miercuri, martie 20, 2013

Poliţiştii au fost premiaţi la Campionatul de minifotbal


Ieri, 19 martie 2013, la Sala Polivalentă din municipiu, s-au desfăşurat finalele Campionatului de minifotbal, organizat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, cu prilejul sărbătoririi, ca în fiecare an, în ziua de 25 martie, a Zilei Poliţiei Române.

Competiţia s-a desfăşurat în perioada 4- 19 martie a.c., şi au participat 16 echipe, formate din poliţişti de la diferite structuri ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

La orele 14.00, a început finala mică, disputându-şi trofeul pentru locul al III-lea, echipele de la Poliţia Rurală şi Serviciul de Acţiuni Speciale (S.A.S.). La final, au câştigat, cu scorul de 8 la 5, fotbaliştii de la S.A.S.

La orele 15.45, poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminialităţii Organizate (C.C.O.) au terminat meciul, învingători cu scorul de 3 la 0, în devafoarea colegilor de la Serviciul Rutier.

Aşadar, clasamentul final a fost următorul:

- Locul I- Serviciul C.C.O.;
- Locul al II-lea- Serviciul Rutier;
- Locul al III-lea- S.A.S.

La festivitatea de premiere, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, comisar şef de poliţie Vizitiu Mircea, a acordat diplome şi cupe echipelor care au urcat pe podium şi celui mai bun jucător: agent principal Datcu Dănuţ (S.A.S.), celui mai bun portar: comisar şef Constantin Adrian, şeful Biroului pentru Imigrări, şi golgeter-ului: agent principal Smeu Ionuţ (Serviciul Rutier), care a marcat 9 goluri în cele 6 meciuri disputate pe parcursul desfăşurării campionatului.

De asemenea, au mai fost acordate diplome pentru „Fair-play” echipei Poliţiei oraşului Ianca şi pentru „Prestaţie deosebită” echipei Poliţiei oraşului Făurei.

În această perioadă, până în ziua de 22 martie, se vor desfăşura şi campionatele de şah, tenis de câmp, tenis de masă şi fotbal-tenis.

Toate activităţile sportive au fost organizate şi coordonate de agent şef principal Costea Jan, responsabil cu educaţia fizică a poliţiştilor brăileni.
POLITIA ROMANA, BRAILA


BULETIN DE PRESĂ


Lovit de un consătean


Ieri, 19 martie a.c., la orele 12:30, poliţiştii de la Postul de Poliţie Comunal Şuţeşti au fost sesizaţi, prin plângere, de localnicul S.I. (24 de ani), despre faptul că, în ziua de 16.03.2013, la orele 14:00, a fost agresat de D.F. (40 de ani), din aceeaşi comună, în timp ce se aflau în curtea imobilului altui localnic.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

·                     

Tânără cercetată pentru furt din magazin

La data de 19 martie a.c., la orele 11:40, o patrulă din cadrul Biroului Ordine Publică, în timp ce executa serviciul de patrulare în zona de competenţă a municipiului, a fost dirijată de ofiţerul de serviciu să se deplaseze pe strada 1 Decembrie 1918, la o societate comercială, unde o angajată surprinsese o tânără care a sustras două bluze de damă.
La faţa locului poliţiştii au identificat-o pe brăileanca G.R. (22 de ani), care a sustras două bluze, în valoare totală de 74 de lei.
Prejudiciul a fost recuperat integral şi predat unităţii păgubite, iar faţă de cea în cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

·                     

Şi-a reclamat propriul fiu pentru furt din locuinţă

La data de 19.03.2013, la orele 12:30, la sediul Poliţiei Municipiului s-a prezentat brăileanul N.C., care a sesizat că, în seara zilei de 10 martie a.c., în timp ce se afla la serviciu, fiul său, N.D. (20 de ani), profitând de faptul că nu se afla la domiciliu, i-a sustras din sufrageria locuinţei televizorul LCD.
Din primele verificări şi din declaraţia fiului reclamat a rezultat că televizorul a fost vândut de acesta, în schimbul sumei de 150 de lei.
Prejudiciul este în valoare de 2.500 de lei.
În  cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.

·                     

Căutat de poliţişti, în urma unei reclamaţii de furt

          Ieri, 19 martie a.c., la orele 14.35, personalul de serviciu de la Poliţia Municipiului a fost sesizat telefonic, prin apelul de urgenţă 112, de brăileanca D.R. (31 de ani), despre faptul că, în urma cu puţin timp, aflându-se pe o bancă de pe bulevardul Al.I.Cuza, la intersecţia cu Calea Clălăraşilor, împreuncă cu cei doi copii minori şi o cunoştinţă pe nume T.I. (56 de ani), din municipiu, acesta din urmă, profitând de neatenţia ei, i-a sustras de pe bancă o sacoşă în care se afla suma de 5.000 de lei.
Imediat după primirea sesizării, în acest caz a fost constituit un colectiv format din judiciarişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, care a început cercetările şi a întocmit dosar penal pentru furt calificat.
În continuare, se întreprind activităţi în vederea depistării şi aducerea la cercetări a autorului.

·                     

Vrâncean depistat în timp ce transporta ilegal material feros

La data de 19 martie a.c., la orele 11:00, poliţişti din cadrul Secţiei 4 de Poliţie Rurală Ianca, în timp ce îşi desfăşurau atribuţiile de serviciu pe DJ 221, pe raza localităţii Şuţeşti, au oprit în trafic pentru control autoutilitara condusă de I.T. (24 de ani), din comuna Slobozia Bradului, judeţul Vrancea.
În urma controlului efectuat, în interiorul maşinii au fost găsite mai multe bucaţi de fier vechi, în greutate totală de 127 kg, pentru care nu existau documente legale.
Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de fier şi conducătorului auto i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională, conform prevederilor Legii 12/1990 (republicată).

·                     

Sancţiuni aplicate pentru abateri de la prevederile Codului Rutier

În ziua de 19 martie 2013, lucrători din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier au acţionat pe arterele rutiere din municipiul şi judeţul Brăila pentru constatarea de contravenţii şi prevenirea, respectiv, combaterea infracţiunilor rutiere.
Poliţiştii au constatat 76 de contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 41.100 de lei, au ridicat în vederea suspendării un permis de conducere şi retras 3 certificate de înmatriculare.

„Alter ego”, un exemplu de trăire a vieţii prin poezie

- Ioan SIMON -


Dragoş Ionescu scrie o poezie problematică, în care se regăseşte omul contemporan, ce trăieşte într-o lume încărcată de nedreptăţi, dileme, confuzii şi anxietăţi.
Volumul său, inteligent intitulat „Alter ego”, constituie un exemplu de trăire prin poezie. Deşi construit dintr-o succesiune numeroasă de scurte poeme (sau micropoeme fără titlu), adevărate notaţii psihologice, volumul în ansamblu poate fi luat drept un singur poem de vastă întindere, o adevărată anamneză individuală a unui Eu revoltat şi incomod, ce-şi investighează profunzimile sufleteşti şi se revoltă împotriva nedreptăţilor vieţii prezente.
Cu iluzia schimbării într-o lume duală, „Eul” său e o „zbatere de lacrimă” împotriva unui destin ostil.
Există însă în poezia lui Dragoş Ionescu un filon de pesimism, multe din notaţiile poetice ale sale purtând umbra unei „ursite a singurătăţii”:

„Strigătul mi-e crud
                 Între zbatere şi lacrima plânsă
     Hrana zilelor de mâine
         a întrebărilor nerăspunse
                sfârşesc în ursita singurătăţii”.

Lupta cu timpul implacabil, cu „ghilotina istoriei” este o temă îndrăgită a autorului, pe care o transfigurează cu artă şi originalitate, realizând poeme ce ating măiestria artistică a unui poet înzestrat şi original.
Unele dintre aceste versuri, foarte concentrate ca notaţie, se disting prin una sau două metafore strălucitoare, dându-le aspectul unui „haiku” dezvoltat.

„Cândva, de mult,
                                                         am coborât în
     pădurea de oameni.

  Nu mi-a fost frică,
doar freamătul ei
                                                          mă nelinişteşte,
                                                          aşteptând

semnul tainei.”

Eu cred cu certitudine în  viitorul poeziei lui Dragoş Ionescu, care se distinge prin profunzime şi originalitate.

marți, martie 19, 2013

Dor de România Mare


- Romeo TARHON -

Eu nu mi-am mai văzut pământul
Râvnit de lacomii duşmani,
Blestem să-i fiarbă, fiarbă-i sfântul
Cu lacrimi clocotite de ţărani!

Eu nu mi-am mai cerut pământul
Lăsat drept moştenire peste ani
De moşii mei cu legământul
De-a nu-l înstrăina pe bani...

Eu nu mi-am mai udat pământul
Cu lacrimi şi sudoare, să rodească,
Căci s-a făcut ţărână, l-a luat vântul
Şi dusu-l-a în ţarină rusească...

Eu nu mi-am mai găsit pământul
Nici cât o palmă de mormânt parşiv,
Ci însumi pumnul de pământ îmi sântu-l
Ce-n mine l-am pierdut definitiv!

CONSILIUL JUDETEAN BRAILA, Dosar III-E-4

 ORDINE  DE ZI a sedintei ordinare a Consiliului Judetean Braila din data de 20 decembrie 2018,    ora 09.00, Sala Mare a Palatului ...