Postări

Se afișează postări din martie 17, 2013

Poliţiştii au fost premiaţi la Campionatul de minifotbal

Imagine
Ieri, 19 martie 2013, la Sala Polivalentă din municipiu, s-au desfăşurat finalele Campionatului de minifotbal, organizat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, cu prilejul sărbătoririi, ca în fiecare an, în ziua de 25 martie, a Zilei Poliţiei Române.

Competiţia s-a desfăşurat în perioada 4- 19 martie a.c., şi au participat 16 echipe, formate din poliţişti de la diferite structuri ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
La orele 14.00, a început finala mică, disputându-şi trofeul pentru locul al III-lea, echipele de la Poliţia Rurală şi Serviciul de Acţiuni Speciale (S.A.S.). La final, au câştigat, cu scorul de 8 la 5, fotbaliştii de la S.A.S.
La orele 15.45, poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminialităţii Organizate (C.C.O.) au terminat meciul, învingători cu scorul de 3 la 0, în devafoarea colegilor de la Serviciul Rutier.
Aşadar, clasamentul final a fost următorul:
- Locul I- Serviciul C.C.O.; - Locul al II-lea- Serviciul Rutier; - Locul al III-lea- S.A.S.
La festivi…

POLITIA ROMANA, BRAILA

Imagine
BULETIN DE PRESĂ

Lovit de un consătean

Ieri, 19 martie a.c., la orele 12:30, poliţiştii de la Postul de Poliţie Comunal Şuţeşti au fost sesizaţi, prin plângere, de localnicul S.I. (24 de ani), despre faptul că, în ziua de 16.03.2013, la orele 14:00, a fost agresat de D.F. (40 de ani), din aceeaşi comună, în timp ce se aflau în curtea imobilului altui localnic. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.
·
Tânără cercetată pentru furt din magazin
La data de 19 martie a.c., la orele 11:40, o patrulă din cadrul Biroului Ordine Publică, în timp ce executa serviciul de patrulare în zona de competenţă a municipiului, a fost dirijată de ofiţerul de serviciu să se deplaseze pe strada 1 Decembrie 1918, la o societate comercială, unde o angajată surprinsese o tânără care a sustras două bluze de damă. La faţa locului poliţiştii au identificat-o pe brăileanca G.R. (22 de ani), care a sustras două bluze, în valoare totală de 74 de lei. Prejudiciul …

„Alter ego”, un exemplu de trăire a vieţii prin poezie

- Ioan SIMON -


Dragoş Ionescu scrie o poezie problematică, în care se regăseşte omul contemporan, ce trăieşte într-o lume încărcată de nedreptăţi, dileme, confuzii şi anxietăţi. Volumul său, inteligent intitulat „Alter ego”, constituie un exemplu de trăire prin poezie. Deşi construit dintr-o succesiune numeroasă de scurte poeme (sau micropoeme fără titlu), adevărate notaţii psihologice, volumul în ansamblu poate fi luat drept un singur poem de vastă întindere, o adevărată anamneză individuală a unui Eu revoltat şi incomod, ce-şi investighează profunzimile sufleteşti şi se revoltă împotriva nedreptăţilor vieţii prezente. Cu iluzia schimbării într-o lume duală, „Eul” său e o „zbatere de lacrimă” împotriva unui destin ostil. Există însă în poezia lui Dragoş Ionescu un filon de pesimism, multe din notaţiile poetice ale sale purtând umbra unei „ursite a singurătăţii”:
„Strigătul mi-e crud                  Între zbatere şi lacrima plânsă      Hrana zilelor de mâine          a întrebărilor nerăspuns…

Dor de România Mare

Imagine
- Romeo TARHON -

Eu nu mi-am mai văzut pământul
Râvnit de lacomii duşmani,
Blestem să-i fiarbă, fiarbă-i sfântul
Cu lacrimi clocotite de ţărani!

Eu nu mi-am mai cerut pământul
Lăsat drept moştenire peste ani
De moşii mei cu legământul
De-a nu-l înstrăina pe bani...

Eu nu mi-am mai udat pământul
Cu lacrimi şi sudoare, să rodească,
Căci s-a făcut ţărână, l-a luat vântul
Şi dusu-l-a în ţarină rusească...

Eu nu mi-am mai găsit pământul
Nici cât o palmă de mormânt parşiv,
Ci însumi pumnul de pământ îmi sântu-l
Ce-n mine l-am pierdut definitiv!