Treceți la conținutul principal

Poliţiştii au acţionat pentru combaterea comerţului ilicit

La data de 15 noiembrie, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului şi Secţiei 2 de Poliţie Rurală Brăila au acţionat în pieţele din municipiu şi în apropierea acestora, cu scopul de a preveni şi combate activităţile comerciale ilegale.
Au fost verificate 12 persoane fizice autorizate, 7 societăţi comerciale, 5 întreprinderi individuale şi 11 producători particulari, au fost controlate 12 autovehicule şi aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.000 de lei, conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.
Totodată, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 197 kg de legume (varză, cartofi şi ceapă), valorând 250 de lei, şi articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru copii, în valoare de 5.000 de lei, bunuri pentru care nu existau documente de provenienţă.

Acţiuni pentru siguranţa rutieră

În ziua de 15 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier au acţionat pe arterele rutiere din municipiul şi judeţul Brăila, pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere, precum şi pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave.
Astfel, poliţiştii au constatat 112 contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 40.525 de lei, au ridicat în vederea suspendării 5 permise de conducere şi retras 3 certificate de înmatriculare.


Dosare penale pentru însuşirea bunului găsit

La data de 12.07.2016, o persoană din satul Plopu, oraşul Ianca, a reclamat la poliţie faptul că, în jurul orei 17:00, persoane necunoscute i-au sustras un telefon mobil din căruciorul de cumpărături, din faţa uşii de acces într-un hipermarket din municipiu.
Poliţişti din cadrul Biroului Investigaţii Criminale, în urma cercetărilor desfăşurate, l-au identificat pe un bărbat, de 35 de ani, din oraşul Ianca, suspectat că ar fi luat telefonul şi l-ar fi folosit fără drept.
Pe numele lui a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor.


Poliţiştii Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Lacu-Sărat au efectuat cercetări într-o cauză asemănătoare şi l-au identificat pe un minor, în vârstă de 15 ani, din satul Scărlăteşti, comuna Cireşu.
La data de 11.11.2016, acesta ar fi găsit un telefon mobil, pe care un minor de 16 ani, din comuna Traian, îl pierduse pe timpul unei călătorii cu trenul între gările CF Brăila şi CF Traian.
Poliţiştii au reuşit să recupereze telefonul şi să-l restituie proprietarului, iar pe numele minorului de 15 ani au întocmit dosar penal pentru însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor.


Suspect de furt prin efracţie, identificat de poliţişti

Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila- Biroul Investigaţii Criminale au continuat să desfăşoare cercetări într-o cauză de furt înregistrat cu autori necunoscuţi şi l-au identificat pe un bărbat de 41 de ani, din municipiu, bănuit de comiterea faptei.
În fapt, în noaptea de 19 spre 20 octombrie 2016, acesta ar fi pătruns prin efracţie într-o boxă de bloc, de pe Aleea Micşunelelor, şi ar fi sustras bunuri (unelte mecanice şi borcane cu legume conservate), în valoare de 100 de lei.
Pe numele brăileanului a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.
Poliţiştii au recuperat parţial prejudiciul.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

LIVIU NICOLAE DRACNEA. Descălecător din Teleorman, încălecător de țară!

- Virgil ANDRONESCU -
 Cronica video a zilei de 10 august 2018, protestul diasporei.

Exod: până și îngerii din Teleorman au ales calea pribegiei. Virgil Andronescu, Nuclee aforistice


EVENIMENT: Sărbătoatea satului – Zilele Mircenilor

- Virgil ANDRONESCU -


Iubitorii tradițiilor și muzicii populare sunt invitați, în zilele de 18 ți 19 august a.c., în Parcul Central al comunei Mircea Vodă din județul Brăila, să participe la Sărbătoatea satului – Zilele Mircenilor. Evenimentul este susținut și organizat de Primăria și Consiliul Local și se realizează sub marca- deja consacrată a revistei InfoZone, revistă al carei director este jurnalista Gabriela Popa care și prezintă spectacolul. Pe parcursul zilei de sâmbătă veți asista la un adevărat maraton de cântec, joc și voie bună, dar și la recitaluri susținute de artiștii: Claudia GHIȚULESCU, Nicu MÂȚĂ, Dora UNGUREANU și HEVITO. Recitalurile vor începe și în ziua de duminică de la aceeași oră 19.00 și îi vor avea ca protagoniști pe următorii interpreți: Ion SURUCEANU, Valentin SANFIRA, Ana Maria BOTEZATU și formația POTENȚIAL. Ambele zile de Șezătoare- Datini, joc și voie bună, se află la cea de-a VI-a ediție și vor începe de la ora 16.00 cu spectacolul folcloric. Evenimentu…

VIDEO: Petre Crăciun și călătoria Poveștilor sale prin Țara Copiilor Fericiți din Brăila și Galați!

- Virgil ANDRONESCU -

Marți, 25 aprilie a.c., de la ora 18:00, a avut loc- la C.A.R.P. Brăila, lansarea volumului Povești din Țara Copiilor Fericiți de Petre Crăciun. Scriitorul a ajuns la Brăila, nu întâmplător, ci, invitat de redacția revistei manifest Litera13, onorând cu lansarea volumului domniei sale ședința Cenaclului Casa Speranței de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor - Ana Aslan. Seara literar-muzicală Povești pentru nepoți și bunici a fost finalizată de epigramiștii cenaclului. Au participat scriitori din Brăila, oameni de cultură, jurnaliști, copii și alți iubitori de literatură pentru copii. Lansarea s-a încheiat cu o sesiune de autografe. Acesta fiind cel de-al doilea eveniment al zilei, primul fiind reprezentat de minunata întâlnire de la Direcția pentru Asistență Socială și Protecția Copilului din Brăila, unde- în fața a 30 de copii instituționalizați, Petre Crăciun și-a prezentat cărțile de povești, basme și poezii pentru copii. Aceștia au ascultat cu sufletul …

M-aşteaptă piscuri...

- Valeriu Ion GAGIULESCU -E-o iarnă grea în viaţa mea
Of, Doamne....
Şi mă frământ şi mă întreb :
Vor mai fi alte ?
Sunt întrebări, sunt încercări....
M-aşteaptă piscuri...
Le voi urca, de voi putea,
Fără de riscuri ?
Dar voi trăi, cum Vei voi
Tu, Doamne ...
Căci voi răzbi, cât pot iubi.
Dă Doamne !
Şi voi plăti.... voi răsplăti
Ştii, Doamne,
Cu preţ curat, cu duh curat,
Cu viaţa mea !

Zilele Municipiului Braila: Târgul anticarilor și buchiniștilor, Expoziții de carte

PROGRAM DETALIAT 


JOI - 09.08.2018
Str. M. Eminescu
Târgul anticarilor și buchiniștilor, Expoziții de carte
Parc Monument
18.00 - Spectacol de dansuri rusești susținut de Ansamblul ”Dobrogeanca”, Sulina – Tulcea
19.00 - Spectacol de dansuri elene susținut de Ansamblul ”Pandora Junior”, coordonator Constantin Haraga

Faleza Dunării
19.00 - Festival Concurs de folclor ”Lină Chiralină”
VINERI - 10.08.2018
Brăila Mall
18.30 - Spectacol de teatru pentru copii ”Prințul și vrăjitoarea” - Asociația ”Teatrul pentru toți” - Pitești
19.30 - Spectacol folcloric Ansamblul ”Mugurașii Oltului”
Carrefour Brăila

19.30 - Spectacol folcloric susținut de Ansamblul ”Rapsodia” Ploiești - Prahova
Parada Portului Popular
18.00 - Liceul ”Edmond Nicolau” – Bariera Călărașilor – Calea Călărașilor – Piața Independenței – Faleza Dunării
Parc Monument
18.00 - Spectacol de teatru pentru copii ”Cei trei purceluși” – Teatrul de Păpuși Brăila şi picturi pe faţă - Liceul de Arte ”H. Darclee”

19.15 - Spectacol de muzica p…