Postări

Se afișează postări din ianuarie 20, 2013

ALTER EGO (EGOUL meu albastru?)

Imagine
- Lucia PATRASCU -


Am primit volumul de versuri „ALTER EGO” scris de domnul Dragoş Ionescu, brăilean de origine.        Este o carte în care ideile expuse de autor păstrează aceeaşi nuanţă protestatară cu care ne-a obişnuit încă din primul volum de versuri „Zbatere în gol” publicat în anul 1997, după cum precizează poetul Constantin Gherghinoiu şi criticul literar Dumitru Anghel, în prefaţa fiecăreia din aceste două cărţi. „ Împovărat de gânduri/ Îmi ascult privirea/Ochiului protestatar” (pg.20), spune poetul. Un protest născut din revolta împotriva  atâtor nedreptăţi care ne înconjoară şi în faţa cărora neputinţa noastră a obosit.
       Volumul acesta este structurat aproape cronologic, traversând diferite trepte de viaţă, etape de vârstă, dar, mai ales, etape de cunoaştere şi înţelegere. Pentru că autorul este, pe rând, copil ,,între crez şi ispite” (pg.6), apoi adult „ ajuns în mijlocul vieţii…emoţii virile” (pg.19) aşteptând limpeziri la „întrebări nerăspunse” (pg.54). El prefigurea…

Nicolae Ceausescu

Imagine
- Virgil ANDRONESCU -


Nicolae Ceausescu a fost conducatorul Republicii Socialiste Romania din 1965 si pana la caderea regimului comunist din Romania,survenita la 22 decembrie 1989, cu putin timp inaintea executiei sale. S-a nascut la 26 ianuaria 1918. S-a stins din viata in data de 25 decembrie 1989 la varsta de 71 de ani.


 In dimineata zilei de Craciun a fost asasinat de catre cei care s-au autoproclamat ulterior emanati ai unei asa-zise revolutii populare! O mare parte a populatiei, saracite pana la ,,exterminare'', regreta cu sinceritate si cu durere in suflet vremurile cand ,,iubitul conducator'' le da portia de viata pe cartela- luandu-le in schimb libertatea si demnitatea de oameni! Democratia ,,originala'' adusa pe tancurile ,,revolutiei'' fiindu-le si aceasta fatala multora dintre cetateni: libertatea devenita anarhie si traiul inuman. In definitiv, nici un sistem politic ne e perfect si nici benefic pentru toata lumea...dar asta nu scuza halul …

expoziţia documentară de carte intitulată "Scriitură şi cunoaştere la Stendhal".

Imagine
În perioada 23 ianuarie - 4 februarie, holul mare al Bibliotecii Judeţene "Panait Istrati" găzduieşte expoziţia documentară de carte intitulată "Scriitură şi cunoaştere la Stendhal".      Organizată cu prilejul împlinirii a 230 de ani de la naşterea ilustrului romancier francez, expoziţie este un omagiu, dar şi o invitaţie la lectură pentru cititorii brăileni. Astfel, volumele aflate în vitrinele expoziţionale pot fi solicitate de către utilizatori la secţiile de împrumut ale Bibliotecii publice, precum şi la sala de lectură a instituţiei.  Stendhal (n. 23 ian.1783 la Grenoble - m. 23 mar. 1842, la Paris) este promotorul realismului, impunându-se în literatura universală prin conceptul de roman-oglindă, ca meditaţie asupra vieţii sociale şi politice. Memorabilele sale fresce sociale şi-au găsit loc în scrieri celebre precum "Armance","Roşu şi Negru", "Mănăstirea din Parma".

CONSILIUL JUDETEAN BRAILA

Imagine
 ORDINEA DE ZI
a sedintei ordinare a Consiliului Judetean Braila din data de 30 ianuarie 2013, ora 10,00  Sala Mare de sedinte a Palatului  Administrativ

1.Proiect de hotarare privind constatarea incetarii de drept, inainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier judetean al domnului Boboc Catalin si declararea “vacant” a locului detinut 2.Proiect de hotarare privind constatarea incetarii de drept, inainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier judetean al doamnei Nistor Marioara si declararea “vacant” a locului detinut 3.Proiect de hotarare  privind completarea  componentei Comisiei  de validare aleasa  prin   Hotararea   Consiliului Judetean Braila nr. 67/2012 4.Proiect de hotarare privind validarea mandatului de consilier judetean al domnului  Epureanu Ionel din partea  Uniunii Social Liberale 5.Proiect de hotarare privind acoperirea definitiva din excedentul bugetului local a deficitului sectiunii de dezvoltare stabilit in anul 2012 6.Proiect de hotarare …

Lansarea volumului „Literatura română de azi. Proza-Poezia”

Imagine
Luni, 28 ianuarie, ora 17.00, la sediul central al Bibliotecii Judeţene „Panait Istrati” va avea loc lansarea volumului „Literatura română de azi. Proza-Poezia”, semnat de cunoscutul critic literar ieşean Ioan Holban. Cartea, apărută recent la Editura TipoMoldova, Iaşi, va fi comentată de criticul Viorel Coman şi de directorul Editurii ieşene, poetul Aurel Ştefanachi. Protagonistul serii literare, Ioan Holban, s-a născut la Fălticeni, la 2 iulie, 1954, şi este unul dintre cei mai cunoscuţi scriitori, filologi, şi critici din literatura română. Din anul 1983 şi până astăzi a puublicat peste 20 de volume de critică şi istorie literară. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România.

POLITIA ROMANA, BRAILA

Imagine
24 IANUARIE- ZIUA UNIRII

Astăzi, poliţişti de la Biroul de Ordine Publică şi de la Serviciul Rutier vor acţiona pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice şi a fluidizării traficului rutier în zonele în care vor fi organizate manifestări cultural artistice, în contextul sărbătoririi Zilei Unirii.
Pe lângă măsurile pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, structurile Ministerului Afacerilor Interne din teritoriu vor organiza o serie de activităţi prilejuite de sărbătorirea a 154 de ani de la Unirea Principatelor Române (1859).
La orele 10:00, reprezentanţii I.P.J.Brăila, împreună cu alţi lucrători de poliţie, vor participa la manifestările consacrate acestui act istoric, la Casa Tineretului din Municipiul Brăila, şi vor depune jerbe de flori la Monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, amplasat pe bulevardul care îi poartă numele.
***
CUZA VODĂ ŞI BRĂILA

La 23 februarie 1859, domnitorul, în drum spre Moldova, a făcut un popas la Brăila, unde a fost primit în onorurile dorobanţilo…

POLITIA ROMANA, BRAILA

Imagine
BULETIN DE PRESĂ

Cercetaţi pentru comiterea de infracţiuni cu violenţă

Ieri, la orele 10.45, S.Ş. (43 de ani), din comuna Chiscani, a reclamat la Poliţie faptul că, în ziua de 3 ianuarie a.c., localnicul C.C. (22 de ani), l-a agresat si i-a produs prin lovire cu un corp dur o fractură la antebraţul stâng, fiindu-i necesare pentru vindecare 35- 40 de zile de îngrijiri medicale, conform certificatului medico-legal. Poliţiştii au efectuat cercetări şi au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală.
·
Aseară, la orele 19.40, un localnic din comuna Gemenele, a reclamat la Postul de Poliţie Comunal faptul că, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi a unui conflict spontan, N.C. (36 de ani) l-a lovit cu o lopată în zona capului pe fratele lui, N.I. (35 de ani), ambii aflându-se în curtea locuinţei comune. Victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, iar autorului i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire s…

Partidul Noua Republica: Teme de discutie Conferinta 23.01.13

Imagine
Teme de interes local si regional in urma a ceeea ce va insemna integrarea judetului in Regiunea SE; 2Considerente generale legate de opinia PNR Braila pe teme de actualitate economica si politica.
Acum ceva vreme v-am spus despre acele ajutoare de minimis, acel praf in ochi din Campania electoral a caror adresabilitate ca suprafata totala in agricultura a fost de doar 6-7%, sau chiar mai mica, si pe care acum guvernul le vrea inapoi sub forma de impozite cu stopaj la sursa in cazul suprafetelor arendate si a impozitarii pe capete de animale aflate in gospodariile taranesti. Deja sesizam din partea organelor fiscal un comportament abuziv si aici ma refer la interpretarea in defavoarea contribuabililor legata de deductibilitatea fiscal a TVA-ului, pt o activitate comerciala ce aduce profit si operatiuni taxabile. Aici ma refer tot la agentii economici din agricultura care au avut costuri cu infintarea de culturi si au platit facturi purtatoare de TVA si datorita unor situatii nefericite a…

Prima sedinta a cenaclului ,,Panait Istrati'' din acest an!

Imagine
Vineri, 25 ianuarie 2013, orele 17.00, va avea loc prima sedinta din acest an a cenaclului ,,Panait Istrati'' la sediul Bibliotecii Judetene ,,Panait Istrati'' din Piata ,,Poligon''.

Alin Cristea: ,, Romania a cunoscut efectul politicii colectiviste a statului comunist!''

Imagine
- Virgil ANDRONESCU -

Cristea Alin: "Va veni si momentul cand cei din generatia Facebook ii vor intreba pe cei din generatia anterioara de ce au esuat in 1990 (...)
Un tanar care si-a vazut mama sau bunica plangand, cu talonul de pensie in mana, va refuza tacerea"

Realizand numeroase analize in domeniul comunicarii si strategiilor de si pentru tineret, Alin Cristea este unul dintre cei mai cititi si influenti autori tineri din Romania, in mediul online, fiind de asemenea si Ambasador pentru Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica.

Virgil Andronescu: Cum vezi societatea actuala si interactiunea ei cu generatia 90, ceea ce numim noua generatie?
Alin Cristea: Un stat incarcat de metehnele trecutului are nevoie de energie proaspata, iar astazi, traim inceputul unui proces intarziat de profunda schimbare a societatii. A inceput schimbul de generatii. Iar de acum incolo incep marile provocari. O sa vina momentul in care generatia 90, a celor nascuti intre 1990 si 1996, va …

Partidul Noua Republica, conferinta de presa

Imagine
Buna ziua.
Partidul Noua Republica va invita miercuri, 22.ianuarie.2013, la conferinta de presa a organizatiei locale, incepand cu ora 11.00, la sediul nostru situat pe strada 1 Decembrie nr.7, colt cu strada Rahova.
Vor fi abordate teme de actualitate din spectrul politic national si mai ales local dintre care amintim:
noile masuri de taxare ale veniturilor din agricultura
proiecte la nivel local si regional in domeniul agriculturii
propuneri PNR

Va multumim si va asteptam.

Secretariat

PNR Braila

Mitu Marian

Raportul de activitate pe anul 2012 al Asociatiei Clubul de turism Proilavia Braila

Imagine
Avem deosebita placere sa va transmitem raportul de activitate pe anul 2012 al Asociatiei Clubul de turism Proilavia Braila. Un an excelent in proiecte,actiuni practice ! Pentru proiectul "Uniti prin arta" adresat tinerilor cu si fara dizabilitati, am fost premiati, la Gala Premiilor Culturale Brailene de catre Ministerul Culturii/Directia Judeteana pentru Cultura si Patrimoniu National Braila (atasat diploma).  Am inceput si anul 2013 cu acelasi chef de a ajuta atat mediul inconjurator, cat si tinerii cu si fara dizabilitati, tineri cu venituri reduse si din mediul rural. Deja in 4 februarue 2013 incepem un nou proiect destinat tinerilor  din comuna Viziru(jud Braila),printre care multi cu posibilitati reduse !!!!
Asa...ca...cei care ati avut venituri in anul 2012...redirectionati si anul acesta 2% din impozitul pe venit către noi (chiar si ..rude, prieteni,parinti,matusi.!!....) Cum ? - este foarte simplu : Completaţi formularul 230 pe care îl aveţi ataşat (doar prima pagină …