Poliţiştii au acţionat pentru combaterea comerţului ilicit

La data de 15 noiembrie, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului şi Secţiei 2 de Poliţie Rurală Brăila au acţionat în pieţele din municipiu şi în apropierea acestora, cu scopul de a preveni şi combate activităţile comerciale ilegale.
Au fost verificate 12 persoane fizice autorizate, 7 societăţi comerciale, 5 întreprinderi individuale şi 11 producători particulari, au fost controlate 12 autovehicule şi aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.000 de lei, conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.
Totodată, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 197 kg de legume (varză, cartofi şi ceapă), valorând 250 de lei, şi articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru copii, în valoare de 5.000 de lei, bunuri pentru care nu existau documente de provenienţă.

Acţiuni pentru siguranţa rutieră

În ziua de 15 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier au acţionat pe arterele rutiere din municipiul şi judeţul Brăila, pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere, precum şi pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave.
Astfel, poliţiştii au constatat 112 contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 40.525 de lei, au ridicat în vederea suspendării 5 permise de conducere şi retras 3 certificate de înmatriculare.


Dosare penale pentru însuşirea bunului găsit

La data de 12.07.2016, o persoană din satul Plopu, oraşul Ianca, a reclamat la poliţie faptul că, în jurul orei 17:00, persoane necunoscute i-au sustras un telefon mobil din căruciorul de cumpărături, din faţa uşii de acces într-un hipermarket din municipiu.
Poliţişti din cadrul Biroului Investigaţii Criminale, în urma cercetărilor desfăşurate, l-au identificat pe un bărbat, de 35 de ani, din oraşul Ianca, suspectat că ar fi luat telefonul şi l-ar fi folosit fără drept.
Pe numele lui a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor.


Poliţiştii Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Lacu-Sărat au efectuat cercetări într-o cauză asemănătoare şi l-au identificat pe un minor, în vârstă de 15 ani, din satul Scărlăteşti, comuna Cireşu.
La data de 11.11.2016, acesta ar fi găsit un telefon mobil, pe care un minor de 16 ani, din comuna Traian, îl pierduse pe timpul unei călătorii cu trenul între gările CF Brăila şi CF Traian.
Poliţiştii au reuşit să recupereze telefonul şi să-l restituie proprietarului, iar pe numele minorului de 15 ani au întocmit dosar penal pentru însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor.


Suspect de furt prin efracţie, identificat de poliţişti

Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila- Biroul Investigaţii Criminale au continuat să desfăşoare cercetări într-o cauză de furt înregistrat cu autori necunoscuţi şi l-au identificat pe un bărbat de 41 de ani, din municipiu, bănuit de comiterea faptei.
În fapt, în noaptea de 19 spre 20 octombrie 2016, acesta ar fi pătruns prin efracţie într-o boxă de bloc, de pe Aleea Micşunelelor, şi ar fi sustras bunuri (unelte mecanice şi borcane cu legume conservate), în valoare de 100 de lei.
Pe numele brăileanului a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.
Poliţiştii au recuperat parţial prejudiciul.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii