Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din martie 23, 2014

Istoria romanţată a unui safari, Demonii vîntului şi Omar cel orb, semnate de Daniela Zeca-Buzura

Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” vă invită vineri, 4 aprilie 2014, ora 17.00, la lansarea trilogiei orientale: Istoria romanţată a unui safari,Demonii vîntului şi Omar cel orb, semnate de Daniela Zeca-Buzura. Cele trei romane, publicate în decursul a patru ani, la Editura Polirom, şi în ediţie digitală, au devenit în scurt timp de la apariţie bestselleruri
Continuăm seria întâlnirilor cu scriitori consacraţi, în cadrul Serilor culturale brăilene, cu Daniela Zeca-Buzura, care va împărtăşi publicului secrete din culisele acestei trilogii. Alături de autoare participă prof. Viorel Coman şi prof. Adrian Simion, moderatorul evenimentului fiind Claudiu Brăileanu, de la instituţia gazdă. Daniela Zeca-Buzura esteprozatoare, eseistă, critic literar și realizatoare de emisiuni radio și TV, doctor al Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A publicat volumele: Orfeea (1994), Îngeri pe carosabil (2000), Melonul domnului comisar (2005), Jurnalismul de televiziune (2005), 

BRĂILENI CĂUTAŢI DE POLIŢIŞTI

Poliţişti de la Biroul Urmăriri al Serviciului de Investigaţii Criminale Brăila efectuează cercetări pentru depistarea şi reţinerea lui LEOACĂ VERGIL, născut la data de 19 noiembrie 1948, cu domiciliul stabil în municipiul Brăila, urmărit la nivel naţional, din data de 21 martie a.c., în baza mandatului de executare a pedepsei de 13 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, emis la data de 20 martie a.c., de Tribunalul Botoşani.

În fapt, acesta, în calitate de persoană împuternicită să deruleze operaţiuni în contul bancar al unei societăţi comerciale din Botoşani, în perioada 29 noiembrie 2007- 31 ianuarie 2008, a emis file cec în favoarea a cinci societăţi comerciale din Bârlad, Botoşani, Paşcani şi Rădăuţi, în valoare totală de 165.266,95 lei, fiind refuzate la plată, în momentul prezentării de către beneficiari, pe motivul „lipsă totală de disponibil în cont, în cazul prezentării la plată înaintea termenului de prezentare, cecuri emise de un trăgător aflat în in…

MESAJUL VICEPRIM-MINISTRULUI PENTRU SECURITATE NAŢIONALĂ, MINISTRUL AFACERILOR INTERNE, DOMNUL GABRIEL OPREA, CU OCAZIA ZILEI POLIȚIEI ROMÂNE

La data de 25 martie a.c., viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, domnul Gabriel Oprea, a fost prezent la gala ,,Polițistul anului" - 2014.
PREMIUL SPECIAL a fost înmânat de domnul Gabriel Oprea, viceprim-ministru pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne și de șeful Poliției Române, chestor general Petre Tobă UNITĂŢII CENTRALE DE ANALIZĂ A INFORMAŢIILOR.
Activitatea structurilor de analiză a informaţiilor s-a dezvoltat semnificativ, fiind principalii furnizori de produse analitice către structurile operative ale Poliţiei Române şi factorii decizionali. Modelul românesc de intelligence led policing dezvoltat de UCAI a primit recunoaşterea internaţională, fiind implementat inclusiv în ţările vecine.

Ziua Mondială a Teatrului – 27 martie 2014

Mesajul Internaţional
Oriunde se află o societate umană, acolo se manifestă irepresibilul Spirit al Spectacolului. Sub copaci în sate minuscule sau pe scene dotate cu tehnologii avansate din marile metropole ale lumii; în săli de clasă sau pe cîmpuri şi în temple; în mahalale, pieţe ale oraşelor, centre comunitare sau subsoluri din centrele vechi ale oraşelor, oamenii se adună pentru a intra în comuniune cu efemerele lumi teatrale pe care le creăm pentru a ne exprima complexitatea umană, diversitatea, vulnerabilitatea în carne şi oase, prin răsuflare şi voce. Ne adunăm pentru a plânge şi a ne aminti; pentru a râde şi a contempla; pentru a învăţa şi a mărturisi şi a ne imagina. Pentru a ne minuna de dibăcia tehnică şi pentru a întruchipa zei. Pentru a ne recăpăta suflul colectiv în faţa capacităţii noastre de a crea frumuseţe, compasiune, sau monstruozităţi. Venim pentru a căpăta noi energii şi puteri. Pentru a sărbători bogăţia şi diversitatea culturilor noastre şi pentru a şterge gran…

27 MARTIE 2014 ZIUA MONDIALĂ A TEATRULUI

Teatrul Maria Filotti prezintă:
Recital muzică clasică ELOGIO DE LA DANZA
Ion Bogdan Ștefănescu( flaut)siCostin Soare (chitara )
Sala Mare, ora 18.00
Ziua Mondială a Teatrului a fost creată în 1961 de către Institutul Internaţional de Teatru. Este sărbătorită anual, la data de 27 martie, de Centrele ITI şi de comunitatea teatrală internaţională. În fiecare an în această zi opersonalitate marcantă a teatrului mondial este chemată să adreseze un mesaj întregii comunităţi teatrale şi spectatorilor de pretutindeni. Acest mesaj va fi transmis şi publicului brăilean in seara de 27 martie.
**
Vă invităm să audiați unrecital de muzică clasică susținut de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi de chitaristul Costin Soare, într-un program incitant Elogia de la Danza. Prietenia artistică dintre Ionuț Stefănescu şi Costin Soare generează expresii inedite pe tărâmul muzicii. Fiecare îşi are propria carieră: Ion Bogdan Ștefănescu a debutat ca solist cu orchestra, în anul 1983 (la 14 ani ), pe scena Ateneului…

lansarea volumului „Acasă, la Fănuş”, semnată de Vergil Matei

Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” vă invită joi, 27 martie 2014, ora 17, la lansarea volumului „Acasă, la Fănuş”, semnată de Vergil Matei. Invitaţi să prezinte cartea sunt publiciştii Stan Munteanu şi Emanoil Dobrescu, moderatorul evenimentului fiind Claudiu Brăileanu, şef Serviciu Relaţii cu Publicul din instituţia gazdă. Volumul de debut al jurnalistului Vergil Matei conţine proză scurtă, prezentând în cuprinsul celor 43 de texte însemnări şi amintiri, pagini din viaţa autorului.

„ZIUA PORŢILOR DESCHISE” LA INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN BRĂILA

Activitatea a fost organizată pentru marcarea Zilei Poliţiei Române şi a avut drept scop promovarea profesiei de poliţist şi informarea antivictimală a minorilor.


Astăzi, începând cu orele 11:00, elevilor prezenţi la întâlnirea cu poliţiştii le-au fost prezentate istoricul şi principalele atribuţiiale instituţiei, traseul educaţional pe care trebuie să îl urmeze dacă îşi doresc să devină poliţişti, precum şi condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a fi admişi în instituţiile de învăţământ din cadrul M.A.I..
Poliţiştii compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii le-au explicat elevilor cum trebuie să se comporte în diferite situaţii, pentru a nu fi implicaţi, în calitate de autori sau victime, în evenimente negative, care i-ar putea afecta fizic sau emoţional sau i-ar putea costa chiar viaţa.
Pentru o mai bună înţelegere a mesajului preventiv, adolescenţilor le-a fost prezentat filmul tematic „Cheia e la tine!”

Activităţile au continuat în curtea instituţiei, unde a…