sâmbătă, octombrie 05, 2013

Invitatie, Organizatia TREBUIE! Braila

Organizatia TREBUIE! Braila  in parteneriat cu Asociatia Cercetasii Romaniei, Centrul Local Braila,  va invita   sa participati  la   masa rotunda Fii voluntar, se merita! Lectii de Voluntariat Evenimentul se deruleaza  in cadrul proiectului  Voluntar pentru binele comunitatii, finantat de Ministerul Tineretului si Sportului prin Directia Judeteana de Sport si Tineret Braila.
Agenda intalnirii cuprinde:
·         Modele de buna practica  prezentate de voluntarii Asociatiei Cercetasii Romaniei,

ANMRF – Club Voltin, Tinklub Braila,
SEV ( Serviciul European de Voluntariat)
·         Premierea voluntarilor
Activitatea  se deruleaza  in cadrul proiectului  Voluntar pentru binele comunitatii, finantat de Ministerul Tineretului si Sportului prin Directia Judeteana de Sport si Tineret Braila Evenimentul va avea loc luni 7 octombrie 2013 , ora 13:15,  in sala de festivitati  a Colegiului National Ana Aslan , fiind dedicat Zilei Mondiale a Educatiei  

Presedinte
Teodora IlieOrganizatia TREBUIE! Braila
Str.Industriei,nr.18, bl.D2,sc.4, ap.64,loc. Braila
tel/fax 0239.611.241 ; mobil: 0723 192 394
E-mail:rotrebuiebr@yahoo.com
Web-site: www.trebuiebraila.ro

joi, octombrie 03, 2013

Teatrul ,,Maria Filotti'', program

1. Spectacolul „O noapte furtunoasă” al Teatrului Masca din Bucureşti în regia lui Mihai Mălaimare, nu va mai avea loc pe Esplanada din cauza temperaturilor foarte mici. Spectacolul se va juca la aceeaşi oră 16:30, dar în foaierul Casei de Cultură a Tineretului. Vă aşteptăm cu drag!

2. În cazul spectacolului „Omul cu chitara” de la Teatrul Municipal Turda, spectacolul nu se va mai juca cu gradene pe scenă ci cu publicul în sală. Această decizie vine în urma dorinţei publicului, care a cerut un număr mult mai mare de bilete faţă de cele puse în vânzare. Respectăm decizia, din dorinţa ca un număr cât mai mare de iubitori de teatru să poată fi martori la acest spectacol minunat în regia lui Mihai Mănuţiu şi la superba evoluţie a lui Marius Bodochi. Biletele se pot găsi la Agenţia Teatrului şi la intrarea în sala de spectacole.

miercuri, octombrie 02, 2013

Lansare de carte la Muzeul Brailei

Miercuri 9 octombrie de la ora 17.00 la Muzeul Brailei se va lansa cartea "Maria" de Tudor Alexandru Costin, aparuta la editura Transilvania din Baia Mare. Evenimentul constituie debutul in volum al autorului. Cartea este dedicata femeii iubite. Vor participa scriitorii Dumitru Anghel, Viorel Dinescu, Virginia Paraschiv, Mihai Ganea si Virgil Andronescu.

Tudor Alexandru Costin este prezent in antologiile de poezie "Esente de primavara" Ed. Panfilius, Iasi 2010 si "Fantani de gand prin univers" Ed. PIM, Iasi,2012 precum si in antologia de proza scurta "Harpa de argint" Ed. Rovimed Publisher, Bacau, 2012. Este membru in Cenaclurile literare "Noduri si Semne" din Galati si "Panait Istrati" din Braila. 

marți, octombrie 01, 2013

Europeana 1914-1918


După ce a parcurs numeroase țări europene, proiectul Europeana 1914-1918 ajunge în România! Biblioteca Judeţeană Panait Istrati se alătură campaniei naţionale de colectare a obiectelor şi amintirilor de familie din România din anii 1914-1918.
Această inițiativă unică le oferă brăilenilor șansa de a contribui cu fotografii, scrisori, cărți poștale, jurnale, sau alte obiecte la arhiva digitală europeană dedicată Primului Război Mondial. Materialele pot fi aduse la sediul Bibliotecii, unde vor fi scanate şi înapoiate posesorilor, deoarece colectăm doar versiunea digitală a obiectelor. Persoană de contact : Laura Caplea , e-mail laura_caplea@bjbraila.ro

Dorim să salvăm împreună acest material preţios şi să-l distribuim pe Internet tuturor, astfel încât să construim o punte prin care oamenii de azi să fie mai aproape de martorii acelor evenimente.


Laura Caplea,
bibliotecar

LUCRĂRI ENCICLOPEDICE ÎN COLECŢIILE BIBLIOTECII

- expoziţie documentară-     În perioada 30 septembrie-8 octombrie 2013 în cadrul secţiei Împrumut pentru Adulţi a Bibliotecii Judeţene "Panait Istrati" va fi deschisă expoziţia de carte intitulată "Lucrări enciclopedice în colecţile bibliotecii". Expoziţia reuneşte o serie de lucrări de acest gen, cum ar fi: atlase, lexicoane, dicţionare, enciclopedii din toate domeniile cunoaşterii.
      Printre cele mai importante enciclopedii se numără: Enciclopedia Britanica, Enciclopedia hispano-americană, Grand Larousse, Enciclopedia italiana Treccani, Marea enciclopedie sovietică, Encyclopedia Universalis, dar si Marele dicţionar geografic al României, sau Enciclopedia României, multe dintre ele prezente în colecţiile bibliotecii.

Lansare de carte la Biblioteca Judeţeană Panait Istrati – Magdalena Iugulescu, Cosmin, Editura Proilavia, Brăila, 2013

Joi, 3 octombrie 2013, ora 17, Biblioteca Judeţeană va găzdui lansarea romanului de debut al Magdalenei Iugulescu intitulat Cosmin. Vor prezenta comentarii critice profesorii: Dumitru Anghel, Viorel Coman, Constantin Gherghinoiu şi Valentin Popa.
Având la bază fapte reale, cartea medicului Magdalena Iugulescu are un stil aflat între romanul - jurnal şi romanul - social. Avem certitudinea că romanul Cosmin poate deveni începutul carierei unei prozatoare de excepţie.


Laura Caplea,
bibliotecar

luni, septembrie 30, 2013

BRĂILA- POVESTE DE DOR

- Lucia PATRASCU -

tu.ro
A văzut lumina tiparului o nouă carte a scriitoarei Lucia Pătraşcu, la Editura „Opinia”, prin bunăvoinţa Domnului doctor Nicu Teodorescu. Sub titlul „ BRĂILA -POVESTE DE DOR”, cu o prefaţă scrisă de Domnul profesor Dumitru Anghel, publicist, scriitor, critic literar, volumul cuprinde amintirile unui ştrengar brăilean prezentate în cele 62 poezii însoţite de tot atâtea imagini corelate cu textul. Cartea se vrea o întoarcere în caseta cu amintiri păstrate de fiecare brăilean cu o dragoste neştirbită. Este ca un dar evocator făcut brăilenilor şi tuturor celor care-şi iubesc amintirile.
Lansarea cărţii va avea loc pe data de 15 octombrie 2013, la sediul Bibliotecii Judeţene „Panait Istrati” Brăila, sala „Fănuş Neagu”. Volumul va fi prezentat de domnii profesori Dumitru Anghel şi Ioan Munteanu, scriitori, publicişti, critici literari.

Litera13 s-a intalnit la Biblioteca Judeteana V. A. Urechia din Galati cu romancierul Stelian Tanase

- Virgil ANDRONESCU - Vineri, 15 noiembrie 2018, ora 17.00, a avut loc la Biblioteca Județeană V.A. Urechia din Galati lansarea cărții „...