Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din noiembrie 4, 2012

Organizatia TREBUIE, Braila ! SUCCESE !

Prima asociaţie de părinţi activă în comunitatea brăileană, implicată în dezvoltarea de servicii şi politici incluzive din 1997.
Primul centru de pedagogie curativă şi educaţie specială a copiilor cu deficienţe mintale severe înfiinţat în Brăila 1998-2001

Primul centru de abilitare pentru trai independent a 23 de tineri cu dizabilităţi mintale severe şi medii înfiinţat în Brăila 2001.

Infiinterea de noi servicii pentru copii şi adulţi cu dizabilităţi intelectuale: cabinet de kinetoterapie şi masaj, miniatelier de lumânări, prima clasă specială de copii autişti

Primul curs de voluntariat şi prima echipă de voluntari instruită şi angajată civic

Prima tabăra de voluntariat.

30 de proiecte şi peste 45 de colaboratori APL-uri şi ONG-uri.

Suport acordat de voluntari PEACE CORPS - Mike Visel, Mercedes RioFrio, Joan Miller

Primele evenimente de strângere de fonduri

Diplomă de Excelenţă acordată de Primăria Brăila, pentru contribuţii aduse la dezvoltarea comunităţii brăilene

Menţiune în cadrul Gale…

Romania, simpla anexa a Europei

- Corina ENACHE -

Privind la interesul avid al Uniunii Europene fata de tara noastra intelegem ca pana la urma suntem destul de importanti daca marea “mama Europa” isi bate capul cu autoritatile de la Bucuresti.
Ani la rand am trait cu impresia ca UE  ne va aduce bunsastarea  si fericirea. Oare e adevarat sau am gresit? De cand a aderat la uniune, Romania are mai mult necazuri decat bucurii. Dupa guvernari esuate si politicieni ce se murdareau in propria lor mocirla, meritam un nou inceput.
Am ales cu sufletul si inima deschisa, acum ar trebui sa alegem cu mintea. Europa a vazut potentialul economic al tarii noastre, noi de ce nu am face-o?
De la granarul Europei am ajuns la coada sapei, de ce ce? Suntem oare o tara  propriu-zisa sau un trib ce isi ascullta marele sef?
Retorice intrebari, dureros de reale. Vom ajunge sa furam pentru a manca datorita unei demente permanente: Europa zice, Romania face.
Nu oameni buni, UE nu e conducatorul suprem, nu e copia lui Hittler, un s…

SEMNAL !

- Virgil ANDRONESCU -

A aparut numarul 2 al revistei de informare rurala ,, INFOZONE MEDIA'', director Gabriela POPA


Teatrul ca o lectie de viata - un nou volum de Ion Balan

- Mihai VINTILA -

Scriitorul Ion Balan lanseaza miercuri 14 noiembrie de la ora 11 in sediul Teatrului Carabus din Braila din strada Polona nr 12 un nou volum pentru copii - "Teatrul ca o lectie de viata" ce reuneste sase piese care s-au jucat cu mare succes pe scena Crabus-ului brailean.

Lansarea va fi o imbinare dintre teatru si carte. Astfel cartea va fi prezentata in cadrul spectacolului "Palosul Fermecat" urmand ca dupa aceea intr-o sala alaturata sa fie lansarea propriu-zisa.

Despre volumul aparut in conditii grafice excelente la editura PIM din Iasi va vorbi dl Florin Chirpac - Directorul Teatrului Carabus si autorul dl Ion Balan. Interesant este ca in volum se regasesc pe langa piesele de teatru si afisele spectacolelor precum si o serie de desene realizate de eleva Alina Alexandru si Mihai Vintila, ultimul semnand si coperta volumului.- http://www.infoest.ro/index.php?pn=2&idn=19323194 -
COMUNICAT DE PRESA: Toamna aceasta se numara diplomele Cambridge

Luna noiembrie aduce in peisajul brailean o veste buna pentru toti cei interesati in obtinerea unui certificatlingvistic recunoscut international. Incepand din toamna asta Centrul Cambridge organizeaza in scolile si liceele brailene cursuri de limba engleza pentru obtinerea atestatelor Cambridge, consultanta psiho-pedagogica si financiara pentru Studii Universitare in Marea Britanie. 
Din aceasta toamna Centrul Cambridge, partener al British Council, formator recunoscut de Cambridge ESOL Univeristy, este prezent in scolile brailene pentru a-i pregati si examina pe toti elevii de scoala gimnaziala, de liceu dar si pe adultii interesati in obtinerea certificatelor lingvistice recunoscute international Cambridge. In urma parteneriatului incheia, Scoala gimnaziala ,,Mihai Eminescu” Braila si-a imbunatatit oferta educationala devenind din acesta toamna Centru de formare si examinare Cambridge. Cunoscand in detaliu toate avantajele pe care elevii le obtin in urma sustinerii examenului Cambrid…

Biblioteca Judeteana "Panait Istrati" va gazdui un eveniment cultural notabil

Vineri, 9 noiembrie, ora 17.00, Sala de festivitati a Bibliotecii Judetene "Panait Istrati" va gazdui un eveniment cultural notabil, desfasurat in cadrul ciclului de manifestari "Personalitati brailene la aniversara". Va fi lansat volumul "Zestrea de suflet a familiei profesor  Gheorghe si Florica Gorincu", aparut recent la Editura Danubius. Evenimentul lansarii coincide cu aniversarea a 87 de ani de viata a protagonsitului intalnirii, prof. Gheorghe Gorincu, precum si marcarea a 2 ani de activitate a Fundatiei caritabile "prof. Florica Gorincu". In cadrul aceluiasi eveniment este programata si vizionarea unei expozitii cu privire la unele activitati ale fam. Gheorghe si Florica Gorincu. Prezinta: prof. Dumitru Anghel, prof. Viorel Mortu, prof. Valentin Popa si prof. Vasile Ioan Zbarcea. Modereaza dr. Eduard Claudiu Braileanu.

„ ZESTREA DE SUFLET…” FLORILE SENECTUŢII

- Lucia PATRASCU -Am plăcerea, bucuria şi surpriza de a fi cunoscut pe Domnul Profesor GH. GORINCU, o persoană care, la vârsta Domniei Sale încântă cu tinereţea „ şăgalnică” , moştenită desigur din locurile natale.        Acest fălticenean stabilit cu dragoste în oraşul nostru a devenit brăilean în „ cuget şi-n simţire”.        Căci are Brăila aceasta a noastră o atracţie, un „ lipici ”care s-a îmbinat perfect cu dulcele suflet moldovean al acestui ilustru profesor, dăruit de Dumnezeu cu dorinţa de a face numai lucruri bune şi trainice.         Întreaga carieră a Domniei Sale a stat sub semnul tuturor acelor organizări „ reformatoare ”. Pentru că Domnul Profesor a dorit şi a reuşit ca toate activităţile de care era răspunzător (ca profesor, ca director de şcoală,…) să fie îndeplinite cu precizie şi, mai ales, în folosul elevilor.         Nu mă voi referi la tot ceea ce a publicat de-a-lungul atâtor ani! Lucrări cu specific economic şi contabil, folositoare atâtor oameni.         Dar aceas…

Salonul internaţional de artă naivă şi outsider art

- Alex PUSCASU -

Lucrări ale artei naive, abordând subiecte variate și surprinzătoare, alegorii și povești pe pânză, vor fi expuse la Muzeul Ţăranului Român în perioada 9 – 26 august 2012, sala Oaspeţi. Expoziția de la București este organizată în colaborare cu Fundaţia Outsider Art – România, APACOP – Asociația pentru Promovarea Artei Contemporane Populare – Franța.
Manifestarea face parte dintr-un proiect de anvergură internaţională, aflat la a II-a ediţie în România, care prezintă lumea artei brute sau singulare, artei naive sau populare ori „neuve invention” sau doar pur și simplu mai altfel. Suntem în fața unei lumi vaste și interesante, în arta brută găsind tot ce nu vor să accepte curentele acceptate ale artei. Aici indentificăm artiști fără studii riguroase de artă, găsim arta populară cu trăsături naive, dar și creația celor pentru care arta e terapie, a creatorilor din impuls, a celor capabili de revelații sau doar ușor de încadrat în acțiuni programatice. Alătur…

Cenzura Națiunii prin Audio-Vizual

- Cezar A. MIHALACHE -

Când Europa a încercat să contureze un instrument de cenzură al informaților pe cel mai „viral” domeniu al noilor formate media, internetul, pentru un control al rețelelor de dezbatere dar și al presei electronice, măcar a căutat să impună, înainte de toate, un cadru de reglementare. Dacă acesta ar fi izbutit, în speță aprobarea maleficului acord ACTA la nivelul Uniunii Europene, ar fi urmat în mod cert și conturarea, legală, a unor instituții-instrument de control. Dar, chiar dacă ACTA a fost respins, presiunile vizând conturarea unor mecanisme de control au continuat la noi. Fără a de vorbi măcar public, ca dezbatere democratică a unei inițiative vizând legalitatea juridică și a oportunității în spațiul media a creării unui instrument specific de control, se încearcă o extindere abuzivă a sferei de acțiune a unui organism deja existent.
Și nu este nici un secret că, de multă timp, Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) jinduiește la uriașa …

Dan Chisu: Intr-o lume ca a noastra pana si caii au ajuns sa fie verzi pe pereti!

-Virgil ANDRONESCU -

Dan Chisu : filmul de arta nu este un film de pop-corn cinema

- Gabriela POPA -