Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din martie 6, 2016

Eveniment de exceptie la Braila: lansarea volumului de colectie Epigrame de Ştefan Tropcea

- Virgil ANDRONESCU -Pe 11 martie s-a lansat la Biblioteca Judeţeană Panait Istrati cartea Epigrame de Ştefan Tropcea. 
Au expus idei, gânduri amintiri despre viaţă, cartea, viaţă lui Ştefan Tropcea, dar şi despre cartea de colecţie lansată: Eliş Râpeanu –jurnalistă şi epigramistă, George Corbu – preşedintele Uniunii Epigramiştilor din România, Alexandru Hanganu – epigramist. Lansarea s-a desfăşurat în Sala Fănuş Neagu, moderator al evenimentului a fost şeful de la biroul de Colecţii Speciale din cadrul Centrului Multilingv al Bibliotecii.

Vorbitorii auamintit că Ştefan Tropcea s-a născut pe 4 martie 1915 la Brăila, că a absolvit Şcoală Comercială Superioară în 1936 şi că a lucrat că expert contabil până în anul 1973. 
Ştefan Tropcea şi-a început activitatea literară în anul 1937 cu înfiinţarea revistei Flamura, unde a publicat poezii, cronici rimate şi articole. A publicat epigrame sub pseudonimul Lupul Singuratic în revistele umoristice Glumă, Păcală, Epigramă şi Almanahul revistei…

Lansarea cărții „Issabel”, semnată de Magdalena Iugulescu

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila organizează marți, 15 martie 2016, ora 17.00, lansarea cărții „Issabel”, semnată de Magdalena Iugulescu. Prezentarea romanului va fi susținută de profesorii și publiciștii: Dumitru Anghel, Dumitru Barău, Viorel Coman și Vasile Datcu. Evenimentul este moderat de Dragoș Adrian Neagu, directorul instituției gazdă și are loc la Sala Fănuș Neagu, et. 3.
La mai puţin de doi ani de la debutul editorial cu volumul „Cosmin”, medicul Magdalena Iugulescu revine cu romanul „Issabel”,structurat ca un jurnal sentimental. Cartea se deschide cu un Cuvânt Înainte semnat de scriitorul Dumitru Barău: „Un roman psihologic al recesiunii sufleteşti şi al speranţelor irosite, o analiză incitantă, pertinentă şi la obiect despre rolul scriitorului, care este acela de a scrie,al comentatorului, dea atrage atenţia,iar al cititorului de a citi”. Cartea a apărut la Editura “Tipo Moldova”,Iaşi, în 2015.
Vă așteptăm!Numai bine, Laura Caplea
Purtător de cuvânt
Biblioteca Jude…

,,Plamada stelara" in exercitarea evolutiva a actului liric

- Virgil ANDRONESCU -In seara zilei de 9 martie, in sala ,,Fanus Neagu” a Bibliotecii Județene din Brăila s-a desfasurat lansarea volumului de poezii „Plămadă stelară” scris de poeta Valentina Balaban. Violeta Craiu, Lucia Pătrașcu și Dumitru Anghel au fost scriitorii ce au prezentat volumul de poezii.

Moderatoarea acestui eveniment a fost Valentina Chiriac, șef birou în cadrul Bibliotecii.
Poeta Valentina Balaban face parte din cenaclul literar brăilean „Panait Istrati” și mai publicat în reviste și antologii lirice.

A scris urmatoarele volumele de poezii: „Copilul ca o primăvară”, „Salvați copilăria”, „Filosofia vieții”, „Lumea Ta…”, „Pe-o clipocire…”.Poetul Aurel Furtuna incheie prefata cartii la a carei lansare am participat: ,,Nu ne ramane decat sa asteptam cu interes evolutia ulterioara a liricii practicate de poeta VALENTINA BALABAN.”Hoţ identificat în urma investigaţiilor poliţiştilor

În ziua de 08.03.2016, poliţişti de la Biroul de Investigaţii Criminale, împreună cu luptători de la Serviciul de Acţiuni Speciale, au efectuat o percheziție domiciliară la locuința lui P.Dănuț (25 de ani), din municipiu, bănuit de comiterea mai multor furturi. La domiciliul acestuia nu au fost găsite bunuri provenite din furturi, însă, cu sprijinul specialiştilor criminalişti, au stabilit că brăileanul, în noaptea de 24 spre 25 februarie 2016, ar fi pătruns prin efracţie şi sustras din boxa de la subsolul unui bloc, amplasat pe Aleea Trandafirilor, aparţinând lui Ţ.Ştefan, mai multe bunuri (4 valize în care se aflau articole de îmbrăcăminte, 7 lansete complet echipate, un laptop, o bormașină electrică, o barcă pneumatică și 3 cutii din carton cu veselă), în valoare totală de 12.000 de lei. Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila a dispus continuarea urmăririi penale față de autor și s-a luat măsura reținerii acestuia, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, fiind încarcerat în Centr…

Lansarea cărții Epigrame de Ștefan Tropcea

Biblioteca Judeteana Panait Istrati organizează vineri, 11 martie 2016, ora 17.00, lansarea cărții Epigrame de Ștefan Tropcea. Despre carte și viața autorului vor prezenta: Elis Râpeanu -  jurnalistă și epigramistă, George CorbupreşedinteleUniunii Epigramiştilor din România, Alexandru Hanganu - epigramist și scriitorul Viorel Coman.


Evenimentul are loc la Sala Fănuș Neagu, et. 3 și este moderat de Ion Volcu, șef birou Colecții Speciale.Centrul Multilingv din cadrul Bibliotecii.
Ștefan Tropcea s-a născut la 4 martie 1915 la Brăila, a absolvit Școala Comercială Superioară în 1936 și va lucra ca expert contabil până în 1973. Își începe activitatea literară în 1937 când redactează revista Flamura, unde publică poezii, cronici rimate și articole. Continuă să publice epigrame sub pseudonimul Lupul Singuratic în revistele umoristice Gluma, Păcală, Epigrama și Almanahul revistei Păcală. În 1945 semnează în revista Facla pentru prima data cu pseudonimul VOX. Are numeroase apariții în presă, …

Editorii ziarului Națiunea invitați și parteneri media la spectacolul ”Georgeta e un om normal…”

- Romeo TARHON -
    20 aprilie 2013
      rememorare


Fiind programat inițial să aibă loc la sala mare a teatrului ,,Maria Filotti” din Brăila, dacă organizatorii ar fi primit îngăduința muncipalității și a diriguiroilor culturii care s-au dovedit mai exigenți decât în cazul unei  licitații de achiziții publice cu dedicație, solicitând fel și fel de formalități, cereri, înscrisuri și acte doveditoare (!), mai rău decât pe vremurile de tristă amintire ale cenzurii și proletcultismului tovărășesc, cu mărinimia și lăudabila bunăvoință a administratorilor sălii Lyra, a avut loc în ziua de 18.04.2013 mult așteptatul spectacol  caritabil de muzică, poezie și rezonanțe spirituale „Suflet pentru suflet” din cadrul campaniei „Georgeta e un om normal. Ajutați-o să trăiască normal!”, organizat de către inimosul scriitor și militant cultural și umanitar din Brăila,Virgil Andronescu, colaborator de nădejde al ziarului Națiunea.

La  susținerea acestui eveniment de suflet și-au dat concursul oameni …

Acesti cleptocrati bezmetici care au retrogradat Romania si poporul roman!

- Virgil ANDRONESCU -

Aceleasi fete...si aceleasi caractere rapace... Dar cine si cum ne poate garanta ca in urma acestor stafii ale comunismului caricatural, acesti cleptocrati bezmetici care au retrogradat Romania si poporul roman la stadiul de taratoare, in fata Europei si a lumii intregi, nu vor veni alte specimene mai belicoase si mai inversunate in a pune laba mizerabila pe halca politico-economica a patriei?

In Romania inca mai e de furat, de la vaca cea grasa si frumoasa - acum schilodita pana aproape de inanitie, se mai pot mulge bani, proprietati si alte bunuri de pret!

Singura noastra garantie e votul: ori sa mergem absolut toti la vot si sa votam dupa cum ne dicteaza constiinta, ori sa stam absolut toti in casele noastre si sa privim, prin sticla mincinoasa de cel putin 20 de ani, spectacolul grotesc, circul de prost gust jucat cu atata candoare de lichele si paraziti, sa privim cum ne cheama la urne spunandu-ne aceleasi si aceleasi baliverne.

Traseistii politici, oportuni…

Traian Basescu: ,,Invingatorii nu dau explicatii, eu nu am dat niciodata pentru ca mereu am fost un castigator!”

- Virgil ANDRONESCU -
Ieri, 5 martie, Partidul Miscarea Populara si-a lansat candidatii la alegerile locale ce vor avea loc pe 5 iunie a.c. Evenimentul s-a desfasurat in Sala ,,Dr. Nicu Teodorescu” a Societatii Muzicale ,,Lyra” din Braila. 
Imediat ce Traian Basescu a ajuns pe scena, evenimentul de lansare a candidatilor la alegerile locale de anul acesta a inceput cu un moment solemn pe fondul intonarii Imnului de Stat al Romaniei.

Prezentator al evenimentului si al invitatilor a fost Viorel Grosu- vice-presedinte al Miscarii Populare Braila.Ionel Adetu- secretar general al Miscarii Populare Braila, a prezentat situatia organizatorica a filialei Partidului Miscarea Populara din Braila.


S-a facut prezentarea candidatilor Miscarii Populare Braila din comunele si orasele judetului Braila. Au tinut discursuri: Neculai Zotoi- comuna Baraganu, primar al comunei Braganu in doua randuri ,,Eu visam sa fac scara la luna…!” si Virginia Stancescu- fost primar al orasului Faurei: ,,Alegeti-i pe a…