sâmbătă, noiembrie 24, 2012

Actorul din filmul ,,Dallas'', Larry Hagman mort la 81 de aniheavy.com

Actorul Larry Hagman, cunoscut pentru rolul JR Ewing, din serialul de mare succes "Dallas'', a murit vineri la Medical City Dallas Hospital din cauza unor complicatii de cancer. El a avea 81de ani.

Dumnezeu sa-l ierte! 


Andreea are nevoie de recuperare / Scrisoarea săptămânii

- Delia CHILIANU - www.libertatea.ro -Sunt tatăl unei fetiţe pentru care aş face orice să o ştiu sănătoasă. Andreea Cristina s-a născut pe 12 decembrie 2005. La 11 luni, a fost diagnosticată cu tetrapareză spastică.

A început imediat fizioterapia. La 3 şi la 4 ani a suferit câte o operaţie de alungire a tendoanelor de la picioare. Din păcate, la 5 anişori, micuţa noastră a fost diagnosticată şi cu epilepsie. Face gimnastică încontinuu şi acasă, şi în centrele specializate. Acum încă nu poate sta în picioare singură, întrucât nu are echilibru, dar a ajuns la performanţa de a sta singurică în şezut. Asta pentru că am dus-o la un centru din Oradea unde face şedinţe de recuperare în apă. Am văzut cum progresează şi aici e şansa ei, aşa că pentru asta, mă gândesc să mă mut la Oradea. Şi eu, şi soţia mea suntem în stare să renunţăm la orice pentru fetiţa noastră. Aici, la Oradea, centrul fiind privat, ajungem la cheltuieli de circa 1.000 de euro pe tratament, cu tot cu transport şi cazare. Acum, Andreea e acasă, la Brăila. Dar nu stă: continuăm să facem cu ea recuperare în particular, iar şedinţele ne costă circa 800 de lei pe lună. Sunt cheltuieli mari, iar noi nu mai putem să le facem faţă singuri. Avem nevoie de bani pentru recuperarea fetiţei noastre. De aceea, vă rog din suflet, vă implor, ajutaţi-o pe Andreea şi acordaţi-i şansa la o viaţă normală.

Alexandru Cătălin Preda, Brăila

Unde se pot face donaţii
Puteţi dona bani în contul în lei RO88RNCB0464017285390001 deschis la BCR pe numele Preda Rodica Anca

- http://www.libertatea.ro/detalii/articol/andreea-are-nevoie-de-recuperare-scrisoarea-saptamanii-423951.html -
Sunt tatăl unei fetiţe pentru care aş face orice să o ştiu sănătoasă. Andreea Cristina s-a născut pe 12 decembrie 2005. La 11 luni, a fost diagnosticată cu tetrapareză spastică.


Mai mult: Andreea are nevoie de recuperare / Scrisoarea săptămânii - Cazuri Copii | Libertatea.ro


Mai mult: Andreea are nevoie de recuperare / Scrisoarea săptămânii - Cazuri Copii | Libertatea.ro
Sunt tatăl unei fetiţe pentru care aş face orice să o ştiu sănătoasă. Andreea Cristina s-a născut pe 12 decembrie 2005. La 11 luni, a fost diagnosticată cu tetrapareză spastică.

Mai mult: Andreea are nevoie de recuperare / Scrisoarea săptămânii - Cazuri Copii | Libertatea.ro
Sunt tatăl unei fetiţe pentru care aş face orice să o ştiu sănătoasă. Andreea Cristina s-a născut pe 12 decembrie 2005. La 11 luni, a fost diagnosticată cu tetrapareză spastică.

Mai mult: Andreea are nevoie de recuperare / Scrisoarea săptămânii - Cazuri Copii | Libertatea.ro

POLITIA ROMANA, BRAILABULETIN DE PRESĂ


Hoţi identificaţi de poliţişti


Poliţişti de la Biroul de Investigaţii Criminale- linia de muncă ”Furturi din patrimoniu” au continuat cercetările în cauze înregistrate în evidenţe cu autori necunoscuţi şi l-au identificat pe P.C. (19 ani), din municipiu, căruia i-au probat că este autorul furtului, comis în noaptea de 5 spre 6 noiembrie a.c., din curtea locuinţei unei brăilence.
În urma cercetărilor s-a stabilit că acesta a escaladat gardul imobilului şi a sustras din curte mai multe obiecte metalice, în valoare totală de 500 de lei.
Dosarul penal, întocmit pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, care a confirmat începerea urmăririi penale.

·                     

În urma cercetărilor efectuate în teren de poliţişti de la Posturile de Poliţie Comunală Unirea şi Gropeni, au fost identificaţi P.I. (19 ani) şi Ş.I. (32 de ani), ambii din satul Valea Cânepii, comuna Unirea, cărora le-au probat că sunt autorii furtului din locuinţa localnicei C.M., faptă comisă în perioada mai- august 2012, când au sustras un televizor, un frigider, un cuptor cu microunde şi un DVD, pe care le-au vândut unui consătean.
Poliţiştii au recuperat prejudiciul şi l-au predat proprietarei, iar celor doi li s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

·                     
Cercetaţi pentru lovire sau alte violenţe

Ieri, brăileanca S.O. (18 ani) a sesizat la Poliţie faptul că, în timp ce se afla pe strada Plevna, în dreptul imobilului nr.131, a fost lovită în zona capului şi a picioarelor de B.I. (32 de ani), din municipiu.
Poliţiştii au efectuat cercetări şi agresorului i-au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

·                     

În aceeaşi zi, P.M. (27 de ani), din Brăila, a reclamat la Poliţie faptul că, în timp ce se deplasa pe b-dul Al.I.Cuza, a fost lovit în zona capului şi în abdomen de G.G. (55 de ani), din municipiu.
După efectuarea cercetărilor, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

·                     

Ieri, la orele 10:00, D.D. (67 de ani), din satul Lanurile, comuna Viziru, a sesizat lucrătorilor Secţiei 5 de Poliţie Rurală Viziru faptul că, la data de 19.11.2012, a mers la domiciliul localnicului S.M. (30 de ani), pentru a lua o uşă care îi aparţine, şi acesta l-a lovit în zona capului şi a corpului cu un obiect dur.
Victima urmează să se prezinte la S.J.M.L.Brăila în vederea eliberării unui certificat medico-legal.
Poliţiştii au întocmit în cauză dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

·                     

La orele 12:00, A.G. (70 de ani), din Brăila, a reclamat la Poliţie faptul că, în ziua de 7.10.2012, la orele 13:30, în timp ce se afla pe Calea Călăraşilor, pe fondul unui conflict spontan, a fost agresat fizic de D.I. (42 de ani), din municipiu.
Victima a prezentat certificatul medico-legal, din care rezultă că îi sunt necesare pentru vindecare 4- 5 zile de îngrijiri medicale.
          Poliţiştii i-au întocmit agresorului dosar penal sub aspectul savârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

 Sancţiuni aplicate pentru abateri de la prevederile Codului Rutier

În ziua de 22 noiembrie 2012, lucrători din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier au acţionat pe arterele rutiere din municipiul şi judeţul Brăila pentru prevenirea şi combaterea comiterii infracţiunilor şi contravenţiilor rutiere.
          Poliţiştii au constatat 92 de contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 34.510 lei, şi au ridicat în vederea suspendării două permise de conducere.

Vernisajul expozitiei "Umor cu... Stef"Luni, 26 noiembrie, ora 17.00, la Biblioteca Judeteana "Panait Istrati" va avea loc vernisajul expozitiei de grafica satirica "Umor cu... Stef". Lucrarile de pe simeze poarta semnatura cunoscutului artist plastic si caricaturist Dumitru Stefanescu Stef.
Prezinta: Hugo Maracineanu si Gheorghe Lupascu. Moderator: dr. Claudiu Eduard Braileanu.

vineri, noiembrie 23, 2012

Zeus a coborat printre pamanteni! Sau Cand Dumnezeu a devenit artist.

- Virgil ANDRONESCU -

sportssatrspic.blogspot.com
De aproximativ doua ore urmaresc filmul unuia dintre cei mai buni regizori europeni, Emir Kusturica. Un important film despre viata starului Armando Diego Maradona. In noaptea asta Pro Tv-ul e la inaltime, dupa ce ne-a adus in case infernalul meci al Stelei. Il privesc pe Maradona si imi aduc aminte de anul 1986, de Campionatul Mondial din Mexicsi de golurile senzationale inscrise de maestrul balonului rotund. Diego Armando Maradona si viata sa tulburatoare... Argentna tangoului dar si a fotbalului ridicat la rang de arta... Un Emir Kusturica asa cum mi l-am inchipuit mereu, un regizor ale carui filme m-au fascinat dintotdeauna. Nu prea imi gasesc cuvintele acum, nodul din gat inca nu m-a parasit- emotia e pe de-a-ntregul... Cautati filmul ori urmariti-l acum pe Pro Tv!Fotbal, razboaie nedrepte, politica hieelor, droguri, bucurie si dorinte, iubire si poezie, revolutii latino-americane- Diego Armando Maradona, zeul zeilor din iarba.

joi, noiembrie 22, 2012

POLITIA ROMANA, BRAILAActivităţi desfăşurate în cadrul Campaniei
 „Tu decizi! Votează legal!”


* Obiectivele acestei campanii sunt informarea şi conştientizarea cetăţenilor cu drept de vot asupra sancţiunilor legale prevăzute pentru încălcarea legislaţiei în vigoare.
În cadrul acţiunilor desfăşurate de structurile M.A.I. din judeţul Brăila, pentru promovarea mesajului campaniei, a continuat procesul de postare a afişelor în locurile cu grad ridicat de vizibilitate al cetăţenilor, cu preponderenţă în mediul rural, şi în secţiile de votare.
Prin intermediul membrilor Centrului Judeţean de Comunicare Brăila, materialele promoţionale au fost afişate la sediile Prefecturii şi ale tuturor unităţilor şi subunităţilor de poliţie, de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, la secţiile de votare, dar şi la sediile primăriilor şi ale instituţiilor publice din judeţ, precum şi pe paginile web ale acestor instituţii.
Ieri, 21 noiembrie a.c., lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” Brăila au discutat cu cetăţenii care se deplasau în zona centrală a Municipiului Brăila, le-au distribuit pliante cu mesaje preventive şi i-au sfătuit să respecte legea şi să anunţe, la numărul unic de urgenţă 112, orice faptă prin care se încalcă reglementările electorale în vigoare.

***
Reamintim că Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin Direcţia Informare şi Relaţii Publice, derulează, la nivel naţional, în perioada 9 noiembrie-  9 decembrie 2012, campania „Tu decizi! Votează legal!”. Această campanie are ca scop informarea, prevenirea şi conştientizarea cetăţenilor români cu drept de vot asupra sancţiunilor aplicate în cazul nerespectării legislaţiei în vigoare.
Pentru detalii privind acţiunile desfăşurate de structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor, vizitaţi web-site-ul www.votlegal.mai.gov.ro.

INVITAŢIE DE TOAMNĂ- Lucia  PATRASCU -

fotobloging.com

Când toamna a intrat în viaţa mea,

I-am râs, ca unei zâne arămii,
Care-mi bătea la geam şi mă poftea
Să-mi plimb cărarea pe alei târzii.   

Nici n-am ştiut că frunzele, covor
Ce mă-nsoţea cu foşnet lin mereu,
Erau ca zilele, trecând uşor…
Credeam că-s buclele din părul meu!...

Abia când a venit câte-un vârtej
Şi a pus în plete picuri de zăpadă,
Am cunoscut că toamna-i un prilej
Şi că aproape, frigul stă să cadă.

Acum, când iarna a venit cu rost
Gospodărind prin zile ca prin nea,
Îmi spun că tot mai bine ar fost
Să fi rămas cu toamnă-n viaţa mea.

Frustatii universali

- Adrian Bernhard Ritzinger -
      a publicat în PNL


,,Libertatea este in continuare ceva ce trebuie cucerit “Boris Pahor
Nu renunta la ideal, renunta la persoanele care vor sa te convinga sa renunti la el.
Pentru ca ,,in durerea fizica dar si in cea morala omul este todeauna singur.”
Multe dintre problemele din viata noastra ar disparea daca am vorbii uni cu altii ,in loc sa vorbim unii despre altii.
,,Cand spun prostii toata lumea ma tolereaza ,cand spun un adevar toata lumea ma uraste “(Johann Wolfgang von Goethe)
.Am retinut ce scrisese un protestant din Piata Universitatii pe o placarda pe care o purta. ,,Vreau oameni educati de calitate si bun simt ,modele pentru societate,pentru copii si tineret. Nu cred ca frustatii care fac acum scenarii corespund acestei nevoi.
As dori sa va spun ca eu insumi sunt un frustat (traiesc in Romania), dar exista o mare diferenta intre frustatii apartenenti unui partid (la o familie doctrinara si ideologica) si frustatii fara nicio afinitate politica, mai corect, spus universali ,care au un singur crez - interesul.,, A fi mare nu-i mirare. A fi om ,e lucru mare ”spune o vorba din popor.
Teoretic partidele politice sunt asocieri deliberate de cetateni (cu drept de vot) care se asociaza si militeaza pentru o misiune publica un regim (democratic ,autocratic etc ). Comunistmul s-a dorit a fi un regim umanitar care prin natura sa de panaceu al aspiratilor si al nevoilor trebuia sa fie solutia regimului ideal.Plecand de la ideea unei constiinte umane care sa creeze o societate ideeatica in care fiecare sa munceasca dupa puteri si sa consume dupa nevoi.
Evident utopia ideei incepe de acolo unde nimeni nu a definit care sunt limitele nevoii si limitele puterilor de munca ale fiecarui individ in parte.
Confiscarea mijloacelor de productie si improprietarirea statului in numele cetatenilor cu ele nu a rezolvat problema, desfiintand astfel capitalismul (dreptul privatului de a produce bunuri de larg consum) si confiscarea puterii de catre partidul muncitoresc sub diverse forme pervetit ulterior a fost singurul reviriment adus de acest regim.
Plusurile si minusurile nu doresc sa le abordez, insa o sa subliniez un singur mare dezavantaj , si anume, ca un astfel de regim sterge personalitatea si libertatea de exprimare ,precum si libertatea de a circula, intru-un cuvant orice forma de libertate .
.Partidul stat stie tot ce este bine sau rau ,intimitatea ta devine limitata, gandirea ta personala nu conteaza , cei care au trait acele vremuri inteleg ce vreau sa spun.
Se spunea ca in regimurile ,,democratice” unde statul de drept (suprematia legii) se ridica peste dictatul unui partid, iar pluralismul politic este garantat . De asemenea, proprietatea si dreptul privatului sa fie concurent cu statul in producerea bunurilor de larg consum si existenta unei piete libere creeaza exact premizele unei libertati reale , unde functioneaza principiul pluralism –toleranta in care cetateanul sa-si poata alege partidul care-i reprezinta cel mai bine interesele .
Partidele sunt asocieri de cetateni care sunt afini prin gandirea lor privind regimurile doctrinar (totalitatea principiilor unui sistem politic, științific, religios din punct de vedere politic sau invățătură, sistem, teorie din punct de vedere economic) sau ideologic (stiință care are ca obiect de cercetare studiul ideilor, al legilor și al originii lor din nevoia rezolvarii nevoilor cu care se confrunta comunitatea).,,Valoarea omului se masoara dupa greutatile biruite de el” spunea Voltaire.
Deoarece cine cunoaste puterea cuvintelor are grija cum le foloseste. O sa mai fac o precizare - principiu ( element fundamental, idee de bază pe care se întemeiază o teorie, un sistem politic,lege fundamentală a unei științe, a unei arte etc.)
Cer scuze pentru aceasta introducere plictisitoare dar inevitabila pentru ceea ce vreau sa va transmit .


Zilele aceste am citit diverse abordari in care personaje politice frustate prezinta opiniei publice diverse scenarii in care diversi politicieni fara tata, fara mama, fara doctrine ,ideologii sau principii discuta ca in targ ce partide pot fi preluate ,cum trebiue actionat si cum isi pot imparti sfera de influenta. ,,Prostia este nemuritoare ”(Caragiale)
Speculand frustarile din interiorul fiecarei formatiuni politice , frustari inevitabile mai ales in pragul alegerilor si acutizate in maratoanele electorale aparute in ultima perioada in care nu mai exista perioada de respiro (alegeri locale, parlamentare, europarlamentare, prezidentiale la intervale scurte) aceste scenarii pot fi simple intoxicari sau tentative de manipulare a electoratului, aparand in perioadele preelectorale sau chiar sunt utilizate ca arma politica in campaniile electorale pentru a crea absenteism la vot.
A, sa nu ma intelegeti gresit ,,frustatii universali ” exista si-n randul celor care au state vechi intr-un partid.
Oamenii politici cu bun simt ar spune despre aceste afirmatii ca aberez.Oamenii care nu sesizeaza nuantele ma pot intreba dar USL –ul , ce este?De aceea o sa precizez ca USL-ul este o alianta electorala cu o misiune publica de a impiedica vasalizarea Romaniei pentru interesele gruparii Basescu. Ca nu se poate ca cineva sa vina din afara si sa preia o filiala ,o constructie politica realizata prin asocieri doctrinare in timp de douazeci de ani este fals . Se poate credea ca filiala Partidului Democrat (condusa de familia Vasioiu) o sa dispara ? Filiala construita in saisprezece ani a fost spulberata in doar sase ani.
Ce nu te omoara te face mai puternic , in schimb ce te raneste ramane acolo vesnic. Aceasta este reteta pe care o folosesc iar instrumentul este banul.
Cine credea , ca anumite personaje politice care s-au aflat conjuctural in atentia publica, ca o alternativa la un politician local foarte puternic isi poate permite sa vina la una din fortele politice pe care a avut-o adversara si sa pretinda sa o „preia el ”, ca si cum ar cumpara legume in piata.
De acord, politicul este zona in care se duce lupta pentru cucerirea puterii (dreptului de a face legi) este arta compromisului ,dar a compromisului pentru realizarea misiunii asumate, nu pentru a vinde vehicule politice care sa duca la ciolanul dorit.
Suntem in campanie electorala fiti atenti la astfel de devieri , pentru ca va anulati orice sansa de a ne redresa .Cred in continuare ca trebuie sa avem rabdare, multa rabdare.
Asa cum spune vorba poporului ,,Rabdare,rabdare,rabdare si cand nu mai poti rabdarea este leacul”
Dar si intelepciunea dupa zicala ,,Da-mi Doamne seneritatea de a intelege , capacitatea de a discerne si puterea de a le suporta.”
Confundarea raspunderii cu libertatea a adus omenirea in pragul catastrofei.
Politicul trebuie umanizat.

BULETIN DE PRESĂ
Agresat de doi localnici

 Ieri, 21 noiembrie a.c., la orele 15.00, I.C. (38 de ani), din comuna Bărăganul, a sesizat la postul de poliţie comunal faptul că, în ziua de 10.11.2012, la orele 18.30, în timp ce se afla în incinta unui cafe-bar din localitate, în urma unui conflict spontan, a fost lovit de localnicii P.T. (49 de ani) şi V.R. (40 de ani).
Poliţiştii au desfăşurat primele cercetări şi au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

 Doi fraţi cercetaţi pentru furt din locuinţă

În după-amiaza zilei de 21 noiembrie a.c., la orele 14.00, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Comunal Vişani au fost sesizaţi, prin plângere, de către localnica B.R., despre faptul că, în noaptea de 18 spre 19 noiembrie 2012, fraţii M.M. (25 de ani) şi M.M. (19 ani), ambii din aceeaşi comună, au patruns în locuinţa ei şi au sustras zece saci încărcaţi cu porumb ştiuleţi, doi saci cu porumb boabe şi patru cu tărâţă.
Din cercetările desfăşurate de poliţişti a rezultat că aspectele sesizate se confirmă, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Surprinşi de paznici

În dimineaţa zilei de 21 noiembrie a.c., la orele 9.30, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Comunal Măraşu au fost sesizaţi de şeful de pază din cadrul unei societăţi comerciale, cu privire la faptul că, în aceeaşi dimineaţă, în jurul orelor 6.30, paznicii i-au depistat pe M.T. (34 de ani) şi A.N. (19 ani), ambii din satul Ţăcău, comuna Măraşu, care sustrăgeau cantitatea de 180 kg porumb boabe.
După primirea sesizării, la faţa locului s-au deplasat poliţiştii care au constatat că cele sesizate se confirmă.
Prejudiciul, în valoare de 200 de lei, a fost recuperat în totalitate şi înpoiat societăţii în cauză, iar împotriva autorilor a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.
De asemenea, la scurt timp, agenţii postului de poliţie au fost sesizaţi de acelaşi şef de pază, cu privire la faptul că personalul de pază l-a depistat pe B.V. (46 de ani), din satul Băndoiu, comuna Măraşu, în timp ce sustrăgea cantitatea de 160 kg porumb boabe.
          Poliţiştii au recuperat prejudiciul în valoare de 150 de lei şi l-au înapoiat unităţii, iar pe numele bărbatului au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Surprins la furat în supermarket

La data de 21.11.2012, la orele 16.00, o patrulă din cadrul Poliţiei Municipiului a fost sesizată de către personalul de pază din cadrul unui supermarket din municipiu, cu privire la faptul că o persoană a sustras din incinta unităţii un deodorant în valoare de 12.49 de lei.
Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au stabilit că persoana în cauză se numeşte S.N. (50 de ani), din Brăila, de la care a fost recuperat prejudiciul şi înapoiat unităţii păgubite.
Bărbatul a fost condus la sediul Poliţiei Municipiului unde i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Poliţiştii au stabilit că autorii unui furt din locuinţă sunt minori

În baza probatoriului administrat, poliţişti din cadrul Biroului de Investigații Criminale-Compartimentul Furturi din patrimoniu i-au depistat şi adus la cercetări pe minorii C.A. (12 ani) şi I.A. (9 ani), ambii din municipiu, suspectaţi de comiterea unui furt calificat.
În fapt, în ziua de 25.10.2012, aceştia au pătruns în locuinţa unui brăilean, prin escaladarea gardului și pe uşa de acces neasigurată, şi au sustras suma de 215 lei.
Iniţial, cauza se afla înregistrată în evidenţe cu autori necunoscuţi.
Poliţiştii au recuperat prejudiciul şi l-au înapoiat păgubitului, iar în cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Accident rutier în municipiu, soldat cu vătămarea gravă a unui pasager

          La data de 21.11.2012, în jurul orelor 17.25, P.V. (25 de ani), din municipiu, în timp ce conducea autoturismul, pe bulevardul Dorobanţilor, la intersecţia cu strada Rodnei, din cauza vitezei excesive, într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul volanului, a derapat, şi a intrat în curtea unei societăţi comerciale, unde a distrus gardul şi a lovit un autoturism staţionat, după care a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor.
          În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală gravă a brăileanului I.M. (23 de ani), pasager în maşina condusă de P.V, fiind transportat la Spitalul Județean de Urgență Brăila, şi, apoi, transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar-Arseni” Bucureşti.
          Şoferul în cauză s-a prezentat la Serviciul Rutier, la orele 20.40, când a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
          I-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a gradului de alcoolemie şi i s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiştilor.

Pe fondul consumului excesiv de alcool, a lovit două autoturisme în trafic

Ieri, la orele 17.40, brăileanul C.M. (53 de ani), în timp ce conducea autoturismul, pe strada Rândunicii, din municipiu, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul asupra maşinii, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu autoturismele conduse regulamentar de brăileanca T.L. (37 de ani), respectiv, brăileanul M.V. (58 de ani).
          În urma evenimentului au rezultat numai pagube materiale.
Conducătorul auto vinovat, din cauza stării avansate de ebrietate, nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, fapt pentru care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a gradului de alcoolemie.
Împotriva lui a fost întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.
    
Teleormănean depistat în timp ce transporta cantitatea de 1.427 deşeuri feroase fără documente

          La data de 21.11.2012, la orele 12.30, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Ianca, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza oraşului, pe DN 2B, au oprit în trafic a autoutilitară care transporta deşeuri feroase.
Procedând la legitimarea conducătorului auto, poliţiştii au stabilit că se numeşte C.I. (34 de ani), din satul Buzescu, judeţul Teleorman.
În continuare, s-a procedat la cântărirea încărcăturii, rezultând 967 kg deşeuri din aluminiu, 196 kg din cupru, 63 kg din bronz şi 201 kg din inox, deşeuri pentru care cel în cauză nu a putut prezenta documente de provenienţă sau aviz de însoţire.
Faţă de cel depistat a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 1.500 de lei, conform Legii 12/1990 (republicată), şi, în baza aceleeaşi legi, deşeurile feroase transportate i-au fost ridicate în vederea confiscării.

Acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excevive

În ziua de 21 noiembrie a.c., efective din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier, poliţiilor orăşeneşti şi secţiilor de poliţie rurală au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii nerespectării regimului legal de viteză, ocazie cu care au fost aplicate 223 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 48.060 de lei, dintre care 166 au fost aplicate pentru depăşirea regimului legal de viteză şi 57 pentru alte abateri de la normele rutiere. De asemenea, au fost ridicate în vederea suspendării 7 permise de conducere, dintre care 4 pentru viteză, şi a fost retras un certificat de înmatriculare.

A decedat în spital

În dimineaţa zilei de 20 noiembrie a.c., la orele 9.30, ofiţerul de serviciu de la Poliţia Municipiului a fost sesizat telefonic de un medic legist din cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Brăila, despre faptul că la morga acestui serviciu se află cadavrul brăileanului G.G. (56 de ani), care, în ziua de 18 noiembrie a.c., a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila.
Poliţiştii de investigaţii criminale au demarat cercetările, stabilind că, în ziua de 8 noiembrie a.c., în timp ce se afla la locul de muncă, bărbatul a suferit un accident vascular hemoragic, în urma căruia a căzut pe o placă din beton care acoperea solul, lovindu-se cu capul de aceasta.
La respectiva dată a fost internat în spital, unde a decedat ulterior.
În cauză a fost întocmit dosar penal care, după terminarea cercetărilor, va fi înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, cu propunere corespunzătoare.

 Sancţiuni aplicate pentru abateri de la prevederile Codului Rutier

În ziua de 21 noiembrie 2012, lucrători din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier au acţionat pe arterele rutiere din judeţul şi municipiul Brăila pentru constatarea de contravenţii şi prevenirea, respectiv combaterea infracţiunilor rutiere.
          Poliţiştii au constatat 175 de contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 65.350 de lei, au ridicat în vederea suspendării 6 permise de conducere şi retras două certificate de înmatriculare.

BULETIN DE PRESĂAgresat de doi localnici

 Ieri, 21 noiembrie a.c., la orele 15.00, I.C. (38 de ani), din comuna Bărăganul, a sesizat la postul de poliţie comunal faptul că, în ziua de 10.11.2012, la orele 18.30, în timp ce se afla în incinta unui cafe-bar din localitate, în urma unui conflict spontan, a fost lovit de localnicii P.T. (49 de ani) şi V.R. (40 de ani).
Poliţiştii au desfăşurat primele cercetări şi au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

·                     
 Doi fraţi cercetaţi pentru furt din locuinţă

În după-amiaza zilei de 21 noiembrie a.c., la orele 14.00, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Comunal Vişani au fost sesizaţi, prin plângere, de către localnica B.R., despre faptul că, în noaptea de 18 spre 19 noiembrie 2012, fraţii M.M. (25 de ani) şi M.M. (19 ani), ambii din aceeaşi comună, au patruns în locuinţa ei şi au sustras zece saci încărcaţi cu porumb ştiuleţi, doi saci cu porumb boabe şi patru cu tărâţă.
Din cercetările desfăşurate de poliţişti a rezultat că aspectele sesizate se confirmă, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

·                     
 Surprinşi de paznici

În dimineaţa zilei de 21 noiembrie a.c., la orele 9.30, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Comunal Măraşu au fost sesizaţi de şeful de pază din cadrul unei societăţi comerciale, cu privire la faptul că, în aceeaşi dimineaţă, în jurul orelor 6.30, paznicii i-au depistat pe M.T. (34 de ani) şi A.N. (19 ani), ambii din satul Ţăcău, comuna Măraşu, care sustrăgeau cantitatea de 180 kg porumb boabe.
După primirea sesizării, la faţa locului s-au deplasat poliţiştii care au constatat că cele sesizate se confirmă.
Prejudiciul, în valoare de 200 de lei, a fost recuperat în totalitate şi înpoiat societăţii în cauză, iar împotriva autorilor a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.
De asemenea, la scurt timp, agenţii postului de poliţie au fost sesizaţi de acelaşi şef de pază, cu privire la faptul că personalul de pază l-a depistat pe B.V. (46 de ani), din satul Băndoiu, comuna Măraşu, în timp ce sustrăgea cantitatea de 160 kg porumb boabe.
          Poliţiştii au recuperat prejudiciul în valoare de 150 de lei şi l-au înapoiat unităţii, iar pe numele bărbatului au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Surprins la furat în supermarket

La data de 21.11.2012, la orele 16.00, o patrulă din cadrul Poliţiei Municipiului a fost sesizată de către personalul de pază din cadrul unui supermarket din municipiu, cu privire la faptul că o persoană a sustras din incinta unităţii un deodorant în valoare de 12.49 de lei.
Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au stabilit că persoana în cauză se numeşte S.N. (50 de ani), din Brăila, de la care a fost recuperat prejudiciul şi înapoiat unităţii păgubite.
Bărbatul a fost condus la sediul Poliţiei Municipiului unde i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Poliţiştii au stabilit că autorii unui furt din locuinţă sunt minori

În baza probatoriului administrat, poliţişti din cadrul Biroului de Investigații Criminale-Compartimentul Furturi din patrimoniu i-au depistat şi adus la cercetări pe minorii C.A. (12 ani) şi I.A. (9 ani), ambii din municipiu, suspectaţi de comiterea unui furt calificat.
În fapt, în ziua de 25.10.2012, aceştia au pătruns în locuinţa unui brăilean, prin escaladarea gardului și pe uşa de acces neasigurată, şi au sustras suma de 215 lei.
Iniţial, cauza se afla înregistrată în evidenţe cu autori necunoscuţi.
Poliţiştii au recuperat prejudiciul şi l-au înapoiat păgubitului, iar în cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Accident rutier în municipiu, soldat cu vătămarea gravă a unui pasager

          La data de 21.11.2012, în jurul orelor 17.25, P.V. (25 de ani), din municipiu, în timp ce conducea autoturismul, pe bulevardul Dorobanţilor, la intersecţia cu strada Rodnei, din cauza vitezei excesive, într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul volanului, a derapat, şi a intrat în curtea unei societăţi comerciale, unde a distrus gardul şi a lovit un autoturism staţionat, după care a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor.
          În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală gravă a brăileanului I.M. (23 de ani), pasager în maşina condusă de P.V, fiind transportat la Spitalul Județean de Urgență Brăila, şi, apoi, transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar-Arseni” Bucureşti.
          Şoferul în cauză s-a prezentat la Serviciul Rutier, la orele 20.40, când a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
          I-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a gradului de alcoolemie şi i s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiştilor.

Pe fondul consumului excesiv de alcool, a lovit două autoturisme în trafic

Ieri, la orele 17.40, brăileanul C.M. (53 de ani), în timp ce conducea autoturismul, pe strada Rândunicii, din municipiu, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul asupra maşinii, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu autoturismele conduse regulamentar de brăileanca T.L. (37 de ani), respectiv, brăileanul M.V. (58 de ani).
          În urma evenimentului au rezultat numai pagube materiale.
Conducătorul auto vinovat, din cauza stării avansate de ebrietate, nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, fapt pentru care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a gradului de alcoolemie.
Împotriva lui a fost întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.
     
 Teleormănean depistat în timp ce transporta cantitatea de 1.427 deşeuri feroase fără documente

          La data de 21.11.2012, la orele 12.30, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Ianca, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza oraşului, pe DN 2B, au oprit în trafic a autoutilitară care transporta deşeuri feroase.
Procedând la legitimarea conducătorului auto, poliţiştii au stabilit că se numeşte C.I. (34 de ani), din satul Buzescu, judeţul Teleorman.
În continuare, s-a procedat la cântărirea încărcăturii, rezultând 967 kg deşeuri din aluminiu, 196 kg din cupru, 63 kg din bronz şi 201 kg din inox, deşeuri pentru care cel în cauză nu a putut prezenta documente de provenienţă sau aviz de însoţire.
Faţă de cel depistat a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 1.500 de lei, conform Legii 12/1990 (republicată), şi, în baza aceleeaşi legi, deşeurile feroase transportate i-au fost ridicate în vederea confiscării.

Acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excevive

În ziua de 21 noiembrie a.c., efective din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier, poliţiilor orăşeneşti şi secţiilor de poliţie rurală au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii nerespectării regimului legal de viteză, ocazie cu care au fost aplicate 223 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 48.060 de lei, dintre care 166 au fost aplicate pentru depăşirea regimului legal de viteză şi 57 pentru alte abateri de la normele rutiere. De asemenea, au fost ridicate în vederea suspendării 7 permise de conducere, dintre care 4 pentru viteză, şi a fost retras un certificat de înmatriculare.

A decedat în spital

În dimineaţa zilei de 20 noiembrie a.c., la orele 9.30, ofiţerul de serviciu de la Poliţia Municipiului a fost sesizat telefonic de un medic legist din cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Brăila, despre faptul că la morga acestui serviciu se află cadavrul brăileanului G.G. (56 de ani), care, în ziua de 18 noiembrie a.c., a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila.
Poliţiştii de investigaţii criminale au demarat cercetările, stabilind că, în ziua de 8 noiembrie a.c., în timp ce se afla la locul de muncă, bărbatul a suferit un accident vascular hemoragic, în urma căruia a căzut pe o placă din beton care acoperea solul, lovindu-se cu capul de aceasta.
La respectiva dată a fost internat în spital, unde a decedat ulterior.
În cauză a fost întocmit dosar penal care, după terminarea cercetărilor, va fi înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, cu propunere corespunzătoare.

 Sancţiuni aplicate pentru abateri de la prevederile Codului Rutier

În ziua de 21 noiembrie 2012, lucrători din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier au acţionat pe arterele rutiere din judeţul şi municipiul Brăila pentru constatarea de contravenţii şi prevenirea, respectiv combaterea infracţiunilor rutiere.
          Poliţiştii au constatat 175 de contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 65.350 de lei, au ridicat în vederea suspendării 6 permise de conducere şi retras două certificate de înmatriculare.

CONSILIUL JUDETEAN BRAILA, Dosar III-E-4

 ORDINE  DE ZI a sedintei ordinare a Consiliului Judetean Braila din data de 20 decembrie 2018,    ora 09.00, Sala Mare a Palatului ...