Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din aprilie 27, 2014

POLIŢIŞTII RUTIERI SUNT LA DATORIE ÎN MINIVACANŢA DE 1 MAI, PENTRU PREVENIREA ACCIDENTELOR

În minivacanţa de 1 Mai, echipajele de poliţie acţionează zilnic, pe tronsoanele de drumuri naţionale şi europene, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei.
Pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave, pe arterele de circulaţie din municipiu şi judeţ, pe fondul nerespectării vitezei regulamentare de deplasare sau a consumului de băuturi alcoolice, 30 de poliţişti de la Serviciul şi Biroul Rutier acţionează zilnic, folosind 8 aparate radar din dotare.
În ziua de 1 mai 2014, între orele 6.00- 24.00, Serviciul Rutier Brăila a organizat și executat o acţiune preventivă, în colaborare cu lucrătorii poliţiilor orăşeneşti Însurăţei, Ianca, Făurei, precum şi cu Secţiile de poliţie 1,3 şi 5, pe raza de competenţă a judeţului Brăila, pe drumurile naţionale şi pe drumul european.
Pe timpul desfăşurării activităţilor specifice, poliţiştii au constatat 246de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 85.505 lei, 162 pentru d…

POLITIA ROMANA, BULETIN DE PRESĂ

Depistaţi în trafic de poliţişti
În ziua de 1 mai a.c., R.Crin (62 de ani), din comuna Gemenele, în timp ce conducea tractorul agricol, peDJ 221, la km. 24+800 m, nu păstrează o distanţă laterală suficientă în mers şi acroşează autoturismul condus de C.Mioara, din Brăila. Poliţiştii au stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere, fapt pentru care i-au întocmit dosar penal conform prevederilor Art. 335 din Codul penal. Ambii participanţi la trafic au fost testaţi cu aparatul alcotest, rezultând că nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.
·
La orele 14 :10, D.Marian (23 de ani), din Brăila, în timp ce conducea autoturismul, pe DC 21, din direcţia satul Spiru Haret către oraşul Însurăţei, la intersecţia cu o stradă laterală, nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers şi a fost acroşat de autoturismul condus de C.Costel (29 de ani), din satul Spiru Haret, care circula în aceeaşi direcţie de mers. În urma impactului a fost accidentată uşor H.Dumitra (56 de ani), din municipiu,…

Conservatorii brăilenii alături de Daniel Constantin

Romexpo a găzduitsâmbătă, 26 aprilie, Congresul extraordinar al Partidului Conservator, în cadrul căruia a fost realeasă structura de conducerea formațiunii. Astfel, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a fost susținutși votat din nou pentru funcția de președinte PC de către aproape 2700 de delegați. La eveniment au fost prezenți<

Clubul de vacanţă la Bibliotecă

În perioada 7 iulie – 15 august 2014, Biblioteca Judeţeană Panait Istrati Brăila îi invită pe copii şi adolescenţi la Clubul de vacanţă cu tema acestui an: Bibliocampionii se distrează. Proiectul a apărut din dorinţa de a răspunde cât mai adecvat la nevoile extrem de diverse ale copiilor, oferindu-le un loc unde să  poată socializa câteva ore, o modalitate de a petrece timpul liber într-un mod plăcut prin joc, cunoaştere, experiment şi dezvoltare personală.       Oferta Bibliotecii pentru Clubul de vacanţă cuprinde următoarele activităţi: * Ateliere: pictură, quilling, fotografie, handmade, cusături, ceramică, proiecte de voluntariat, reciclare creativă, teatru. * Activităţi în aer liber: Geografia recreativă, Hoinărind prin Brăila (incluzând şi o vizită la stupină şi fermă), Micul naturalist, Vacanţa altfel în ECOBAZĂ. * Activităţi sportive: volei, badminton, role, iniţiere în şah, jocurile minţii, dansuri populare, majorete. * Ateliere pentru învăţarea limbilor străine: engleză, italiană…

MINIVACANŢA DE 1 MAI, ÎN SIGURANŢĂ

Poliţiştii brăileni vor fi la datorie de 1 Mai. Poliţiştii de la ordine publică, rutieră, transporturi, investigaţii criminale, arme şi de la investigarea fraudelor vor fi în stradă pentru liniştea şi siguranţa cetăţenilor.
În perioada 1- 4 mai a.c., peste 170 de poliţişti vor acţiona atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor curente necesare asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zonele de agrement şi în care se desfăşoară manifestări publice.
Poliţiştii brăileni atrag atenţia cetăţenilor care pleacă în concediu cu autoturismul personal că, pe lângă confortul oferit de o călătorie cu autoturismul personal, pe traseu pot apărea diferite probleme.
Pentru a evita problemele sau pentru a nu deveni victime ale unor infracţiuni de furt din sau de auto, e bine să ţineţi cont de următoarele recomandări:
* Asiguraţi-vă de buna funcţionare a autoturismului! * Stabiliţi cu exactitate traseul, prevăzând locur…