Postări

Se afișează postări din februarie 14, 2016

Spectacolul de teatru „În cuvintele tale”

Imagine
Asociația Culturală REPLIKA organizează cu sprijinul partenerilor locali Teatrul „Maria Filotti”, Sala „Lyra” și Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila spectacolul de teatru „În cuvintele tale”. Piesa este inspirată din sutele de povești digitale create în cadrul proiectului Agora Culturală @ Biblioteca Ta, ce promovează diversitatea culturală a minorităților etnice din România. Spectacolul se joacă la Sala Lyra, joi, 25 februarie, ora 19.00. Intrarea liberă.

Detaliile spectacolului:

Piesa de teatru originală „În cuvintele tale” aduce pe scenă perspectiva românilor despre multiculturalism ·Peste 900 de povești despre diversitatea culturală a minorităților autohtone, spuse de români în bibliotecile publice, au fost adunate prin proiectul Agora Culturală @ Biblioteca Ta ·Echipa formată din dramaturgul Peca Ștefan, regizorul Radu Apostol, actrițele Mihaela Rădescu și Katia Pascariu, arhitectul Gabi Albu, muzicianul Bobo de la Fără Zahăr și video designerul Elena Găgeanu a transpus ace…

Martie – iunie 2016 workshop-urile “Comunicare pentru Părinți”

Imagine
Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila organizează în perioada  martie – iunie 2016 workshop-urile “Comunicare pentru Părinți” susținute de trainer Eliza Cozmin.

Întâlnirile au loc sâmbăta, de două ori pe lună, în intervalul 10.00 - 12.00, la sediul Bibliotecii din Piața Poligon nr. 4, Centrul de instruire, et.3, în datele de : 05, 19 martie, 02, 16 aprilie, 14, 28 mai și 11, 18 iunie 2016. Cursurile sunt gratuite și se adresează părinților care doresc să-și dezvolte abilitățile de comunicare, negociere și influență în relațiile cu copiii sau pe plan profesional.

Locurile sunt limitate! Înscrierile se fac la adresa de e.mail: office@webtrainer.ro . Este necesar să transmiteți: numele, prenumele și nr. telefon.

Vă așteptăm!
Laura Caplea

Purtător de cuvânt

Biblioteca Județeană „Panait Istrati”, Brăila

"O seara muzicala" a orchestrei Filarmonice ,,George Cavadia" Braila

Imagine
- Virgil ANDRONESCU -

Institutia Publica de Spectacole Lyra din Braila a prezentat publicului brailean, luni 15 februarie 2016, incepand cu orele 18:30, "O seara muzicala" a orchestrei Filarmonice ,,George Cavadia" Braila.

La pupitrul dirijoraal s-a aflat dirijorul Stefan Lupu, iar pe scena au urcat soprana Elena-Cerasela Popa care a fost acompaniata de pianista Raluca Ciuca. Repertoriul a fost unul divers- Divertisment in Si b major KV 137 de W.A.Mozart; Aria Martei din Opera ,,Lasati-ma sa cant" de Gherase Dendrino; Serenada pentru orchestra de coarde de Sir Edward Elgar; Aria Leonorei din Opera ,,Forta destinului" de G. Verdi; Tango ,,Parfum de femeie" de Astor Piazzolla; ,,Tango" de Isac Albeniz; Aria Contesei Marita" din Opera ,,Contesa Marita" de Emmerich Kalman; ,,Underground Tango" de Goran Bregovic; ,,Vissi d'Arte" din Opera ,,Tosca" de G. Puccini; ,,Salut d'Amour" de Sir Edward Elgar, recitaluri care au …

O scrisoare pierduta si Acasa lla tata, la Teatrul Fani Tardini din Galati

JOI 18 FEBRUARIE  Teatrul FANI TARDINI Galați
ORA 18.30 O SCRISOARE PIERDUTĂ de I.L.Caragiale, regia Lucian Sabados    

Joi , 18 februarie 2016, de la ora 18.30, pe scena Teatrul Fani Tardini din Galati , se va juca spectacolul "O scrisoare pierdută" de I. L. Caragiale, a cărui regie este semnată de Lucian Sabados, managerul instituţiei teatrale. Scenografia a fost creată de artistul plastic Gheorghe Mosorescu. Din distribuţie fac parte actorii: Emilian Oprea, Dragoş Câmpan, Mihai Coadă, Mihaela Trofimov, Valentin Terente, Alin Florea, Liviu Pintileasa, Marcel Turcoianu, Dan Moldoveanu.

VINERI 19 FEBRUARIE Teatrul FANI TARDINI Galați
ORA 19.00 ACASĂ LA TATA de Mimi Brănescu, regia Radu Nichifor
 "Acasă la tata", scrisă de Mimi Brănescu şi pusă în scenă de regizorul Radu Nichifor, se va juca vineri,  19 februarie , de la ora 19.00 la Teatrul Fani Tardini din Galati. Managerul teatrului, regizorul Lucian Sabados precizează că este o comedie explozivă, rafinată, plin…

Atelier creativ „Grădina Mea”

Biblioteca Judeteană „Panait Istrati” Brăila organizează sâmbătă, 20 februarie 2016, ora 10.00, prima întâlnire în cadrul Atelierului creativ „Grădina Mea”. Activitatea este coordonată de Marilena Ioanid, profesor și artist plastic. Sunt invitați copiii cu vârste de peste 9 ani, înscrierile făcându-se în limita a 15 locuri. Atelierul se desfășoară la Secția Mediatecă și constă în confecționarea unor flori din diverse materiale și prin tehnici diferite.

Pentru mai multe detalii și pentru înscrieri sunați la tel. 0239 611292/tasta 4 sau la sediul instituției din P-ța Poligon, nr 4.

Numai bine,


Laura Caplea

Purtător de cuvânt

Biblioteca Județeană „Panait Istrati”, Brăila

Atelierul Călatoria piticilor în țara uriașilor

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila organizează joi, 25 februarie 2016, ora 16.30, la secția Mediatecă, prima întâlnire în cadrul Atelierului Călatoria piticilor în țara uriașilor. Activitatea se va desfășura o dată pe lună și va consta în vizionări de filme educative, discuții tematice și ateliere creative. Coordonatoarele atelierului sunt: prof. inv. preșcolar Vali Mihaela Mihalcea și Irina Ene, bibliotecar. Se pot înscrie copiii cu vârste între 5 și 11 ani, în limita a 15 locuri/atelier. Relații și înscrieri la telefon 0239 611292/tasta 4 sau la sediul Bibliotecii din P-ța Poligon nr 4.
Numai bine,


Laura Caplea

Purtător de cuvânt

Biblioteca Județeană „Panait Istrati”, Brăila

Concurs interactiv Jules Verne și copiii

Biblioteca Județeană Panait Istrati Brăila organizează la Secția pentru copii. Ludotecă pe 18 februarie 2016, ora 13.00, Concursul interactiv Jules Verne și copiii.  Evenimentul îşi propune implicarea copiilor în cunoașterea operei lui Jules Verne, valorificarea patrimoniului documentar din școlile brăilene, dezvoltarea spiritului competitiv și educarea copiilor faţă de valorile literaturii universale. Concursul este organizat de Doinița Stanciu, bibliotecar și Ion Volcu, șef birou Colecții Speciale. Centrul Multilingv din cadrul Bibliotecii.

Activitatea presupune implicarea a 5 echipe, cu câte 5 elevi, din următoarele școli brăilene:
1. Școala Gimnazială Ion Creangă – îndrumător prof. înv. primar Mariana Mangiurea
2. Școala Gimnazială Alexandru Ioan Cuza - îndrumător prof. înv. primar Carmen Toader
3. Școala Gimnazială  Mihai Eminescu- îndrumător prof. înv. primar Valentina Botea
4. Colegiul Național Ana Aslan- îndrumător prof. înv. primar Mariana Băcanu
5. Liceul Pedagogic D. P. Per…

Instruire în tehnica poveștilor digitale pe tema „Diversitatea culturală în mediul rural”

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila organizează în parteneriat cu Școala Profesională „Emil Drăgan” Gradiștea sesiunea de instruire în tehnica poveștilor digitale pe tema „Diversitatea culturală în mediul rural”. Activitatea se desfășoară în perioada 23-24 februarie 2016, cu participarea elevilor din școala parteneră, coordonați de prof. Alina Aramă, director al unității de învățământ.

Cursul se desfăşoară în cadrul proiectului "Agora Culturală @ Biblioteca Ta" implementat de Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România în parteneriat cu Jazzmontor AS Norvegia și Asociaţia Culturală Replika. Proiectul reprezintă o modalitate inovatoare de a conștientiza publicul privind valoarea memoriei colective și de a încuraja participarea minorităților la viața culturală.

Cursanții vor crea propriile povești pe bază de testimoniale, video sau fotografii despre despre valori culturale, viață, hobby sau experiențe relevante și au posibilitatea de a o…