joi, iunie 26, 2014

miercuri, iunie 25, 2014

TEATRUL ,, MARIA FILOTTI " : COMUNICAT DE PRESĂTeatrul Maria Filotti Braila  vă invită la avanpremiera spectacolului LA GRANDE MAGIA  de Eduardo de Filippo , care va avea loc vineri  27 iunie, de la orele 18.00, la Casa de Cultură a Tineretului .
Regia aparține lui Radu Nichifor , scenografia este semnată de Vioara Bara  ,traducerea este realizată de  Horia Gârbea,   consilier pentru momentele de magie  este Andrei Teașca de la Teatrul de Magie București, iar fotografiile  sunt realizate de Radu Arama .
Distribuţia:  Otto Marvuglia, magician, iluzionist - Valentin Terente,Calogero di Spelta                                      - Lucian Pânzaru,Marta di  Spelta , soţia lui Calogero  - Narcisa Novac, Zaira ,soţia lui Otto                                               - Elena Andron, Mariano, amantul Martei  - Radu Horghidan, Arturo,   amic al  lui Otto                                    - Dan Moldoveanu, Amelia,   fiica lui Arturo - Iulia Vasilescu, Gervasio ,    amic al  lui Otto                                 - Adrian Ştefan, Sergentul  - Costică Burlacu, Gennarino , valetul lui Calogero  - Marius Exarhu, Matilda , mama lui Calogero  - Monica Ivaşcu, Gregorio,   fratele lui  Calogero- Alexandru Marin, Rosa,    sora lui Calogero  - Emilia Mocanu, Dna Marino - Wanessa Radu, Dna Locascio                                           - Cătălina Nedelea,Dna Zampa - Flori Popa, D-ra Zampa – Corina Bors, Roberto Magliano                                          - Ionel Spălatu.
Eduardo de Filippo a fost actor, regizor, scenarist, producător, piesele sale fiind jucate pe toate meridianele, transpuse în filme remarcabile precum “Divorţ Italian” sau “Filomena Marturano”.
“La grande magia” se înscrie în biografia artistică a dramaturgului în anul 1948, dar este şi astăzi o piesă de pregnantă actualitate. Eduardo de Filippo avertizează că magia iluziilor poate afecta fiinţa umană, mai ales odată cu trecerea timpului şi cu spectrul amăgitor al neîmplinirii. Acţiunea este derulată abil pe două planuri, magia concretă ca exerciţiu , dar şi iluzia proprie raportată la realitatea curentă.
"Textul îl am de mai mult timp în sertar. Este mai metaforic, deşi eu nu am căutat un text filosofic, dar este o poveste scrisă de un autor care face tot timpul cu ochiul la public, cred că va fi un spectacol agreabil. Spectacolul este ferit de trucuri teatrale, este aseptic, epurat de fumuri, lumini, efecte. Este o poveste umană interesantă"- Radu Nichifor.

POLITIA ROMANA, BRAILA: BULETIN DE PRESĂReclamat pentru violenţă în familie


La data de 23 iunie a.c., la orele 14:40, la sediul Postului de Poliţie Comunal Romanu s-a prezentat localnicul G.Enache (53 de ani), care a depus o plângere, prin care a sesizat că, în după-amiaza zilei de 21.06.2014, mama sa, în vârstă de 74 de ani, a fost agresată şi amenințată cu acte de violenţă de fratele lui, G.Ionel (47 de ani), domiciliat în aceeaşi localitate.
Urmează ca victima să se prezinte la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Brăila, în vederea examinării.
Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru comiterea infracţiunilor de violență în familie și amenințare.

·                     

Poliţiştii au recuperat prejudiciul

La data de 23.06.2014, la orele 17:50, ofiţerul de serviciu de la Poliţia orașului Făurei a fost sesizat de F.Ştefan (58 de ani), localnic, despre faptul că M.I. (17 ani) i-a sustras un notebook de pe un raft din bucătăria locuinţei.
Din cercetările desfăşurate de poliţişti s-a stabilit că bărbatul de 58 de ani se afla în imobilul său, împreună cu minorul de 17 ani şi M.Sofian (33 de ani), ambii din oraşul Făurei, iar într-un moment de neatenţie, primul i-a sustras gazdei un notebook.
Poliţiştii l-au depistat, ulterior, pe minor, în zona unui cafe-bar din Făurei, având asupra lui bunul sustras, pe care intenţiona să-l valorifice.
Prejudiciul a fost recuperat şi în cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de furt.

·                     

Identificaţi şi cercetaţi de poliţişti

Poliţişti de investigaţii criminale au desfăşurat activităţi într-o cauză privind furtul unui telefon mobil, comis în noaptea de 25 spre 26 aprilie a.c., şi l-au identificat pe G.Ionuţ (17 ani), din municipiul Brăila.
S-a stabilit că acesta i-ar fi sustras unei minore în vârstă de 15 ani telefonul mobil, din poşeta pe care o lăsase pe o canapea într-un club din municipiu.
Prejudiciul, în valoare de 1.000 de lei, a fost recuperat de poliţişti şi înapoiat păgubitei, iar în cauză sunt continuate cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

·                     

În urma cercetărilor desfăşurate de poliţişti de la Biroul de Investigaţii Criminale a fost depistat şi adus la sediul poliţiei brăileanul M.Marius (37 de ani), bănuit de săvârşirea unui furt.
Acestuia i s-a stabilit că, în perioada 21-30 ianuarie 2014, ar fi dislocat un placaj al peretului de lângă uşa de acces şi ar fi intrat într-o locuinţă, situată pe strada 1 Decembrie 1918, de unde ar fi sustras o cartelă modem tv.
Prejudiciul a fost recuperat şi celui în cauză i-a fost întocmit dosar penal pentru furt calificat, dosar care a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, cu propunere legală.

·                     

Accidentată pe trecerea de pietoni

Ieri, 23 iunie a.c., la orele 16:15, M.Liviu (46 de ani), din municipiul  Brăila, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, pe Calea Galaţi, a surprins-o şi accidentat-o pe brăileanca P.Măndica (60 de ani), care se angajase în traversarea străzii pe marcajul pietonal.
În urma acestui eveniment, femeia a suferit leziuni corporale, fiind transportată şi internată în spital, pentru îngrijiri şi investigaţii medicale.
Atât şoferul, cât şi victima au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultând că nu consumaseră băuturi alcoolice.
Poliţişti din cadrul Biroului Rutier au efectuat cercetarea la faţa locului şi au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.
         
·                     

Sancţiuni aplicate pentru abateri de la prevederile Codului Rutier

În ziua de 23 iunie 2014, lucrători din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier au acţionat pe arterele rutiere din  municipiul şi judeţul Brăila, pentru constatarea de contravenţii şi prevenirea, respectiv, combaterea infracţiunilor rutiere.
Poliţiştii au constatat 89 de contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 28.590 de lei, au ridicat în vederea suspendării 6 permise de conducere şi retras două certificate de înmatriculare.

duminică, iunie 22, 2014

POLITIA ROMANA, BRAILA: BULETIN DE PRESĂPoliţiştii i-au confiscat întreaga cantitate de lemne


În dimineaţa zilei de 20 iunie a.c., la orele 9:00, o patrulă de poliţie din cadrul Poliţiei oraşului Ianca l-a depistat, pe strada Primăverii, din Ianca, pe H.Dragoș (20 de ani), din comuna Mera, judeţul Vrancea, care transporta cu autoutilitara cantitatea de 6,77 metri cubi material lemnos.
Acesta a prezentat poliţiştilor avizul de însoţire a încărcăturii, în care era menţionată cantitatea de 4 metri cubi, iar ca punct de descărcare a lemnelor era trecut judeţul Ialomiţa.
În urma neregulilor constatate s-a procedat la ridicarea în vederea confiscării a lemnelor transportate şi la sancţionarea celui depistat, cu amendă contravenţională de 2.000 de lei, conform Legii 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

·                     

Dosar penal pentru distrugere

La data de 21 iunie a.c., la orele 10:40, Ţ.Ştefan (69 de ani), din localitatea Movila Miresii, a apelat numărul de urgenţe 112 şi a semnalat că, în ziua anterioară, localnicul G.Ionel (39 de ani) a pătruns cu cireada de vite pe suprafaţa de teren de 2.100 m2, cultivată cu porumb, pe care o deţine în extravilanul localităţii, şi i-a distrus-o.
În temeiul sesizării, poliţişti din cadrul Secţiei 2 de Poliţie Rurală Chişcani s-au deplasat la faţa locului şi au stabilit că cele sesizate se confirmă.
Valoarea prejudiciului a fost estimată la suma de 700 de lei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere.

·                     

Autoaccidentare cu bicicleta

În ziua de vineri, la orele 19:00, B.Vasile (56 de ani), din satul Lanurile, comuna Viziru, a sesizat la poliţie, apelând numărul de urgenţe 112, faptul că, pe o stradă din localitatea Lanurile, a avut loc un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.
La faţa locului, echipa de cercetare din cadrul Poliţiei oraşului Însurăţei a stabilit că localnicul C.Dumitru (44 de ani), în timp ce se deplasa cu bicicleta, pe raza satului Lanurile, s-a dezechilibrat şi a căzut, lovindu-se cu capul de carosabil.
În urma impactului cu solul, bărbatul a suferit leziuni uşoare, fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat că avea în aerul expirat 1,31 mg/l alcool pur.
În cauză a fost întocmit dosar penal.

·                     

Cercetat penal pentru conducere sub influenţa alcoolului

Sâmbătă, la orele 16:30, poliţişti din cadrul Biroului Rutier l-au depistat în trafic pe brăileanul P.Emanoil (46 de ani), în timp ce conducea autoturismul, pe strada Ecaterina Teodoroiu, din municipiu, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,60 mg/l. Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a gradului de alcoolemie şi i s-a întocmit dosar penal, conform Art. 336, din Codul penal.

·                     

Sancţiuni aplicate pentru abateri de la prevederile Codului Rutier

În zilele de 20 şi 21 iunie 2014, lucrători din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier au acţionat pe arterele rutiere din  municipiul şi judeţul Brăila, pentru constatarea de contravenţii şi prevenirea, respectiv, combaterea infracţiunilor rutiere.
Poliţiştii au constatat 167 de contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 37.445 de lei, au ridicat în vederea suspendării 7 permise de conducere şi retras 4 certificate de înmatriculare.

CONSILIUL JUDETEAN BRAILA, Dosar III-E-4

 ORDINE  DE ZI a sedintei ordinare a Consiliului Judetean Braila din data de 20 decembrie 2018,    ora 09.00, Sala Mare a Palatului ...