vineri, mai 06, 2016

Invitatie la Festivalul Branzei de Gulianca aflat la a II-a editie!

- Virgil ANDRONESCU -

Primaria comunei Salcia Tudor din judetul Braila, Asociatiile Crescatorilor de Ovine din comuna Salcia Tudor- locatia Gulianca, Scoala Gimnaziala de la Salcia Tudor, Ansamblurile folclorice ,,Tudorencele" si ,,Mugurii tudorencelor" impreuna cu Revista regionala de informare urbana si rurala Infozone, va invita la cea de a II-a editie a Festivalului Branzei de Gulianca. 

Festivalul se desfasoara in zilele de sambata 14 mai - duminica 15 mai a.c. in satul Gulianca, comuna Salcia Tudor din judetul Braila.

Aceasta a II-a editie va cuprinde:
- targ de ovine;
- expozitie culinara cu degustare;
- conferinta tematica pentru fermieri despre accesarea fondurilor destinate zonei rurale;
- vizita la stana;
- concursul: ,,cea mai frumoasa oaie", ,,cel mai frumos berbec", ,,cel mai gospodar cioban", ,,cea mai ingrijita stana";
- si un spectacol folcloric de exceptie.

Evenimentul isi propune cunoasterea, pastrarea, promovarea si reinvierea traditiilor si obiceiurilor pastorale specifice comunei Salcia Tudor din judetul Braila cat si din comunele invitate, prin revitalizarea si valorificarea acestora.

Principalul scop al acestui Festival este acela de a promova unicul brand al judetului Braila: Branza de Gulianca!

http://romaniamereuabsenta.blogspot.ro/2015/05/unicul-brand-al-judetului-braila-branza.html

http://romaniamereuabsenta.blogspot.ro/2015/10/in-comuna-braileana-salcia-tudor.html

http://romaniamereuabsenta.blogspot.ro/2015/05/prima-zi-festivalului-branzei-de.html

Va asteptam!

joi, mai 05, 2016

Alegerea autoritatilor administratiei publice locale

Capitolul I - Dispozitii generale

Art. 1
(1) Prezenta lege reglementeaza regimul alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale – consilii locale, consilii judetene, primari si presedinti ai consiliilor judetene.
(2) Consiliile locale, consiliile judetene si primarii se aleg prin vot universal, egal, direct, secret si liber exprimat.
(3) Consiliile locale si consiliile judetene se aleg pe circumscriptii electorale, pe baza scrutinului de lista, potrivit principiului reprezentarii proportionale.

(4) Primarii comunelor, oraselor, municipiilor, sectoarelor municipiului Bucuresti si primarul general al municipiului Bucuresti se aleg pe circumscriptii electorale, prin scrutin uninominal.
(5) Presedintii si vicepresedintii consiliilor judetene, precum si viceprimarii se aleg prin vot indirect, de catre consiliile judetene, respectiv consiliile locale.
(6) Prevederile prezentei legi privitoare la consiliile locale si la primari, precum si cele privitoare la circumscriptiile electorale comunale, orasenesti, municipale si de sector al municipiului Bucuresti se aplica in mod corespunzator si Consiliului General al Municipiului Bucuresti si primarului general al municipiului Bucuresti, precum si circumscriptiei electorale a municipiului Bucuresti, daca nu se dispune altfel.CITITI INTREGUL TEXT DE LEGE AICI: 


http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_115_2015_alegerea_autoritatilor_administratiei_publice_locale


Acţiuni pentru siguranţa rutierăÎn ziua de 4 mai 2016, lucrători din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier au
acţionat pe arterele rutiere din municipiul şi judeţul Brăila, pentru constatarea de
contravenţii şi infracţiuni rutiere, precum şi pentru combaterea producerii
accidentelor rutiere grave. 

Astfel, poliţiştii au constatat 23 de contravenţii, pentru care au aplicat
sancţiuni în valoare totală de 10.150 de lei, au ridicat în vederea suspendării două
permise de conducere şi retras două certificate de înmatriculare.

1 Mai muncitoresc vs Pastele…chinezesc

- Virgil ANDRONESCU -Anul acesta am avut doua sarbatori intr-una, una Mai importanta decat cealalta: Sfintul Paste si 1Mai-ul muncitoresc. Doua evenimente- Pastele in ebraica veche insemnand Trecere, Invierea Domnului Iisus Christos; celalalt eveniment fiind de comemorare a victimelor grevei generale din 1886 din orasul american Chicago pentru care in anul 1889 Congresul Internaționalei Socialiste a decretat 1 Mai ca fiind Ziua Internațională a Muncii.  
Un ,,pachet’’ care a nemultumit atat pe romanii dornici de distractii cat si pe romanii dornici de venituri importante la portofel. Pe primii i-a impiedicat vremea iar pe ceilalti vremurile care sunt din ce in ce mai sarace! Ceea ce e mai dureros este ca un eveniment la origine comemorativ a fost transformat intr-o mare si destrabalare pe campiile- si in padurile patriei, cu mici, bere si nelipsitele manele… Si chiar daca aceste zile au fost bine-venite pentru odihna si liniste ele au devenit momente de ghiftuiala si de proasta intelegere a liberatii. Au sfarait gratarele pe nivel turbo, manelele au urlat la maxim, berea a curs valuri, totul in stil romanesc! Unii au crezut ca-i firesc sa dai o raita pe plaja cu jeep-anul, altii ca e normal ca dupa ce bagi in tine sa lasi in urma mormane de deseuri, etc. iar  majoritatea politicienilor de la aproape toate partidele sa nu ia nicio atitudine fata de batjocura de democratie pentru a nu-si pierde electorii, asta da contopire perfecta intre politic si bobor ! Dupa cum se poate observa, atat boborul cat si ai sai conducatori au uitat de foarte demult ca varsarea de sange este realitatea dar si simbolul care leaga cele doua Evenimente din ziua de 1 mai a anului de gratie 2016. Unii chiar si-au inceput campania electorala cu banere scrise si in chineza, sperand sa-si atraga voturile din China Town-ul bucurestean, iar altii si-au ciocnit ,,ouale’’ politice sperand in victoriile unor lupte pentru niste cauze deja pierdute, cetatenii profitand si ei- precum cateii, de firimiturile de dinnaintea unui nou cincinal al foamei. Daca in Turcia, Grecia si pe alte meleaguri oamenii au iesit in strada pentru a demonstra- ajungandu-se pana la lupte sangeroase cu fortele de ordine pentru drepturile si libertatile lor, la noi s-a sarbatorit fara noima si putini stiu a spune care a fost adevarata insemnatate a acestei zile de 1 mai pentru ei. Probabil ca vom afla anul viitor cand, probabil, vom sarbatori de 1 Mai si Pastele chinezesc! Prietenii vor intelege de ce…

miercuri, mai 04, 2016

Evenimentul „Întâlnire cu scriitorii” în cadrul Clubului „Arta de a scrie”Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila organizează sâmbătă, 7 mai 2016, ora 10.00, evenimentul „Întâlnire cu scriitorii” în cadrul Clubului „Arta de a scrie”. Participă scriitorii: Adina Speteanu, Michael Haulică, Lucia Verona, Bogdan Hrib, Marian Coman. Moderează Dragoș Adrian Neagu, directorul Bibliotecii. Intrarea este liberă.

Clubul "Arta de a scrie" este destinat tinerilor preocupaţi de cultivarea şi educarea gustului pentru literatură în vederea dezvoltării personale, îmbunătăţirea performanţelor şcolare, dezvoltarea creativităţii şi imaginaţiei. Activitatea este susţinută de Dan Bistricean, scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Sud-Est şi Elisaveta Drăghici, restaurator documente. Întâlnirile au loc o dată pe lună la Secția Colecții Speciale. Centrul Multilingv din Str. Belvedere, nr. 3.

Vă așteptăm!

Laura Caplea
Purtător de cuvânt
Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila

Cercetaţi penal pentru furt din supermarketÎn cursul zilei de ieri, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului au întocmit
două dosare penale pentru infracţiuni de furt comise într-un supermarket din
municipiu.
Personalul de pază care îşi efectua serviciul în incinta unui supermarket din
municipiu a sesizat telefonic la poliţie faptul că a surprins doi tineri, cu vârste de
28 şi, respectiv, 29 de ani, ambii brăileni, care au luat produse de pe rafturile
unităţii şi au trecut de casele de marcat fără să le plătească.
Valoarea bunurilor este de 44 de lei (odorizante auto şi o pereche de ochelari
de soare), fiind recuperate în totalitate.
Pe numele celor două persoane au fost întocmite dosare penale pentru
săvârşirea infracţiunii de furt.
·
Suspect de furt, identificat de către poliţişti 

Ieri dimineaţă, la ora 08:30, un bărbat de 67 de ani, din comuna Movila
Miresii, a sesizat la postul de poliţie comunal faptul că, în perioada noiembrie
2015-mai 2016, persoane necunoscute i-au sustras două ovine gestante de la o
stână aflată în extravilanul localităţii.
Prejudiciul a fost apreciat la valoarea de 700 de lei.
Poliţiştii au desfăşurat cercetări şi l-au identificat pe suspectul faptei, un
tânăr de 26 de ani, din localitatea Movila Miresii. 


Din primele verificări a rezultat că acesta ar fi sustras ovinele, după care le-
ar fi vândut unui localnic.
Prejudiciul a fost recuperat parţial.
Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul
comiterii infracţiunii de furt.
·
Acţiuni pentru siguranţa rutieră 

În ziua de 3 mai 2016, lucrători din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier au
acţionat pe arterele rutiere din municipiul şi judeţul Brăila, pentru constatarea de
contravenţii şi infracţiuni rutiere, precum şi pentru combaterea producerii
accidentelor rutiere grave.
Astfel, poliţiştii au constatat 67 de contravenţii, pentru care au aplicat
sancţiuni în valoare totală de 30.405 lei, au ridicat în vederea suspendării 9
permise de conducere şi retras un certificat de înmatriculare.

luni, mai 02, 2016

Listele candidaților PNȚCD pentru Consiliul Local Municipal Brăila si Consiliul Judetean Braila

- Virgil ANDRONESCU -

Partidul National Taranist Crestin Democrat si ONG Alianta Braila 2007
Foto: Mihaela Dan, "MD Press"


si


PRESEDINTE ONG ALIANTA BRAILA 2007, DANCIU COSTEL: Cu aproximativ o luna in urma am facut precizarea publica, ca vom sustine candidatura D-lui Chiru Gh. la Primaria Brailei. Si am spus clar, ca sustinem candidatul respectiv si am si motivat de ce.
Astfel am stabilit o punte de legatura si am propus si PNT-cd-ului sa colaboram civic pe diverse teme de actualitate ale societatii brailene. Si propunerea a fost agreata.
Mentionam, ca aceasta propunere am facut-o multor partide, dar singurul care a dorit sa raspunda afirmativ a fost Partidul Dreptatii Sociale. - PDS.
Cu cele recent infiintate , inca nu am discutat.

In acest context de colaborare am primit oferta din partea PNT-cd-ului de a candida independent pe listele dumnealor cu citiva membrii ai Aliantei Braila 2007.
Si am acceptat. Nu vom explica alte aspecte, caci ar fi mai de durata. Depinde de gradul de cunoastere si intelegere a fenomenului si de fiecare.


Am fost trecuti pe lista urmatorii : Danciu Costel, Maracineanu Stelian, Andronache Virgil Nicolae (Andronescu Virgil), Stefan Leonard.
PS - Daca deranjeaza pe cineva, ne pare rau, dar amintim, ca nu am inventat noi la Braila asa ceva. A se vedea scena societatii romanesti postdecembriste.

 IMPREUNA PENTRU BRAILENI!

Litera13 s-a intalnit la Biblioteca Judeteana V. A. Urechia din Galati cu romancierul Stelian Tanase

- Virgil ANDRONESCU - Vineri, 15 noiembrie 2018, ora 17.00, a avut loc la Biblioteca Județeană V.A. Urechia din Galati lansarea cărții „...