sâmbătă, martie 02, 2013

SOCANT!: Elev batut la Braila...

http://www.youtube.com/watch?v=HMeJkfuaT70

DE MĂRȚIȘOR

- Romeo TARHON -

libertatea.ro

Iubito, azi, de mărțișor,
Fiind plecată-n lume-n zbor
Precum un obosit cocor
Din toamnă-n iarnă călător,

Precum un mânz rătăcitor
Într-o taiga cu alb decor,
Mereu cu spaima lupilor
Și în galop ucigător,

Precum un leu începător
De victime căutător
Amenințat și temător
De-un leu bătrân necruțător,

Precum un eșuat vapor
Fără busolă plutitor,
Pierdut în spuma apelor
Într-un ocean amețitor,

Precum un biet nevăzător
Într-un oraș amăgitor
Silit să fie cerșetor
La mila trecătorilor,

Precum un inocent odor
Abandonat în cărucior
La ușa unui ascensor
Din bezna unui coridor,

Precum un dor sfâșietor
De graiul drag, nepieritor,
De sat, de țară, de popor,
De-al doinei plânset și fior...

Iubita mea, un vers de dor
Cu dulce gust al buzelor
Și gust sărat al genelor
Îți pun în piept ca mărțișor...

POLITIA ROMANA, BRAILA


Urmărit la nivel internaţional prins de poliţiştii brăileni


Ieri, poliţişti de la Biroul Urmăriri al Serviciului de Investigaţii Criminale au organizat şi desfăşurat o acţiune în municipiu pentru depistarea persoanelor urmărite în temei legal şi a persoanelor date dispărute de la domiciliu.
În urma investigaţiilor efectuate în teren au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila mai multe persoane suspecte, căutate pentru audieri în dosare penale aflate în lucru, fiind depistat şi reţinut I.A. (30 de ani), din comuna Independenţa, judeţul Galaţi, urmărit la nivel naţional şi internaţional, pe numele căruia, Tribunalul Galaţi a emis mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, la data de 22.12.2011, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la tâlhărie.       
Acesta a fost predat unei escorte de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi, în vederea prezentării la Tribunalul Galaţi, pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă.

Imagini şi sincron: http://dl.transfer.ro/transfer_ro-02mar-58705859d8d243.zip

Consiliului Judetean Braila


ORDINEA DE ZI

adevarul.ro

a sedintei extraordinare a Consiliului Judetean Braila din data de 5 martie 2013,
ora 15,00 Sala Mare de sedinte a Palatului  Administrativ
1.Proiect de hotarare privind repartizarea pe unitati administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru echilibrarea bugetelor locale si din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de functionare si/sau de capital, pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala si pentru proiecte de infrastructura care necesita cofinantare locala pe anul 2013 si estimari pe anii 2014-2016
2.Proiect de hotarare privind repartizarea pe unitati administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adaugata destinate finantarii cheltuielilor privind drumurile judetene si comunale pe anul 2013 si estimari pe anii 2014-2016
3.Proiect de hotarare privind alegerea unui vicepresedinte al Consiliului Judetean Braila

miercuri, februarie 27, 2013

PICATURI


      - Stela Serbu – RADUCAN -


Clubul Umoristic ,,Stefan Tropcea’’, Braila


brailachirei.wordpress.com
Cand vezi ca norii se aduna
Si-auzi cum fulgera si tuna
Sa vii sa-mi frangi mijlocu-n doua
Imbratiseaza-ma cand ploua…

Si nime’n lume n-o sa-ti spuna
De rau sau bine asta suna
E ploaie, nu e bob de roua
Imbratiseaza-ma cand ploua

Nu stiu de-I soare sau e luna,
De-I timp urat sau vreme buna
Cad oar putere ai cat noua
Imbratiseaza-ma cand ploua

E-o ploaie cu sclipiri de nuna
Iar ceru-I vanat ca u pruna
Ma ia cu palmele-amandoua
Imbratiseaza-ma cand ploua

E curcubeul o cununa
Iar picatura o aluna
Cu tine-aici, ma simt ca noua
Imbratiseaza-ma cand ploua…

Concluziile întrevedererii Comisiei pentru Afaceri Europene (C.A.E.) a Senatului cu domnul Fred de Graaf, preşedintele Senatului Olandei (vineri, 22.02.2013, ora 11.20)

COMUNICAT DE PRESĂ

Senatorii din C.A.E. au solicitat oficial Olandei decuplarea aderării de raportul MCV şi au insistat, în cadrul discuţiilor cu delegaţia Olandei, pe subiectul  dezvoltării relaţiilor economice dintre porturile Constanţa şi Rotterdam. C.A.E. a transmis părţii olandeze că cetăţenii români nu trebuie să-şi piardă încrederea în U.E. din cauza unor decizii politice nedrepte, prin adrerarea României la Uniune ei câştigându-şi aceleaşi drepturi ca toţi ceilalţi cetăţeni ai Europei.

La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc la Salonul Oficial al Senatului întrevederea Comisiilor pentru Afaceri Europene din cele două Camere ale Parlamentului cu preşedintele Senatului Olandei, domnul Fred de Graaf. Din partea Olandei au mai participat Excelența Sa Johannes Hendrik Mattheus van Bonzel, ambasadorul Țărilor de Jos în România și Gert Jan Hamilton, Secretarul General al Senatului olandez. Vizita delegației olandeze în țara noastră are loc în cadrul demersurilor de consolidare a relaţiilor bilaterale dintre România şi Olanda.
În cadrul întrevederii, Comisia pentru Afaceri Europene a Senatului a cerut decuplarea aderării la Spațiul Schengen de raportul MCV, solicitând Olandei respectarea prevederilor din Tratatul de aderare la U.E. Partea română își dorește luarea unei decizii favorabile la Consiliul JAI din martie, fiind de acord chiar și cu formula de aderare în două etape, varianta de compromis franco-germană.
Discuțiile au evidențiat nevoia unei mai bune comunicări care să sublinieze rolul colaborării economice între cele două state. Partea română a mulțumit reprezentanților Olandei pentru implicarea în domeniile culturii, agriculturii, transporturilor, absorbției fondurilor europene, precum și a sprijinirii integrării copiilor de naționalitate rromă în societate.
De asemenea,  a fost salutată colaborarea dintre Consiliul Superior al Magistraturii și instituţia omoloagă din Olanda în ce privește derularea unui proiect în domeniul justiţiei şi mass-media, cu sprijinul Ministerului Justiţiei şi al Ministerului de Afaceri Externe din Olanda.
Un alt punct subliniat pe parcursul întrevederii a fost importanța colaborării între cele două state în scopul dezvoltării culoarului Rin – Main – Dunăre în cadrul Strategiei Dunării. Un proiect important sunt relațiile economice dintre porturile Constanța și Rotterdam, pe baza Memorandumul de Colaborare pe Management, cu scopul transformării Portului Constanța într-un hub regional în vederea exportului de produse din UE în estul Europei. Acest lucru va conduce la dezvoltarea conexiunii directe dintre Marea Nordului și Marea Neagră.
La final, președintele Comisiei, doamna senator Anca Boagiu, a exprimat punctul de vedere al C.A.E, acela că cetățenii români nu trebuie să-și piardă încrederea în U.E. din cauza unor decizii politice nedrepte. Cetățenii români, prin Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană, și-au câștigat dreptul de liber acces pe piața muncii, România demonstrând de-a lungul timpului că dispune de forță de muncă calificată ce trebuie să primească un tratament egal din partea tuturor Statelor Membre.Secretarul Comisiei pentru Afaceri Europene
senator Mihai Cristian Dănuţ

CONSILIUL JUDETEAN BRAILA, Dosar III-E-4

 ORDINE  DE ZI a sedintei ordinare a Consiliului Judetean Braila din data de 20 decembrie 2018,    ora 09.00, Sala Mare a Palatului ...