Postări

Se afișează postări din mai 17, 2015

Atelier de bricolaj pentru adulți

Imagine
Biblioteca Județeană „Panait Istrati” organizează marți, 26 mai 2015, între orele 16.30 – 18.30, Atelierul de bricolaj pentru adulți, coordonat de Valerica Oprișanu – artist handmade. Atelierul se organizează o dată pe lună la Secția Împrumut pentru Adulți, cu materialele participanților. Tema din această lună este tehnica decoupage-ului sau tehnica șervețelului, o metodă care constă în decorarea obiectelor cu ajutorul unui simplu servețel. Participanților le sugerăm să aducă lac lucios, grund acrilic, lac adeziv, pensulă, șervețele cu model și obiecte de decorat. Produsele destinate acestei tehnici pot fi găsite la Librăria Carioca. Cei interesați se pot înscrie și afla detalii la Valerica Oprișanu, tel. 0743031507 . 

Vă așteptăm!

Laura Caplea
Purtător de cuvânt
Biblioteca Județeană „Panait Istrati”, Brăila

Unicul brand al judeţului Brăila- ,,Brânza de Gulianca”, omagiat printr-un festival de succes

Imagine
- Virgil ANDRONESCU
Prima ediţie a Festivalului ,,Brânzei de Gulianca” a avut loc în satul Gulianca din comuna Salcia Tudor, judeţul Brăila.
Evenimentul a început pe data de 9 mai, sambata- orele 10:30 şi s-a încheiat duminică seara, manifestarea având ca scop principal promovarea unicului brand al judeţului Brăila, respectiv brânza de Gulianca şi certificarea acestuia ca produs tradiţional românesc.
Festivalul a avut loc datorita implicării Primăriei şi Consiliului Local Salcia Tudor, şcolii din localitate, Căminului Cultural, Ansamblurilor Folclorice ,,Tudorencele” şi ,,Mugurii Tudorencelor”. Gazdele au fost sprijinite în organizarea acestui eveniment de Reţeaua Naţională de Dezvoltare Rurală, Biroul Regional Sud- Est, reprezentat de doamna director Gănescu Silvia şi Revista de promovare urbană şi rurală ,,Infozone”, condusă de jurnalista Gabriela Popa.

De ce să iniţiezi un festival al brânzei? Cu ce este mai importanta brânza de Gulianca decât brânza făcută pe alte meleaguri?

,,Povest…

Lansarea cărții ,,De-a râsu’ – plânsu‘ " de Valeriu Ion Gagiulescu

Imagine
- Virgil ANDRONESCU - Ieri, 19 mai 2015, incepand cu orele 17.00, la Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” a avut loc lansarea cărții De-a râsu’ – plânsu‘- Catrene si epigrame, poezii si poezioare bune pentru fiecare   ( mosi, flacai,fete si dame), semnată de Valeriu Ion Găgiulescu:
( https://www.youtube.com/watch?v=I35nxeXtEDw&feature=youtu.be ).  Evenimentul s-a desfasurat in Sala “Fănuș Neagu” și a fost moderat de directorul bibliotecii, Dragoș Adrian Neagu.  Au prezentat volumul: profesorul Vasile Zbarcea, dr. Mihai Frunză și Alexandru Hanganu. Valeriu Ion Găgiulescuestepoet, prozator şi eseist. A debutat în 1965 cu „Microfabule” în revista „Clubul” (Argeș) și are numeroase colaborări la publicaţiile : „Ancheta”, „Cetatea”, „Curierul Primăriei”, „Ecouri dunărene”, „Florile Dunării”, „Pietrele Doamnei”, „Steagul Roşu”, „Vocea a treia”.
A publicat volumele: „Ca floarea câmpului”- roman, 2006; „Amurg” - roman, 2008; „Potcovarul lui Pegas” - poezie, 2008. UITE CUM STĂ TREABA !


Braileanul Doru Ciutacu, un artist cu care tanara generatie braileana ar trebui sa se mandreasca!

Imagine
,,Music my love" 2015

 ,,Music my love" 2015

 ,,Music my love" 2015

 ,,Music my love" 2015

  ,,Music my love" 2015

Doru Ciutacu, un tanar care aduce brailei onoare si recunoastere artistica prin premiile si trofeele castigate!

Imagine
,,


,,Armoniile Dunarii" 2015

 ,,Armoniile Dunarii" 2015

  ,,Armoniile Dunarii" 2015

  ,,Armoniile Dunarii" 2015
,,Armoniile Dunarii" 2015

Brăileanul Doru Ciutacu - Trofeu la Festivalul Naţional "Music, my love" Bucureşti

Imagine
Duminică 17 mai a.c. a avut loc la Bucureşti Festivalul Naţional de muzică pop "Music, my love", ediţia a II-a,organizat de reputata interpretă de muzicăuşoară, profesoară de canto la Şcoala Populară de Arte Bucureşti, precum şi textier şi compozitor, doamna Viorela Filip, membră a U.C.M.R. şi a W.A.F.A. cu sediul in Malta. Din juriu au făcut parte alături de doamna Viorela Filip, directorul festivalului, domnul Cristian Alivej- compozitor şi profesor de canto, doamna Gabriela Sauciuc-Cicone- compozitor şi textier, profesoară de canto, interpretă de muzică pop, domnul profesor


Ştefan Iordache si doamna profesoară Mihaela Iordache. A fost o competiţie foarte strânsă, cu aproape 70 de participanţi, toţi foarte bine pregătiţi , desfăşuratăca unmaraton întreorele 10-19.
Doru Ciutacua impresionat din nou juriul cu vocea sa. Pentru prestaţia sa deosebită, ţinută scenică, interpretare sensibilă, a fostrăsplătit cu Trofeul categoriei 16-18+ ani, deşi a fost cel mai tânăr interpret la a…

Sah: Cupa Everest – Spring Micul Prinț .

Imagine
Biblioteca Județeană „Panait Istrati”, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Brăila și Clubul Sportiv „Micul Prinț” organizează la Sala de Lectură a Bibliotecii (Piața Poligon nr. 4, et.1), în perioada 23 – 24 mai 2015, Cupa Everest – Spring Micul Prinț .
Concursul este omologat de Federația Română de Șah și  este organizat de Preda Iulian, instructor la C. S. „Micul Prinț”. Participă copiii de la Cluburile de șah din Galați, Focșani, Constanța, București, Slobozia, Brăila și vor fi arbitrați de Gilea Lucian (Galați). Evenimentul începe sâmbătă, 23 mai, orele 10.00 – 18.00 cu rundele 1-3 și continuă duminică, 24 mai, orele 9.30 – 18.00 cu rundele 4-6. Premiile se vor acorda pe grupe de vârstă: 8, 10, 12 ani. Relații și înscrieri la Preda Iulian, tel. 0742042111.
Laura Caplea Purtător de cuvânt Biblioteca Județeană „Panait Istrati”, Brăila

Concursul Județean de Artă Fotografică INSTANTANEE BRĂILENE

Consiliul Județean Brăila, Biblioteca Județeană Panait Istrati și Inspectoratul Școlar Județean organizează Concursul Județean de Artă Fotografică INSTANTANEE BRĂILENE, ediția a III-a.
Concursul are ca scop susținerea  tuturor elevilor pasionați de fotografie în vederea afirmării lor precum și aprecierea și valorificarea lucrărilor înscrise în concurs. Secţiunile concursului sunt: fotografie alb-negru, tematică diversă (în legătură cu Brăila) ; fotografie color - portret (doar oameni) și fotografie color - peisaj urban brăilean . Regulamentul concursului prevede: · La concurs pot participaliceeni din municipiul şi judeţul Brăila, care sunt înscriși într-o instituție de învățământ preuniversitar,în clasele IX-XII și studenții înscriși la una din facultățile existente în Brăila. ·Pentru a fi acceptate în concurs, fotografiile trebuie să nu fie mai vechi de 6 luni și să nu fi fost publicate niciodată. ·Nu sunt permise prelucrări și/sau postprocesarea fotografiilor, persoane sau obiecte puse a…