Postări

Se afișează postări din ianuarie 11, 2015

POLITIA ROMANA, BRAILA: BULETIN DE PRESĂ

Gălăţean reţinut pentru furturi comise în Brăila
În baza probatoriului administrat de către poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, a fost depistat şi condus la sediul poliţiei S.Marian (32 de ani), din municipiul Galaţi, bănuit de comiterea a două furturi din locuinţe, de pe raza municipiului Brăila. Faptele au fost comise în perioada septembrie-decembrie 2014, având ca mod de operare escaladarea şi forţarea ferestrelor a două apartamente situate la parter. Prejudiciul total este în valoare de 20.050 de lei şi constă în aparatură electronică, bijuterii, telefoane mobile etc., poliţiştii reuşind să recupereze o parte din bunuri. Pe numele gălăţeanului a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de furt calificat şi a fost reţinut, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Brăila. Astăzi va fi prezentat instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Bănuit de comiterea unui furt califica…

Eminescu – Luceafărul, eu – o mică stea.

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” organizează joi, 15 ianuarie 2015, o serie de activități dedicate marelui poet român Mihai Eminescu, intitulate generic Eminescu – Luceafărul, eu – o mică stea. Manifestarea este organizată în parteneriat cu Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” – prof. inv. primar Trofin Anca și Școala Gimnazială „Ion Creangă” – prof. inv. primar Mariana Mangiurea.
Activitățile debutează la Secția de Copii. Ludotecă la ora 9.30 cu o prezentare despre viața și opera lui M. Eminescu, susținută de Doina Stanciu, bibliotecar și continuă cu un recital de poezii și un concurs de desene inspirate dintr-o strofă eminesciană. La final participanții vor primi diplome și premii în cărți. Două expoziții documentare  menite să păstreze vie în sufletele noastre opera lui Eminescu sunt organizate la Secția Împrumut pentru Adulți și la Ludotecă și reunesc o bogată colecție de cărți, monede și medalii. Expozițiile pot fi vizionate în perioada 15 - 23 ianuarie.

Vă așteptăm! Numai bine, L…

Joi, 15 ianuarie 2015, ora 16,30, lansarea "Istoriei literaturii române. Erată la erată"

Imagine
Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati" organizează, joi, 15 ianuarie 2015, ora 16,30, lansarea "Istoriei literaturii române. Erată la erată" și vernisajul expoziţiei de caricatură semnată de Costel Pătrăşcan, artist plastic brăilean. 

Moderatorul evenimentului este Dragoş Adrian Neagu, directorul instituţiei gazdă, prezintă scriitorul Viorel Coman.
Caricaturistul Costel Pătrăşcan este câştigătorul a 41 de premii internaţionale şi a 68 de premii naţionale şi are la activ 45 de expoziţii naţionale şi alte patru în afara ţării (Bruxelles, Chişinău, Cipru şi Shanghai), fiind cotat ca unul dintre cei mai buni graficieni ai momentului. Este caricaturist editorialist la Academia Caţavencu şi a editat trei albume de caricatură:Libidoul la electorat (2009), Fabricat în România (2010)  Istoria literaturii române. Erată (2011). Expoziţia de grafică şi caricaturi va fi deschisă publicului în spațiul expozițional al Sălii de Lectură până pe 15 februarie.Vă așteptăm! Numai bine,
Lau…

Liderul national al PSD, Liviu Nicolae Dragnea: ,,Mihai nu si-a depus candidatura pentru ca asa a visat noaptea!”

Imagine
- Virgil ANDRONESCU -

Vineri, de la orele 19:00 trebuia sa inceapa conferinta de presa a PSD Braila dar a inceput cu mai mult de o jumatate de ora mai tarziu. Purtatorul de cuvant al Partidului social Democrat Braila, Doru Damian a deschis conferinta anuntand ca: ,,A fost prima sedinta de analiza de dupa alegeri- prima sedinta oficiala dupa alegeri si ca discutiile au durat un pic mai mult, iar sedinta a fost prezidata de domnul Presedinte executiv al partidului la nivel national Liviu Nicolae Dragnea. In aceasta seara avem un invitat de marca la Braila si cred ca este mai important mesajul venit de la domnul presedinte Liviu Nicolae Dragnea.”
Liviu Nicolae Dragnea, Presedinte Executiv PSD: ,,Pentru a participa la acesta conferinta de presa am venit- ca de fiecare data, la Braila cu drag. In Comitetul Executiv s-a aprobat ca astazi sa se organizeze Conferinta Judeteana pentru alegerea noului presedinte al PSD la Braila, o conferinta in care s-a aprobat Raportul prezentat de catre…

RECOMANDĂRI PENTRU CIRCULAŢIA RUTIERĂ PE TIMP DE IARNĂ

În condiţiile atenţionărilor meteorologice, conform cărora se vor produce fenomene ce pot afecta siguranţa circulaţiei rutiere, poliţiştii brăileni recomandă participanţilor la trafic să adopte o conduită preventivă de conducere şi să respecte regulile de circulaţie ori îndrumările poliţiştilor rutieri.
În zonele de sud și sud-est, precipitațiile anunțate de meteorologi pot produce polei pe arterele rutiere, condiții în care recomandăm celor care se vor deplasa în zonele aflate sub atenționare meteo să circule prudent, cu viteză redusă și să păstreze în mers o distanță corespunzătoare față de autoturismele dinainte.
În condiţiile unui trafic aglomerat, poliţiştii vă recomandă să vă păstraţi calmul, să nu uitaţi de politeţea rutieră şi să nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.
Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei sau zăpadă, toţi conducătorii de autovehicule trebuie să circule cu o viteză care să permită oprirea …