joi, noiembrie 19, 2015

Maine, 20.11.2015 de la ora 11.00, se desfasoara sedinta cu primarii din judetul Braila:

                                                                                                      CONSILIUL JUDETEAN BRAILA,
                                                                                                               Sala Mare de sedinte


Ordinea de zi fiind urmatoarea:
  1. Situatia realizarii documentatiilor de urbanism elaborate in cadrul contractelor de asociere dintre primarii si Consiliul Judetean Braila;
  2.  Organizarea deszapezirii pe drumurile comunale;
  3.  Finalizarea proiectelor din anul 2015 in asociere cu Consiliul Judetean Braila;
  4. Proiect apa potabila si toalete moderne in scoli/gradinite;
  5. Propuneri pietruiri, plombari si asfaltari in anul 2016;
  6. Asigurarea eficientei energetice a cladirilor publice (finantare POR 2014-2020);
  7. Sanatatea si serviciile sociale (finantare POR 2014-2020);
  8. Infrastructura in educatie (finantare POR 2014-2020);
Realizare after-school/camin cultural/drumuri (proiect finantat de AFIR).

Lansarea volumului „Peștele nopții” de Mircea CavadiaBiblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila organizează vineri, 20 noiembrie 2015, ora 17.00, lansarea volumului „Peștele nopții” de Mircea Cavadia. Prezintă scriitorii: Viorel Coman și Vasile Datcu. Evenimentul este moderat de Dragoș Adrian Neagu, directorul Bibliotecii.

Prozator, dramaturg şi ziarist, membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Timişoara, şi al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, Mircea Cavadia s-a născut în 6 octombrie 1950, în comuna Voineasa, judeţul Vâlcea. A urmat studiile liceale la Bacău, iar apoi pe cele ale Facultăţii de Drept din Bucureşti. A locuit la Brăila până în 1989, unde s-a remarcat ca scriitor, avându-l ca mentor și prieten pe Fănuş Neagu. După 1989 s-a mutat cu familia la Reșița, unde și-a continuat activitatea literară. În anul 2010 a fost investit cu titlul de Cetățean de Onoare al județului Caraș-Severin.  Mircea Cavadia a murit la 65 de ani, în luna mai a.c.
Romanul „Peştele nopţii” (Editura Semne, Bucureşti, 2014) este cel de-al 16-lea volum publicat de Cavadia. A publicat curent proză în aproape toate publicaţiile literare din ţară, obţinând peste 100 de premii la diverse festivaluri şi concursuri de literatură. Critica literară l-a remarcat frecvent, fiind prezent în multe antologii literare, dicţionare şi enciclopedii. A fost de multe ori membru şi preşedinte de juriu la concursuri de proză, epigrame şi teatru.

Vă așteptăm!
Laura Caplea
Purtător de cuvânt
Biblioteca Județeană „Panait Istrati”, Brăila

miercuri, noiembrie 18, 2015

PROGRAMUL CELEI DE-A X-A EDITII A FESTIVALULUI ZILE SI NOPTI DE TEATRU EUROPEAN LA BRAILA 1-6 DECEMBRIE 2015Ziua I – Marti 1 decembrie
Ora 17,30 - Sala Studio - Teatrul Maria Filotti Braila
APOLOGIA LUI SOCRATE, de Platon
Regia Dimos Avdeliodis
TEATRUL NATIONAL DE NORD SALONIC (GRECIA) – 1h 15 min

Ora 20,00 - Sala Mare – Teatrul Maria Filotti Braila
DIRECTORUL EXECUTIV (C.E.O.) de Stig Larsson
Regia Vladimir Anton
TEATRUL DE COMEDIE BUCURESTI – 1 h 35 min


Ziua II – Miercuri 2 decembrie
Ora 18,00 - Sala Mare – Teatrul Maria Filotti Braila
HISTORY BOYS de Alan Bennet
Regia Vlad Cristache
TEATRUL EXCELSIOR BUCURESTI – 2h 45 min


Ziua III – Joi 3 decembrie
Ora 18,00 - Sala Mare - Teatrul Maria Filotti Braila
OSCAR SI TANTI ROZ de Erich Emanuel Schmitt
Regia Petru Vutcarau
TEATRUL EUGEN IONESCO – CHISINAU (REP.MOLDOVA) - 2 h


Ora 20,30 - Sala Studio - Teatrul Maria Filotti Braila
PANICA de Mika Mylyaho
Regia Theodor Cristian Popescu
TEATRUL NOTTARA BUCURESTI – 1h 30 min.

Ziua IV- Vineri 4 decembrie
Ora 18,00 - Sala Mare – Teatrul Maria Filotti Braila
VICLENIILE LUI SCAPIN de Moliere
Regia Alexandru Mâzgareanu
TEATRUL TINERETULUI - PIATRA NEAMT – 1h 20 min.

Ora 20,00 - Sala Studio - Teatrul Maria Filotti Braila
DUMNEZEU IUBESTE de Zlata Demina
Regia Ioana Petre
TEATRUL BULANDRA BUCURESTI – 1h 20 min.

Ziua V – Sambata 5 decembrie
Ora 17,00 - Sala Mare – Teatrul Maria Filotti Braila
LILIOM de Ferenc Molnar
Regia Victor Ioan Frunză
TEATRUL MARIA FILOTTI BRAILA – 2h

Ora 20,00 - Sala Studio - Teatrul Maria Filotti Braila
ACASA LA TATA de Mimi Branescu
Regia Radu Nichifor
TEATRUL MARIA FILOTTI BRAILA – 1h 40 min.

Ziua VI – Duminica 6 decembrie
Ora 17,00 - Sala Studio - Teatrul Maria Filotti Braila
PASARILE de Aristofan (teatru – dans)
TEATRUL NATIONAL NOVI SAD si Bitef Belgrad (SERBIA) -1h 20min

Ora 19,00 Sala Mare – Teatrul Maria Filotti Braila
VIZA DE CLOWN de Saviana Stanescu
Regia Alex Mihail
TEATRUL ODEON BUCURESTI – 1h 45 min

La Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila are loc vernisajul expoziției de desen „Vis de copil”Vineri, 20 noiembrie 2015, ora 15.00, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila are loc vernisajul expoziției de desen „Vis de copil” al Biancăi Ștefania Althamer.  Peste 50 de lucrări ale tinerei vor fi expuse pe simeze.

Bianca este elevă la Liceul Pedagogic „D. P. Perpessicius”. La nouă ani și jumătate micuța este pasionată de desen, muzică, dansuri și gimnastică aerobică. Nu puține sunt concursurile la care Bianca a participat în ultimii ani, iar talentul i-a fost răsplătit. Iată doar câteva exemple în acest sens: Locul I în septembrie 2015 la Tecuci la Concursul național de artă plastică și iconografie „Ucenici la porțile credinței”; Locul III la Concursul național “Metaforă și culoare în zi de sărbătoare” în ianuarie 2015 la Brăila; Locul I la Expoziția internațională „Nostalgii de toamnă” de la Moreni în noiembrie 2014; Locul I la Concursul “Orașul meu, orașul tău” organizat de Biblioteca Județeană în noiembrie 2014 și lista poate continua. De altfel, și anul acesta Bianca Ștefania Althamer participă la Concursul “Orașul meu, orașul tău” organizat de Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila.

Evenimentul este prezentat de prof. inv. Mariana Mircioi și prof. Maricica Radovici. Vă așteptăm!

Laura Caplea
Purtător de cuvânt
Biblioteca Județeană „Panait Istrati”, Brăila

Mastermind gratuit – Club pentru dezvoltare personală


Vă invităm la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila, sâmbătă, 21 noiembrie 2015, ora 10.00, la evenimentul Mastermind gratuit – Club pentru dezvoltare personală, susținut de Rodica Ifrim, formator și public speacker.
Cursul se adresează celor interesați de dezvoltare personală, care vor să facă schimbări în viața lor, să-și atingă obiectivele, vor un echilibru și o armonie interioară mai bună.

Iată câteva avantaje pentru cei care participă la un grup Mastermind: Putem să “împrumutăm” și să “folosim” educația, experiența, influența și eventual chiar capitalul altor oameni pentru a ne duce la îndeplinire propriile noastre planuri de viață; Dacă astăzi suntem ceea ce suntem este datorită atitudinii mentale prin care ne raportăm la situații și oameni; Vom învăța că succesul adevărat este ceva ce poate fi obținut doar luând și pe alții împreună cu noi; Singura limitare reală este cea pe care o acceptăm și o stabilim în propria noastră minte; Acționează ca un catalizator pentru creștere și dezvoltare, ne menține focusați și ne ajută să ne deplasăm constant către lucrurile importante din viața personală și profesională – ne spune Rodica Ifrim, inițiatoarea acestui program.
Înscrierea la eveniment se face completând formularul : http://goo.gl/forms/mLwhdNRYo1. Pentru cei interesați de dezvoltare personală, noi sesiuni vor avea loc în perioada 5-6 decembrie, ora. 10.00, tot la Bibliotecă, în sala „Fănuș Neagu”, etaj 3.

Vă așteptăm!
Laura Caplea
Purtător de cuvânt
Biblioteca Județeană „Panait Istrati”, Brăila

Festivalului Internaţional de Teatru Zile si Nopţi de Teatru European la Brăila (1 - 6 decembrie 2015)


Teatrul Maria Filotti Braila aflat în faza finală a reparaţiilor capitale,  anunţă pe toţi iubitorii de teatru interesaţi că, în vederea asigurării condiţiilor legale şi normale de siguranţă în exploatare  îşi încetează temporar activitatea cu publicul spectator până la data de 1 decembrie. Această masură de siguranţă a fost luată cu consultarea conducerii Primăriei Brăila precum şi a conducerii ISU Brăila. 
Ca atare, spectacolele programate în perioada 21 – 29 noiembrie se anulează. Este vorba despre spectacolele Acasă la tata (22 nov.), Liliom (28 nov.) si Poveşti de familie (29 nov.).
Facem acest  demers tocmai pentru a asigura cele mai bune şi sigure condiţii de desfăşurare a celei de-a X-a ediţii  a Festivalului Internaţional de Teatru Zile si Nopţi de Teatru European la Brăila (1 - 6 decembrie 2015).
Tototadă, vă informăm că, începând din data de 18 noiembrie a.c.. am scos la vânzare biletele pentru spectacolele invitate în festival. Programul festivalului precum şi tarifele biletelor de la spectacolele invitate pot fi consultate atât pe site-ul (www.tmf.ro)  , pagina de facebook a Teatrului Maria Filotti cât şi la sediul Agenţiei Teatrale (str. Mihai Eminescu, nr. 8-8A) unde  puteţi afla şi alte detalii despre spectacolele invitate în festival.
Conducerea teatrului vă mulţumeşte pentru înţelegerea situaţiei care a determinat  modificarea programul de spectacole din luna noiembrie şi vă asigură de întreaga sa responsabilitate privind organizarea festivalului de teatru şi a activităţii ulterioare de spectacole  în cele mai bune şi sigure condiţii.

Rodica Antonescu
Teatrul Maria Filotti Braila

luni, noiembrie 16, 2015

Recitalul ,,Crizanteme de toamna”Consiliul Judetean Braila si Institutia Publica de Spectacole ,,Lyra”, prezinta publicului brailean, duminica, 22 noiembrie 2015, incepand cu orele 12:30, recitalul ,,Crizanteme de toamna”. Evenimentul va avea loc in Sala de Concerte ,,Dr. Nicu Teodorescu” a Societatii Filarmonice ,,Lyra”. Monica Scurtu- soprana, Claudia Codreanu- mezzisoprana si Inna Oncescu- pian vor face, impreuna cu publicul iubitor de muzica clasica, o calatorie muzicala prin lumea liedului, a operei, operetei si a musicalului, interpretand piese de Johann Strauss, Ciprian Porumbescu, Franz Lehar, Giacomo Puccini, Modest Musorgski, Georges Bizet, Sabin Dragoi, George Cavadia si Jacques Offenbach. Publicul doritor de o calatorie placuta si relaxanta prin lumea ,,Crizantemelor muzicale” va avea cu adevarat o dupa-amiaza frumoasa. Pretul biletului este de 7 lei. Va asteptam!

duminică, noiembrie 15, 2015

ACŢIUNI PREVENTIVE PENTRU SIGURANŢA BRĂILENILOR

În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii brăileni au desfăşurat activităţi pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, în municipiu şi judeţ.

În zilele de 13 şi 14 noiembrie, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului şi Poliţiei oraşelor Ianca, Însurăţei şi Făurei, de la secţiile de poliţie rurală şi posturile de poliţie comunale arondate acestora, cu sprijinilor jandarmilor şi a lucrătorilor din cadrul I.S.U. Brăila, au acţionat în zona discotecilor şi altor unităţi de alimentaţie publică cu profil similar, pentru a combate infracţiunile săvârşite cu violenţă şi pentru verificarea modului în care își desfășoară activitatea societățile comerciale, precum şi pentru prevenirea şi combaterea comiterii de infracţiuni sau contravenţii.

Echipele care au participat la acţiuni au efectuat controale la 8 unităţi comerciale şi societăţi tip discotecă şi cafe-bar, au legitimat 98 de persoane, dintre care 42 au fost percheziţionate corporal sumar, şi au controlat în trafic 53 de autovehicule.

Poliţiştii au aplicat 17 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 21.310 lei, 10 fiind aplicate conform prevederilor Legii 61/1991 (republicată), pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 3 la O.U.G. 195/2002 (republicată), privind circulaţia pe drumurile publice, 3 la Legea 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, iar una conform Legii 305/2006, privind apărarea împotriva incendiilor.

Litera13 s-a intalnit la Biblioteca Judeteana V. A. Urechia din Galati cu romancierul Stelian Tanase

- Virgil ANDRONESCU - Vineri, 15 noiembrie 2018, ora 17.00, a avut loc la Biblioteca Județeană V.A. Urechia din Galati lansarea cărții „...