Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din aprilie 6, 2014

POLIŢIŞTII BRĂILENI CONTINUĂ ACȚIUNILE PENTRU PREVENIREA EVAZIUNII FISCALE

Peste 100 de poliţişti de investigarea fraudelor, ordine publică, rutieri şi de la transporturi au continuat să acţioneze pentru prevenirea evaziunii fiscale. Într-o singură zi au fost verificați 47 de agenți economici și controlate 370 de mijloace de transport, în filtrele instituite pe rutele de transport.
Reamintim că, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, în perioada 1-19 aprilie a.c., au fost intensificate activităţile de prevenire şi combatere a faptelor antisociale în perioada premergătoare Sfintelor Sărbători de Paşti, în special a celor de evaziune fiscală şi a contrafacerii de produse.
Poliţiştii au constatat 3 infracţiuni, fiind cercetate două persoane bănuite de comiterea acestora.
Forţele participante la aceste acţiuni au verificat 47 de agenți economici și controlat în trafic 370 mijloace de transport, în filtrele instituite pe arterele rutiere.
De asemenea, poliţiştii au aplicat 90 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 50.745 de lei. Au fost aplicate 33 de…

Disparut Amza MIHAIL

ŞCOALA ALTFEL: SĂ ŞTII MAI MULTE, SĂ FII MAI BUN!

Poliţiştii brăileni au oferit celor peste 900 de preşcolari, elevi, părinţi şi cadre didactice,cu care s-au întâlnit, câteva dintre momentele din viaţa lor profesională.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, partener activ al instituţiilor de învăţământ în cadrul Programului naţional „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, a pregătit şi în acest an surprize teoretice şi practice elevilor din unităţile de învăţământ din judeţul Brăila. În primele două zile ale săptămânii altfel, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila s-au aflat în mijlocul a peste 900 de preşcolari, elevi, părinţi şi cadre didactice. Activităţile, organizate şi desfăşurate în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, Promenada Mall Brăila, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila şi Agenţia Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Galaţi, au vizat aspecte tematice de interes pentru grupurile ţintă, pornind de la educaţie rutieră sau siguranţă pe In…

Dumnezeu exista in forma sa cea mai concreta!

- Virgil ANDRONESCU -

Citindu-l pe Cioran, veti avea o revelatie si veti incepe sa traiti mult mai intens viata, gandindu-va clipa de clipa ca de fapt nu sunteti vesnici pe acest pamant! Cat despre moarte, veti constata concretetea acesteia si teama- ca intr-o zi nu veti mai fi pe aici, va disparea subit ca si cum nu ar fi existat niciodata. Citindu-l pe Cioran veti constata, fara drept de tagada, ca Dumnezeu exista in forma sa cea mai concret posibila si accesibila fiecarui muritor! Cititi-l pe Emil Cioran- incercati macar din curiozitate astazi, si va asigur ca va veti indragosti de el, apoi veti regreta ca nu l-ati cunoscut mai demult. ,,Emil Cioran" nu e un moft ci o necesitate, una vitala oricarui om de aici ori de aiurea- universalitatea gandirii cioraniene rezulta din faptul ca un singur om- el, filosoful Emil Cioran, a gandit cat pentru toata specia umana!Va invitam la teatru!

SÂMBATA 12 APRILIE Sala Mare                             ORA 18.00                LEONCE ŞI LENA de  Georg Bűchner , regia Vlad Cristache
DUMINICA 13 APRILIE                                     Sala Studio ORA 19 .00                CE ZILE FRUMOASE !  de Samuel Beckett   , regia Sânziana Stoican                                                           cu:  Sabrina Iaşchevici și Ionuţ Vişan  Spectacol realizat de Teatrul Independent  UNTEATRU București                                        Proiect T.M.F. INDEPENDENT


 Fotografii din spectacolul ''Leonce si Lena'' . Afisul spectacolului 'Ce zile frumoase !''
Rodica Antonescu Teatrul Maria Filotti Braila Str. Mihai Eminescu nr. 2

POLIŢIŞTII BRĂILENI ACȚIONEAZĂ PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

Aproape 40 de infracţiuni au fost constatate şi peste 800 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 260.000 de lei, au fost aplicate, de către polițiștii brăileni, în primele şase zile de acţiuni dispuse de şeful Poliţiei Române pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale premergător Sărbătorilor de Paşti. În perioada 1- 19 aprilie a.c., din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor general Petre Tobă, în toată ţara se desfăşoară acţiuni preventiv- reactive, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în perioada premergătoare Sfintelor Sărbători ale Paştelui Ortodox şi Catolic.
În şase zile de la declanșarea acțiunilor, au fost verificați 232 de agenți economici și controlate 1.365 de mijloace de transport, în filtrele instituite pe rutele de transport.
Poliţiştii au constatat 35 de infracţiuni, dintre care 6 de evaziune fiscală, 31 de persoane fiind bănuite de comiterea acestora şi cercetate.
De asemenea, poliţiştii au apli…

ACŢIUNI PENTRU PREVENIREA CRIMINALITĂŢII

În perioada 4-6 aprilie a.c., poliţiştii brăileni au desfăşurat activităţi pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, în municipiu şi judeţ.
Astfel că poliţişti rutieri, de ordine publică şi de investigaţii criminale, din cadrul poliţiei municipului, poliţiilor orăşeneşti şi secţiilor de poliţie rurală, cu sprijinul jandarmilor, au acţionat la discotecile, localurile cu program non-stop, pe străzile adiacente unităţilor de alimentaţie publică, în târgurile şi oboarele organizate săptămânal, precum şi pe arterele de circulaţie din municipiu şi judeţ, cu scopul de a preveni comiterea faptelor de violenţă, a actelor ilegale de comerţ, a furturilor de pe tarabe, din buzunare, poşete şi genţi, de a identifica bunurile provenite din furturi şi de a reduce numărul accidentelor rutiere grave, produse ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie.
Echipele angrenate în aceste acţiuni au efectuat controale la 99 de unităţi de alimentaţie p…

Programul Naţional ŞCOALA ALTFEL în perioada 7-12 aprilie 2014

Vă anunţăm următoarele evenimente ce se vor desfăşura la Bibliotecă săptămâna viitoare şi vă mulţumim că informaţi publicul brăilean despre activităţile noastre.Biblioteca Judeţeană Panait Istrati se implică şi găzduieşte Programul Naţional ŞCOALA ALTFEL în perioada 7-12 aprilie 2014. Astfel la Bibliotecă vor avea loc activităţi de încurajare şi promovare a lecturii, vom prezenta secţiile şi serviciile noastre în faţa şcolilor şi liceelor partenere din Brăila. Biblioteca oferă elevilor vizite ghidate, vizionări de filme artistice, documentare sau desene animate pentru cei mici şi ateliere de creaţie. Astfel la Secţia pentru copii se va derula parteneriatul educaţional Săptămâna Altfel...Prietenie Altfel...pe o sfoară de 286 km... (schimb de desene) încheiat între Ludoteca din Brăila şi Sectia pentru copii a Bibliotecii Judetene George Baritiu Braşov. Acţiunea are loc cu ocazia Zilei internaţionale a cărţilor pentru copii, prilej cu care s-a organizat şi o expoziţie de carte dedicată s…