Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din februarie 15, 2015

La Biblioteca Judeteana ,,Panait Istrati" din Braila: Atelierul de „Logică distractivă”

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” organizeazăîncepând din luna martie 2015,  Atelierul  de „Logică distractivă”, o dată pe săptămână, la Secția Mediatecă. Activitatea se adresează elevilor de liceu cu vârste cuprinse între 16 – 19 ani. Prima întâlnire este vineri, 6 martie, ora 15.00 și se numește „Argumentez, deci exist!”.  Atelierul este coordonat de prof. Oana Ghețu, instructor debate ARDOR Muntenia, care invită tinerii brăileni să înveţe noi tehnici de dezbatere prin care pot stăpâni arta unei dispute incitante. A doua întâlnire este vineri, 13 martie, ora 15.00 și se numește „Dialogul este respect desăvârșit”. Prof. Anghel Dorina le propune liceenilor să exerseze împreună regulile care definesc exercitarea dialogului în societate pentru a se adapta cât mai bine situațiilor concrete. Înscrierile se fac la Secția Mediatecă sau la tel. 0239 611292.


Vă așteptăm! 
Laura Caplea Purtător de cuvânt Biblioteca Județeană „Panait Istrati”, Brăila

Expoziţie „Brăila – literatură, personalităţi, istorie” la mezaninul Bibliotecii Naţionale a României

În perioada 23 februarie – 20 martie 2015, onorând invitaţia Bibliotecii Naţionale a României, Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila propune bucureştenilor (şi nu numai) o incursiune în universul unui oraş de poveste, Brăila. Portul de la Dunăre este un loc încărcat de istorie, care a dat României personalităţi de seamă şi care îşi păstrează un loc aparte în cultura naţională. Expoziţia „Brăila – literatură, personalităţi, istorie” poate fi vizitată la mezaninul Bibliotecii Naţionale a României şi conţine câteva secţiuni reprezentative pentru oraşul de la Dunăre. Astfel, bucureştenii vor putea admira o colecţie de cărţi poştale vechi din cea mai înfloritoare şi romantică perioadă a Brăilei, cea interbelică, şi două secţiuni dedicate cărţii: o selecţie de lucrări editate de Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati”, prin editura Proilavia şi o selecție de cărți scrise de personalităţi brăilene. Nu în ultimul rând, simezele Bibliotecii Naţionale a României vor găzdui şi multă grafic…

Atelier de bricolaj pentru adulți

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” organizează marți, 24 februarie 2015, orele 16.30 – 18.30, Atelierul de bricolaj pentru adulți, coordonat de Valerica Oprișanu – artist handmade. Atelierul se organizează o dată pe lună la Secția Împrumut pentru Adulți, cu materialele participanților.  Cei interesați se pot înscrie și afla detalii la tel. 0743031507. 
Întâlnirea din această lună are ca temă confecționarea mărțișoarelor handmade. Participanții vor aduce: hârtie gumată, carton colorat, floricele textile, sfoară, mărgele, pânză de sac, nasturi colorați, scoici, caolin. Orice idee creativă e bine venită.

 Vă așteptăm!

Laura Caplea

Purtător de cuvânt

Biblioteca Județeană „Panait Istrati”, Brăila

„Poveştile IEI”, atelierul 2

Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati” vă invită marți, 24 februarie 2015,  ora 16.30, la „Poveştile IEI”, atelierul 2, anul 2. Gazdele manifestării sunt Corina Ciuraru, șef serviciu în cadrul Bibliotecii și Rădiţa Lascu, meşter popular la Centrul de Creaţie Brăila. Atelierul de inițiere în coaserea unei II se bucură de succes din partea publicului brăilean, la fiecare întâlnire avem alături de noi din ce în ce mai mulți participanți, în special doamne pasionate de costumele și cusăturile tradiționale românești. Persoană de contact: Corina Ciuraru, corina_ciuraru@bjbraila.ro, tel 0766600137 sau grupul facebook "Povestile IEI Brăila".

Vă așteptăm!

Laura Caplea

Purtător de cuvânt

Biblioteca Județeană „Panait Istrati”, Brăila

Va invitam la teatru !

VINERI 20 FEBRUARIE                   Casa Tineretului ORA 12.00      VANIUȘA  adaptare după un basm rusesc, regia Bujor Macrin

SÂMBATĂ 21 FEBRUARIE             Teatrul Maria Filotti - Sala Studio ORA 18.00ÎNDOIALA  de John Patrick Shanley, regia Eugen Gyemant

DUMINICĂ 22 FEBRUARIE                             Casa Tineretului ORA 11.30       BAGHETA MAGICĂ-spectacol de magie ,  scenariul si regia Andrei Teașcă
Rodica Antonescu Teatrul Maria Filotti Braila Str. Mihai Eminescu nr. 2COMUNICAT DE PRESĂ Teatrul Maria Filotti dedică programul acestui sfârsit de săptămânăcopiilor , parintilor si bunicilor acestora . Astfel, vineri 20 februarie, de la ora 12.00, la Casa Tineretului este programat spectacolul de succes VANIUSA,o reusităadaptare după un basm rusesc, in regia regretatului actorBujor Macrin. Cu o distributie valoroasă - Dan Moldoveanu , Emilia Mocanu, Flori Popa , Cătălina Nedelea , Ana Zubcu, Costică Burlacu , Valentin Terente ,acest spectacol a reusit de la prima sa reprezentatie din 29 …

POLITIA ROMANA, BRAILA: BULETIN DE PRESĂ

Poliţiştii au recuperat prejudiciul
La data de 26.09.2014, B.Ionel (66 de ani), din municipiul Brăila, a reclamat la poliţie faptul că persoane necunoscute i-au sustras bicicleta, pe care o lăsase neasigurată în faţa unui imobil de pe strada Mioriţei, unde se afla în vizită. Judiciarişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale au desfăşurat cercetări şi l-au depistat pe M.Ionel (46 de ani), din municipiul Brăila, pe care l-au condus la sediul poliţiei. Bicicleta sustrasă a fost recuperată şi predată păgubitului. Dosarul penal întocmit pe numele suspectului pentru infracţiunea de furt a fost înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, cu propunere legală.
·
Identificat şi cercetat pentru lovire
La data de 03.02.2015, ora 14.45, poliţiştii Postului de Poliţie Comunal Cazasu au fost sesizaţi, prin intermediul Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, de către un localnic, în vârstă de 60 de ani, despre faptul că, în timp ce se afla în faţa locuinţei lui, a fost lov…

ACŢIUNI DESFĂŞURATE ÎN WEEKEND DE CĂTRE POLIŢIŞTI

În perioada 13- 15 februarie a.c., poliţiştii brăileni au desfăşurat activităţi pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, în municipiu şi judeţ.
Poliţiştii rutieri, de ordine publică, investigarea fraudelor şi de investigaţii criminale, din cadrul poliţiei municipiului, poliţiilor orăşeneşti şi secţiilor de poliţie rurală, au acţionat în zona discotecilor, barurilor şi altor unităţi de alimentaţie publică cu profil similar, pentru verificarea modului în care își desfășoară activitatea societățile comerciale și vânzătorii ambulanți şi pentru a preveni comiterea faptelor de violenţă, a actelor ilegale de comerţ, a furturilor de pe tarabe, din buzunare, poşete şi genţi, de a identifica bunurile provenite din furturi, precum şi pe arterele de circulaţie din municipiu şi judeţ, pentru a reduce numărul accidentelor rutiere grave, produse ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie.
Echipele de poliţişti au efectuat controale la 45 de…

POLITIA ROMANA, BRAILA: BULETIN DE PRESĂ

Identificaţi şi cercetaţi pentru furt calificat

În dimineaţa zilei de 15 februarie a.c., la ora 08.00, o localnică de 35 de ani, din comuna Chişcani, a reclamat la poliţie faptul că, în noaptea precedentă, persoane necunoscute au pătruns într-o anexă gospodărească a locuinţei sale şi au sustras un sac cu porumb boabe, având greutatea de 28 kg, şi o bicicletă pentru copii. Poliţiştii au efectuat cercetarea la faţa locului şi în teren, stabilind că aspectele sesizate se confirmă. În urma cercetărilor, bunurile sustrase au fost găsite la domiciliul localnicului C.Ionel (32 de ani), despre care s-a stabilit că o ajuta pe femeie la treburile gospodăreşti. Prejudiciul, în valoare de 150 de lei, a fost recuperat şi restituit păgubitei, iar pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal pentru furt calificat.
·
La data de 15.02.2015, ora 10.15, poliţiştii Postului de Poliţie Comunal Racoviţa au fost sesizaţi de către administratorul unui magazin alimentar din comună, despre faptul că, în noaptea …

La Biblioteca Judeteana ,,Panait Istrati" : activitatea "Creangă și copiii"

Secţia pentru Copii.Ludotecă a Bibliotecii Judeţene "Panait Istrati" Brăila în parteneriat cu Școala Gimnazială "Ion Creangă" organizează miercuri, 18 februarie 2015, de la ora 13.00, activitatea "Creangă și copiii" dedicată marelui povestitor şi clasic al literaturii române. Evenimentul este inclus în proiectul educațional județean "Prietenia - cea mai frumoasă floare", inițiat de prof. înv. primar Mariana Mangiurea.

Programul debutează cu o prezentare despre viața și opera marelui povestitor susținută de bibliotecar Doina Stanciu și continuă cu un concurs literar cu premii la care participă elevi de la școlile partenere în proiect : Școala Gimnazială Ion Creangă, Școala Gimnazială Vasile Alecsandri, Colegiul Național Ana Aslan, Școala Gimnazială Mihail Sadoveanu, Școala Gimnazială Chiscani. Cu acest prilej s-au organizat două expoziții : de carte și de compoziții artistico-plastice, ultima realizată de elevii școlilor participante la proiect.În cadrul Salonului Literar „Axis Libri“, Galati: scurt program muzical sustinut de tineri din Basarabia care studiază în Galati.

- Virgil ANDRONESCU -
Biblioteca Judeteană „V.A. Urechia“ Galati a organizat joi, 12 februarie 2015, ora 17:00, in cadrul Salonului Literar „Axis Libri“, manifestare culturală organizată săptămânal în Sala de lectură „Mihai Eminescu“, la sediul central.


În deschidere, a avut loc un mini program literar artisitic, la aniversarea poetului Grigore Vieru, realizat de tinerii din Basarabia care studiază în Galati, sub îndrumarea profesoarelor Adriana Nicoleta Ilie, Carmen Alexandrescu si bibliotecar Ionela Călin de la Liceul Tehnologic de Marină.


Film: Virgil Andronescu

Brăileni la Salonul Literar Axis Libri din Galaţi

- Virgil ANDRONESCU -

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați a organizat joi, 12 februarie 2015, ora 17:00, in cadrul Salonului Literar „Axis Libri“, manifestare culturală organizată săptămânal în Sala de lectură „Mihai Eminescu“, la sediul central.

Evenimentul a cuprins lansarea următoarelor volume: „Cronica potopului de după Dumnezeu” și „Foaie de observație- jurnalul unei conștiințe- ”, autor Virgil Andronescu; „O samă de scriitori”, autor Dumitru Anghel; „Alter Ego”, autor Dragoș Ionescu; „Fiare și oameni” și „Ordine în gânduri”, autor Mihai Vintilă și    „RevistaLitera13” http://www.infoest.ro/stiri/cultura-brailei/braileni-la-salonul-literar-axis-libri-din-galati.htm  .
În deschidere, a avut loc un mini program literar artisitic, la aniversarea poetului Grigore Vieru, realizat de tinerii din Basarabia care studiază în Galați, sub îndrumarea profesoarelor Adriana Nicoleta Ilie, Carmen Alexandrescu și bibliotecar Ionela Călin de la Liceul Tehnologic de Marină. Moderator: pro…