vineri, iunie 07, 2013

Dumnezeu nu raspunde la telefon!

e vreme lunga
de cand tot plec din mine
crede-ma viata
ca nu mai am timpul fizic
necesar
sa-mi mai suport mirosul
sufletului putrezit

din inertia timpului
ma transport in nefiinta
in vis
doar Ea ma mai cheama

de fapt
numai eu o mai strig
de ceva vreme
nu mai vine
si e posibil sa nu mai vina
nicicand

doar pe Dumnezeu
ramane sa-L mai sun
ori nu are telefon
ori nu exista
ori nu are timp pentru mine

asa cum
nu a avut niciodata
pentru sufletul meu

joi, iunie 06, 2013

SCOALA DE TURISM SI AVENTURA-Spirit Proilavia !

Clubul de turism Proilavia lanseaza in vacanta de vara SCOALA DE TURISM SI AVENTURA-Spirit Proilavia !
Va asteapta super distractie, prieteni, informatii noi, aplicatii practice...si cel mai fain ...vom petrece in natura in Parcul Natural Muntii Macinului. Aveti afisul atasat. Asiguram si un minim de echipament !

 Spuneti si prietenilor vostri !

 Gabi
0723337963
proilaviabraila@yahoo.com

miercuri, iunie 05, 2013

BookFest, 31.05.2013, Bucuresti: lansarea antologiei colective ,, Cu patria in suflet'', Editura ,,Natiunea''

PROIECT: SCOLARII MERG ÎN VIZITA

 - Lucia PATRASCU -

vinsieu.ro
Cu ocazia sarbatoririi zilei de 1 iunie, ZIUA INTERNATIONALA A COPILULUI, pe data de 31 mai 2013, ora 10, în cadrul Proiectului SCOLARII MERG ÎN VIZITA, coordonat de doamna Elena Danaila, învatatoare si doamna Lucia Patrascu, scriitoare, elevii clasei a I-a A de la Scoala “ MIHU DRAGOMIR”, din Braila, director Doamna profesor Octavia Popa, au facut o vizita la  Tipografia “OFFSET GRAFIC” din oras.
      Scopul initierii acestui Proiect este motivat de necesitatea ca elevii sa cunoasca lucruri importante despre tot ceea ce îi înconjoara. Programul are în vedere vizite în cele mai deosebite locuri. Obisnuinta de a face excursii cu autocarele în locuri importante, precum cele din zona fascinanta a Buzaului, (de exemplu!), este mereu în atentia dascalilor. De data aceasta însa, micii scolari, aflati în pragul absolvirii clasei întâi au avut curiozitatea sa afle cum se “fac” manualele si, în general, toate cartile.
      De aceea, a fost binevenita vizita la o tipografie. Ajunsi acolo, copiii galagiosi si nerabdatori, au fost întâmpinati de Doamna Viorica Ghita care, ca o adevarata mama, cu voce blânda, le-a urat bun venit, invitându-i în tipografie. Si astfel a început vizita. Ghid atent le-a fost domnul Costel Dumitrascu, specialistul în tehnoredectare computerizata, care le-a aratat cum se face multiplicarea unui text, apoi i-a condus pe cei mici prin întreaga sectie.
      Copiii au vazut cum se tiparesc ziarele, cum se tiparesc filele pentru o carte, cum oameni calificati aduna pagina cu pagina, constituind astfel cuprinsul unei carti, cum se leaga orice carte, cum se coperteaza, lasându-se apoi la uscat. Cartile astfel pregatite au fost ambalate în pachete care erau trimise spre scoli sau spre librarii, de unde ajung apoi la ei acasa. Copiii au fost foarte impresionati de munca pe care o depun tipografii pentru ca ei sa aiba mereu carti frumoase. De aceea, au promis ca vor fi mai atenti cu prietenele lor de fiecare zi, cartile din care învata atâtea lucruri frumoase.   
     Despartirea de cei de la tipografie s-a facut în efluviile de bucurie ale copiilor, care multumeau în cor gazdelor pentru ca le-au dat prilejul sa vada lucruri atât de noi si de interesante pentru ei. Au plecat cu darurile primite si cu multumirea ca au facut un lucru bun. Au promis ca în vacanta vor scrie si despre aceasta vizita.

luni, iunie 03, 2013

,Cetateni uniti-va si organizati-va!’’

COMUNICAT DE PRESA Organizatia Non Guvernamentala ,,Alianta Braila 2007’’

,,Cetateni uniti-va si organizati-va!’’

Luni, 03.06. 2013, de la orele 17.00, Organizatia Non Guvernamentala ,,Alianta Braila 2007’’ organizeaza conferinta de presa la sediul partidului Romania Mare. 

In fata asaltului ce vine asupra cetateanului dinspre politica, dinspre administratie, legislatie, probleme de mediu si sanatate, probleme de munca si locuit, probleme de morala si etica, in fata carora cetateanul este total nepregatit, neavizat si nu stie cum sa le abordeze si cum sa se apere de acest asalt continuu si tot mai virulent.

Conform legislatiei Uniunii Europene societatea civila organizata ca persoana juridica are dreptul sa-si impuna punctele de vedere, sa traga la raspundere politicul, administrativul, legislativul, atunci cand se aduce atingere intereselor cetateanului organizat juridic, cunoscut si inregistrat ca persoana juridica.

La noi, cetatenii pot gasi informatie,sprijin, dar si un loc de unde sa actioneze pentru el si pentru ceilalti.

Avem sansa sa ne impunem candidati civili, neinregimentati unor interese politice sau de clan, daca vom fi uniti si organizati!

Muzeul Brailei lanseaza ,,Atelier de reparat idei''

Sambata, 15 iunie 20013, orele 12.00,va avea loc la Muzeul de Arta al Brailei din piata ,,Sfintii Arhangheli'' lansarea cartii ,,Atelier de reparat idei'' de Valeriu Perianu. In atelierul de reparat idei vor dezbate pe nicovala, tovaraseste: criticul Viorel Coman, poetul Valentin Popa si pictorul Hugo Maracineanu. Valeriu Perianu face o analiza poetica-textualista asupra sistemelor politico-economice, culturale si istorice, analiza plina de umor, de sarcasme virulente, incercand in propriul atelier creativ sa repare ideile stricate de oameni si vremi. Cartea a aparut la Editura PIM din Iasi.

Litera13 s-a intalnit la Biblioteca Judeteana V. A. Urechia din Galati cu romancierul Stelian Tanase

- Virgil ANDRONESCU - Vineri, 15 noiembrie 2018, ora 17.00, a avut loc la Biblioteca Județeană V.A. Urechia din Galati lansarea cărții „...