miercuri, septembrie 24, 2014

Va invitam la teatru!

SÂMBATĂ 27 SEPTEMBRIE                      Casa Tineretului
ORA 18.00           PAPAGALIȚA ȘI CURCANUL de , regia Radu Nichifor
 
 
 
DUMINICĂ 28 SEPTEMBRIE             Teatrul Maria Filotti - Sala Studio
ORA 18.00           CASA de  Evgheni Grişkoveţ si Anna Matison , regia Sânziana Stoican
 
Cu stima ,  
Rodica Antonescu
Teatrul Maria Filotti Braila
Str. Mihai Eminescu nr. 2
810026, Braila, Romania

NOU: portal dedicat promovarii elementelor identitare romanesti din tara si de peste hotare


luni, septembrie 22, 2014

Lumea lu' Banciu


tvshow.videoclipurinoi.ro

POLITIA ROMANA, POLITIA BRAILA: BULETIN DE PRESĂAccidente rutiere


Ieri, la orele 19:40, I.Gabriel (28 de ani), din comuna Şişeşti, judeţul Mehedinţi, a sesizat, prin apelul de urgenţă 112, faptul că, pe DN 2B, la ieşirea din oraşul Ianca, s-a produs un accident soldat cu victime.
În urma cercetărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că P.Georgian (30 de ani), din municipiul Buzău, în timp ce conducea autoturismul, pe drumul menţionat, a  încercat să evite un câine, a intrat pe acostament, a derapat şi a lovit un copac, răsturnându-se pe câmp.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a şoferului şi a pasagerilor M.Marilena (33 de ani), din comuna Bărcăneşti, judeţul Prahova, P.Romeo (35 de ani) şi P.Adriana (36 de ani), ambii din municipiul Galaţi.
Toate victimele au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, pentru acordarea de ingrijiri medicale, pasagerul de 35 de ani rămânând internat sub observaţie.
Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

·                    

În seara zilei de 21 septembrie a.c., la orele 22:10, E.Daniel (19 ani), din Brăila, în timp ce conducea autoturismul, pe Şoseaua Râmnicu-Sărat, din cauza vitezei excesive, a pierdut controlul asupra maşinii, a derapat şi a intrat în coliziune cu un copac din afara părţii carosabile, după care s-a răsturnat.
După producerea evenimentului a rezultat rănirea uşoară a şoferului şi rănirea gravă a doi pasageri, respectiv G.I. (17 ani) şi A.Marian (18 ani). Toţi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, pentru îngrijiri medicale, cei doi pasageri rămânând internaţi.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, şi în cauză a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

·                    

Depistat în trafic şi cercetat penal

         Ieri, la orele 17:30, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Comunal Mircea Vodă au oprit pentru control, pe raza comunei, autoturismul condus de R.Ionel (28 de ani), localnic, care avea plăcuţele cu numărul de înmatriculare retrase de poliţişti din cadrul I.P.J. Buzău, în luna septembrie 2013, pentru lipsa asigurării de răspundere auto civilă obligatorie.
         Faţă de cel depistat a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

·                    

Sancţiuni aplicate pentru abateri de la prevederile Codului Rutier

În ziua de 21 septembrie 2014, lucrători din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier au acţionat pe arterele rutiere din  municipiul şi judeţul Brăila, pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere, precum şi pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave.
Astfel, poliţiştii au constatat 146 contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 38.480 de lei, au ridicat în vederea suspendării 10 permise de conducere şi retras un certificat de înmatriculare.

ACŢIUNI PREVENTIVE DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTII BRĂILENIÎn perioada 19- 21 septembrie 2014, poliţiştii brăileni au desfăşurat activităţi pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, în municipiu şi judeţ.

Poliţiştii rutieri, de ordine publică, investigarea fraudelor şi de investigaţii criminale, din cadrul poliţiei municipiului, poliţiilor orăşeneşti şi secţiilor de poliţie rurală, au acţionat în zona discotecilor, barurilor şi altor unităţi de alimentaţie publică cu profil similar, pentru verificarea modului în care își desfășoară activitatea societățile comerciale și vanzătorii ambulanți şi pentru a preveni comiterea faptelor de violenţă, a actelor ilegale de comerţ, a furturilor de pe tarabe, din buzunare, poşete şi genţi, de a identifica bunurile provenite din furturi, precum şi pe arterele de circulaţie din municipiu şi judeţ, pentru a reduce numărul accidentelor rutiere grave, produse ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie.

Echipele participante au efectuat controale la 35 societăţi comerciale cu profil comerţ, discotecă, cafe-bar şi jocuri mecanice, 23 persoane fizice autorizate, 13 asociaţii familiale şi 21 de producători particulari, au legitimat 188 persoane, 76 fiind controlate corporal sumar, şi au controlat în trafic 123 de autovehicule.

Pe timpul desfăşurării acţiunilor, au fost constatate 53 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de 17.230 de lei, 8 fiind aplicate conform prevederilor Legii 61/1991 (republicată), pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 11 la Legea 12/1990 (republicată), privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 31 conform O.U.G. 195/2002 (republicată), privind circulaţia pe drumurile publice, şi 3 pentru alte abateri.

Exemple:

* Vineri, agenţi de la Postul de Poliţie Surdila Găiseanca l-au depistat în trafic, pe DN 2B, în localitate, pe S.Mihai (20 de ani), din comuna Săpoca, judeţul Buzău, care transporta cu autoutilitara peste o tonă de ceapă, în valoare de aproximativ 600 de lei, fără a avea documente de provenienţă a încărcăturii.

Acesta a fost sancționat contravenţional, conform prevederilor Legii 12/1990 (republicată), iar legumele au fost confiscate şi predate unei societăţi comerciale de profil.

* În aceeaşi zi, poliţişti de la Biroul Proximitate au efectuat 7 percheziţii domiciliare la persoane despre care existau indicii că deţin unelte de pescuit ilegale şi bunuri de contrabandă.

Poliţiştii au găsit la domiciliile lui M.Tudorel şi P.Mihai, ambii din municipiu, 6 plase monofilament, respectiv, o plasă de pescuit monofilament, deţinute ilegal.

Acestora li s-au întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere ilegală de plase de pescuit tip monofilament, faptă prevăzută şi pedepsită de O.U.G. 23/2008 (republicată), iar cele 7 plase au fost ridicate în vederea confiscării.

De asemenea, în urma percheziţiei domiciliare efectuată la locuinţa lui C.Gheorghe, din municipiu, într-un garaj au fost găsite peste 3.000 de perechi de încălţăminte, 100 de poşete, de diferite dimensiuni,  28 perechi pantaloni din fâş şi 10 geci din fâş, în valoare totală de aproximativ 200.000 de lei, pentru care nu a putut prezenta documente justificative.
Poliţiştii au stabilit că bunurile aparţin lui P.Laurenţiu (50 de ani), din municipiu, acestea fiind indisponibilizate şi lăsate în custodie.
Cercetările coontinuă pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei de fapt.

***

În aceeaşi perioadă, efective de poliţişti din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier Brăila au acţionat, pe străzile principale din municipiul Brăila, dar şi pe drumurile din mediul rural, cu echipamentele de supraveghere video şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, cu scopul de a preveni producerea accidentelor rutiere care au drept cauze neacordarea priorităţii pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea drumului public, conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice, nerespectarea vitezei legale de deplasare şi neutilizarea centurii de siguranţă.

Poliţiştii au verificat în trafic 360 de autovehicule, inclusiv cele de transport persoane în regim maxi-taxi, au constatat 249 de contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare de 79.170 de lei, au efectuat 154 de testări cu aparatul etilotest, au ridicat în vederea suspendării 11 permise de conducere şi retras 3 certificate de înmatriculare.

Neregulile constatate în trafic au fost 118 depăşiri ale vitezei regulamentare, 5 defecţiuni tehnice ale autovehiculelor de transport persoane, 22 opriri neregulamentare, 32 de curse cu mai multe persoane transportate faţă de numărul de locuri ş.a.

***

Vineri, 19 septembrie a.c., poliţişti de la Birourile Proximitate şi Ordine Publică, din cadrul Poliţiei Municipiului, au acţionat în zona a 18 unităţi de învăţământ, pentru prevenirea absenteismului şcolar, prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale şi menţinerea unui climat de siguranţă civică.

Poliţiştii au efectuat controale la 10 societăţi comerciale, situate în apropierea unităţilor de învăţământ, şi au identificat 6 elevi care absentau de la cursuri, fiind atenţionaţi cu privire la modul de comportare.

În cadrul acestei acţiuni, au fost controlaţi 7 paznici sau agenţi de pază angajaţi la şcolile verificate şi au fost purtate discuţii cu 18 factori de conducere.

Presa si secu!


   
w.w.w.paginademedia.ro
Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” vă invită la Poveştile IEI – al IV-lea atelier

Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati”  vă invită miercuri, 24 septembrie 2014, ora 16.30, la evenimentul Poveştile IEI – al IV-lea atelier. Invitată să vorbească despre costumul tradiţional românesc va fi d-na Ana Maria Harţuche, critic de artă brăilean. Ca de obicei, gazdele evenimentului Corina Ciuraru, şef serviciu în cadrul Bibliotecii şi Rădiţa Lascu, meşter popular la Centrul de Creaţie Brăila,  ne vor încânta privirea şi inimile cu iile lucrate de ele, împărtăşindu-ne din experienţa lor. Intrarea este liberă pentru oricine doreşte o după amiază plăcută în compania unor iubitori de artă tradiţională populară.

Vă aşteptăm!

Laura Caplea, purtător de cuvânt, Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati" Brăila, P-ţa Poligon,nr.4


Festivalul BUTTERFLY EFFECT ITF: DESCRIEREA SPECTACOLELORDESCRIEREA SPECTACOLELORSOCIAL ACT TEHEATRE | Festivalul BUTTERFLY EFFECT ITF
Email:. ofice@socialact.ro  | web: www.socialact.ro/festival   |  facebook.com/SocialActTheatre "Dreaming Romania"
Produs de: Teatru Fix
Coregie: Radu Horghidan şi Mihai Pintilei Jebeniţan;
Text: Pintilei-Jabenițan Mihai, Spectacol de creație colectivă;
Coregrafie: Claudiu Stian;
Light design: Alin Ștefan Prodan;
Distribuţie: Mihai Pintilei Jebeniţan, Adrian Marele, Ancuţa Gutui, Roxana Durneac, Claudia Chiraş, Bogdan Cantauz, Alexandru Iuraşcu, Delia Neagu, Alexandra Gîtlan.

Spectacolul abordează diferite teme, constituind baze puternice ale nemulţumirii populaţiei României contemporane și este un manifest care atacă plictiseala caracteristică tipologiei Est Europene. Producţia tratează cu detașare problemele specifice acestui colț de lume și propune, prin umor și ironie, o viziune mai relaxată asupra unui cotidian încărcat de tensiune, aducând în conștiinţa spectatorilor ideea responsabilităţii colective.

"Gunoierul" de Mimi Brănescu;
Produs de: Asociaţia ARTemotion Oradea;
Distribuţie: Richard Balint, Sebastian Lupu, Mirela Niţă Lupu.

Gunoierul este filosoful care, tot căutând prin gunoaie, găseşte răspunsuri și descoperă taine ţinute cu grijă în secret de locuitorii unui cartier, reușind astfel să îi surprindă pe mulţi.
Cum crezi că un "simplu" gunoier îţi poate întoarce viaţa cu susul în jos? Câte lucruri interesante poţi afla despre o persoană doar cotrobăind prin gunoiul său menajer?
Dar dacă întâlneşti un individ care îţi prezintă tot soiul de poveşti despre familia ta, poveşti care se transformă treptat în realitate, realitate care se transformă în paranoia, crezi că finalul va fi  unul incitant? Te asigurăm că așa va fi!


"Cântec de leagăn" - O poveste despre Maria Tănase
Regia: Carmen Lidia Vidu;
Godot Cafe Teatru – Bucureşti, Teatrul de Stat Constanţa;
Cu: Mirela Pană;
La pian: George Călin.

Un spectacol sincer, ca o stare, încărcat de emoție, care îți dezvăluie o altă față a Mariei Tănase:  una foarte diferită de cea a personajul mediatizat.
Diva României va fi prezentată publicului fără luciu și fără fumuri în această confesiune-concert, care va reuși să pună în lumină latura extrem de umană a Mariei Tănase. Un video poem teatral, care aduce pentru prima dată pe scenă documente autentice, scrisori de arhivă, frânturi din interviurile, gândurile și amintirile Mariei Tănase.
La final, o vei iubi cu adevărat!


"Carpathien Garden"
Produs de: Compania Godot Cafe Teatru Bucureşti;
Regia: Radu Iacoban şi Tudor Istodor;
Distribuţia: Radu Iacoban, Tudor Aaron Istodor.

Jungla urbană românească e un izvor nesecat de inspiraţie pentru acest happening teatral prezentat de Radu Iacoban şi Tudor Aaron Istodor într-un spectacol 100% românesc.
O oră şi douăzeci de minute de tipologii umane din realitatea românească actuală. O piesă cu umor de bună calitate, cu un limbaj care, chiar dacă pe alocuri devine explicit, nu trece niciodată în trivial.
“Carpathian Garden” este o satiră contemporană în care veţi găsi un meniu complet de specii urbane şi realitate imediată: de la preotul întreprinzător, actorul porno, băiatul de bani gata, prezentatorii de ştiri, până la politicieni, moguli de presă, parcagii.


"SubPământ. Valea Jiului după 1989"
Produs de: Asociaţia O2G;
De: Mihaela Michailov și David Schwartz;
Cu: Alice Monica Marinescu, Katia Pascariu, Alexandru Potocean, Andrei Șerban;
Scenografia: Adrian Cristea;
Muzica: Bogdan Burlăcianu;
Documentare foto / video: Vlad Petri.

Teatrul “SubPământ. Valea Jiului după 1989”este un proiect de observaţie şi analiză a existenţei cotidiene a unor comunităţi afectate decisiv de schimbările politice şi sociale care au avut loc începând cu anii ’90. Proiectul îşi propune să documenteze situaţia economică, viaţa şi munca minerilor în post-socialism. Un proiect de reconstrucţie performativă a poveştilor-document, care fundamentează istoria comunităţilor din Valea Jiului, aflate la limita dintre supravieţuire, migraţie, dispariţie şi posibilă reconstrucţie.“Sub Pământ”este un spectacol-arhivă de poveşti-mărturii ale unor comunităţi pe cale de dispariţie şi îşi propune revalorizarea poveştilor, a problemelor şi culturii unor categorii sociale deseori ignorate în teatrul românesc de după 1989: comunităţile muncitoreşti.
"Be A Man!"
Produs de: Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “Ion Luca Caragiale” Bucureşti;
Regia şi coregrafia: Elena Anghel;
Text: Radu Horghidan;
Distribuţia: Ana Badea, Andreea C.Hristu, Elena Anghel;
Coordonator: Prof. Univ. Dr. Sergiu Anghel.

“Be a man!” este un spectacol cu femei – despre bărbaţi sau cu bărbaţi - despre femei! Un spectacol care nu pune întrebarea “Cine este vinovat?” ci, mai degrabă, „De ce nu asculţi? De ce nu înţelegi? De ce nu vorbeşti? De ce ţipi? De ce loveşti? De ce trăim într-un „război incorect cu un duşman căruia cu toţii i-am spus cel puţin o dată te iubesc?”.


"Nu ne-am născut în locul potrivit"
Produs de: Asociaţia O2G;
De: Alice Monica Marinescu și David Schwartz;
Cu: Alexandru Fifea, Katia Pascariu, Mihaela Rădescu, Andrei Șerban, Silviana Vișan;
Scenografia: Adrian Cristea;
Muzica: Cătălin Rulea;
Consultanţă probleme migranți: Simina Guga;
Traducerea în limba arabă: Bashar Al-Kishawi;
Mulțumiri speciale: Bashar Al-Kishawi, Margareta Eschenazy, Valentina Ivanov, Ahmad Marwi, Sana Rahimo;

Spectacolul creează contextul favorabil pentru cunoaşterea şi înţelegerea dinamicilor migrației și refugiului, ale statutului refugiaţilor şi migranţilor în general. Spectacolul își propune să problematizeze și să discute în sfera publică aspecte de importanță fundamentală în contextul global contemporan, precum lupta împotriva migraţiei în paralel cu nevoia de migranţi pentru dezvoltarea economiei capitaliste, nevoia de refugiu, dreptul de a călători ca drept fundamental al tuturor, instrumentalizarea „străinului” ca țap ispășitor pentru problemele sociale și economice.
Spectacolul se joacă cu subtitrări în limbile arabă și engleză.


"Aggressive Mediocrity"
Coproducţie Asociaţia Arena şi Teatrul Luni de la Green Hours;
Regie şi concept: Catinca Drăgănescu, Asistent producţie: Daniel Buglea;
Cu: George Albert Costea, Cristina Drăghici, Ionuţ Oprea, Sorina Ştefănescu şi Vlad Udrescu.

“Aggressive mediocrity” este un joc poliţist în trei runde şi un debate. Se caută un vinovat. Se oferă dovezi, pledoarii, acuzaţii, mărturii incendiare. Publicul, asemeni unui juriu din serialele americane cu avocaţi, decide! Apoi dezbatem.“Aggressive mediocrity” este o satiră. “Aggressive mediocrity” este un spectacol despre românism, despre societatea noastră privită sub lupă aşa de atent încât se dezintegrează, despre felul în care noi suntem ceea ce ne înconjoară deşi ne place să ne poziţionăm în afară. În concluzie, “Aggressive mediocrity” suntem noi, cei cărora ne place să privim în jurul nostru ca la televizor sperând ca mizeria să nu ne atingă, fără să fim conştienţi că vom lua vreodată parte din ea.
"Retox"
Produs de: Compagnie 28 Paris şi Unteatru Bucureşti;
Regia: Eugen Jebeleanu;
Concept scenic: Zann Verburgh;
Scenografie: Velica Panduru;
Video: Cinty Ionescu;
Muzica: Alex Halka;
Distribuţia: Emilia Dobrin, Conrad Mericoffer, Camelia Pintilie, Pompilius Onofrei, Yann; Verburg.

Retox este un poem urban despre toxicitatea societăţii în care trăim, care ne contaminează cu frici şi depresii, ne uzează raţiunea şi ne anulează visele, ne ascute agresivitatea şi autismul social, ne transform în monştri. Este un poem despre însingurare şi alienare, despre noncomunicare, despre interiorizare ca factor de degradare socială, despre o sinucidere socială în grup, despre o societate care se pulverizează până la dispariţie, despre imposibilitatea de a trăi în România de astăzi  şi despre cum se poate trăi în România de astăzi.

"Don't cry baby"
Produs de: Compagnie 28 Paris şi Teatrul Luni de la Green Hours;
Regia: Eugen Jebeleanu;
Text: după “Scufiţa Roşie” de Fraţii Grimm, adaptat şi scris de Catinca Drăgănescu şi Eugen Jebeleanu, inspirat din improvizaţiile actorilor.;
Scenografie: Velica Panduru;
Muzica: Sebastian Claudiu;
Distribuţie: Conrad Mericoffer, Stefan Huluba, Nicoleta Lefter, Camelia Pintilie, Cristina Draghici, Silvian Vâlcu.

Don't cry baby” vizează tema cenzurii şi autocenzurii a cinci tipuri umane diferite din punct de vedere social, supuse însă toate unui sistem deja sufocant într-o contemporaneitate marcată de o criză generală, în care puterea, non-valoarea, oportunismul maxim şi manipularea sunt doar câteva dintre instrumentele uzuale de câştig. Aceste "tipuri umane" parcurg, în căutarea identităţii, un traseu în care se confruntă cu frica, cu boala, cu moartea, cu maturitatea şi vina.
O fată se îndepartează de la drumul ei. O mamă tot timpul departe,
o bunică decisă să facă ultimul pas, un lup în căutarea victimei, un vânător care-şi caută direcţia, totul ca-ntr-un ring de box. Este vina individului pentru faptele sale? Sau a societăţii care l-a ghidat?'


"În Parc". Poveşti reale şi imaginare cu Eminescu, Rîmaru şi Miţa Biciclista
Produs de compania Godot Cafe Teatru;
Text şi regie: Radu Iacoban;
Distribuţie:  Ana Ularu, Rodica Lazăr, Istvan Teglas;
Scenografia: Mihaela Ularu.

Ești într-un parc și te uiți în gol la o bancă, te gândești că poate acolo, într-o zi, Eminescu și Veronica Micle și-au spus vorbe de amor. Sau că Regele Ferdinand și Mița Biciclista puneau țara la cale înainte de Primul Război Mondial. Sau că Ion Râmaru își dădea întâlnire cu o fată. Și apoi sună telefonul și vezi că e prietenul/prietena care îți spune că întârzie un pic. Și îți amintești de ce ești acolo. De ce ai venit în parc. În cocluzie, În parc” este scrisă cu nostalgiile discuţiilor de odinioara şi de amărăciunea topicurilor neinteresante pe care le întâlneşti azi, din păcate din ce în ce mai des.”


"Doggystyle"
Produs de Asociaţia Social Act Theatre;
Regie Radu Horghidan şi Florin Toma;
Scenariu: Radu Horghidan;
Distribuţie: Radu Horghidan, Florin Toma, Petronela Buda, Vlad Ajder.

“Doggystyle” a luat prin surprindere publicul şi criticii nu doar prin actualitatea temelor abordate (câinii comunitari, toleranţa, responsabilitate), ci şi prin neaşteptatul apel la simţ civic pe care îl face. La finalul fiecărei reprezentanţii, actorii oferă spre adopţie un câine fără stăpân dintre cei salvaţi de pe străzi de asociaţiile partenere
responsabile cu protecţia animalelor.  Publicul va avea parte de o satiră inspirată de polemica dintre iubitorii de câini şi cei care nu vor să mai vadă patrupede pe stăzile oraşelor din România. “Doggystyle” reduce dezbaterea naţională la nivelul unei scări de bloc, univers în care fiecare regăseşte personaje familiare. Însă, dincolo de funcţia de entertainment, absurdul din piesă semnalează şi ironizează o serie de fenomene şi atitudini întâlnite în societatea românească: sărăcie, prostie, incoerenţă, intoleranţă.


"Vot"
Produs de: Performance Art Lab cu sprijinul Atelier 35;
Proiect coordonat de Ioana Păun;
Jurnalist Observaţional: Laura Ştefănuţ;
Artişti: Ruxandra Enache, Cristi gheorghe, Izabela Lészay, Gabriela Mateescu, Adina Mocanu, Marina Oprea, Florin Vivi Bădiţă.

“Vot” este un performance durațional și colectiv, care se desfășoară în climate politice tensionate sau în spații ale aparatului de stat din România. Artiștii participanți pornesc de la contextul politic actual și realizează câte o acțiune individuală care să provoace schimbări concrete în realitatea imediată, reconversii ale spațiilor destinate exclusiv puterilor dominante, destabilizări ale sistemelor de decizii și politicilor publice. VOT este re-creat la fiecare reprezentație pentru contextul în care se desfășoară.


“Colibri”
Produs de: Doctor's Studio;
Regie: Florin Piersic Jr.;
Text: Garret Jon Groenveld;
Distributie: Laurenţiu Bănescu,  Daniel Popa;
Coregrafia: Silvia Călin ;
Scenografia: Summer Wood;
Afiş: Amandine Bănescu.

“Colibri” este o comedie absurdă ce are loc într-un viitor apropiat în care, dacă nu ai un loc de muncă, eşti trimis către un birou special. Doi angajaţi ai biroului de şomaj, unul celibatar şi altul căsătorit, reacţionează diferit când rutina zilnică le este distrusă în urma unui act de violenţă urbană. "Colibri" este un spectacol cu o structură lineară care, odată aşezat în tipar, se dezvoltă coerent, ca o mică lucrare camerală. Surprizele sunt coperţile, două numere muzicale care împachetează ironic povestea. "Colibri" depăşeşte nivelul unui spectacol de bar, adică un show mai mult sau mai puţin haios, dar uşor accesibil. "Colibri" obligă spectatorul la evaluarea propriei personalităţi".


"LSD Theatre Show"
Produs: Doctor's Studio şi Godot Cafe Teatru;
Regie Horia Suru;
Scenariu: Christopher Durang;
Scenografie: Marian Vasii;
Live Sound Design: Rufi;
Grafică: Alexandra Andrieş;
Distribuţie: Isabela Neamţu, Matei Chioariu.
             
Laughing. Seeking. Dreaming. Trei etape ale unei cautari.
În trecerea noastra prin lume, mai agresiv sau mai poticnit, mai disperat sau mai voalat, fiecare dintre noi căutăm pe cineva care să ne fie alături, la bine şi la rău. La răul cauzat de poluare, de gaura din  stratul de ozon, de opresiunea politicului sau de ignoranţa maselor. Şi la binele… dar cine mai ştie ce cauzează binele în zilele noastre? “LSD Theatre Show” este spectacolul strălucitor şi zgomotos al căutării unei priviri întelegătoare în masa inertă a ochilor goi, ai societăţii. O societate în care ni se cere să funcţionăm cuminte şi uniform după reguli stabilite mereu de alţii, mereu cu mult înainte să ajungem noi aici, mereu mai întelepţi şi mereu având Dreptatea, sau pe Dumnezeu sau Legea de partea lor.


"Freak Show" de şi cu Florin Piersic Jr.
Realizat după un material scris de Florin Piersic Jr., în regia şi interpretarea sa, FREAK SHOW este un one-man-show unic în România. Florin Piersic Jr. interpretează 13 personaje. Miliardar de carton. Muncitor pe şantier. Bancher. Pensionar. Producător de film. Profesor. Homeless. Spectatorul are ocazia să urmărească evoluţia cameleonică a unui singur actor care se transformă continuu în alt personaj, într-o succesiune halucinantă.
FREAK SHOW este un spectacol dinamic, gândit astfel incât sa ţină publicul cu sufletul la gură, timp de două ore.SOCIAL ACT TEHEATRE | Festivalul BUTTERFLY EFFECT ITF
Email:. ofice@socialact.ro  | web: www.socialact.ro/festival   |  facebook.com/SocialActTheatre

MANIFESTĂRI DEDICATE POETULUI MIHAI EMINESCU ȘI ZILEI CULTURII NAȚIONALE, LA MUZEUL BRĂILEI „CAROL I”

Muzeul Brăilei „Carol I” vă invită marți, 15 ianuarie 2019 , la manifestările dedicate poetului Mihai Eminescu și Zilei Culturii Națio...