pe numele cetăţeanului turc a fost emisă o decizie de returnare de pe teritoriul României, prin care acesta este obligat să părăsească ţara în termen de 15 zile. · Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale, la sed…

Arestat preventiv pentru infracţiunea de viol

La data 6 iunie a.c., ora 09:00, poliţiştii Postului de Poliţie Comunal Gemenele au fost sesizaţi de o femeie, în vârstă de 36 de ani, din satul Găvani, comuna Gemenele, cu privire la faptul că, în seara de 05 iunie, în jurul orei 23:30, a fost victima unui viol. În urma cercetărilor efectuate în teren, poliţiştii au constatat că este vorba despre un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din localitate, care ar fi pătruns în incinta locuinţei victimei, iar după ce ar fi lovit-o de mai multe ori cu pumnul în zona feţei, ar fi întreţinutrelaţii sexuale cu aceasta. Femeia a fost prezentată Serviciului Judeţean de Medicină Legală Brăila şi Spitalului de Obstretică şi Ginecologie, în vederea examinării medico-legale. Poliţiştii i-au întocmit bărbatului dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de viol, reţinându-l, pe bază de ordonanţă, pentru o perioadă de 24 de ore. În cursul zilei de ieri, bănuitul a fost prezentat Judecătoriei Brăila, care a emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de…

Nici de aceasta data, Dumnezeu nu s-a prezentat la vot!

- Virgil ANDRONESCU -A fost o campanie electorala mai anosta ca oricand, cu nume de candidati deja tocite de timp si nerealizari in slujba urbei, o campanie electorala fara dezbateri serioase dar cu multa zeflemea fata de electori.
Ce se mai poate spune?! Paradoxala si absurda, halucinanta situatie ce a condus la rezultatul de duminica. Dar lasa ca astazi a plouat... Lacrimile cerului vor spala toate pacatele alesilor de ieri la fel cum votul de duminica a sters orice pata de pe c.v.-urile majoritatii candidatilor. 
Nici usturoi n-au mancat si nici gura nu le miroase ( ambelor tabere ): injuraturile, bestelelile, porcaielile, indarjirea in a balacari hotii si hotiile lor ( candidati de catre candidati ); minciunile si promisiunile, trecutele mandate cu nerealizari si distrugeri, toate s-au uitat peste noapte si de-aci 'nainte fericirea va curge gratios peste fiecare dintre noi! Un singur lucru a ramas la fel: nepasarea fata de ei insisi si fata de comunitate, a majoritatii cetat…

Competitia de masa din Braila: Crosul „Ziua Olimpica” (editia a VII-a)

Va informam cu deosebita satisfactie, in acest an olimpic, faptul ca vom organiza si desfasura cea mai importanta competitie de masa din Braila: Crosul „Ziua Olimpica” (editia a VII-a). Crosul contribuie la apropierea locuitorilor Brailei de fenomenul sportiv, de placerea de a practica sportul si miscarea dar contribuie, in acelasi timp, la cultivarea valorilor olimpismului. La fel ca in anii precedenti Crosul „Ziua Olimpica” este o manifestare sportiva patronata de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman si se desfasoara in toata tara, pe tot parcursul lunii iunie a.c.

In Braila, organizatorii locali sunt Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Braila, Primaria Municipiului Braila, Academia Olimpica – filiala Braila, cu sprijinul traditional oferit de Inspectoratul Scolar Judetean Braila, de Clubul Sportiv Municipal Braila. La efortul de premiere si organizare s-a alaturat si Selgros – Cash and Carry – Braila. Serviciile de asistenta medicala va fi asigurata de echipaj medical (ambulant…

ALEGERI LOCALE, ÎN SIGURANȚĂ

Din punct de vedere al ordinii și siguranței publice, alegerile locale din acest an au fost cele mai sigure alegeri din ultimii ani. Prezenţa activă a poliţiştilor a făcut ca, în ziua procesului electoral, la nivel național,să nu fie înregistrat niciun eveniment deosebit.
Pentru siguranţa cetăţenilor, în ziua alegerilor locale, peste 480 de poliţişti au acţionat în județul Brăila atât în preajma secţiilor de votare, cât și în zonele cu aflux mare de populație, pentru menținerea ordinii publice și pentru cercetarea cu celeritate a sesizărilor cu caracter electoral. Măsurile luate de poliţiştii care au acţionat pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice, siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare au făcut ca, în ziua alegerilor, să nu fie înregistrate situații grave, care să afecteze procesul electoral.
Desfășurarea în siguranţă a procesului electoral s-a datorat şi cetăţenilor, care au înţeles necesitatea adoptării unei conduite corecte în această perioadă.
În acest context,…

Expoziția documentară “Împreună pentru zâmbetul Pământului”

În perioada 3 – 29 iunie 2016 Sectia Împrumut Carte pentru Adulți a Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila  găzduiește expoziția documentară “Împreună pentru zâmbetul Pământului”, dedicată celebrării Zilei Internaționale a Mediului Înconjurător. Expoziția este organizată de Silvia Iacob, bibliotecar. Ziuă Mediului, sărbătorită anual la data de 5 iunie, reprezintă o ocazie de a reflecta asupra protecției mediului înconjurător, dar și un îndemn de a acționa unitar pentru salvarea patrimoniului natural al planetei. Gazda evenimentelor din 2016 este Angola, iar tema propusă este “Go wild for life”, temă ce vizează lupta împotriva comerțului ilegal cu plante și animale sălbatice. Tema de acest an încurajează celebrarea tuturor speciilor amenințate și ocrotirea acestora pentru generațiile viitoare. Aceasta se referă atât la animalele și plantele amenințate la nivel local cât și la nivel național și global. România, care a semnat și ratificat toate convențiile internaționale din acest…