Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din mai 1, 2016

Invitatie la Festivalul Branzei de Gulianca aflat la a II-a editie!

- Virgil ANDRONESCU -

Primaria comunei Salcia Tudor din judetul Braila, Asociatiile Crescatorilor de Ovine din comuna Salcia Tudor- locatia Gulianca, Scoala Gimnaziala de la Salcia Tudor, Ansamblurile folclorice ,,Tudorencele" si ,,Mugurii tudorencelor" impreuna cu Revista regionala de informare urbana si rurala Infozone, va invita la cea de a II-a editie a Festivalului Branzei de Gulianca. 

Festivalul se desfasoara in zilele de sambata 14 mai - duminica 15 mai a.c. in satul Gulianca, comuna Salcia Tudor din judetul Braila.

Aceasta a II-a editie va cuprinde:
- targ de ovine;
- expozitie culinara cu degustare;
- conferinta tematica pentru fermieri despre accesarea fondurilor destinate zonei rurale;
- vizita la stana;
- concursul: ,,cea mai frumoasa oaie", ,,cel mai frumos berbec", ,,cel mai gospodar cioban", ,,cea mai ingrijita stana";
- si un spectacol folcloric de exceptie.

Evenimentul isi propune cunoasterea, pastrarea, promovarea si reinvierea traditii…

Alegerea autoritatilor administratiei publice locale

Capitolul I - Dispozitii generale
Art. 1 (1) Prezenta lege reglementeaza regimul alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale – consilii locale, consilii judetene, primari si presedinti ai consiliilor judetene. (2) Consiliile locale, consiliile judetene si primarii se aleg prin vot universal, egal, direct, secret si liber exprimat. (3) Consiliile locale si consiliile judetene se aleg pe circumscriptii electorale, pe baza scrutinului de lista, potrivit principiului reprezentarii proportionale.
(4) Primarii comunelor, oraselor, municipiilor, sectoarelor municipiului Bucuresti si primarul general al municipiului Bucuresti se aleg pe circumscriptii electorale, prin scrutin uninominal.
(5) Presedintii si vicepresedintii consiliilor judetene, precum si viceprimarii se aleg prin vot indirect, de catre consiliile judetene, respectiv consiliile locale.
(6) Prevederile prezentei legi privitoare la consiliile locale si la primari, precum si cele privitoare la circumscriptiile ele…

Acţiuni pentru siguranţa rutieră

În ziua de 4 mai 2016, lucrători din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier au acţionat pe arterele rutiere din municipiul şi judeţul Brăila, pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere, precum şi pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave. 
Astfel, poliţiştii au constatat 23 de contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 10.150 de lei, au ridicat în vederea suspendării două permise de conducere şi retras două certificate de înmatriculare.

1 Mai muncitoresc vs Pastele…chinezesc

- Virgil ANDRONESCU -



Anul acesta am avut doua sarbatori intr-una, una Mai importanta decat cealalta: Sfintul Paste si 1Mai-ul muncitoresc. Doua evenimente- Pastele in ebraica veche insemnand Trecere, Invierea Domnului Iisus Christos; celalalt eveniment fiind de comemorare a victimelor grevei generale din 1886 din orasul american Chicago pentru care in anul 1889 Congresul Internaționalei Socialiste a decretat 1 Mai ca fiind Ziua Internațională a Muncii. Un ,,pachet’’ care a nemultumit atat pe romanii dornici de distractii cat si pe romanii dornici de venituri importante la portofel. Pe primii i-a impiedicat vremea iar pe ceilalti vremurile care sunt din ce in ce mai sarace! Ceea ce e mai dureros este ca un eveniment la origine comemorativ a fost transformat intr-o mare si destrabalare pe campiile- si in padurile patriei, cu mici, bere si nelipsitele manele… Si chiar daca aceste zile au fost bine-venite pentru odihna si liniste ele au devenit momente de ghiftuiala si de proasta inteleger…

Evenimentul „Întâlnire cu scriitorii” în cadrul Clubului „Arta de a scrie”

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila organizează sâmbătă, 7 mai 2016, ora 10.00, evenimentul „Întâlnire cu scriitorii” în cadrul Clubului „Arta de a scrie”. Participă scriitorii: Adina Speteanu, Michael Haulică, Lucia Verona, Bogdan Hrib, Marian Coman. Moderează Dragoș Adrian Neagu, directorul Bibliotecii. Intrarea este liberă.
Clubul "Arta de a scrie" este destinat tinerilor preocupaţi de cultivarea şi educarea gustului pentru literatură în vederea dezvoltării personale, îmbunătăţirea performanţelor şcolare, dezvoltarea creativităţii şi imaginaţiei. Activitatea este susţinută de Dan Bistricean, scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Sud-Est şi Elisaveta Drăghici, restaurator documente. Întâlnirile au loc o dată pe lună la Secția Colecții Speciale. Centrul Multilingv dinStr. Belvedere, nr. 3.
Vă așteptăm!
Laura Caplea Purtător de cuvânt Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila

Cercetaţi penal pentru furt din supermarket

În cursul zilei de ieri, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului au întocmit două dosare penale pentru infracţiuni de furt comise într-un supermarket din municipiu. Personalul de pază care îşi efectua serviciul în incinta unui supermarket din municipiu a sesizat telefonic la poliţie faptul că a surprins doi tineri, cu vârste de 28 şi, respectiv, 29 de ani, ambii brăileni, care au luat produse de pe rafturile unităţii şi au trecut de casele de marcat fără să le plătească. Valoarea bunurilor este de 44 de lei (odorizante auto şi o pereche de ochelari de soare), fiind recuperate în totalitate. Pe numele celor două persoane au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de furt. · Suspect de furt, identificat de către poliţişti 
Ieri dimineaţă, la ora 08:30, un bărbat de 67 de ani, din comuna Movila Miresii, a sesizat la postul de poliţie comunal faptul că, în perioada noiembrie 2015-mai 2016, persoane necunoscute i-au sustras două ovine gestante de la o stână aflată în e…

Listele candidaților PNȚCD pentru Consiliul Local Municipal Brăila si Consiliul Judetean Braila

- Virgil ANDRONESCU -

Partidul National Taranist Crestin Democrat si ONG Alianta Braila 2007
https://www.facebook.com/PNTCD-Braila-677342888985033/?fref=photo
si
https://www.facebook.com/AliantaBraila2007/?fref=ts
PRESEDINTE ONG ALIANTA BRAILA 2007, DANCIU COSTEL: Cu aproximativ o luna in urma am facut precizarea publica, ca vom sustine candidatura D-lui Chiru Gh. la Primaria Brailei. Si am spus clar, ca sustinem candidatul respectiv si am si motivat de ce.
Astfel am stabilit o punte de legatura si am propus si PNT-cd-ului sa colaboram civic pe diverse teme de actualitate ale societatii brailene. Si propunerea a fost agreata.
Mentionam, ca aceasta propunere am facut-o multor partide, dar singurul care a dorit sa raspunda afirmativ a fost Partidul Dreptatii Sociale. - PDS.
Cu cele recent infiintate , inca nu am discutat.
In acest context de colaborare am primit oferta din partea PNT-cd-ului de a candida independent pe listele dumnealor cu citiva membrii ai Aliantei Braila 2007.
Si a…

Noaptea de Inviere. Biserica Sfintii Petru si Pavel din Turnu Magurele

- Virgil ANDRONESCU -